sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Ilmastonmuutos alkaa maanantaina
Takana on talvinen viikko, todella talvinen olikin. Vaikka pakkasta ei ollutkaan luvattuja talvisotalukemia, kuivuus ja pieni tuuli tekivät siitä väliin melkein sietämättömän. Influenssan kurittamalle hengityselimistölle se on ollut ihan oikeasti rankkaa.

Ja onpahan vaan ollut melkoinen virus tapettavaksi tämä influenssa B. Yskimisestä ei meinaa loppua tulla kun puuska iskee. Tapojeni vastaisesti olen juonut monta litraa appelsiini Fantaa, ne pahuksen hiilihapot nipistävät kurkkua ihanasti.

Mutta kyllä se tästä, asialliset hommat on hoidettu ja hengissä pysytty.

Ikkunasta katsoen meillä oli kevättalven kaunein viikko. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Hevoset nuokkuivat auringossa nuttujensa alla ja muutama rohkelikko pikkulintu yritti kai jotain lauluntapaista viritellä. Sitten ehkä kieli jäätyi kitalakeen ja tintti vaikeni.

Kunhan pakkanen tästä lauhtuu, päästään asiaan eli kevättalveen. Vanha sanonta 'maaliskuu maata näyttää' ei tule toteen ainakaan näillä selkosilla, lunta on sen verran tanakka kerros. Tai sitten maaliskuun pitää olla superlämmin.

Pihalla tepastellessani kävin kurkkaamassa myös kasvihuoneeseen. No siellähän oli mukavan lämmintä ja tuoksui kesä.

Ensi kesänä ollaan kotosalla enimmäkseen ja aion nyt ensimmäistä kertaa ihan oikeasti panostaa yrttimaahan ja tomaatteihin.

Hankkijalta tarttui mukaan muutama siemenpussukka vaikka olen valioitunut surkeiden siemenkasvattajien aatelistoon, yleensä saan kantaa kunnianhimoiset kylvökseni kompostiin ja hakea ammattilaisen kasvattamat tuuheat taimet.

Pitäähän ihmisen kuitenkin joskus myös haihatella ja siemenpussien kanssa haaveilu on loppujen lopuksi halpaa hupia.

Taidan ottaa tavaksi (ainakin aurinkoisina päivinä) juoda aamukahvit kasvihuoneessa ja orientoitua alkavaan kasvukauteen. Ties mitä kuningasideoita siellä päähän pälähtää...


Kaikesta kylmyydestä huolimatta olen nauttinut talven kauneudesta. Ensi viikolle luvatut 'hirmupakkaset' eivät minua suuremmin hetkauta, tiistaiaamuna Torpan Armo ja Perikunnan nuorempi lehahtavat sinivalkoisin siivin sinne, missä aurinko yleensä paistaa. Ja mikäli sinne ennustetut vesisateet toteutuisivatkin, siellä on kuitenkin liki +20°. Eikä ole lunta.

Ja jotta ne 'kuningasideat' varmasti lähtevät ns. laukalle ja lapasesta, aion hakea inspiraatiota tulevaan kasvukauteen monelta Viverokselta, eli puutarhalta. Ties mitä sieltä tarttuu mukaan ja päätyy tulokuormassa kasvihuoneeseen. Jos ja kun yhtään itseäni tunnen, hommahan lähtee käsistä heti alkuunsa ja sitten saadaan Torpan päiväkirjoista lukea uusia tarinoita hulluista kaivoshommista ja muista maansiirtopuuhista. Vähintään pitää paikka etsiä isommalle kasvihuoneelle.

Vaan nyt viimeinen iltatalli pitkään aikaan. Seuraava päivitys ehkä huomenna Evitskogista tai sitten vasta Pacosinmäeltä, luvassa erittäin kaivattu ilmastonmuutos!

10 kommenttia:

 1. Oi että - sulla on tiedossa kaikkea kivaa. Nauti elämästä, lämmöstä ja auringosta! Vie terveiseni perilliselle sinne Hispanjaan, ja viettäkää mukavaa aikaa yhdessä.

  Minä lähden aamulla kolmen teinin kanssa Tampereelle Hollywood Undeadin konserttiin. Korvatulpat on mukana. Niitä tarvin varmaan jo menomatkalla - voi sitä teinimäistä kiherrystä autossa! Onneksi on lujat hermot. Mutta voi olla viimeisiä yhteisiä reissuja. Neiti saa ajokortin lokakuun lopussa. Aika rientää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit olla varma, että nautin! Vaikka on haava kantapäässä ja influenssa päällä, aion silti nuuhkia kevättä.

   Se kun ekaa kertaa päästää lapsensa autolla liikenteeseen on varmasti kuumottava tilanne. Kyllä äitiys on rankka laji!

   Poista
 2. Hauskaa lomaa!

  Meilläkin on nyt lumi maassa ja tarhassa kaksi tammaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !
   Kaksi tammaa, siitä se luisu lähtee ;-) Joko on orikuvastoja selattu?

   Poista
  2. Älä yllytä hullua ;D. No ei, lupasin miehelle, että nyt on eläinkiintiö täynnä...

   Poista
  3. Unkown - kuulostaa toooosi uskottavalle :D

   Poista
  4. Joo kyllä seuraavaksi alkaa eläimet vähenee..jos tuolta kanalasta vaikka. Luonto korjas yhden kanan, mutta kukot ei vähene millään..Tyttären poni kävi taannoin omatoimireissulla naapurissa, mutta toivottavasti ei oritarhaan ehtiny..Mutta kyllä nyt on kiintiö täynnä..se on niinku että ei mopolla mahottomia. Eihän tässä kohta ehtis muuta kuin töitä tekemään(sitä palkallista), että saa kaikki pidettyä hengissä ja kunnossa. ;D

   Poista
  5. Niin, ainainen työmaahan se on kun vähänkään eksoottisempia eläimiä (ml. kana, hevonen) hommaa tontilleen. Mutta ovathan pikkuwausat ihania ja mikäli ponitamma hoiti homman omatoimisesti niin minkäs teet, yllätysvarsa on ensi keväänä iloinen tosiasia ;-)

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com