keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Hulluja nuo suomalaiset


Kauppareissulta, iltaa !

Mentiin ruokaostoksille plussapallomarkettiin, kello näytti suunnilleen seitsemää. Normaalina iltana olisi saanut pyöriä keskenään, nyt oli parkkipaikan äärilaidatkin käytössä.

Luulisi oikeasti, että ihmiset vähitellen oppivat siihen, että kaupat ovat auki lähes koko ajan. Ainakin läpi pyhien. Että ei tarvitseisi niitä maitoja ja jauhoja hamstrata monen päivän tarpeiksi. Vaan mitä tekee suomalainen ?

Siellä se ryysää vihannesosastolta juustotiskin ja leipäosaston kautta makkaralaareille, lihatiskiltä maitokaapille, tekee juminsa kärryineen kaikkiin mahdollisiin ahtaisiin paikkoihin. Tokihan perheneuvottelut täytyy pitää juustotiskillä halloumivalikoiman edessä, ei suinkaan syrjemmällä. Ja jos joku pyytää ystävällisesti väistämään, sitä pitää mulkaista koko perheen voimin. Isolla, pahalla silmällä kun silleen kehtaa väistättää.


Ai että.

Yksi jumipaikka on tietenkin juomaosasto, siellä suomalainen parveilee aivan eksyneenä -ja saa aikaan mahtavan jumin ja ruuhkan.  Viis sitä, että samainen juomaosasto on auki koko valikoimalla läpi juhannuksen.

Viimeinen jumi ennen kassaa on karkkivälikkö. Sinne ei sekaan mahdu, pitäisi olla jonotusnumerot. Totesin, että purkat voi ostaa vaikka huoltikselta.

Alkossa sen sijaan oli aika väljää.

Leppoisia aatonaaton ostoshetkiä, missä lienetkin ! Ja kärsivällisyyttä sinne kassajonojen purkajille.

Kuva: Isonapero14 kommenttia:

 1. Huristeltuani kotiin vaihtoehtoista, varsin kaunista reittiä mietin ihan samaa, jaksanko survoutua Herkkuun mutta ylläri, pylläri siellä oli varsin väljää ja päivitin tyhjää jääkaappia vaivattomasti. Hyvä niin:) Jaan niin turhautuneisuustesi, muistan taistelun täällä joulun aikoihin huoh! Tänään vielä minorjuttuja, vähän pallojahtia, huomenna lisää pallojahtia, lauantaina pallojahtia... suunnitelmissa urheilullinen juhannus ja odotan niin sitä ensi viikkoa, olisi kiva saada sinut caddieksi<3 Hugs from Nemppa ja Mukavaa Juhannusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, sinä sitten ajelit sen vaihtoehtoreitin. Etkä ilmeisesti eksynytkään kovin montaa kertaa?

   Eilen sentään pääsi kauppaan ihan hyvin, tänään on varmasti koko Linjatie tukossa kun siinä on liikennevalot, risteys ja liikenneympyrä selvitettävänä ja se tuntuu olevan huolestuttavan monelle kuskille äärimmäisen paha rasti. Ihan samoin kuin vilkun käyttö.

   Urheilullinen juhannus kuulostaa hyvältä ja toki minä lähden caddieksi jos keli sallii eikä mitään ihmeellistä ilmaannu.

   Poista
 2. Oli juhla, mikä tahansa, pohdimme noita samoja asioita. Jussina ehkä porukka on mökillä, josta on matkaa lähimpään kauppaan tai ainakaan kukaan ei ole ajokunnossa ;) khih. Mutta totta, ihme panikointia monilla tuo kaupassa käynti tuppaa olemaan näihin aikoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mökkiläisten ostospaineet ymmärrän itsekin. Aikanaan kun saarimökillä viikonloppuja ja lomia vietin, ei sieltä lähdetty ihan jokaisen hiivapaketin perässä ensin veneilemään ja sitten autoilemaan.

   Pääsiäisen ja joulun ruokaruuhkat ovat ihan hirveitä, ihmiset lataavat muutamaan ateriaan niin hirmuiset paineet. Juhannus on rennompi, ehkä. Tänään on kuulema ainakin täällä vuoden kovin kauppapäivä, onneksi ei tarvitse ryysätä sinne sekaan.

   Poista
 3. Yhdyn kokemuksiisi. Eniten kaupoissa ärsyttää ne perhe- ja naapurikohtaamiset, jotka aiheuttavat leppoisasti turisevan ihmismuurin piimähyllyn tai tomaattilaarin eteen. Yritä siinä sitten saada omat ostoksesi rumasti mulkoilevien ihmisten selän ja kärryjen takaa. Luulisi,että kuulumisten vaihto olisi huomattavasti mukavampaa jossain väljemmässä paikassa.

  Mukavaa juhannusta tai tässä vaiheessa vielä sen odottamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ! Yhtään eivät kyllä katso mihin juurtuvat rupattelemaan. Toisten huomioiminen on yllättävän vaikea taito.

   Kivaa juhannuksen aatonaattoa !

   Poista
 4. Meidän juhannus sai yllättävän käänteen, kun kuopuksen kaverin tuore ajokortti ja Corolla lähti lapasesta, heitti täyden voltin katon kautta päätyen ojaan. Sairaalassa ollaan, mutta toiveissa päästä kotiin. Luut onneksi säilyi ehjinä kaikilla. Corollan ura ensiautona oli lyhyt. Taas on kuopus potilaana, huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ! Sattuiko kuperkeikka pahassa paikassa ? Tai no, ainahan se on paha paikka mutta onneksi ei kuhmuja kummempaa. Hillitsee ehkä kaasujalkaa moinen oppitunti.

   Kuopus raasu, pikaista paranemista hänelle ja kaverille tietysti myös.

   Poista
  2. Soratien pitkän suoran päässä pieni mäki ja kurvi, joka kirrasi loppua kohti. Puolessa välissä kirraavaa mutkaa auto oli irtosoran päällä irronnut tiestä, tökännyt keulan syvään ojaan, josta seurasi täysi voltti katon kautta vauhtia pompaten. Pahaa jälkeä tuli.

   Kuskina ollut tyttö oli juuri saanut kortin ja hankkinut ekan autonsa. Ei autokoulun opeilla tulla sorateiden rallimestariksi. Tuli kova oppitunti. Onneksi keneltäkään ei lähtenyt henki, eikä tullut pysyviä vammoja. Huomenna ehkä saa lunastaa kuopuksen pois sairaalasta.

   Poista
  3. Voi vehnä. Paha paikka eikä sorateiden mestariksi tulla ihan helpolla. Luojalle kiitos (ja pirulle pitkä pska) että näinnnii vähillä vaurioilla selvittiin.

   Poista
 5. Samoilla mennään täällä Tampereen liepeilläkin! Kävin eilen kaupassa. Piti äkkiseltään poiketa Lidlissä. Voi jestus, jos olisin arvannut, melkein jonossa mentiin koko kauppa läpi, viimein onneksi pääsin ulos hengissä ja siitä Prismaan. Parkkihalli ei ihan mahdottoman täysi ollut, sain letukan suosilla ruutuun. Mutta sitten... Väkeä oli vaikka kuinka paljon. Että mulla sappi alkaa kihisemään juurikin, kun lihavälikön keskelle oli tuotu laatikoittain makkaraa ja grillilihaa, sitten siellä oli väkeä mustanaan miettimässä, että ottaako sitä vai tätä. Mukaan sattui kokonaisia perheitä, toki oli hyvin käyttäytyviäkin lapsia mukana, mutta haahuilevien aikuisten määrä oli uskomaton. Oli siellä yksi ihana prinsessakin, joka kysyi isältään että lillataanko me makkalaa, joo, sanoi isä ja possua...tyttö sanoi että possu on pahaa....isi osti possua silti :D. Sitten olen ihmetellyt sitä ruuan määrää, yksi täti oli miehelleen vihainen, että minne mies meinaa koko kärryn ruokaa laittaa, kun kotona jääkaappi on jo ihan turvoksissa. Juomahyllyllä nauratti myös, mies lappasi oluttölkkejä kärryyn ja rouva sanoi että nyt riittää...mies toisti että nyt riittää, koko juhannukseksi.

  Kun katseleen ihmisten juhlapyhien ruokaostoksia, semminkin huomioiden, että kaupat ovat auki, niin nälkä ja jano tuskin pääsee yllättämään, mutta ehtivätkö ihmiset tekemään mitään muuta kuin syömään juhlapyhien aikana.

  Hermot ovat koetuksella aina kauppareissuilla saati juhlapyhien alla...olen onnellinen myös uravalinnastani, kauppojen kassoilla täytyy olla lehmän hermot! Kaikki kunnia heille!

  Rauhallista keskikesän juhlaa sinne torpalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, ihan se on kansantauti tuo pula-aikaan varautuminen isoina juhlapyhinä. Ei vain tiettyjen heimojen ominaisuus.

   Osulan kauppaan en astu pyhäaattoina jalallakaan, se on vissi. Olen nimittäin aikoinani istunut jonkin verran kassalla ko. puljussa ja se on aivan h:n esikartano. Että respectiä täältäkin kassahihnan toiselle puolelle.

   Radiossa kerrottiin, että suomalaiset ostavat liki 4 miljoonaa makkarapakettia näinä päivinä. Meilläkin on muutama. Nytpä ei tarvitse kaupassa käydä ennen maanantaita, tuskin silloinkaan.

   Mukavaa juhannuksen aikaa sinne teillekin !

   Poista
 6. Se on jäänyt ihmisten muistiin, kun ennen olivat kaupat yhden päivän kiinni tai joskus ennen parikin, jotta pitää varata reippaasti sapuskaa, etti pääse nälkä (tai etenkään jano) yllättämään. Mutta kieltämättä, tulipa ostettua muutama makkarapaketti iteki, kun enhän minä yleensä osta.
  Mutta oikein hienoa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan sen, kun lauantaina meidän lähikauppa meni kiinni klo 13. Ja perjantaina pankki kiinni klo 16:n maissa. Eikä ollut automaatteja. Isä käytti maksuvälineinä käteisen lisäksi shekkejä, se vihko oli vähän juhlava kapistus.

   Nyt useampikin pulju on auki 24/7 tai ainakin 7-23, lisäksi bensikset myyvät perusjuttuja. Jotenkin kuvittelisi, että ainakin yksi sukupolvi olisi jo sisäistänyt online -yhteiskunnan toimivuuden. Vaan kun ei. Siksi ruuhkat.

   Ja eiköhän ne ruuhkat huomenna lopu klo 12 kun alko pistää ovet säppiin.

   Oikein kivaa juhannuksen aikaa sinullekin !

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com