keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Välikäsipostaus

Feikki-Hirnakka taas bittitaivaasta päivää! Koska sairaalaolosuhteissa on hankalaa päivitellä blogia, niin väliaikatiedotteena iloisia terveisiä Reality-Hirnakalta kaikille! Kälättimellä vaihdeltiin kuulumisia ja sovittiin välikäsipostauksesta. Luonnistuuhan se näinkin!

Torpan hevosvoimat ovat siirtyneet apukäsien huomaan tuokioksi aikaa. Töttiksen kuulumisia voi lukea http://tuiskunmaailma.blogspot.fi/. Tuttuun laumaan Töttis pääsi ja ihanat on kuvat Heidin postauksessa!

Iso-J, tytöt ja mummo pyörittävät nyt koira/kissa/kana/huusholliarkea lutvikkaasti ja Hirnakka toipuu Joensuun sairaalassa kovaa vauhtia.

Jokainen voi kommenttilootaan heittää terveiset Hirnakalle! Luurilla lukee, vaikka blogipostaus onkin haasteellista.

Terveisin Tita

59 kommenttia:

 1. Jos oikein tulkitsen, niin paraneminen edistyy - hyvä niin. Sinua ja tarinoitasi on kaivattu.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edistyy juu, vasen puoli tulee hitaammin perässä mutta tulee kuitenkin.
   Se aneurysmaleikkaus onnistui sikäli, että saivat koilattua ja blokattua koko kammotuksen pois verenkierrosta joskin sekin epeli oli jo vuotanut jonkin aikaa, olin kirjaimellisesti jatkoaikaa saanut aikapommi. Tuli kuitenkin sarja infarkteja jotka rampauttivat vasemmat raajat pois pelistä.

   puhekyky säilyi ja siltä näyttää, että se pysyykin. Motoriikka on vasemmalla heikkoa. Nyt yritän kirjoittaa tätä kymmensormijärjestelmällä eikä vielä ihan suju.

   Poista
  2. Hurja.
   Sinulla on kova urakka edessä. Toivottavasti kuitenkin toimintakykyä saadaan palautettua harjoituksen avulla.

   Sinnikkyyttä ja päättäväistä mieltä, sekä sinulle, että fysioterapeutillesi /toimintaterapeutillesi.

   OP

   Poista
  3. Hurjemmistakin paikoista voi ihminen nousta, mulle nyt tuli tämmöinen hidaste. Hyvä henkilökunta on, ehkä yksi terapeutti on vähän kuin Ymmi Hinaaja mutta sehän tuo vain lisähaastetta ettei naura ääneen ;D

   Poista
  4. Totta, niin paljon riippuu siitäkin, missä ne infarktoituneet alueet sijaitsevat.
   Asenne on aikakin kohdallaan.
   Hmm, minä olin joku aika sitten koulutuksessa, jonka kouluttaja muistutti ihan lapsuuteni tv-sarjan Katto Kassista...
   OP

   Poista
  5. Mulla se sotatanner on pikkuaivojen luona hiusverisuonisto oikealla, heijasteet vasemmalle. Onneksi näin päin, olen oikeakätinen.

   Brrh, katto Kassinen on yksi vastenmielisimmistä satuhahmoista ikinä YLE llä oli semmoinen kaamea käsinukke, Kasper jota pelkäsin. Ihme kiilusilmä.

   Poista
 2. Kiitos Titalle! Paranemisia Hirnakalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tita tietää mitä tehdä joten hän on oiva vara-Hirnakka. Kirjoittaminen puhelimella on raivostuttavaa ja tämä läppäri on kuitenkin aika työläs kun pitää nousta virka-asentoon, selällämaaten ei onnistu yhtäään ja niska väsyy.

   Poista
  2. Ihan ite Rouva Hirnakka, Torpan Armo, näytöllä. Kyllä tätä on ootettu. Juu, minulta varmaan puolet niistä klikkauksista, kun olen oottanut jonkinmoista elonmerkkiä häneltä itseltään. Se on kuule paree hilautua siihen virka-asentoon ja alkaa paukuttaa postauksia, se on sitä mielen kuntoutusta nääs. Ja kyllähän siinä asentohoitoakin tulee samalla. Ei pidä jäädä sänkyyn makaamaan. Nyt voitas kyllä alkaa vaatimaan niitä videopostauksia... No totta puhuen,ihan omien voimiesi ja tuntojesi mukaan etenet. Me jaksetaan kyllä odottaa...kai. Onko siellä mittää silmäniloa toipilaalle? Ja hei anna naurun raikaa, jos siltä tuntuu. Itkulle on aikansa ja paikkansa toki, mutta nauru se on sitä parasta lääkettä.

   Poista
  3. Mulla on yksi luonnos jo tekeillä mutta kun ei ole kuvia, en oikein osaa sitä aloittaa tai lopettaa. Komentokeskus täällä on mutta minä laitostun hyvää vauhtia ja aina vain työläämpää on ryhtyminen. Itkuni itkin jo Kuopiossa, nyt on sisun ja tsempin aika. Katkeruudella ei ole sijaa minun päivyrissäni.

   Poista
 3. Best wishes. Speedy recovery. MerjaUK

  VastaaPoista
 4. Hirnakan Armolle paljon terveisiä ja toipumisia!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset vara- ja varsinaiselle Hirnakalle väliaikatiedoista.

  Vähän hengästyttää lukea mitä on käynyt, mutta kuulostaa siltä että olet nyt hyvässä paranemisvauhdissa, ja hyvä että savolaistohtorit hoitivat aneyrusman pois huolenaiheista.

  Pakko lainata lopuksi Nemppaa: Hugs!

  t. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aneurysma oli varsinainen aikapommi, onneksi ehtivät ajoissa. Tämä muu bonusvapaa onkin kai aika tyypillistä minua, yksi vaiva ei riitä, sama hoitaa kerralla useampi pois.

   Poista
 6. Hui - hurjalta kuulostaa, onneksi olet vielä kälättämässä täällä. Ja nyt saa ottaa rauhallisesti ja levätä, vaikkei se niin mukavaa olekaan makoilla...

  Tsemppiä ja treenaa vaan näpyttelemistä - vaikka vähänkin, niin saadaan tietää miten siellä sujuu.

  Btw montakohan klikkausta tuli blogiin sillä aikaa kun olit pois vahvuudesta - kun me uteliaat ja huolestuneet käytiin taajaan tarkistamassa, joko jotain kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon pitää tapahtua, että kälätys vaikenee. Taukoja voi tulla mutta että kokonaan, huh sentään.

   Minusta tuntui mukavalta saada niin paljon tsemppiä, kiva kun jaksoitte odottaa. Tutkin tilastoja bloggerista jonain päivänä.

   Poista
  2. Reilusti yli 200 klikkausta, katsoin eilen :D

   Hitto että osaakin sataa ikävyyksiä aina samoihin osoitteisiin. Joutaisivat sekä ylhäällä että hyvin alhaalla päivittää viimeinkin osoitteistonsa! Sekin passaisi, että hyvän- ja huonontuurintahot unohtaisivat kokonaan vähäksi aikaa. Harmaa arki olisi niiin parhautta!

   Toivotan Hirnakalle sopivasti virtaa treenata motoriikkaa, ja malttia antaa sitten lepoakin. Kroppa kyllä kertoo mitä jaksaa. Paras osa kuitenkin säästyi, eli järkikulta. Lintataan menemään, vaikka vaikeuksien kautta!

   Onneksi sulla on ihan loistavat tukijoukot!
   Nemppahugs by me!

   Poista
  3. Ohhoh, onpa ollut käyntejä. Tänään olen jaksanut vähän paremmin kannatella puhelinta niin näitä vastakommenttejakin olen saanut laitettua.

   Joo, olisi kiva päästä pois koko jakelusta, siis sekä hyvin huonojen että huonojen uutisten. Hyvää olisi jo se, että olisi välillä iisimpää. Jobi jaksaa kantaa. Mun mielestä koko tyyppi on urautunut kun samoja nurkkia kiertää, pitäisi kunnon loman ensin ja siirtyisi vaikka tehtäväkierron avulla jonnekin pois.

   Poista
 7. Lämpimiä ajatuksia ja pikaista paranemista! Tärkeintä, että toipuminen on kuitenkin meneillään. :)

  VastaaPoista
 8. Kovia olet kokenut. Hyvissä käsissä olet siellä sairaalassa. Jatkoon toivotan rauhallista ja hyvää toipumista.

  Paranemisterveisin Espoosta se yksi entinen borderin omistaja, joka Nassenkin tuntee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänen aika, sinäkö sieltä laurinlahden kallioilta? Olipa kiva lukea terveiset! Nasse voi hyvin, on mummolassa senioriosastolla ja nauttii sitä kun herkkuja rapisee suoraan kitaan.
   Minä köllöttelen täällä ja välillä terapian merkeissä kurvailen käytävää pitkin.

   Poista
 9. Paranemisia, paljon paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, paljon kiitoksia! Ei jää motivaatiosta kiinni tämä savotta.

   Poista
 10. Juu sieltä.
  Luen blogiasi ja nyt oli aika lähettää oikein sanalliset terveiset.

  PS. Äidillesi myös terveiset ja Nasselle rapsutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron terveiset, sama kaksikko taivaltaa edelleen hyvässä tahdissa.. Onko Espoonlahti jäätynyt, pääseekö pupusaareen jäitä pitkin?
   Onko joutsenparit vielä kesävieraina?

   Poista
 11. Paranemista toivottelen minäkin :)

  VastaaPoista
 12. Heikonlaiset jäät tänä talvena mutta uskaliaimmat ovat jäillä silti liikkuneet. Ollaan muutettu sieltä pois, mutta saman Espoonlahden rannalla silti asutaan, joten ei olla Pupusaaressakaan pitkään aikaan käyty.

  Ja ne joutsenet. On niitä ja useampia pareja pitkin Espoonlahden rantoja jokainen pari omalla reviirillä. Useampi viime kevään pesää tuhoutui, kun myrsky hajotti jo hautomassa olleiden joutsenten pesät. Koko kesän joutsenpari kuitenkin siinä samoilla kohdin viihtyi ilman poikasia. Tiiviisti seuraillaan aina niiden touhuja.

  Terveisin

  Borderin omistanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne joutsenet olivat asia jota jäin kaipaamaan. Pienen pätkän merenrantaakin olisin mukaani ottanut mutta kävi mahdottomaksi.

   Poista
 13. Vaikka hetki rupateltiinkiin, haluan täältä lähettää suuren suuret powerhugsit från Fiskartorpet! Viikko kääntyy kohti viikonloppua ja ennen kaikkea Redsie pääsee kääntämään keulan kohti Kotia! Titalle peukutus, hienoa että blogi välittää suuren määrän terveisiä, hugseja ja kaikkea hyvää...välittämistä ja voiimaa. Sain iltapäivällä viettää hetken aikaa vapaaehtoistyössä ja se oli huippua! Lähetän lämpimiä ajatuksia sinnekin suuntaan! Suuren suuri powerhugs från Nemppa till kärä Kuoma, Eläinosastolle, Seniorille ja Nasse Kummikoiralle! P.S lämpimiä ajatuksia seniorikansalaisille, jotka sain tavata tänään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha, dinneri taisi venähtää ;-)
   Kiva kun pääset tänään kotiin huilimaan, minä vielä väännän asiasta osastonlääkärin kanssa. Ikävä ihminen vaikuttaa olevan, vihjaili ylipainosta ja on muutenkin ärsyttävä.

   Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle, hali <3

   Poista
 14. Täällä on iso joukko myötäeläviä ihmisiä. Eiliselle kertyi yli 400 lukijaa, kun näitä tsemppiviestejä alkoi tulla. En tiedä oliko aikojen käyntiennätys - mutta Hirnakka: täällä me ollaan ympäri maailmaa ja toivotetaan lämpimiä ajatuksia!

  Peeäääs: ne yhdet railakkaat 80-vuotissynttärit - tarvittiin kaikkineen viisi ambulanssia setvimään humalaisten mummojen pirskeet :D Näin meillä Pohjanmaalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, aika pirskeet siellä. Eikai poliisia, palokuntaa tai vielä vakavampaa ole tarvittu?

   OP

   Poista
  2. Tita, jotenkin en ole yllättynyt kun kerrot löytäneesi itsesi tuommoisista pirskeistä :D

   On ihan huikeaa, että tätä kautta vaikka mihin maailman ääriin saakka terveiset kulkee, molempiin suuntiin. Tulee vaffa olo!

   Poista
  3. OP, mieti kun mummelit olisivat ryhtyneet turpakäräjiä pitämään ;-)
   Olisipa siinä ihan uudenlainen tuhkimoleilki kun proteesia pitäisi sovitella useampaan käkättimeen. Varjele!

   Poista
  4. Villi veikkaus, että tekareita oli useammatkin hukassa. Huonovointisuuden iskiessä kohdalle ensimmäien kysymys oli "Onko sulla proteesit? Ota ne äkkiä pois!"

   Taatusti oli talvitakkiruletti vielä pari päivää juhlien jälkeen. Ambulanssiin kun toimitettiin potilaan perään "oletettu talvipalttoo" Satavarmasti ei aina osunut oikea pomppa kyytiläisen mukaan.

   Seuraavat pirskeet kohtuullisten keski-ikäisten keralla, kiitos!

   Poista
  5. Ahhahhaa! Eihän sitä saisi nauraa mutta sivusta katsoen once in the lifetime -kokemus!
   Pidetäänkö vaikka Hirnakan Uuden Tulemisen -ylösnousemuskinkerit? Äsken kikkailin rollaattorilla, vinha peli.

   Poista
  6. Miksikään meidän juhlissa ei koskaan ole mitään tuommoista? Yksi kadonnut fretti vaan...
   OP

   Poista
  7. Ja vielä Torpan Armolle, rullaattori kuulostaa edistykseltä, hyvä sie!

   OP

   Poista
  8. Rollaattorin ratissa olinkin ihan nöösi. Silti onnistuin kikkailemaan sellaisella päiväkaffeelle ja takaisin. Huomenna otan kotiin rullatuolin, ihan varuilta vaan.

   Poista
  9. Hyvä. Molemmat pitäisi varmaan olla mukana. Rullaattorilla pääsee helpommin jouhinkin paikkoihin.
   Onneksi sinulla on hyvä lihaskunto taustalla.

   Mullahan on myös neurologista taustaa ihan diagnooksiksi asti. En kyllä käytä apuvälineitä, mutta kuntoutuspuolelta ja kuntoutumisesta on kokemusta.

   OP

   Poista
  10. Kotona olikin pahuksen nätti liikehtiä omin jaloin, tasoista tukea ottaen. Lihaskunnosta on huomattavaa etua, etenkin keskikehon hallinnassa.

   Poista
 15. Party, party, party :) Mukana ollaan. Sanoo hän ja pakkaa käsväskyyn Coregaa valmiiksi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä lämmöllä muistan yksiä huikeita weteraatopirskeitä Inkoossa! Olihan siinä seuraavana päivänä vähän jopelo olo talleja kiertäessä, mutta kaikkineen ihan ikimuistoiset kokoontumisajot!

   Otetaan uusiksi isommalla porukalla vaikka Karjalan suunnalla. Voin olla kyökin hengettärenä ja juomanlaskijana. Vain omin jaloin saa noutaa juoman, ja tiukka annostelija arvioi sen hetken kunnon ennen kaatoa. Olen opiskellut nääs nyt näitä asioita!

   Poista
  2. Hyvänen aika mitkä kemut me vielä kinkeröidään!
   Tita juomanlaskijana on kuin pukki kaalimaan ... Öh... Jätän väliin, Kysypä joku toinen!

   Poista
  3. Kettunen sentään, olutta ja punaviiniä jakelen ihan helposti aineisiin kajoamatta! Se on ihan vissi. Viskin ja konjakin kanssa varmaankin joudun koemaistamaan, ettei ole vanhaksi päässyttä ainetta tarjolla :D

   Poista
  4. Meukow. Se sun kurlausaine. Piti hetki pinnistellä, että muistin :)

   Poista
  5. Meukku meukku, sille iso peukku ;D

   Poista
 16. Työhän ruppeette jo vallan riehakkaiksi! :D

  VastaaPoista
 17. Welhottarelta erittäin, erittäin luannikkat terveset ja edelleen ilmoitus, että tarv. isohko ponikas mahtuu tuonne kylppäriin. Toipumista sinnekin!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com