maanantai 6. kesäkuuta 2016

Tanner tömisee

Blondit tuloo

No nyt on Hirnakan Torpalla hirnakoita, viiden hevosen lauma löntystelee pellolla edestakas. Kuvassa nähtävää riehakasta liikehdintää aiheutti leipätervehdys jonka uusimmat tulokkaat saivat, toki muillekin riitti. Jos nyt jäi jollekin epäselväksi, Tuulikummun hevosvoimat siirtyneet Hirnakkaan, vuoroin vieraissa nääs. Hyvin mahtuvat laitumeen kaikki ja vatsojen pullotuksesta päätellen syömistä on ollut ja tulee riittämään, eivät nälkään tuuperru aivan lähipäivinä.

Blondit menöö
Norjalainen kylpyhetki
Pappaheppa nauttii

Illan aikana niitimme Esikoisen kanssa koko aitauksen rajat, lankojen alta ja suojavyöhyke myös. Sinne kaatui koiranputkea, mesiangervoa ja kurjenpolvea, jokunen horsmakin rojahti nurin kun kaupunkilaiset riehuivat viikatteen kanssa. 

Meillä oli loistava työnjako. Sillä aikaa kun toinen niitti, toinen heilutteli hyttyskiekura-astiaa kuin suitsukekuppia konsanaan. Sääskenpirut ottivat savustettuina etäisyyttä ja hevoset vastaavasti läheisyyttä. Ne norkoilivat aivan niskassa koko ajan, onhan se niillekin kiva kun sääsket poistuivat vähän kauemmas.

Vaihdettiin vielä akku ja korjattiin aitalangasta puuttunut lenkki. Nyt napsuu paimen ja ilmeisen tehokkaasti napsuukin, Usvan pöhelö änkesi jo naamansa liian lähelle ja sai otsatukkaansa tuikkauksen. Ehkä se nyt älyää pysyä lankojen sisäpuolella. Suotavaa se ainakin olisi.

On se vaan sydäntä lämmittävän vaikuttava näky kun kolme liinaharjaa, yksi salamaseepra ja Valtte vaeltelevat parijonossa ympäri laidunta. Oli niillä yhteinen kylpyhetkikin, jokainen vuorollaan lyyhistyi maahan kihnuttamaan ja piehtaroimaan, muut nyökyttelivät kannustavasti vieressä. Näissä kuvissa mallia näyttää tietysti Skipi, tuo mainio pappahevonen.

Näinköhän maltan nukkua ensinkään, nojailen Leffen kanssa ikkunalautaan ja ihailen kulttuurimaisemaa jossa laiduntavat hevoset viettävät kesäyötä.
Melko ihanaa. 

Huomenna jatkuu poikkeusviikko, Nuorimmainen on rippileirillä, Esikoinen painaa kesätöissä ja Iso- lähtee reissuun. Minä suhaan kodin ja kaupungin väliä useamman kerran, alkavat hommat sakkautua mitä lähemäksi lomalle lähtö tulee. Kolmen viikon päästä ollaan jo lähtötunnelmissa. Sitä ennen on kuitenkin vielä yhdet juhlat, Nuorimmaisen konfirmaatio.

Viime viikonlopun ylioppilasjuhlat olivat erittäin mukavat eikä ajaminen tunnu työltä ensinkään kun Hopianuoli on niin kiva kulkupeli.

Yritän päästä purkamaan kameran antia, sitä nimittäin on. Pitäisi vain semmoinen joutilas hetki ottaa, että saisin ajatuksella kuva-aineiston ruopia kuosiinsa.
Sitä odotellessa, mukavaa viikonjatkoa!

Tuulikumpulaiset Hirnakassa
12 kommenttia:

 1. Voi että, kuinka kesäiset fiilikset hevosten laitumesta. Kyllä on ihanaa viilettää laitumelle laumana! Kesä ja vihreä laidun on vain parasta mahdollista pollekaartille. Mahtavat näkymät kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä silmä lepää maisemassa. Lauma oli aamuauringossa hyvin rauhallinen ja rento.

   Poista
 2. Kyllä hevosettoman elämä on huoletonta, tirsk & tyrsk ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikansa kutakin ;-)
   Mulla on nyt nätimmät pihakoristeet. Nih!

   Poista
 3. Nemppalassa päivitellään myrskyä. Huristelin eilen Salomon alkuvaiheissa muutaman sata kilometriä ja huimaa oli...ei sentään vielä lunta. Mikäli herra S saapuu Karjalan kunnaille, toivotaan että hoboset eivät lähde myrskyn mukaan. Kesäiseltä näyttää heidän menonsa. Viikonlopun aikataulu vielä hakusessa, selkenee varmaankin tänään tai viimeistään huomenna muutaman avoimen asian tiimoilta mutta joka tapauksessa nähdään! Nuorimmalle paljon terkkusia, viekää pipo ja toppatakki;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mitätön läpsy oli tämä herra S. Ei kehtaa myrskyksi sanoa, pari risuoksaa sai irti salavista, ei sen kummempaa.

   Saisi sää lämmetä, tulee kylmä kirkonmäellä pyhänä jos tälleen jatkuu.
   Nähdään!

   Poista
 4. Onneksi herra S oli rauhoittunut ennen Karjalan kunnaita. Kollegani rapsuttli lunta tuulilasista aamulla ja Redsy teki täyden päivätyön ennen kuin pääsimme Oullun eteläpuolelle. Satoi kuin Esterin p....stä paikoittain! Heidille haluan välittää suuren suuren lämpimän ajatuksen. Luin blogin aamulla ja silmähikeä pukkasi...Tuisku on varmasti mitä parhaimmilla yläkerran niityillä. Siellä uskon olevan monien parhaat nelijalkaiset Ystävät!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon melua myrskystä, näin idästä katsoen.
   Koleaa on ja minulla palaa hellassa tuli.

   Herra Harmaa on varmasti jo käynyt esittäytymässä Tuiskulle <3

   Poista
  2. Siellä ne, isot ja viisaat. Ehkä vähän erikoiset <3

   Poista
 5. Huihai, missä lymyilet? Posti-Pate toi tänään vain kirjallisen huomautuksen, joten viime viikon valokuvasta selvittiin kirjeellä, hyvä niin, minä tykkään nih:)! Vaihteeksi Isolla Kirkolla tänään. Terkkusia Kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallessa ollaan, kiireen kurimuksessa.
   Minä sain sakot. Ei olisi tarvinnut :-/

   Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com