torstai 27. toukokuuta 2021

Ärräpäitä Bloggerin kanssa

                                            TÄSSÄ PITÄISI OLLA KUVA

Voihan ankeuden ankeus... ei tämä bloggeri ihmisen lasta helpolla päästä. 

Muutamia päiviä olemme perikunnan vanhemman kanssa kamppailleet uuden bannerin kanssa. Sellainen komeilee blogin vasemmassa ylänurkassa ja yllättäen mobiilinäkymässä se on aivan oikein. Mutta tässä isommassa versiossa se ei suostu asettumaan oikein eikä oikeankokoisena sitten millään.

Lasten kuullen ei pitäisi kiroilla eikä manailla mutta koska omani ovat jo täysi-ikäisiä, olemme rinta rinnan mananneet Bloggerin kummallisuuksia. Kärsimys meitä yhdistää.

                                            TÄHÄN BLOGGER EI ANTANUT LAITTAA KUVAA

Tätä kirjoittaessa kuvien paikalla on jotain ihan muuta. Enkä oikein jaksa uskoa, että julkaisukaan täysin ongelmitta sujuu. Esitän kuitenkin kysymyksen: mitkä ovat ne säätimet joiden avulla banner asetetaan?

Mitäs muuta? No kiitos oikein hyvää. Toinen lukukausi on kolmea oppituntia vaille valmis ja yksi ainoa (sitäkin hankalampi) tentti pitäisi saada tehdyksi kesäkuun aikana. Portfolio tuli valmiiksi ja on toimitettu arvosteluun, lukukauden kokoavat näytöt on näytetty ja läpihän ne menivät, asioita joista olen vilpittömästi 'kiitollinen, siunattu, onnellinen'. 

Edessä odottaa viikon mittainen kesäloma, joka tosin jatkuu elokuun alusta. Lomien välisen ajan teen muutaman viikon ajan töitä.

                                            KUVAHAN SE TÄSSÄKIN PITÄISI OLLA

Lomaani en aio pilata bloggerin kummallisuuksia pohtimalla. Mikäli banneri ei nyt ala kunnolla asentua, saa toistaiseksi jäädä tuollaiseksi. Lomaviikon vietänkin enimmäkseen yksin, sillä Iso-J poistuu tontilta pariksi viikoksi, matkalle pohjoiseen. Ei minulla kuitenkaan aika pääse pitkäksi käymään. Pelkästään ruohon kasvutahti on nyt niin huikea, että saan istua Stigan kyydissä useamman iltapuhteen. Pihalla komeilee hieno multakeko josta riittää ammennettavaa kymmeniin kottikärryllisiin. Keittiöpuutarhassa on kylvöhommat ihan vaiheessa ja kasvihuoneesta pitäisi saada kymmenet daaliapurkit sun muut istutukseen.

                                            KUVA PUUTTUU TÄSTÄKIN

Parasta on se, että kun saan kouluhommat asiallisesti pakettiin kesän ajaksi, voin pyhittää vapaa-aikani mieluisalle tekemiselle pihalla ja puutarhassa. Nyt vain vieno toivomus hyvitä työsäistä.

Mukavaa toukokuun loppua ja hyvää viikonloppua!


                                            KUVA OIS KIVA TÄSSÄKIN

10 kommenttia:

 1. Minä yritin saada uuden jutun tehtyä, mutta kahden kuvan jälkeen muita ei saanut enää lisättyä. Tuli teksti bloggerilta, että kyseessä virhe, yritä myöhemmin uudelleen. No, aika monta kertaa olen yrittänyt, mutta ei onnistu.
  Tuohon banneriin en ole oikea henkilö vastaamaan. Kivalta näyttää muuten... Kuulen mielelläni viisaiden ohjeet tähän, sillä minulla ei ole banneria ja aina välillä olen suunnitellut sen laittamista, mutta pelkään noita tuskastuttavia epätoivon hetkiä.
  Ruoho kasvaa ihan hurjana, olen iloinnut apulaisestani Tarmosta (robottiruohonleikkuri).
  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikäviä ovat tuommoiset vastukset, bloggerilla harmillisen yleisiä. Banneri tuottaa tuskaa aina vaan mutta tykkään siitä kovasti. Perikunnan vanhin kikkaili vähän kuvankäsittelyllä ja yhdisti hienosti daalian ja kukkivan hedelmäpuun, hybridikasvi.
   Meille kuulema pitäisi olla kaksikin Tarmoa leikkaamassa eikä niin huimaa asentajaa olekaan joka tämän tontin jaksaisi 'langoittaa' joten Stigalla päristellään menemään jatkossakin. Kerran viikossa on ajettava, kasvun kohina on huima.
   Loma on ihana juttu!

   Poista
 2. Olisiko sinulla Bloggerin tallennustila täynnä?

  Kokeile ladata 2048-pikselin koossa kuvia seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käsittääkseni ole tallennustilakaan täysi. Tämä on niin superärsyttävä asia, että varmaan seuraavat kymmenen vuotta mennään sitten tuolla postimerkkibannerilla.

   Poista
 3. Voihan se olla joku tilapäinen häiriö. Tässä polku tietokoneella bannerikuvan laittoon tai vaihtoon oikeastaan. Kännykästä en osaisi laittaa.
  -Ulkoasu- otsikko-muokkaa-Määritä otsikko kohdasta Kuva-poista kuva (=entinen)-kuva x Tietokoneeltasi-selaa-Valitse kuva-se näkyy Määritä otsikko "lapussa"kuva-kohdassa, laita ruksi pienennä sopivaan kokoon kohtaan-Tallenna ja palaa blogiin kohdasta näytä blogi.
  Minä pienennän kuvat ennakkoon muutenkin, ja mun blogissa on bannerikuvan koko pienennetty 1050 kuvapistettä kokoiseksi.
  Sori jos ei ole ymmärrettävä tämä mun selostus :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie, tuota polkua on kokeiltu monta kertaa eikä se vaan toimi, tökkäisee tuohon ensimmäiseen kuvan valinta kohtaan. Kokoa ei anna muuttaa missään vaiheessa. Noh, asiaa selvitellään.

   Poista
 4. No on harmillista kun ei toimi systeemit. En ossoo neuvvuu sinnuu tuon ongelman kansssa. Toivottavasti apuja suat. Nyt on kasvu kiihkeimmillään. Vielä kun lämpenöö ihan räjähtää kasvillisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttäväähän se on kun joskus harvoin malttaa koneelle istahtaa ja sitten mikään ei toimi. Asia ei onneksi ole kiireellisyysluokitukseltaan korkea joten joskus sadepäivinä siihen seuraavan kerran varmaan palaan.
   Huimaa kasvua kaikkialla ja ihanaa pikkukesän kukintaa!

   Poista
 5. Vaihdoin blogini yläbannerikuvan ja kävi, kuten sinulle. Muokkausnäkymää on muuttettu, enkä nyt millään keksi keinoa, millä saisin kuvan entiseen tapaan sivun levyiseksi. Uusi bannerikuva on saman kokoinen, kuin entisetkin. Ärsyttävää.
  Kuvien lisääminen minulla onnistui normaalisti. Pienennätkö kuvien pikselimäärää ennen latausta? Aloittaessani blogia sain neuvon pienentää kuvat, jotta maksuton tallennustila ei täyttyisi. Näin olen tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just, ärsyttäviä nämä tämmöiset pienet säätöasiat. Blogger oli mielestäni joskus aiemmin monessa suhteessa ketterämpi. Tai sitten olen itse tullut jähmeämmäksi kun nämä uudistukset eivät enää niin helppoja olekaan. Sellainen matalan kynnyksen muokkaaminen olisi tosi kiva asia, nyt on jotenkin tosi hankalaa ja siksi blogin asetuksiin kajoaminen on aina vaan pelottavampaa. Henkinen kynnys ryhtymiselle on korkea.
   Kuvien lisäämistä en ole kokeillut nyt aikoihin, saa nähdä mitä tapahtuu seuraavalla postausyrityksellä.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com