tiistai 31. joulukuuta 2019

Vuodesta vuoteenÄkkiä aika rientää, vuosikymmenen verran paluumuuttajan maalaiselämää Torpalla on huiskahtanut kuin siivillä. Toki joukkoon mahtuu päiviä joita ei mielellään muistele, on aikoja joita ei olisi tarvinnut ollakaan ja joidenkin hetkien olisi suonut pysähtyvän ikuisiksi ajoiksi. Elämäksi sitä sanotaan.

Nyt uuden vuosikymmenen kynnyksellä ollaan taas uuden edessä. Perikunta pyrkii kiivaasti itsenäistymään -ja niinhän sen pitääkin olla. Nuorimmainen asuu nyt omillaan ja vanhemmankin lähtö lienee ajan kysymys. 

Tätä vuoden ja vuosikymmenen vaihdon iltaa vietämme Iso-J:n kanssa, edellinen kahdenkeskinen uudenvuoden aatto osui vuosituhannen vaihteeseen. Silloin oli erilailla jännää, neuvolan täti kielsi raskauden loppusuoralla matkustamisen ulkomaille milleniumjuhliin ja niinpä kökötimme illan kotona Espoossa. Muistaakseni minulla oli rekvisiittana lasillinen skumppaa ja tähtisadetikku. Skumppa jäi pieneen lipaisuun ja tähtisadetikku rätisi hetken, närästys nimittäin kirveli silmissä saakka joten mitään en käytännössä nähnyt.

Mitään kovin hurjaa tässä tuskin tänäänkään tehdään, ei ole edes tähtisadetikkuja, eikä muuten närästä. Lasilliset skumppaa puolen yön pintaan ja sitten unille. Tallissa piipahdan yhden ylimääräisen kerran, ihan vaan katsomassa ettei poneilla ole mitään hätähommia.

Oikeastaan näin on just hyvä.

Uudenvuoden päivänä yritän pikkuisen listailla joitain (puutarha)suunnitelmiani paperille ja ihan pikkuisen vain vilkaisen paria nettisivua jossa on jo vuoden 2020 uutuuksia tilattavissa. 

Oikein hyvää ja onnekasta uutta vuotta sinulle, missä lienetkin!16 kommenttia:

 1. Hyvin sanot: Oikeastaan näin on just hyvä. Niin minäkin voisin sanoa, ei mitään erikoista, ihan tavallista yhdessäoloa. Kaikkea hyvää sinulle ensi vuoteen!

  VastaaPoista
 2. Täällä viihdytetään koiraa musiikilla ja toivotaan, ettei yhtään paukkua näy eikä kuulu.

  Olisipa hauska, jos Rekku ja Aliisa päätyisivät teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän meillä on oikein hyvä syy osuttautua samaan aikaan vaikka jollekin mukavalle taimistolle !

   Poista
 3. Oikein hyvää ja onnellista Uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, kaikkea hyvää sinulle uuteen vuoteen !

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta 2020 Sinulle !

  VastaaPoista
 5. Hienosti kirjoitit millaista elämä on. Elämä antaa kaiken, joskus jopa liikaa. Kaikkea hyvää teille, onnea ja iloa vuoteen 2020 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se elämä tekee, antaa paljon ja usein pyytämättä.
   Oikein hyvää uutta vuotta sinulle !

   Poista
 6. Täällä uusi vuosi tietää monia uusia aloituksia ja hyvästejä menneelle. Ilmassa on siis pienoista jännitystä.

  Silti, elettäisiinpä Milleniumia, liian paljon on tapahtunut tässä välissä.

  Hyvää uutta vuotta torpan väelle.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuningatar Elizabethin kanssa samaa mieltä, hieman pomppuista on ollut.
   Onnea muutoksiin ja menestystä uudelle vuosikymmenelle !

   Poista
 7. Hienosti kirjoitit jo nyt menneestä vuodesta. Minäkin olisin halunnut pysähtyä voi sanoa pidemmäksi aikaa johonkin hetkeen, mutta hyvä kuitenkin näin että se oli kuitenkin vain yksi pysähdys ja siirtyminen sitten taas eteenpäin tulevaan. Menneisyydessä on myös hetkiä joita en haluaisi kokea koskaan uudestaan, mutta odotan tulevasta vuodesta kuitenkin elämisen arvoista elämää. Puutarha suunnitelmia on varmasti pian ainakin edessä. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä jatkuu....
   Kovasti jo syyhyttäisi pihahommat mutta vielä on muutama talvikuukausi välissä. Nyt tosin jääkausi.

   Poista
 8. Hyvvee alakanutta vuotta 2020! Mukava alottoo uutta vuotta, valo lissääntyy päiväpäivältä ja puutarhakin jo mielessä on! Kaheltaan myökin on vuosia jo vuotta vaihettu, ei kehtoo mihinkään ennee juhlimaan lähtii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla.
   Julmetun liukasta on nyt, jäätä ja sen päällä vettä mutta onneksi minuutti minuutilta päivä pitenee, ei tarvitse pilkkopimeässä kompastella.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com