sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Ilometrit

Pohjoisen reissu on tehty.

Ja voi miten olikin oikeita ja aitoja ilometrejä kaikki ne ajetut taipaleet!

Tällä kertaa navigaattori ohjeisti ajamaan Kainuun kautta ja totesin tämän sekä nopeimmaksi, että halvimmaksi reitiksi. Ostosmahdollisuudet Suomenselän suotaipaleilla ovat minimaaliset ja yksin kun baanaa taittaa, saa aika pitkälle määrätä omat nopeutensa. Vastaantulijat näki jo kilometrien päästä joten ns. virka-autot oli helppo tunnistaa ajoissa. Silloin Hopianuoli surruutteli ihan säännösten mukaan.

Muuten noudatin ns. Korpilain uutta versiota ja kurvailin pikkuisen joutuisampaa tahtia.

Olipa ilo kaartaa Majakarille ! Hyvissä ajoin minä siellä kai olin, suunnilleen ajoissa ainakin. Tita poimi räksänkalmon syyläristä, reppana retkotti trofeena Juuasta asti, minä en sitä tosin tiennyt. Rekisteröin tietenkin lintuonnettomuuden, mutta en kuvitellut sen imeytyneen niin huolella Hopianuolen leveän hymyn hammaslomiin.

Otimma pari kierrosta pihalla, useamman kaadon valkoviiniä (erinomaisen kylmää) ja kotiutimme kolme vikkelää keltakinttuista kananuorikkoa Nox -kukon haaremiin. Pyyleväpyllyiset ja vähäsulkaiset paksut bertat yrittivät vähän häiritä, mutta nuoret neidit lehahtivat kanalan katto-orsiin ja saivat nukkua hyvät yöunet. Ja paskoa sulkasatoisten paksukaisten niskaan.

Niin kiva oli taas nähdä ! Ja sanoa asiat niinkuin ne on, myös se ruma sana silloin kun sen paikka oli.
Olette niin rakkaita, ystävät.

vt. Tupavahti
Lauantaina kiersimme hartaasti Särkän taimipihaa ja minäkin pääsin pikkukahveille, kiitos !
Autoon lastattiin varsin maltillinen määrä taimia. Tässä kohtaa minua pikkuisen huijattiin, koska loppulaskun kuittasikin Tita. Minä taidan ampua konjakkitykillä tai toimittaa muutaman munatykin seuraavalla reissulla... saa nähdä. Suviruusu Poppiuksen ja monen muun ihanuuden onnellinen omistaja hyrisee tyytyväisyyttään. 


Lauantaina kurvasin Nuasjärven rantaan ja kiitos kunnollisten opasteiden, tällä kertaa en häirinnyt naapureiden rauhaa.

Ihana ilta hyvässä seurassa -ja hyvät yöunet, kyllä kelpasi ! 
Silmä niin lepää tyyntyvässä illassa ja rantamaisemassa. On ilo, että näitä etappeja on minullekin suotu sangen runsain mitoin. 

Vastavuoroisesti minä niin mielelläni majoitan täällä Torpallakin kulkijoita jahka tänne kulkevat !

Sunnuntaina lähdin hitaan aamiaisen ja leppoisan aurinkohetken jälkeen kotimatkalle. Toki ensin noukin viimeiselle etapille seuralaisen kyytiin. En ole ihan varma nauttiko Herra Hamsteri kyydistä, varsin epätoivoiselta kaverin ilme hetkittäin näytti.

Luovutin apukuskin uudelle omistajalleen ihan sovittuna aikana, hengissä se oli kun hyvästit jätin.


Helteinen ilma helli koko päivän ja pitkä maamme näytti kauneintaan.

Kevät alkaa olla suunnilleen tasan niin Raahelassa kuin Kainuussakin ja matkalla näin (ja haistoin) ensimäiset tuorerehukaadot, ihana vihreä !

Olipa mukava reissu ja kaikki ajetut kilometrit satoivat omaan laariin hyvän mielen merkeissä. Tätä juurikin tarvitsin tähän saumaan.

Kohti uusia kuvioita ja jälleennäkemisen toivossa uuteen viikkoon !Matkamusaa

12 kommenttia:

 1. No tottahan tuo matka ihan ykkösluokan reissu oli, vaikka varmaan ilometrejä kertyikin! Varmasti teillä oli tosi kivaa tavata, jutella ja tutkia niin Titan paratiisi kuin Särkkä. Varmasti toinenkin matkakohde oli mieleinen! Tällaiset reissut voimaannuttavat pitkäksi aikaa vallankin, kun kaikkea kivaa kertyy peräkonttiinkin. Matka oli siis tekemisen arvoinen, no senhän varmaan tiesit jo ennen lähtöä! Varmaan kukkokin kiitteli :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, kyllä näitä vuotuisia irtiottoja odotetaan.

   Minä niin odotan, että pääsen näyttämään, miltä Titan ja Särkän tänne lähettämät taimet näyttävät nyt.

   Ilolla istutan tuomiset ja rakkaudella vaalin jatkossakin. Minulla on niin muistojen puutarha.

   Poista
 2. Kuulostipa letkeeltä reissulta! Ruma sana on joskus kovasti paikallaan, varsinkin laadukkaassa seurassa, joka ymmärtää sanojen painoarvon ja merkityksen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se letkee keikka olikin. Oli aikaa omiin ajatuksiin ja sitten vielä nämä ihanat ihmiset. Voi veljet, tällä kyllä pitkään taas jaksaa ! Eikä kukaan kohotellut kulmakarvojaan sanavalintojen takia ;-)

   Poista
 3. Ihan lyhyt kiitos visiitistä. Aamun herätys nakuttaa 5:40, joten ihanasta illasta ja aamupäivästä suuret kiitokset. Kanalaan on laskeutunut rauha, ja nopeakinttuiset keltajalat ovat laskeutuneet maajalkaan. Paksut rouwat eivät juokse, evätkä lennä - joten vikkelät tulokkaat puikkelehtivat isossa tarhassa jo suvereenisti.

  Olipa ihanaa nähdä, vaihtaa kuulumisia, ja lopulta nauttia puutarhashoppailusta. Ihan elämän parhautta kaikin mahdollisin tavoin!

  Hugs! Ja no hard feelings pikku jekusta. Minä olen kuitenkin maksun puolella, joten hyväksy pieni kuittaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos vielä kerran sinne teillekin.
   Minä huolella ja hartaasti pohdin mihin kaikki uudet aarteeni sijoitan, kolme ruusua ja muut upeudet !

   Odotahan vaan seuraavaa täydennyspanosta Kukkenheimiin ! Täältä pesee potut pottuina ja kukot kanoina, eiku.. no joo <3

   Poista
 4. Sinulla onkin ollut hieno reissu, paljon olet nähnyt ja kokenut. Varmasti on ollut mukava tavata Titaa ja tutustua hänen puutarhaansa. Hyvää kesäkuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli mahti keikka. Särkkää suosittelen lämpimästi ja Titasta saa loistavan paikallisoppaan. Särkän taimia suosittelen senkin vuoksi, että kun ne ovat pohjan ankarissa oloissa koeteltuja, ne suorastaan kukoistavat näillä meidän lähes trooppisilla seuduilla.

   Poista
 5. Ihanaa että reissu oli onnistunut, vaikka ei muuta oikein voinut odottaakaan. Redsy kurvaili tänään Isolle Kirkolle, poikkesin Pro:n oppiin Espoon puolelle ja se on käsittämätöntä mihin sitä taipuu ammattilaisen opissa, nyt sitä toivoo vain kovasti, että pystyisi toistamaan tästä jotain tositoimissa kotikentällä. Huippupro ja vielä todella mukava, vaikka ei välttämättä ole helppoa katsella tumpuloivia asiakkaita päivästä toiseen:) Huomenna toimistotuntien jälkeen nenä kohti Karjalan kunnaita, laskeutumisaika Joenvarren Majataloon ehkä noin 21:00. Nähdään keskiviikkona toivoo Nemppalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mahtaa tuo golf Pron homma olla vähän samaa kuin minkä tahansa vaikean lajin valmentajan. Ihan sääliksi käy niitäkin lukuisia ratsastuksenopettajia jotka ovat vuokseni kituneet kentillä ja maneeseilla. Minun hermorakenteellani ei kyllä yhtään hallittua golflyöntiä tehdä. Hattu nousee päästä ilmaan ihan vaan kunnioituksesta sitä lajia kohtaan! Iloisia pelihetkiä Prolla tai ilman.

   Ilmoittauduhan kun näillä seuduin olet, keskiviikkona ei mielestäni ole juuri mitään ohjelmaa. Luulisin hyvinkin ehtiväni näkemisille. Olisipa huippua nähdä.

   Poista
 6. Erittäin pätevännäköinen tupavahti,vt. teillä.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupavahti vt. parhaasta päästä. Oli meillä ekaa kertaa tällä päivämäärällä vuonna 2015 Juhannuksen kukkaispoikana.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com