torstai 27. huhtikuuta 2017

Valmisteluja


Tehokasta tilankäyttöä

Nonnih. Nyt on jo torstai ja varastolta löytyy tämmöinen keko. Nuo laatikot pitää vielä pehmustaa hamppukuivikkeella ja heinällä. Aamulla nakkelen jokaiseen laatikkoon pari kurkunpätkää nokittavaksi ja sitten linnut kyytiin.  Kaverikin tuo pari laatikkoa kyytiin, on meillä tunnelmaa.

Tarkka lista on reitistä ja aikatauluista. Jos se täsmää, voin varmaan hankkiutua johonkin ajojärjestelyhommiin. En edes tiennyt olevani näin perusteellinen, kaksisivuinen lista pitää sisällään etappien välimatkan ja arvioidun matka-ajan. 

Vielä pitäisi muistaa pakata omat kamppeet ja kamera. Ja purkaa auton perästä talvirenkaat. Tänään nimittäin uhmasin lumipyryä ja vaihdatin kesäläskit alle. Näin:

Renkaanvaihto lennosta
Se oli vartti kaikkine puheineen kun jo sain peruutella auton ulos tallista. Mielelläni minä maksan parikymppisen paikalliselle yrittäjälle kuin teen itse tämän homman. Vielähän ne talvirenkaat pitää pestä ja kieritellä hallissa omaan säilöpaikkaansa, sen homman ulkoistan suosiolla Iso-J:lle.

Tästä keväisestä viikosta ei oikeastaan ole muuta sanottavaa kuin että onpahan tämäkin nähty. Semmoinen kirjo säätiloja ja etenkin niiden salamannopeita vaihteluita on saatu, että luontoäiti taitaa olla todella pahasti sekaisin. Lunta tuli noin kymmenen senttiä, sitten se suli pois, sitten pyrytti taas aivan raivokkaasti ja seuraavaksi tuuli rymisteli vallan hirveällä voimalla.

Kanahaukkapariskunta lenteli kaihoisasti kiekuen harmaiden pilvien seassa ja korppi rääkyi kateissaan. Västäräkit tarpovat sohjossa lintulaudan alla ja mustarastaat etsivät eväitä omenapuiden alta. 

Hevoset seisovat tarhassa sadenuttuineen ja mököttävät. Niillä on ollut hillittömän antaumuksellisia olen virtahepo -roolileikkejä tarhan märimmässä mutanurkassa. Ponimies hukkasi yhden kenkänsäkin rypemisen tiimellyksessä.

Varaston tipulassa on yksi uusi partanaama, tämmöinen ruskea ilmestys. Se on oikeasti tosi vinhan näköinen tipu partoineen,  faverolle on rotu.

Nyt pitää siirtyä putsaamaan muutaman linnun jalkoja, eihän sitä likaisin koivin reissuun lähdetä !
Aamulla baanalle, moro.

Outoja lintuja6 kommenttia:

 1. Leppoisaa ja turvallista matkaa Hopianuolelle! Nemppalassa on kärvistelty sairaslomalla hillittömän flunssan kourissa! Redsy tarvitsee kesäkengät ja pitäisi ne vain vielä valita ja hankkia ja tuoda Karjalan kunnaille. Kiitos JT:lle konsultaatioavusta. Ollaan koodissa, ajele maltilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pikaista parannusta ja flunssapöpölle hävitystä.

   Poista
 2. Ajelehan varovaisesti, kelit siellä kuuluu olevan huonot.

  OP

  VastaaPoista
 3. Enkelien varjelusta matkaasi! Vinkeä tuo Favorelle - ei kanaksi uskoisi :) Hienot on kanojen matkapakaasit, mutta taitaa silti loppumatkasta kyytiläiset haiskahtaa. Eipä käy kateeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Eihän tuosta Faverollesta vielä tiedä kumpi on, mutta menee orppien seassa kun ovat niin sopuisia molemmat. Pitihän minunkin yksi partalapsi ottaa ;-)

   Laatikoissa on nyt hamppukuivike pohjalla ja heinää roimasti. Onneksi kolme isoa laatikkoa lähtee jo Juvalla kyydistä. Suurin osa taitaa jäädä jo huomenna kyydistä. Eniten kauhistelen etukäteen lauantaista ankkalasten matkapätkää, en ehkä kestä jos ne kaakottaa koko ajan.

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com