tiistai 2. helmikuuta 2016

Kävin Savossa

Ikeassa

Aamuvarhain änkesin Hopianuolella länteenpäin menevään liikennevirtaan ja heti Käsämän teboilin jälkeen sain kurvailla yksin, aina Jännevirran sillalle saakka.

Ihme ja kumma, löysin heti oikean oven josta tölmäsin sisään, suoraan näytteenoton aulaan. Mietin koko ajan kuumeisesti ympärille pälyten "mikä hitto meni pieleen, ei voi olla näin helppoa?". Jonotusnumeroni 304 tuli pelottavan äkkiä. Näytteenottaja oli ystävällinen naisihminen. Outoa. Hän haki jotain erikoisputkia joihin lirutteli vertani, sitä josta hiihtoliitto varmaan maksaisi muikeat summat. Käsitteli näytteitä nätisti ja varoen, on kuulema joku niin erityinen vekotin jolla ne analysoidaan, ettei vastaavaa ole Islabin muissa toimipisteissä. Siksi piti mennä näytettä antamaan sinne asti, pitää saada analyysiin mahd.pian suonestalaskun jälkeen.

Täysin pökertyneenä kaiken sujuvuudesta tepastelin takaisin savolaisuuden kierouden multihuipentumaan, pyöreään parkkihalliin. Siellä ei ole mitään jakoa pysäköidä autoaan sisärinkiin, etenkin jos autossa on yhtään mopoautoa leveämpi keula. Ne paikat ovat kuin pizzasiivuja. Ulkoreunalle mahtuu isompikin keula ja turha kai sanoa, paikat ovat aina täynnä. Ylös piti ajaa ennenkuin vapaata löytyi.

Hyvillä mielin lasettelin parkkitalon rinkiä alaspäin ja tein hillityn kurvin puomille, kräks. Ääni jota jokainen autoilija vihaa, etenkin jos se kuuluu jostain oman vasemman etulokasuojan suunnalta eli äärimmäisen terävästi ja korvia- sekä lompakkoavihlovasti. Peruutus, oikaisu, lipuke automaattiin, puomin ali ulos ja ensimmäiseen mahdolliseen koloon tutkimaan vahinkoja. Onneksi vain ihan pieni peltipainauma ja pieni naarmu painauman kohdalla.

Samperin kepulit, semmoisen korkkiruuvin ovat parkkitaloksi laittaneet ja vielä niin älyttömän ahtaat puomilleajorännit!!

Koska aamupäivä oli vasta alussa, kurvailin Matkuksen ostoskeitaaseen. Kaupat vasta aukoivat oviaan joten käytävillä oli tilaa. Muutama alen loppurysäyslöytö tarttui matkaan, 75 %:n ale Stadiumin hyvälaatuisesta hupparista oli vastustamaton.

Ponimiehen garderoobi sai täydennystä myös, Horsewaren loimet eivät ole ikinä alessa, mutta koska ne kestävät hevoselta toiselle vuodesta toiseen, niihin kannattaa panostaa.Lounaaksi tarjoutui tilaisuus vietnamilaiseen ruokaan. Ei se nyt ehkä ihan autenttisinta ollut, sushista kääretorttuun oli valikoima. Hyvin söin ja kympillä selvisin.

Hyvinsyöneenä otin suunnan kohti Ikeaa, sieltä piti vain pari juttua hakea ja klassisella kukkurapäisellä kärryllä sieltä poistuin. Vähältä piti, ettei päällimmäisenä keikkunut sitruunapuuta hedelmineen, semmoinenkin siellä olisi ollut tyrkyllä.

Kotimatka taittui sekin ongelmitta, yksin sain taivalta taittaa. Onneksi sain lääketieteellisen neuvonantajani puhelimeen ja monta mitäsjos -kysymystä sai järjellisen selityksen. Kiitos taas.

Mitään lumimyrskyä en päivän aikana nähnyt, vähän sateli jossain ja Kallansilloilla vähän enemmän.
Tästä on hyvä lähteä iltatallin kautta yöpuulle, viikon päästä takaisin Savoon. Onneksi tässä on kaikenlaista säätöä sitä ennen, ei ehdi turhia hötkyillä.

Mukavaa tiistai-iltaa, missä lienetkin!

Maanantain päivällinen, lohisalaatti ja lisät

PeeÄäs: tänään kuulema alkaa islantilainen poliisisarja, aion katsoa vaikka vain maisemien takia. En tosin tänään vaan tallennettuna jossain sopivassa tilaisuudessa.


14 kommenttia:

 1. Blogger nieli kommennttini...grr..Anyway, Redsy taivalsi läpi tuiskun Kotiin, keli oli kiinnostava...monella tapaa! Torstaina keula kohti Joen kaupunkia, Kummipojalla pelejä la, joten mahdollista että voisi olla pidempikin visiitti. Let's see, monta liikkuvaa osaa! Eläinosastolle rapsutukset ja terkkusia kaikille Nempalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne saakka ei pyryä tullut, vain vähän kevyttä lumihuttua.

   Mikäli aikataulut sallii, nähdään perjantaina!

   Poista
 2. Vai ihmevempeleeseen annoit veresi, mahtaa olla fiini laitos!

  Osanotot kolhusta. Se tuntuu kipeiten itsetunnon ja lompakon välimaastossa. Mutta se todistettiin jälleen sawolaisten kierous - ei edes parkkihallia järjellisellä järjestyksellä.

  Pohjanmaa valmistautuu synttäreihin. Esikoinen täyttää huomenna 18-vuotta. Mihin nämä vuodet ovat kadonneet? Varsinaiset juhlat on lauantaina.

  Varokaahan liukkautta - täällä ainakin on järjettömän luistavat kelit tien päälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytteestä meni eka putkilo roskiin, toinen ja kolmas tutkitaan. Mulla on kaksi reikää käsivarressa, en tiedä miten se on mahdollista!? Ihme koe, ikinä ennen ei ole tuommoista otettu.

   Voi, sullakin on jo niiiin vanhat lapset, käsittämätöntä! Onnea ihan hurjasti täysi-ikäiselle!

   Poista
 3. Voi harmi se auton ruttu, mutta pyöreä parkkihalli, täytyy tosiaan olla savolaisten keksintö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on pyöreä parkkitalo sairaalalla mutta ei semmoista savolaismallista korkkiruuvia kuin tuo kauhujen talo.

   Poista
 4. Alku kuulostikin jo lähes liian hyvältä. Pääasia kuitenkin, että asiat toimivat siellä missä se on tärkeintä. :)

  Tiedän yhden kolhun ajaneena, että se on tilanne jossa syke ja verenpaine nousee. Tai itse asiassa ajoinhan minä skraadun faijan autoon siinä vaiheessa kun olin ollut vasta parilla ajotunnilla. Iskä otti asian täysin odottamattoman rauhallisesti, mutta sai kieltämättä syyttää itseään kun siinä opinvaiheessa päätti antaa tyttärelle ajo-opetusta ja pisti minut ensimmäiseksi peruuttamaan hyvin kapeasta pihaportista ulos.

  Ikea-ostokset olivat varmasti paikallaan. Olisi varmaan tuntunut turhalta ajaa Kuopioon noin pikaisen näytteenoton vuoksi.

  Toivotan jo etukäteen helppoa ja sujuvaa vierailua sitten viikonpäästä. Tsemppiä!

  t: Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä Karma vahtii ja oman osansa ottaa.
   Just on ollut kotona puhetta opetusluvista ja ajokortista, kauhean hintaista ne nykyään ovat joten en ihmettele nykyistä opetuslupabuumia. Omalle Perikunnalle en ehkä lähde opettajaksi, olisihan se kiva olla puheväleissä ajokortin jälkeenkin.

   Isäsi on toiminut äärimmäisen hienosti, ei itkenyt kaatunutta maitoa vaan antoi kuskikokelaan jatkaa.

   Mietin tovin siellä sairaalan pihalla lähdenkö samaan ketutukseen ajamaan kotiin, onneksi jäin. Oli ihan kiva ajelehtia autiossa ostoskeskuksessa.

   Kiitos, toivottavasti olen ensi viikolla tähän aikaan jo kotona.

   Poista
 5. Yllätyksiä elämässä: kuopuksen vein eilen illalla päivystykseen rankkojen vatsakipujen vuoksi. Päädyttiin osastolle ja tänään ajettiinkinn Ouluun. Huomenna leikataan. Onneksi ei mitään kamalan vakavaa, mutta aina operaatioissa on huolensa.

  Että sille pitääkin aina sattua...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämän kevät miten yhdelle kasaantuu murhetta ja vaivaa. Uskon ja toivon kaiken menevän hyvin ja toipumisen olevan nuorella hyvää. Pidän peukkuja!

   Poista
 6. Tsemppiä Tita Sinulle ja Kuopukselle! Se ei ole koskaan mukavaa, kuitenkin huippuosaamista löytyy siltä suunnalta, jonne arvelen teidän suunnistaneen. Nemppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Oulun yksikkö tosiaan hoida homman hyvin ja huolella.

   Poista
 7. Redsie kurvasi klo 21 paikkeilla Joenvarren majatalon pihaan ja nyt istun odottamassa aamiaisen jälkeen ensimmäistä ateriaa Fransmannissa. Huomenna Dickdock Hill aamupäivällä ja sitten voisi syödä myöhäisen lounaan Kerubissa ja vaikka urheilla tai humputella kaupungilla. Ostoslistalla syntymäpäivälahja ja kosmetiikan puutelista, pakolliset hankinnat. Muu saa odotella taxfreemahdollisuutta. Kettu kuittaa, huudeilla ollaan!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com