maanantai 25. maaliskuuta 2019

Sulatustehot, vihdoinkin !


Aurinko on nyt pitkän harmaan kauden jälkeen näkyvissä ja enpä tiedä kummastako olen enemmän iloinen, auringon valosta vai sen lämmöstä. Onneksi molemmat ominaisuudet ovat saatavilla samanaikaisesti ja nuo pahuksen hirveät kinokset sulavat vääjäämättä.

Tänä aamuna oli kivikova hanki ja se kantoi koirapojat vielä iltapäivälläkin. Onhan tuossa vielä työmaata auringon tehoillekin, että taustalla näkyvä laidun olisi vihreänä ja sitä koristaisi pari ponia.

Tiirailin pidemmän aikavälin ennusteita ja sehän lupaa silkkaa hyvää. Pieniä yöpakkasia ei jaksa harmitella, päivisin kun ollaan oikein reilusti plussalla. Kyllä tuo hanki nyt vajuu ja saa kyytiä. 

Pihaan saa mättää hiekoitusrakeita ihan urakalla, ne pienet tummat papanat uppoavat auringon kuumottaessa syvemmälle jäähän eikä eilisestä hiekoituksesta ole tänään enää muruakaan jäljellä. 



Pieniä tummia papanoita on valitettavasti nähtävillä ympäri pihaa. Rusakot ja muut ristihuulet hilluvat keväthuumassaan nyt aivan mahdottomasti. Tällä seudulla partioinut ilves oli kaadettu ja sen huomasi heti, rusakot tulivat takaisin.

Hevostarhassa ne juuttaat tamppaavat ihan ruuhkaksi asti, etsivät hevosilta pudonneita heinäsilppuja. Ohikulkiessaan joku rietas on maistellut tammeakin, onneksi latvus on jo niin korkealla, ettei siihen ylety isoinkaan roikale.

Kävin varmistamassa, että tuurenpihlajan paketointi on pitänyt ja hyvältä näytti.
Poneille vein viime viikon myrskytuulten alasrepimän ison salavanoksan, Kasper varsinkin kaipaa tekemistä ja leikkiköön nyt metsuria pari päivää. Parempi sen on purkaa energiaansa raahaamalla oksankarahkaa ympäri tarhaa kuin pomppia Ottoa vasten. Kamalan ärsyttävä pieni riesa -tuumaa Otto kärsivin ilmein.

Sunnuntaina Ottokin oli jo ilman nuttua ulkona, ihan selkeästi nautti lumikylvyistä. Karvanlähtö sillä ei ole vielä kunnolla alkanut, Kasper pöllyttää villahousujaan jo kunnolla.






Viime viikko meni lähinnä sisätiloissa kärvistellessä. Flunssan jämät ovat sitkeässä eikä päivittäiseen lumipyryyn tehnyt mieli lähteä.

Tämä viikko on Torpan Abilla viimeinen rutistus, enää kaksi koetta tehtävänä. Sitten on kaikkiaan seitsemän ainetta kirjoitettu, kaksi viime syksynä ja loput viisi nyt. On se aikamoinen urakka kieltämättä. Ennakkoarvion mukaan äidinkielen ensimmäisestä osiosta olisi tulossa ihan pahuksen hyvät pisteet ja mikäli kakkososa meni yhtä hyvin, ei laudatur ole mikään mahdottomuus.

Kyllä on polvi parantunut ja muna kanaa viisaampi.

Pitäisi varmaan vähitellen ryhtyä selaamaan juhlakolttutarjontaa, en enää mahdu perillisten rippijuhlien aikaisiin leninkeihin, kaapissa kutistuneet.

On tämä mukavaa aikaa, etenkin kun kevät vihdoin edistyy täälläkin. Valoisan aika on ihan huiman pitkä jo ja aina vaan pitenee.

Mukavaa keväistä viikkoa sinulle, missä lienetkin !




PeeÄääs, viime viikolla pihasalavassa hyppelehti mustarastas, voi rakkaus !

9 kommenttia:

  1. Auringon paisteesta nauttivat niin ihmiset kuin eläimetkin. Jäniksen papanat ovat myös monen koiran herkkua. Yäk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä ainakin olen niin valolla käypä, että lataannun heti kun aurinko paistaa ja akku tyhjenee pilvisellä.

      Meidän koirat ovat kaikki pennusta saakka "herkutelleet" hevosen lantapalleroilla joten jäniksen päästöt ei niitä juurikaan kiinnosta.

      Poista
  2. Onpa siellä vielä "hanget korkeat nietokset" mutta sulatusta on luvassa.
    Paljon Onnea kirjoittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule viime yönä oli tullut viitisen senttiä lisää ja aamulla ulkoistin hevoset sakeassa lumipyryssä, nyt sitten sataa ja paistaa vuoronperään. Alkaa kyllä usko loppua tämän lumenpaljouden kanssa.

      Kirjoittajan urakka päättyy tällä viikolla, tänään derivoi vimmatusti matematiikan kokeessa. Ensi viikolla on vielä kolme kurssikoetta ja palautettava hirmuinen kasa tentittyjä kursseja. Sitten voikin alkaa päntätä pääsykoeaineistoja.

      Poista
  3. Lunta on teillä enempi kuin meillä, eikä meilläkään vähän ole. Kantohanget otin kiitollisuudella vastaan, vaikka ne kyllä loppuvat lyhyeen. Kevättä minä toivonkin tosissaan!

    Voimia sisukkaalle kirjoittajalle. Urakka on jo hyvässä vaiheessa, ja yksi tavoite käsien ulottuvilla. Nyt on vimpan päälle hyvä syy ostaa mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä lunta on nyt jo liian kanssa. Jäin jo miettimään onko tämä semmoinen 'tuhkatkin pesästä tappotalvi' jolloin hangen alta paljastuu pelkkiä risuja ja mätiä juurakoita?

      Ainakin paikalliset hiihtokeskukset riemuitsevat pitkästä kaudesta, aina joku voittaa ja sehän on tietysti luonnonlaki johon ei minun ruikutteluni mitään vaikuta. Silti.

      Kovin on rankka kevät abilla, aion kyllä painaa jarrua jos tentittävien määrä näyttää liian suurelta, kyllä se lakki on lakki joulukuussakin saatuna!

      Poista
  4. Lunta on mitä sulatella. Muistan yhen kevään 198o luvulla. Vappuna ol Haapasalmen koululla hiihtokilipailut. Pellolle piästiin siitähuolimatta jotakuinkin normaaliin aikaan. On nuo ens viikon lämpötilat sen verran kylymät, jotta sulamista ei mahottomasti tapahu.
    Toivotan menestystä abille, on se tiukka rutistus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vain joka vuosi se kevät on tännekin tullut 😁
      Alkaa abilla olemaan mustat rinkulat silmien ympärillä, ensi viikolla vielä kolme kurssikoetta ja tenttiaineistojen palautus. Eivät ne nykynuoretkaan välttämättä helpolla pääse.

      Poista
  5. Haluan jakaa ihanan todistukseni siitä, miten sain takaisin mieheni elämäni takaisin, haluan kertoa maailman ihmisille, että verkossa on todellinen oikeinkirjoitin, ja se on voimakas ja aito, Hänen nimensä on Baba Wale Wiseman, hän auttoi Olen hiljattain yhdistänyt suhdettani mieheni kanssa, joka kaatoi minut, kun otin yhteyttä Wisemaniin, hän heitti minulle rakkauden loitsun minulle ja miehelleni, joka sanoi, ettei hänellä ole mitään tekemistä minun kanssani. Jokaiselle, joka lukee tätä artikkelia ja tarvitsee apua, Wiseman voi myös tarjota kaikenlaista apua, kuten avioliiton yhdistämistä ja suhdetta, kaikkien sairauksien hoitoa, tuomioistuimen tapauksia, raskauden oikeinkirjoitusta, olemme nyt erittäin tyytyväisiä itseemme. Wiseman saa hänet ymmärtämään, kuinka paljon me rakastamme ja tarvitsemme toisiamme. Tämä mies on todellinen ja hyvä. Hän voi myös auttaa sinua korjaamaan rikkoutuneet suhteet. Minulla oli mieheni takaisin! Se oli kuin ihme! Meillä ei ole avioliittoon liittyvää neuvontaa, ja me teemme hyvin, rakkauselämässämme. Ota yhteyttä tähän suuren miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
    sähköpostitse: babawalewiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348129806153

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com