lauantai 22. huhtikuuta 2017

Kevät heruttaa

Puhdas ja raikas

Onpahan kevät.
Tällä viikolla on saatu täyslaidallinen kevätsäätä. Ilma on kuin Islannissa konsanaan jossa säätila vaihtelee noin vartin välein. Täällä on ihmetelty mojovia yöpakkasia, nenääruskettavaa paistetta, kovaa tuulta, sateita kaikissa mahdollisissa olomuodoissaan, pilviä ja aurinkoa taivaan täydeltä. Ja aikamoisia aamusumuja.

Välillä on maa valkeana uudesta lumesta, sitten onkin jo kuivana rahisevaa nurmikkoa. Kenttä on nyt sula. Mutta hyvin märkä koska routa.

Varsinainen bitch koko huhtikuu, antaa ymmärtää muttei ymmärrä antaa.
Lupaavaa punaista rusotusta löysin parin paljastuneen pionin asuinsijalta, kartanonpionin päällä on vielä puoli metriä lunta. Huomenna kahlaan tsekkaamaan raparperipenkin, siellä voisi jo kohta näkyä elämää. Ainakin ruttojuuren nupikat pönöttävät jo terhakkaasti taivaita päin, osa vielä uinuu. Taitaa tulla varsin toispuoleinen kasvusto siitäkin tänä vuonna.

Ensimmäinen lakanapyykki on kuitenkin ulkona kuivattu ja kyllä sitä raikasta tuoksua onkin kaivattu.
Taidan seuraavaksi viritellä hevosten loimipyykin alulle, ainakin toppikset voi varmaan jo pestä. Millään en halua uskoa, että paksuimpia talvinuttuja tarvitaan. Ei ennen marraskuuta.

Joku versioista
Kevääseen kuuluu myös muuttolinnut. Pihalla niitä jo pyörii mukavasti, etenkin mustarastaiden määrästä olen iloinen, niitä on paljon.

Tähän kevääseen kuuluu myös varsin mittava kanalintujen automuutto, suuntana itä-länsi ja takaisin. Vietin tovin karttapalveluiden äärellä ja täppäsin karttaan kaikki jo sovitut nouto- ja hakupaikat.
Kuvan ottamisen jälkeen reitti on täsmentynyt melkoisesti ja autossa sekä menee, että tulee lintuja ja munia. Vissiin pari kaniakin pääsee reissaamaan Hopianuolen kyydissä pari tolpanväliä. Tämä on vähän sellainen 'kaverille kans' -juttu ja kyytiä kulkureille. Latasin jo järkkärin akut valmiiksi, olen toisaalla lupautunut taltioimaan tämän kiertueen ja onhan se ihan kiva lisä Torpan päiväkirjoihinkin.

Ensi perjantaina on lähtö ja lauantaina paluu. On vissiin lääkitys kohdillaan kun homma hymyilyttää edelleen. Pitäisi vielä kirjata kaikki stopit ja katsoa, että rahtikirjanpito on kunnossa. Ensimmäistä kertaa yövyn Ypäjällä niin, että hevosia nähdään vain jos kohdalle osuu, Opistolla käydään ehkä ajamassa kunniakierros.

Tätä kirjoittaessa vasemman korvani puolelta kuuluu kiivas piipitys, siellä on nyt kymmenen elämänintoista Plymouth Rock -kanan tipua. Niistä kuvia tuonnempana. Nyt on iltatallin ja saunan aika!

Tallipihan kevät


6 kommenttia:

 1. Piip piip ja let's Rock! Onnea kuoritujien taipaleelle. Toivottavasti on monta kanatipua.

  Tallinpihan kevät on inhorealistinen kuva, josta puuttuu vain rapaiset hevoset. Voin kyllä kuvitella ne ihan itsekin - vaaleat hevoset kuranruskealla kuorrutettuna. Olen joskus nähnyt sellaisia :)

  Hyviä ajokelejä turneelle ja pidähän rahtikirjat ojennuksessa, että oikeat asiat päätyvät oikeisiin osotteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ystävä, sinä oivallat olennaisen.

   Tipuset mellastavat koneessa vielä yön yli, aamuksi on tarjolla keitettyjä (kaupan)munankeltuaisia ja raejuustoa, sitten tulee siirto tipulaan. Pirteitä ovat ja aina kun joku lähellä häilyy, mustien naamojen armeija liimaantuu ikkunaan, uteliaita ovat.

   Tallipiha kokee onneksi tänä keväänä remontin, monta ärsyttävää asiaa korjataan ja vihdoin pääsen myös istutuksiin tällä kantilla tonttia. Pitää paljon miettiä mitä ja mihin.

   Koetan vielä ennen reissua tekemään jokusen päivityksen, se onkin sitten oma lukunsa, se kanaturnee.

   Poista
 2. Kevät kiusaa, virallisesti ei Keski-Suomeen ole vielä laskeutunut. Nemppalassa on kirmattu xycling-pyörän sarvissa ja hipheihurraa pallojahti alkaa viimeistään ensi la matkalla Pohjois-Karjalaan! Kuomalta tarvittaisiin havukasvien ohjeistusta ja olen miettinyt jopa jotain ruukku/kasvatuslaatikkoakin...soitellaan jos saataisiin vaikka nautittua kupillinen kahvia reissusi varrella? Tipusille onnea ja menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät nyt tulee ! Luvassa on lämpöä ja aurinko.

   Voi olla, että meidän Suuri Kanakiertueemme on niin kireällä aikataululla, ettei paljon ehdi kahville. Mutta jos ehkä kenties? Katsellaan. Sunnuntainahan me sitten nähdäänkin.

   Poista
 3. Torpan koirille Hyvää Koiran päivää! Täällä kärvistellään karmeassa flunssassa Isolla Kirkolla. Onneksi Lempimajatalon henkilökunta huolehtii Nemppa Punakuonosta mm. Yksityisellä lätkäkatsomolla ja hunajalla. Kurkku on kuin raastinrauta ja nenä vuotaa kuin vesihana. Nyt vain kovasti toivon unta aamuun asti ja toipumista viikonlopuksi.

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com