perjantai 5. helmikuuta 2021

Sydäntalven tyynessä ytimessä

 

Tässä sitä nyt sitten ollaan, sydäntalven tyynessä ja kylmässä ytimessä, talven silmässä. Sanotaan, että hirmumyrskyjenkin keskellä on hiljainen ja tyyni ydin, niin on talvellakin. Taakse ovat jääneet talven synnyttämisen tuulet ja myrskyt, edessä kevään tuovat roskankaristajaiskuulet ja Tapion riihenpuinnit.

Ennen kuin kevät hyökyy päälle täydellä rähinällä, on hetki hyvin tyyntä ja hiljaista, juuri niinkuin nyt ja näinä päivinä. Kaikki on pysähtynyt. Kaikkialla on melkeinpä majesteetillinen rauha ja tyyneys. Täydellisen hangen rikkovat vain pihalla loikkineiden rusakoiden jäljet - ja papanat.


Helmikuun ensimmäinen viikko on pitänyt sisällään lumisateita ja aurinkoisia pakkaspäiviä, sopivasti molempia. Tätä kirjoittaessani perjantaina iltapäivällä mittarilukema on noin -13° mutta pienikin tuulenvire saa sen tuntumaan kymmenen astetta kylmemmältä. Hyvin mielelläni vietän etäopiskeluviikkoa tuvan lämmössä.

Spanielit viilettävät pihalla touhuissaan ja etenkin M.Muikkeli on onnesta suunniltaan kun rusakot ja jänikset jättävät käyntikortteinaan papanoita kaikkialle. Ei riitä, että se hölmö koira syö lintulaudan alta pudonneita siemeniä ja pähkinänmuruja, nyt se imuroi ahneeseen kitaansa myös jäniksenpapanat. Leffe ei oikein ymmärrä papanoiden kulinaristista arvoa sillä se keskittyy väijymään talipallojen maahanpudonneita jämiä. Yöllä sitten närästää ja päivällä pesen makuuhuoneen mattoja pukluista ja happamien röyhtäisyjen roiskeista. Parhaansa tekevät koiratkin, ettei päivistäni tekemiset lopu.


Opinnoissa on tällä hetkellä etäopiskeluviikot ja tekemistä riittää, etenkin moniammatillisia tiimitöitä ja raporttien kirjoittamista. Mukavaa vaihtelua niihin tuo ajatus suorittaa yksi tulevista harjoitteluista ulkomailla. Koulu tarjoaa upeita mahdollisuuksia kansainväliseen harjoitteluun ja opiskeluun kumppanuusyliopistoissa. Ties vaikka koronan niin salliessa lähtisinkin.

Tällä viikolla olen ollut Torpalla ihan keskenäni ja huomaan kuinka uppoudun hommiini niin, että ympäröivä todellisuus häipyy lähes kokonaan pois. Eilenkin upposin esseen kirjoittamiseen ja unohdin spanieleiden ruuan. Ilmassa leijui sakeana hiljainen, tuomitseva pettymys ja tunsin neljän nälkäisen ja vaativan silmän tuijotuksen. Se oli nälänhätää, kirjaimellisesti.

Olen jättänyt koirilta murot ja nappulat kokonaan pois, sillä olen ollut huomaavinani Leffen haiskahtavan "ei niin vienosti" hiivalle. Pienentyneistä ruoka-annoksista johtuen ne ovat entistä tarkempia ruoka-aikojensa noudattamisesta, viiveitä ei sallita. Eilen ruoka myöhästyi tarkalleen ottaen 38 minuuttia ja ne olivat koirille pitkiä minuutteja. On tässä myös pikkuisen dieettiajatustakin mukana, steriloitu narttu lihoo helposti eikä Leffekään liiku niin laajoja lenkkejä pitkin pihoja kuin vähemmän lumen aikaan.

Ei tekisi kyllä itsellekään pahaa siivota ruokatottumuksia. Mutta ei tänään, tänään tarvitaan Runebergin torttuja.
Lumi ja tuiskutuulet ovat muotoilleet hilpeitä hattuja, yksi hauskimmista on paljunvartijan hattu.

Portaalle unohtuneen kanervaistutuksenkin päällä on muhkea myssy.

Viikonlopuksi ei ole ihme kyllä oikeastaan mitään suunnitelmia. Ehkä kiertelen bongailemassa lisää hattuja ja myssyjä pihalta, ehkä luen vaihteeksi jotain hattarankevyttä höttöä tai katson peräti telkkaria, se on asia jonka olen unohtanut oikeastaan kokonaan. Eikä ole ollut ikävä.

Oikein hyvän viikonlopun toivotukset Felixin tapaan !20 kommenttia:

 1. Kaunista, aurinkoista on tämä päivä ollut ja pakkasta -14 eli samoissa lukemissa ollaan. Pitää ottaa rennosti välillä opintojenkin välissä. Minäkään en paljon televisiota katso, joskus sydäntalvella enemmän. Ompa hauskat otokset Felixsistä. 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikean kauniita ovat talviset aurinkopäivät, sininen taivas ja hohtava lumi ovat suorastaan räikeät. Felix on helppo kuvattava, se tekee tuota tassuilla haromista ihan rutiinisti, kuvissa se pyytää sylikyytiä kotiin.

   Poista
 2. Nyt onkin saatu nauttia oikein kunnon lumisesta talvesta. Täälläkin pakkasta on ollut parhaimmillaan 18 astetta. Nyt tosin jo noussut useita asteita, eli -14 asteeseen.
  Mainiot kuvat nelijalkaisista lemmikeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan on ollut oikea vanhan ajan talvi etelää myöten. Meitä pohjoisemman asukkejahan talvi ei hämmästytä, aina se tulee ja on joka vuosi omanlaisensa.

   Poista
 3. Hih, hyvää viikonloppua ihanalle Felixille ja teille kaikille muillekin! Tuo yhdellä oksalla lepäävä lumimöykky näyttää ihan vaanivalta kissalta, hauska muoto.
  Voihan spanielien puklut sentään. Ei tosiaan lemmikkien kanssa käy aika pitkäksi, monella tapaa ;-) Toivottavasti vatsat kuitenkin pysyisivät rauhallisina ja ruoka-ajat kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas, niin onkin kissanmuotoinen möykky. Ilmankos linnut eivät juuri sen vaahteran oksilla viihdykään.
   Nyt on taas kaikki matot puhtaana. Uusi pesukierros lienee vain päivien päässä, kyllä joku kolmesta kissasta roilauttaa yrjöt jos koirat eivät ennätä.

   Poista
 4. Viikonlopun toivotukset Felixin tapaan 🤣👍 ja spanielit talvisissa pihapuuhissaan ❤Tuo ulkomailla harjoittelu on ihan superjuttu! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Felix kerjäsi kyytiä tupaan lämmittelemään ja esitteli kylmettyneitä polkuanturoitaan. Julma ihminen ei kantanut, ihan itse piti kissan juosta.
   Harjoittelu kiinnostaa koko ajan enemmän.

   Poista
 5. "Jäniksenpapanat ovatkin makupaloja vailla vertaa ja miten kiva niitä on kesälläkin imuroida nurmiheinien seasta. Joka päivä löytyy tuoretta tavaraa niin paljon kuin vain maha vetää! Tosin näin kovalla pakkasella ei kauaa tarkene niitä etsiä". t: Karo

  Hauska kuvasarja Felixistä ja miten mahtava paljunvartija lumipuvussaan! :D Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Karo tietää! Meidän tollot eivät papanoita kesällä älyä etsiä, ne tyytyvät syömään ruohoa.

   Poista
 6. Olipa jälleen sana hallussasi! Iloista viikonvaihdetta ja terveisiä nelijalkaisille kavereille!

  VastaaPoista
 7. Voi ihana kisu! Sylikyydillä meilläkin seniorikatti tulee tallihommista tupaan. Ja vaatiipa joskus kesken hommienkin olkapäälle pääsyä.

  Mie oon kyllä optimisti ja ajattelen että nyt olis jo kevättalvi??! ;) Sydäntalven ajoittaisin tuohon vuodenvaihteeseen =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Felix on mainio tapaus, ei ole sen kaltaista kissaa minulla koskaan ennen ollut. Tallihommissakin se heilui aina mukana, vähintään kerran päivässä kävi morjenstamassa hevoset.

   Siis nythän ON kevättalvi ja aivan totta sydäntalven paikka olisi vuodenvaihteessa. Mutta yritän nyt (kerrankin) olla aikuinen ja järkevä realisti ja myöntää, että näillä meidän korkeuksilla ei krookukset yleensä helmikuussa kukkaan puhkea :D Nyt pitää vaan koettaa nauttia tästä ajasta, lämpimämmät ajat ovat tulossa!

   Poista
 8. Meillä on tänä talavena vähän ollu rusakon jäläkiä, kiitos ahkeran mehtämiehen. Ihania hattuja lumesta on tullu puihin ja kaiken pihalla olevan piälle. Lunta suojana kasveillekkin.
  Ulukomailla harjottelu suattaskin olla mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä meillä on öisin jo aikamoiset rusakkohulinat, viimeksi eilen illalla ällistelin pihalla istunutta koiran kokoista pitkäkorvaa, laiskasti se lähti loikkelehtimaan kun koputin ikkunaan, ei pitänyt kiirettä eikä hoppua.
   Ulkomaan harjoittelu on ihan ykköstavoite, saa nyt nähdä missä vaiheessa maailma aukenee sen verran, että pääsee mihinkään.

   Poista
 9. Felix se vaan kävisi meidän sisustukseen niin vallan mainiosti 🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset kissat ovat niin kuninkaita, leijonkakuninkaita!

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com