sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kolmas kynttilä




Siinä ne nyt ovat, kolme adventtikynttilää. Laitoin tulille heti kun hämärästä oli ensimmäinen aavistus. Tänään en lähtenyt enää kaupungille, muu perhe meni. Ja mummo myös. Mukava oli kaikessa rauhassa isoa uunia lämmitellä ja välillä istuksia ihan vaan hämärästä ja kynttilöistä iloiten. Pikkuisen satoi lunta, semmoista pehmeää. 

Joulussa minua on 'hieman' kärventänyt joululaulujen renkutus. Etenkin kaupalliset radiokanavat suoltavat vuodesta toiseen samaa tuubaa ja suorastaan pilaavat ison osan joulun odotuksen ilosta paukuttamalla samoja kulahtaneita Feliz Navidad -jollotuksia. 

Tuvassa soi aina Ylen kanava, yleisimmin Radio Suomi. Se on tänä vuonna ilahduttanut joulumusiikillaan. Valtava määrä uusia ja vähemmän soitettuja versioita ja tulkintoja. Ja vasta yhden kerran Mummo -laulu eikä yhtään Mamban versiota mistään. Mikä ihaninta, yhtään mainosta ei ole tarvinnut kuunnella. Ilon kautta ! 

Iloa tuovat tähänkin adventtiin joulukukat. Yllätyin itsekin kun huomasin ostaneeni punaisia ja pinkkejä hyasintteja, yleensä ostan aina valkoisia. Ja toki itsenäisyyspäiväksi pari sinistä. 

Varmaan teen vielä pari jouluistutusta, sammalta ja liekoja on vielä pussukassa riittämiin. Ja pitäähän se jouluruusu hommata tänäkin vuonna. 




Huomenissa meinasin heti aamupäivällä hoitaa joulukorttiasiat kuntoon ja postiin. Vuosi vuodelta kirjoitettavien joulutervehdysten pino madaltuu. Eikä kortteja enää tule entiseen malliin. Yrityskortteja ei laiteta ollenkaan. Mieluummin tipautan joulupataan pikkuisen isomman summan ja vien jouluruokakeräykseen muutaman puuroriisipaketin.

Sitten onkin kiva ottaa jouluruokareseptit esille, minulla on vuodesta toiseen ollut oppaanani ikivanha Kotilieden kootut jouluherkut -kirja. Sen välissä on irtolappusilla muita hyväksi todettuja ohjeita ja kirjan sivut ainakin piparitaikinaohjeen kohdalta ihan suttuisia.  Tänä vuonna minun on saatava joulupäivänä perinteisten laatikoiden, piirakoiden, kinkun ja kalkkunan lisäksi lihapiirakkaa ja puljonkia. En tiedä mistä tuo tarve tuli, kun sen kummemmin lihapiirakkaa kuin puljonkia ei ole vuosiin ollut tarjolla. Nyt on.

Koeta ottaa rauhallisesti, missä lienetkin!


6 kommenttia:

  1. Sulla on ollut rauhaisa hetki. Mullakin oli, kun jälkikasvu ja Maestro lähtivät kylille päin. Sain rauhassa jääkaapin siivottua. Sen näköjään vois tehdä himppasen useamminkin, kuin vain suurten ruokapitojen alla. Ihan muutama "parasta ennnen" päivää oli ohitettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihanasti omaa aikaa, tilaa ja hiljaisuutta. Kissat ja koirat makoilivat kaikki rauhassa uunin huminasta ja lämmöstä nauttien. Hyvä kun muistutit, jääkaapin putsaan heti kun saan kortit valmiiksi.

      Poista
  2. Tykkään kanssa radio suomesta koska vihaan mainoksia ja radio suomen ohjelmatarjonta on muutenkin sellaista mistä pidän.

    Tykkäsin myös toiseksi alimmasta kuvasta, siinä on valaistus (vai oletko filtteröinyt/käsitellyt jotenkin?) sillä tapaa "lämmin" että se toi heti jouluisen fiiliksen, jotenkin kiireettömän tunnelman ja on siksi hieno.

    Niitä jos vielä joskus näkisi, nimittäin niitä sun "sinisen hetken" kuvia joita oli tässä taannoin muutama - ne hetki ennen pimeyttä otetut kuvat olivat jumalattoman kauniita. Niin ja jos viitsit ottaa aaton kanttiin teidän pihamaalta muutaman kuvan, oon tykännyt niistä aina koska teillä on "oikea joulu" :D
    No hittolainen, kyllä sä tiedät mitä mä meinaan - sellainen kunnon perinteinen jouluaaton tunnelma enkä panisi pahakseni vaikka niissä vilahtaisi koiruus tai pari.

    Jaksamista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Radio Suomi rules. Siellä on musatarjonta parantunut viime viikkoina aivan älyttömästi, en tiedä onko vaihtunut soittolistan tekijä vai mikä on. Mulla on aina se oman läänin taajuus päällä, kuulen paikkakunnan jutut ja iltaisin tulee luontoillat ja muut. Jake Nyman on ihan huippu.

      Yhtään kuvista ei ole ajettu minkään filtterin läpi. Ihan raakana, suoraan puhelimesta on myös tuo amarylliskuva. Eteisen hämärässä valossa kuvattu.

      Ja kyllä, otan sulle tällä viikolla kuvia. Ihan hyvää säätäkin on luvassa joten ehkä saadaan jotain sinistä. Mitään ei lainata.
      Kiitos kuvausinspiraatiosta, tätä onkin kaivattu. Olen ihan julmetun huono sisäkuvissa.

      Poista
  3. Joulu pääsee taas ikään kuin yllättämään Nemppalan. Lahja-asiat alkaa olla kohtuullisesti mallillaan, kortteja pitäisi kirjoitella ja vielä pariksi päiväksi reissuunkin lähteä. Viikonloppu sujui nipeasti sekä penkkiurheillen että urheillen. Mukavaa viikkoa Torpalle, hugs from Nemppa P.S mainitsit taannoisista Bloggerin herjoista, niitä ob ollut varsin säännöölisesti ja IPadillä, ainakaaan minun, ei pääse kommentoimaan ollenkaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka vuosi se yllättää. Minä tässä mietin kuumeisesti mitä olen unohtanut kun vaikuttavat olevan valmistelut liian hyvällä mallilla.

      Blogger on välillä tosi juminen. Minä en pääse nyt puhelimella tekemään mitään koska on joku uusi blogger-alusta. Sun IPad ongelmat voivat johtua laitteen viestiasetuksista. Anonyyminä voit varmaan kommentoida? Se on tuo vetovalikko tuossa heti alla.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com