perjantai 23. helmikuuta 2018

Terveisiä tautivuoteelta


Tämä viikko (tähän saakka) meni ihan tyystin hämärän rajamailla häälyessä. Karma kävi taas, se nappasi mukaansa noidannuolen mutta jätti talven ensimmäisen (ja ehkäpä myös viimeisen) flunssan.

Ikkunasta olen katsonut kaunista kevättalven kirkkautta ja sen mitä olen tallihommissa piipahtanut, olen saanut tuntea kuivan pakkasilman viiltävän karrelle yskittyjä keuhkoparkojani.

Lauantai-iltana lähti ääni, sunnuntaiaamuna ei irronnut pihaustakaan. Olo paheni ja paheni kun ärsyttävät lämmönvaihtelut alilämmöstä kuumeeseen ilmaantuivat päänsäryn ja kaikkien kolotusten lisäksi.

Onneksi ei tarvinnut yksin sairastaa, Iso-J otti osaa tuskaani sairastumalla samaan tautiin. Hän sentään kävi terveysasemalla ja siellä todettiin hienosti edennyt influenssa-B. Onneksi ei mitään bakteeritulehdusta sentään. Perikunnan nuorimmalle määrättiin Tamiflu suoraan (oli tullut kotiin kesken päivän), meidän pitäisi vaan sinnitellä oireita lieventävillä valmisteilla.


Sinnitelty tässä kirjaimellisesti onkin.
Tänään perjantaina on ensimmäinen päivä kun olen jaksanut olla jalkeilla vähän pidempiä pätkiä enkä raahautunut tallista tupaan henkeä haukkoen kurkkuputki karrella.

Tämän viikon antimet ovat kutakuinkin tässä. Toivottavasti viikonloppu on antoisampi, pitäisi pakata ja laitella kaikki valmiiksi sekä reissuun, että kotiin. Kun vaan nyt saisi päänsä toimimaan tolkusti, on niin paljon muistettavaa.

Taidan aloittaa hommat laatimalla muistilistan siitä mitä pitikään muistaa !
Kivaa perjantaita.Ja lopuksi, aurinkorannikolla kaikki hyvin:


18 kommenttia:

 1. No kyllä täällä kerettiin jo vähän huolestua...Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läsnä muttei linjoilla -statuspäivitys olisi hyvä

   Poista
 2. Parane. Parantukaa kaikki Itse yritän vältellä pöpöjä nyt.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos. Nyt on jo helpompi olo. Yskä on vaikuttava, massiivinen.

   Poista
 3. Jo jopa on Torpalla jouduttu potemaan urakalla. Sitä on liikkeellä ihan pirusti, mutta onneksi nyt saatte luontaisen vastustuskyvyn B:lle pitkäksi aikaa. Minun kokemuksen mukaan semmoiset 10 vuotta saa olla ilman influenssaa, sitten voi on pakko uusia immuniteetti.

  Meillä on ihan tavisflunssan oireita podettu koko porukka, ja kuopus on ollut muutaman päivää pois koulustakin. Lähinnä nenäliinojen menekki on ollut runsasta.

  Paranemisia sinne, älkääkä riuhtoko liian pian liikkeelle. Jälkitaudit kannattaa välttää. Influenssasta ei parane ihan heittämällä, vaan hiljaa kuntoutumalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne perusnuhat jäi taakse kun muutettiin tänne puhtaaseen ilmaan ja terveeseen taloon. Ihan vain pakolliset on niistetty vaan nyt tuli täyspotti. Minä kun en ole flunssarokotteitakaan ottanut, samansukuiset sairastuvat jo piikistä.

   Eli jos seuraava flunssa tulee vuosien päästä niin sehä passaa.

   Onneksi tässä ei ole mitään ihmeitä luvassa, sen jälkeen on lomaa plussakeleissä, kelpaa hyvin.

   Poista
  2. Minua ei vakuuta noi flunssapiikit ensinkään. Mieluummin otan 10 vuoden välein viikon influenssaa, kuin koko talven sairastamisen piikin jälkeen. Kahteen vuoteen ei ole piikki tehonnut ensinkään siihen, mitä tuleman piti. Riskiryhmät arvioivat tilannetta omasta vinkkelistään, minä olen perusterve ja hyväkuntoinen ihminen.

   Poista
  3. Näin se minunkin mielestäni menee.
   Asia on arka ja intressit moninaiset, jokainen omassa uskossaaan autuas. Toivottavasti myös oireeton. Täällä jo helpottaa.

   Poista
 4. Mulla on flunssan viides viikko menossa, eikä varmaan selvitä ilman kuudetta. Kuume ei nouse, mutta lähes kaikki mainitsemasi oireet löytyvät kera diagnoosin streptokokki tartunnan. Ja vetäsin jo 10 päivän antibioottikuurin enkä ole vielä huomannut mitään eroa... Että hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sinä siihen streptokokkiin sait rohdot?
   Viisi viikkoa tätä olisi ihan kauhu, viikkokin vetää surkeaksi. Sielllä teillä on joku superpöpö nyt 😱

   Poista
  2. Juu sain, mutta ei tässä ole normaali olo lähimainkaan. Koko ajan viluttaa ja särkee joka paikkaa, puhumattakaan valuvasta nokasta.

   Poista
 5. Hope toipuminen etenee suotuisasti, influenssa B, 3 muuta influenssatyyppiä ja hankala streptokokki A jylläävät rajusti. Tauti on sinänsä ikävä, eikä ilmeisesti perusterveiden tehohoidoltakaan ole vältytty. Streptokokki on hankalin kymmeneen vuoteen, pöpö landaa noin kymmenen vuoden välein ja välivuodet lataa akkuja. Täällä on nautittu Gisellen ensi-illasta, tänään urheiltu ja pitäisi pakkailla koska Nemppalaan palataan vasta hyvän matkaa maaliskuuta. Toivotaan että sääennuste muuttuu parempaan suuntaan, tänään kohteeseen keskusteltuani luvassa oli sadetta ke-pe, joka mutkistaa pakkaamista entudestaan. Mukavaa lomaa Nuorimmalle, tsemppiä Toipilaille ja hyvää matkaa Kirkolle. Perästä tullaan sinivalkoisin siivin. Hugs from Nemppa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärhäkät ovat pöpöt, onneksi näyttää Tamiflu tehoavan.
   Vaikka sääkartta näyttää kohteen osalta juuri nyt vähän ankealta, siellä on asteet sentään plussalla, ei tarvitse lumessa kahlata. Kyllä siellä tarkenee ;-)

   Poista
 6. Meidän firman tehon ayl pelotteli mut niin kunnolla että piikin otin, mutta sinkkiä syön vitamiinien kanssa ja toivon parasta.

  Toivottavasti taudin selkä siellä katkeaa, olipa rakas kun oli niin empaattinen että jakoi taudin kanssasi...vai onko siitä kuitenkaan mitään iloa. Kurlaa ystäväni konjakilla, se helpottaa ja sinkkisuihke on kova juttu. Toivottavasti paranette pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Sinkkisuihkeen nappaan heti huomenna ja taidanpa lähestyä konjakkipulloja ihan lääkinnällistä tarvetta ajatellen, hienot ideat, kiitos.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com