tiistai 16. lokakuuta 2018

Syyslomaviikolla

Mitämitä??! Nytkö?

Vähän pääsi syysloma yllättämään, minä kun olen nautiskellut pitkästä ja aurinkoisesta kesästä likimain tänne saakka. Varsinaiseen syksyyn en ole edes kunnolla orientoitunut. Ja nyt on jo syysloma, varjele ! Ihan kohta siirrytään *kääääks* talviaikaan *inhotuspuistatus* ja sitten alkaakin adventti.

Syyslomaviikolla on perinteisesti tehty edes jotain. Käyty pikareissulla jossain lähikohteessa ja oltu jopa yön yli poissa kotoa. Vaikuttaa siltä, että tällä syyslomalla ei lilluta kylpylässä eikä suuremmin ostostella isommassa kaupungissa.

Perikunnalla on jo niin omat juttunsa, että eivät he enää vanhempien järjestämää ohjelmaa taida kaivatakaan. Toki vanhempien kustantama ostosreissu kelpaisi, sen tietää kysymättäkin.

Vailla karttaa, vailla suunnitelmia
Täällä sitä sitten ollaan, ihan kotoisasti Torpalla. Keräsin lukemattomia kirjoja ja lehtiä pinoksi helposti saataville. Ehkä iltatallin jälkeen lämmitän vähän glögiä ja otan ihan pienen palasen suklaata kyytipojaksi.  Kaikki rojalistifaniystäväni, Suomalaisessa Kirjakaupassa on alessa The Crown -sarjan taustoja avaava hieno kirja. Löytyy sieltä paljon muutakin lukematonta ja lukemisen arvoista.

Olisi mukava käydä Perikunnan kanssa syömässä jossain ulkona, yleensä kiinalaisesta menusta on löytynyt jokaiselle jotakin. Ongelma vain yleensä on löytää se hyvä kiinalaisen keittiön ravintola. Tässäkään asiassa emme ole enää tämän kaupungin suhteen tuuliajolla, vihiä ja vainua on. Toki myös varmaa tietoa.

Etsin ensin oikealta

Oli miten oli ja meni miten meni, viikko etenee vaikka olisi minkälaiset suunnitelmat, lukkoon lyötynä tai ihan auki. Onneksi kinttujani riivannut kyhmyruusu alkaa vähän asettua -tai sitten minä alan tottua ainaiseen jäytävään kipuun. Tänään en kuitenkaan ole ottanut kuin yhden särkylääkkeen ja se on saavutus.

Sääkin näyttää ennusteiden puolesta olevan ihan kohtuullinen joten ainakin laitumen saan purettua jossain välissä ja kärrättyä muutaman kottikärrykuorman salavanlehtiä muualle maatumaan. Pihassa ne eivät sitä tee, ainakaan yhden talven aikana.

Notta näillä mennään ja ollaan valmiita äkkinäisiinkin käänteisiin jos semmoisia tarjoutuu.
Mukavaa syyslomaviikkoa tai jos et lomalla ole niin viikkoa numero 42 !


Haa, kurssinmuutos !









2 kommenttia:

  1. Glögi, suklaa ja kirjapino on parasta ajanvietettä lomalle. Kaikki lukuvinkit ovat muuten tervetulleita! Itsekin pidin pari päivää lomaa ja pidän huomenna taas. Huomasin viime viikolla, että tutkimustyö alkoi takkuilemaan ja tahti hidastumaan. Ehkä sisäinen kelloni oli vain vuosittaisessa syyslomassa. Nyt parin lomapäivän jälkeen tuntuu, että nyt voisi taas sujuakin kirkkaammalla mielellä. Ihanaa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (yritin aiemmin vastata puhelimen kautta mutta se homma kaatui kirjautumiseen)

      Oli kuule ihana iltahetki glögin, kynttilänvalon ja suklaan parissa. Kahlasin loppuun pari vanhaa Annaa ja Me naiset -lehteä. Nyt alan olla niiden suhteen samoilla viikoilla.

      Lukuvinkkien suhteen olen aika kelvoton, skaala on laaja. Juuri luettujen pinossa on uusin Läckberg, Jens Lapiduksen Top Dogg ja Nesbon Jano. Kesken yöpöydällä ovat ihanasti limittäin Antti Holma ja Liane Moriarty.

      Molemmat ovat niin hyviä, että herkuttelen sivu kerrallaan.

      Aloittamatta mm. The Crown ja joku ruotsidekkari, en juuri nyt muista mikä. Mielensäpahoittajat ja monet muut odottavat todella joutilasta ajankohtaa.

      Lehtipinossa on Hesarin liitteiden lisäksi Lantlivin supernumero (joku vuodenaikajuttu), pari hevoslehteä ja aimo nivaska naistenlehtiä.

      Eli aika kirjavaa on tälläkin hetkellä lukemistoni. Kertoo ehkä enemmän keskittymishäiriöstäni kuin mistään muusta.

      Tarpeen mukaan laajennan mm. lintujen tunnistusoppaiden puolelle, pihalla hiippailee nyt kaikenlaista kulkijaa.

      Syksy on aika kivaa aikaa juurikin siinä, että iltatallihommien jälkeen on enemmän kuin jees parkkeerata lämpimään kuivat vaatteet päällä, teemuki käpälässä ja olla vaan. Oikeastaan kaipaan vain takkatulen rätinää. Harmi, ettei meillä ole yhtään pönttöuunia tai kakluunia. On vain tuvassa hella ja iso leivinuuni. Takkatuvassa olisi tietty takka, mutta siellä on sitten taas niin yksin.

      Pirteyttä viikkoosi, me tarvotaan sumussa, kiitos lämpimien päivien.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com