tiistai 27. syyskuuta 2016

Pojat, monessa mukana

Pojat saunoo

Morjensta pöytään!

Tiistaihin on tultu ja tänään meinaa ajatus karata. Syy numero 1 on hiton huonosti nukuttu l. valveilla heittelehditty yö. Jalat olivat jälleen kerran ärsyttävän kipeät, kuumat sisältä ja kylmät ulkoa ja särky siinä luussa. Aion seuraavaksi kysyä tohtori Googlelta sekä luuvalon että aavesäryt, ei ole yhtään kivaa. Joka ilta suoritan itselleni viimeisen voitelun Voltarengeelillä ja suihkin vähän myöhemmin päälle Magnesiumsprayta. Yleensä sprayn laventeliaromi tainnuttaa uneen, eilen ei.

Syy numero 2 on muuan ostotarkastus jonka tulosta odottelen enemmän kuin jännittyneenä. Että tuleeko puhelu ja millainen se on. Minun hevostani siellä ei tarkasteta, mutta kuten edellinen päiväkirjamerkintä ehkä kertoi, lumipalloefekti on lähtökuopissaan ja tuo mahdollisesti tuleva puhelu on se lähtökäsky.

---

Huonosti nukutun yön jälkeen saattelin etelän valoihin lähtijät matkaan. Nyt ovat kuulema jo Johanneksen kirkon liepeillä ja likat pääsevät muutamaksi tunniksi ihan ydin-Helsinkiin humppaamaan. Illalla sitten sinne konserttiin. Vähän minua ärsytti aamun nettilehden kriitikon nuiva arvio eilisen keikasta, ei kuulema yllä vuoden 2013 keikan tasolle. What the hittoa, joillekin eilisen ja tämän illan konsertit ovat monille faneille ihan ensimmäisiä  kokemuksia joita ei himmennä ärsyttävän kriitikon 'olen nähnyt tämän ennenkin' -asenne. Päivän kunto lienee ihan hyvä Kanadan ihmepojallakin ja toivon sydämestäni likoille kivaa iltaa. Ja tietysti kaikille muillekin Areenalle vaeltaville.

---

Eilen saatiin hevosten talvitarhaan sähköt. Testerin mukaan tälli on hyvä ja pitäisi olla talviuskottava viritelmä. Laitoin eilen viimeiset nauhat paikoilleen ja iloitsin uusista kunnollisista liittimistä. Tänään meinaan vielä korjata kentänpuoleisen pitkän sivun ylärivin eristiminen korkeutta, esteettistä silmää hiertää hirveästi kun ei ole viivasuorassa.

Lievällä kauhulla odotan Leffen ensimmäistä tälliä, se reppana kun varsin huolettomana hutkeltaa lankkujen ali ja häntä huitoo välillä vaarallisella korkeudella sähköaitaa ajatellen. Peetu ja Nasse eivät enää tälliä ota, ovat sen verran kokeneita kettuja kumpikin.

Aloitimme myös ratsastuskentän lankkujen asentamisen. Nopeasti se etenee ja upealta näyttää (ainakin omaan silmään, pinkkien lasien läpi katsottuna), kyllä kelpaa sitten hiekkalaatikossa kurvailla. Odotan itsekin ihan innoissani ensimmäistä ratsastuskertaani ikuisuuksiin. Nuorimmainen saa toki juoksuttaa ja läpiratsastaa Ponimiehen huolella pariin kertaan, niin että minulle on sitten tasainen kyyti.

Eikä työmaa olisi työmaa ilman pomoa. Meillä on Ryobin ruuvinvääntimen kutsuun välittömästi reagoiva pomo, eikä pettänyt nytkään. Turpa asentajan olalla (tai omenaeväiden toivossa taskulla) työn edistymistä kyttäävä keltaiseen karva-asuun sonnustautunut pomo, el Jefe on mainio. Ei sitä oikein raaski poiskaan hätistää, toinen on niin innoissaan surisevasta koneesta ja rapisevasta varustekassista.

Tämänpäiväiseen eristinkerroksen siirto-operaatioon saan varmasti valvonnan, Ponimies on valppaana. On se mainio.

Security check
Omena päivässä ei pidä ponia loitolla

PeeÄäs:
olin hieman huolissani hevosten talvitarhan koosta, se pieneni kentän verran ja minusta se on melko pieni nyt. Mutta aivan heti emme lähde paaluttamaan lisätilaa, antaa tilusten takalaidan vähäisen koivikon ensin vähän kasvaa ja rotevoitua. Huonomminkin voisivat päivänsä viettää, 12 tuntia kuitenkin saavat talviaikaankin ulkoilla ja mahtuu ravailemaan ja laukkapyrähdyksiäkin tekemään. Töttiksen liukupysähdys portilla on aika hieno, on se jotain oppinut jo. Alussa liukui päin porttia.


4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat sekä pojista, että työmaanlaadunvalvojasta, vaikka minusta tuntuu, että jälkimmäisellä on joku konnankoukku mielessä.
  Tällä viikolla pitäisi kammeta itsestään ulos viimeiset duunit suomalaisen kustannuspaikan laskuun. Ja peruuttaa ne 2 myöhemmäksi merkittyä, jos on peruutettavaa.

  OP
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan se on Ponilla jekkukepponen ja tihutyö mielessä.

   Voimallista loppurutistusta töihisi, jotta pääset aloittamaan uudet kuviot!

   Poista
 2. On siellä syntynyt valmista! Ja valaise itseäsi käymällä esim. raviradan talleilla. Ainakin Oulussa tarhat ovat mallia postimerkki. Ei voi edes ravata, kun juuri vain mahtuu kääntymään. Siihen nähden aivan luksustarha teillä on.

  Peukutan hyvien uutisten ja mukavien puheluiden saapumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niitä surullisenkuuluisia postimerkkitarhoja kyllä on nähty. Samoin 3-4h tarhausaikoja :-/

   Jännä jatkuu...

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com