perjantai 3. helmikuuta 2017

Tipuja
Tiput tänään 7 vrk, kuvassa päivää nuorempina. Täyskeltaiset ovat Light Sussexeja, kaksi tummankirjavaa ovat niitä tukkapeikkoja joilla on jo myssyt päässä.

Ruokakipossa grahampaahtista vesimössöytettynä, salaattia ja raejuustoa. Rehukipossa kasvatusrehua. Keitetty kananmunankeltuainen on myös hyvä lisäruoka. Vettä pitää olla myös aina saatavilla, mutta näin pienillä kupin on oltava riittävän matala ettei tipu huku siihen. Joku tyhmä saattaa lyyhistyä veteen eikä älyä pois ja paleltuu sitten siihen. Vaikka olisi lämpöalusta aivan liki.

Viikonloppuna käy tila ahtaaksi ja siirtyvät Nuorisokotiin eli pieneen pupuhäkkiin. Sieltä sitten astetta isompaan ja lopulta kanalaan. Sinnekin pitää rakentaa joku jemma johon mahtuvat livistämään  jos isommilta tulee nokkaa.

Ovat ne sööttejä. Jätän tämän nyt vaan tähän, hauskaa viikonloppua!
4 kommenttia:

 1. Söpöjä ovat ja kasvavat pirun äkkiä. Toivotaan että ovat kanatipuja. Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjä ne on ja sulkaantuvat salamana!
   Toivottavasti on mahdollisimman monta kanaa.
   Viikonloppuja teillekin!

   Poista
 2. No jopas ovat nättejä. Tulee aivan Pääsiäinen mieleen :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä taitaa käydä niin, että pääsiäisenä on vaan sekalainen sakki tipunuorisoa eikä yhtään söpöä untuvaista. Tuosta ne vain rumentuu kunnes isoina ovat mitä pitääkin, kasvuvaiheessa kamalia rupiliskoja.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!