tiistai 1. kesäkuuta 2021

Lomalla viimeinkin...

 

... voin ottaa iisimmin, niin sitä eräässä laulussa sanotaan.

Kouluhommien osalta voikin ottaa iisimmin, opintopisteitä ropisee laariin kivaa tahtia ja tämän hetken saldo on 59/210. Muutama kurssi on vielä arvioimatta ja kunhan kaikki suoritukset tältä keväältä on kuitattu, voin olla hyvin hyvin tyytyväinen kahden ensimmäisen lukukauden saavutuksiini.

Tämä kesäkuun ensimmäinen viikko on mitä mainioin ajankohta pitää kesälomaa. Tänään oli pitkästä aikaa lämmintä -muttei liian kuumaa, enimmäkseen kun kasvihuoneella hääräsin. Pihahommissa ei todellakaan voi ottaa yhtään iisimmin. Paljon ja vielä enemmän olisi akuutteja pihahommia, täytyy yrittää jokin tärkeys/kiireellisyysjärjestys säilyttää. Tämän päivän ansioita on se, että kaikki tomaatit ovat vihdoin omissa pytyissään ja helmoissa samettiruusuja sekä basilikaa. 

Siirsin kasvihuoneen purkkiarmeijan ulkolavoihin odottelemaan istutusinspiraatiota. Sen olisi paras ilmiintyä ihan lähipäivinä, ennen seuraavaa ruohonleikkuupäivää. Ruoho todellakin kasvaa niin, että humina kuuluu.


Iso-J taivaltaa yhä vain pohjoisemmaksi, tänään yöpyy jossain Sodankylän liepeillä. Minä saan mellastaa sydämeni kyllyydestä pihahommissa kun on ainoastaan oma suu ruokittavana eikä ruokahuolto täten vaadi isoja ponnistuksia. Kylmä nakki -ruokateemalla mennään viikkoa eteenpäin. 

Iltojen viihdykkeenä toimii mainiosti Seitsemän sisarta sarjan uusin osa, tuhatsivuinen järkäle, päivä venyy yli puolen yön ihan huomaamatta. Onneksi on loma eivätkä aamu-uniset spanielitkaan ole turhan tarkkoja aamuruokansa ajankohdasta.

Näin on oikein hyvä juuri nyt. Hyvää kesäkuun ensimmäistä viikkoa sinulle!15 kommenttia:

 1. Onpa muhkea pionipensas. Mukavaa lomaa. Minulla itsekseen olo on niin harvinaista, että se on suorastaan luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Minäkin palauttelen mieleen miten sitä itsekseen oikein ollaankaan. Jännä vaihe elämässä kun lapset ovat omillaan ja aikaa on vaikka kuinka paljon ihan vaan omiin juttuihin. Just nyt ei ole edes huolia murehdittavana. Outoa ja vierasta.
   Pionipöheikkö myytiin minulle aikoinaan vuokkopionina mutta juuri tänään se tunnistettiin kuolanpioniksi. Ihana se on ja leviäminen on sallittu.

   Poista
 2. Onnittelut opinnoista tässä vaiheessa ja nauti nyt lomastasi!
  Ruoho kasvaa ihan hurjana ja niin kaikki muukin ja pitäisi olla tarkkana tuon kiireellisyysjärjestyksen kanssa.
  Hienoa, että kasvihuonessa sait harppauksen eteenpäin, eiköhän ispiratio istuttamiseen löydy pian.
  Minä aloitin tänään kuoppia kaivaessani äänikirjana tuon viimeisen osan kuuntelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi.
   Pikkukesä etenee ja ihan saa helmi otsalla perässä juosta.

   Poista
 3. Nyt sattu ilimat kohilleen siun kesälomalla. Töitä on tähänaikaan puutarhassa runsaasti, miullakin on vielä istutukset aluillaan. Kasvihuoneeseen oon kaikki istuttanu, täynnä on. Muut taimet totutteloo ulukoilimaan. Hyvä kun koulusta on nyt tauko ja suat vähän hengähtee. Heinä kasva, jotta korvissa kohisoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin sattui.
   Hirmuisesti olisi tekemistä mutta aika ei millään riitä. Tästä ruutuajasta on helpoin nipistää, vähälle jää blogin pito.

   Poista
 4. Mulla on myös muutama päivä lomaa nyt, melkoisen ihanaan aikaan! Loput onkin sitten vasta heinäkuun lopulta alkaen.
  Olenkin puutarhapuuhissa kuunnellut lähes koko ajan tuota Kadonnutta sisarta ja tänään sain sen loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kadonnut sisar oli kyllä omanlaisensa, jännään päättyi. Saa nähdä miten tästä edetään kun kysymyksiä on kuitenkin enemmän kuin saatuja vastauksia.

   Poista
 5. Onnittelut opinnoista ja kesäloma tuntuu varmasti hyvältä kun minulla ei ole ollut sellaista vuosiin... eläkeläinen kun on 😁❤
  Minulla taitaa olla tuo sama pioni mutta ihan auki ei vielä nuput ole. Kirja taitaa olla varattu tällähetkellä 🤔😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. Lomanen oli kiva pätkä omaa aikaa ja nyt taas pusketaan sydänkesän ajan töitä, elokuussa lomailen ennen opintojen jatkumista.
   Kirja on kysytty, toivottavasti saat omasi pian.

   Poista
 6. Miltähän tuntuisi olla kokonainen päivä ihan yksin rauhassa ja hiljaisuudessa? Vaikea kuvitella :D Pitäisi kyllä itsekin aloittaa tuo kirjasarja kun sitä joka puolella niin hehkutetaan. Vaikuttaa erittäin kiinnostavalta, joskin myös aikaavievältä.
  Aurinkoista lomaa! Sinulle sattuikin aika mainiot kesäkelit lomailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla onkin nyt tähdet kohdillaan kun sopivasti osuu arkivapaat niin, että saan olla ihan issekseni kotosalla, värkätä just niitä asioita jotka eniten huomiota huutavat. Ja ottaa minä-aikaa sopivasti myös.
   Ei lämmin luita halkaise, se vain pistää puuskuttamaan pihan kaivajaa !

   Poista
 7. Heippa. Ajattelin ilmoittaa, että luen blogiasi hännästä päin (menossa vuodessa 2012, että onhan tätä) täältä Zimbabwesta käsin ja se luultavasti tuo jokusen näytön tältä mantereelta ja ehkä kommenteinkin (muuallekin kuin tähän).

  Hyvää kesää sinne täältä eteläisen pallonpuoliskon talvesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan! Oikeasti ! Huimaa ! Voi ettien että, toivottavasti jaksat kahlata kaiken läpi. Tässä on nyt tahti hiljentynyt melkoisesti koska elämä... yritän kuitenkin jossain välissä laittaa tännekin kuulumisia. Pitääkin tutkia sinun linkkejäsi ja teen mielelläni vastavierailun.

   Poista
  2. Ei mitään stressiä kirjoittamisen suhteen! Kunhan tässä nyt joku vuosi ehdin nykyaikaan. Oma kirjoittaminen jumittaa, mutta päivitettävää olisi. Tervetuloa kylään, kun ehdit, siellä on tarjolla montaa sorttia eri kielillä.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com