maanantai 1. huhtikuuta 2019

Torpan kyökistä

Männäviikolla latasin Instagramiin yhden ruokakuvan. Kuvasta huolimatta reseptikyselyjä sateli useita. Osalle jo vastasin yksityisesti, mutta tässä tämä ohje sellaisena kuin minä sen muistaakseni tein.

 Superlaiskan Gnocchi-lihapullapata

500 g perunagnoccheja (tuorepastat viileässä)
400 g tomaattimurskaa
1 pkt liha/kana/kasvis/kalapullia (tai tee itse mieluisat, n. 400 g)
1 pkt mozzarellaa (di bufala tms kunnollinen pallero)

aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
valkosipulia pari pulskaa kynttä ainakin
yrttejä (kuivana ja tuoreena)
oliiviöljyä
suolaa
chiliä tai muita pippureita

Lorauta öljyä uunipannun pohjalle.
Silppua valkosipuli ja chili

Kaada tomaattimurska pannuun,  huuhtele tölkistä loput vähällä vedellä (n. 1 dl) ja kaada nesteeksi uunipannuun
Lisää sekaan valkosipulisilppu, aurinkokuivatut tomaatit, chili, kuivat mausteet ja yrtit. Sekoita.

Lisää lihapullat sekaan ja laita n. 200 ° n. 15 min (kunnes tomaattimurska kuplii)
Jos käytät pakastelihapullia, aikaa menee ehkä vähän pidempään.

Ota pannu uunista ja kaada sekaan gnocchit.
Revi pinnalle mozzarellaa ja laita takaisin uuniin. Mieluiten grillivastusten alle.

Kun juusto on ottanut väriä (n. 5 min), ruoka on valmis.
Silppua pinnalle tuoretta basilikaa tai muita yrttejä

Lisäksi tarjolle hyvää leipää

Buon appetito!



PeeÄäs:

Moneen kertaan olen jo tehnyt uunifetapastan ja kaikki menee joka kerta, nykyisin teen tuplafetalla.



8 kommenttia:

  1. Hyvähyvä! Tätä ajattelin Instan kuvan nähtyäni...siis että reseptinsuuntainen olis hyvä. Nälkä tulee jo ajatellessa, on sen verran mieleiset raaka-aineet. Ihan vapaasti saisit harrastaa resepteilyä useammankin. Sinulla on varmasti luottosafkaohjeita, joilla ilahdutat jälkipolvia ja muita pöydän ympärille kokoontuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kun kelpasi. Onhan niitä luottosafkoja jonkin verran kertynyt, pitää joskus joku taas tekaista, että saan ohjeet, ainekset ja ajat palautettua mieleeni.

      Tomaattimurskaa ilman en enää osaa kokata, se ja joku hyvä juusto pelastavat yleensä paljon. Ja yrtit ja valkosipuli.

      Poista
  2. Tätä oli yhtä tuskaa lukea nälkäisenä!

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com