lauantai 18. toukokuuta 2019

Tuttua kuhinaa


Ihan aluksi, Torpan historian ties kuinka mones ylioppilas on nyt varmaa tietoa. Oman Perikunnan vanhin sai odotetun tiedon vahvistuksen männäviikon keskiviikkona jahka YTL sai latausvaikeuksien jälkeen nimet nettiin. Juhliahan tässä pääsee järjestelemään, se on aina kiva juttu kun saadaan perhettä, sukua, ystäviä ja tärkeitä ihmisiä yhteisen juhlan äärelle.

Samainen napero aloitti kesätyöt ja työsuhde-etuihin kuuluva menopeli on ihan hauska. Minäkin pääsin yhden tuommoisen huristelemaan klubilta varikolle lataukseen. Yhteisiä autoiluhetkiä on luvassa paljon lisääkin, jahka saadaan ajo-opetus täysillä käyntiin. On tässä ollut kaikenlaista säätöä.



Toisen naperon kanssa on autoiltu Tampereen keikka. Samalla reissulla piipahdin mm. Pinsiön taimistolla, Urjalassa (kukkoja kukkoja!) ja ihasteltiin kevään etenemistä kaikilla rintamilla.

Ensimmäistä kertaa elämässäni vietin melkein tunnin lauantai-illasta jonottamalla sateessa tamperelaiseen, lähes ikonisessa maineessa olevaan pizzeriaan. Kyllä kannatti.

Toisaalta ovat valtavan rentouttavia nämä valmentajatapaamiset, toisaalta vähän kuumottelee kotona odottavat pihahommat. Näin keväällä on niin monenlaista hommaa tehtävänä ennenkuin kasvukausi pyörähtää täysillä käyntiin.



Näin ne pihahommat edistyy !


Koleana äitienpäivänä Pinsiössä

Uudet hunajaiset kukot

Pientä lisäkierrettä arjen haasteisiin tuo se, että Iso-J:llä on nyt reissuviikot päällä. Käytännössä pyöritän Torpan arkea yksin ja kun toistaiseksi olen ainoa ajokortillinen, aikaa kuluu aika paljon tien päällä. Kuopiossa muistaakseni piipahdin myös, se oli semmoinen äärimmäisen nopea pikakeikka. Ja silti siihen tuhraantui monta tuntia.

Ajellessa on aikaa ajatella ja mitäs sitä muuta vatuloisi kuin tekemättömiä hommia.

Kevät nimittäin on edennyt ihan huimalla vauhdilla, viimeisiä lumikinoksen jämiä ei varmaankaan enää illalla löydy tallin takaseinustan ikivarjosta, mittarissa on nyt liki +20°. Syy siihen, että istun mitä kauneimpana keväisenä lauantaina tuvassa näpyttelemässä läppäriä, on selkeä. Siivota pitäisi.

Iso-J on pitkästä aikaa tulossa kotiin illalla ja olisihan se kiva, ettei lattialla viilettäisi kissankarvatuppoja ja heinänkorsia. Juuri kun olin tarttumaisillani pölyimuriin, muistin kuinka kipeästi blogikin kaipaisi päivittämistä.

Sitten kun saan sisätilat jonkinlaiseen balanssiin, rynnistän koirapoikien kanssa pihalle. Istuttamista odottaa (toistaiseksi) enää yksi purnukka, sinisarjat ja pionit ovat jo siellä mihin niitä kaavailinkin. Kitkemistä kyllä riittää, vuohenputket ovat talvehtineet mainiosti. Kitkemispuuhia säestää varsin pontevasti kukkuva käki, etenkin iltaisin sen volyymit ovat huomattavat.

Kasvihuone on sentään pesty ja puunattu ja se olisi aivan valmis tomaatintaimien sisäänmuuttoon. Näillä korkeuksilla en kuitenkaan vielä tomaattien kanssa hosu, on ihan fiksua odotella kesäkuun puolelle. Olisihan se ihan pahuksen tyhmää palelluttaa ne helmikuusta saakka hellityt taimet.

Kapinallinen Heidinkukka ei pysy penkissä

Ja kuten usein keväällä, tänäkin keväänä se iski, vauvakuume. Tähän eivät tiput auta kuin ensiavuksi. Näillä ikävuosilla vauvat on tehty -mutta onneksi on koiravauvat! Muutama verkko on jo laskettu vesille ja toivottavasti lähivuosina Torpalla kirmailee Peetun ja Lellun kanssa kolmas käpäläkansalainen. Kissoilta ei kysytä mielipidettä.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Siivousurakkakin on aloittamista vaille tehty!

Kuva näpistetty netistä


16 kommenttia:

  1. Onnea ylioppilaalle! Nyt on paana auki elämää ja opintoja varten!

    Poikkesit siis naapurissa, harmi, olin tosin silloin Turussa, mutta nähdäänhän! Kukkokaupoille minunkin pitäisi ennättää, mutta en vain tiedä minne aika katoaa! Meilläkin siivous on aloittamista vaille valmis...noo ihan laiskana en ole ollut, tosin valmista tulee aina vain vähemmän ja vähemmän!

    Kaikkea hyvää sinne torpalle! Ihanat koirakuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onhan se mukava merkkipaalu nuoren elämässä. Kaikki suunnat auki ja elämä edessä.

      Oli niin hyytävän kylmä ja kolea ja ennätin Pinsiöön päivän viimeisellä aukiolotunnilla. Paljon jäi tutkittavaa joten tehdään treffit sinne, toimit oppaana sitten.

      Jostain syystä mun instagramiin tulee jatkuvasti noita söpönaamakuvia... 😄

      Poista
  2. Onnea ylioppilaalle ja myös ylioppilaan vanhemmille. Kivat juhlat tulossa.
    Kunpa voisi ajatuksen voimalla töitä saada tehdyksi. Moni homma olisi jo ajat sitten tehty. Aloittamista vaille valmis siivoushan on jo melkein hoidettu siivous.
    Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitää lähteä mekkokaupoille ja koettaa muistaa katsoa rintapieleen äidin lyyralle tilavaraus.

      Oli kyllä hieno ja lämmin viikonloppu. Kivaa viikkoa sinulle!

      Poista
  3. Roppakaupalla onnea uudelle ylioppilaalle! Se nyt ainakin on hyvä syy siivota. Mulla alkaa jo ote sisätiloissa lipsumaan - koska kevät on kiitolaukalla ulkona. Tekemättömiä töitä on jäätävän paljon, ja vapaa-aika liian vähäistä.

    Huomenna olisi tarkoitus siirtää kotkot kesäkanalan puolelle. Pieni siistiminen pitää vielä tehdä. Viime kesänä ruovitut kuopata olisi kiva tasata, tuoda uutta hiekkaa alustaksi ja asetella muutenkin kesäresidenssi viihtyisäksi.


    Vai cavalieri... spanielikuumetta siis - onnea verkkojen kokemiseen. Cavalierit on todella symppiksiä. Töissä aamuisin yhden vanhan herrasmiehen cavalieri vetää ja tempoo vimmatusti päästäkseen luokseni rapsutettavaksi. Se koira tunnistaa minut jo kaukaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onhan se omanlaisensa urakka kuitata 12 vuoden opiskelut muutamalla kokeella ja päivän kunto niissäkin ratkaisee arvosanat, meille sattui nyt kevään kirjoituksiin ikävästi flunssa.

      Siivoukseen tuhlattu aika näin kevään kukkeudessa on ihan kamalaa ajan ja voimavarojen haaskuuta. Ikkunanpesu olisi pakko hoitaa nousuviikolla, onneksi koivun kukinta alkaa olla ohi.

      Onkos Kukkenheimissa henkilöstöresurssit kunnossa? Jos kesäkuun alussa taas ajaisin pohjoisempaa kierrosta?

      Cavalierit ovat niin herttaisia, onneksi olen ajoissa liikkeellä ja varautunut odottamaan sopivaa pentuetta, terveys kun on semmoinen asia josta en tingi, tuumaakaan. Nasseakin vuoden jonotin, parhaan sain. Ja mikä parasta, nykyisten rekkujemme kasvattajat ovat alansa aatelia ja osaavat nimetä sopivia tyyppejä joiden suuntaan katiskaa asentaa.

      Jännästi muuten oma koirahistoria kantaa alun palveluskoirista pitkän terrierikauden jälkeen seurallisiin spanieleihin.

      Paljon hienoja rotuja on pakko jättää osaavampien käsiin ja tyytyä ihailemaan kauempaa, bordercollie esimerkiksi. Aina semmoista haaveillut, mutta ei omat rahkeet niin fiksulle koiralle riitä. Nyt sitten näitä hyvän mielen spanuja.

      Poista
    2. Ulkona siivoaminen on paljon kivempaa. Vielä tälle iltaa käyn pesemässä kasvihuoneen kennolevyt ainakin sisältä. Sitten tomaatit voi istuttaa kunnostettuun ja kasteltuun kasvualustaan.

      Kukkenheimin väki pääsi eilen kesäkanalan puolelle. Kaikki kuusi kanaa ja kukko ovat voimissaan, mutta alkuperäisen kattauksen Vanha Rouwa ja Täplä alkavat olla ns. iällä, vaikka hyvissä voimissa näyttäisivät olevan. Olisikohan kaksi maatiaista varapanoksina kasvamaan sopiva määrä. Jos siis sattuu kohtuu helposti löytymään. Periaateessa voimme mennä entisellä henkilökunnallakin. Nämä penteleet kun ei halua hautoa.

      Jään jännässä odottamaan pentukuulumisia, kun niiden aika on. Ja olispas tosi mukavaa nähdä taas elävin silmin kesäkuussa!

      Poista
    3. Olisihan se mukavampi ajella parin kanasen kanssa, minäpä kartoitan tarjontaa ja nappaan räksät kyytiin jos reitille sattuu. Se on varmaan kesäkuun toinen viikonloppu, passaako? Särkältä pitäisi hakea ne vuosi sitten varatut, kaipa ne siellä jemmassa ovat?

      Kyllä mikäkin niin kauhiasti pentuterapiaa kaipaisin, toivottavasti ei tarvitse ihan kokonaista vuotta odotella.

      Poista
  4. Pointsit tuolle Heidinkukalle, tirsk.

    VastaaPoista
  5. Onnea uudelle ylioppilaalle ja äitillekkin! On yks etappi saavutettu. Juhlien järjestäminen onkin mukavoo puuhoo! Tampereen reissut poikii siulle mukavia käyntikohteita samalla reissulla.
    Söpöjä on nuo koirat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla, iloisia asioita tähän elämään tarvitaankin. Huomenna kutsut postiin ja kakut ja piirakat tilaukseen. Onneksi kaikkea ei tarvitse jaksaa itse.

      Supersöpöjä ja kivat väritkin valittavaksi.

      Poista
  6. Onnea onnena vaan kaikille! Kiva kun löysit pizzapaikan. Jonoahan sinne aina on. Nyt on jostain syystä aikaa kun on tullut käytyä. Pitäis ottaa itteesä niskasta kiinni ja raahata sinne.
    Onpa ihania koiravauvoja sitten teille? joskus tulossa.
    Hienoja juhlavalmisteluja ja pihapuuhia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie.

      Olen minä kerran aiemmin tuossa samassa pizzeriassa käynyt, silloin oli lounasaika eikä jonoa. Työvoittona juhlin pöytään päästyäni, hyvää oli.

      Tampereella on kyllä paljon kaikkea tekemistä, ei meinaa niillä meidän aikataulutetuilla tehoreissuilla aika kaikkeen piisata, Hatanpään arboretumin kierroksen pakkomahdutan jollekin keikalle, tuletko oppaaksi?

      Pihalla kyllä aika kuluu. Tänään raahasin 12 säkkiä kuorikatetta maisemaan ja viimeistelin yhden istutusalueen, hyvä tuli.

      Poista
  7. Onnea ylioppilaalle ja iloa kevätpuuhiin! Oikein odotan, että millaisia kukkakuvia nähdään tänä kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juhlien järjestelyt etenevät, onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä itse vaan voi työllistää lähiseudun naisyrittäjyyttä.

      Kukinta lienee huikea, nuppuja ainakin on piukassa.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com