lauantai 6. elokuuta 2016

Yks oikein, kaks nurin


Eikä kun järjestys onkin kaks nurin, yks oikein. 

Vettä riittää taivaassa, ihan kaataa maahan asti. Äänimaailman kruunaa sateen ropinan lisäksi kukkojen kilvankailotus ja raivaussahan äninä, Iso-J työstää polkua laitumelta riihen takateitse talliin. Ei tarvitse hevosten kanssa liikennöidä ihan tuosta keskeltä pihaa. 

Mitään mullistavaa ei tähän lauantaihin muuta kuulu, hyvä näin!
Kivaa viikonloppua, missä lienetkin!
torstai 4. elokuuta 2016

Siellä ne nyt on


Pellossa ne nyt on, pöljät.
Kaikki meni mallikkaasti, lastaukset, ajot ja purut. 

Aikataulujen pitävyydestä en sano sanaakaan, etten sanoisi pahasti :D

Kiitos molemmille hoitopaikoille, nyt ollaan omassa kotona ja kaikki hyvin.
Olkoon näin.keskiviikko 3. elokuuta 2016

Tallilla tänään

Urakka alulla

Otin rätin ja läksin. Otin ämpärin, teräsharjan, puukon, liuotinpesuainetta ja ämmäasenteen. Ja niin talli taas valkeni.

Eihän se pahassa kunnossa edes ollut, hevoset olivat niin vähän aikaa kotona, helmikuusta asti reissussa. Ja huomenna tulevat kotiin, pöljänät.

Ponimiehen talven tilataideteos oli vähän vaisu eikä väreiltään niin intensiivinen kuin aiemmin, lähtikin ihan pesemällä. Jos vähän tuohon maalia sipaisee huomenna niin ihan on priima seinä.
Valkoinen on tallissa siitä hyvä väri, että näkee mistä pitää pestä. Olisihan se ihan kauheaa jos tallin seinät olisivat vaikka mustat eikä sontaroiskeita näkisi...

Ei paska pesemällä lopu
Tee työtä jolla on tarkoitus

Ilta oli jo hyvin pitkällä, kun näppäsin huippuimurin päälle ja jätin lukaalin kuivumaan. Huomenna voidaan laittaa karsinoihin pelletit ja talli on valmis herrasväen saapua.

Käytiin eilen Tuulikummussa moikkaamassa Töttistä. Siellä se pöljä piileskeli laitumen takimmaisessa kolkassa eikä ollut tietäkseenkään kun käytiin tyrkkäämässä sokuripala suupieleen. Uskollinen Vallu sentään meidät noteerasi. Saapa nähdä millä ilveellä se hevonen huomenna lassotaan pois laumasta ja survotaan koppiin kotimatkaa varten. Kurvataan vielä hakemassa Ponimies samaan kyytiin ja tuodaan molemmat kerralla kotiin, yhden pysähdyksen taktiikalla toivoakseni.

Tässä on sikäli aika täydellisesti jo palattu arkeen, kyllähän tuo tallin kuuraaminen tietysti työstä käy ja turha lomakeekoilu jää vähemmälle. Asusteetkin ovat ihan viimeisen päälle:

Eleganssi 2016

Villasukissa painelen kesät talvet, nyt on kesän kunniaksi vähän pitsisempää versiota (kaikki muut ovat pyykissä). Foppatoffelit hajoavat jalkaan, ei niissä oikeastaan ole enää mitään ehjää, mutta kun jalassa vielä pysyvät niin en näe syytä uusia ostaa. Vielä. 

Iso-J sai pihan vihdoin siistittyä eli ruohon leikattua. Kaksi päivää sipisteli ensin nurkkia raivaussahalla ja ajeli moneen otteeseen sadekuuroja väistellen käsikoneella. Tänään pääsi ajelemaan sillä isoimmalla koneella. Ja nyt on siisti piha. Minä siivosin kukkapenkit vesiheinästä puhtaiksi ja nyt niitäkin kehtaa vilkaista pidempään kun nokkonen ei törrötä ylimpänä. 

Koiratkin ovat käyneet huolto- ja lääkintätoimenpiteissä, viimeisimpänä Nasse. Ukkokoira sai jarrupiikin eturauhasvaivoihin ja jotain gastro -ruokaa närästykseen ja muihin ruuansulatusvaivoihin. Toivottavasti apu löytyy ruokasäkistä eikä tarvitse ryhtyä mihinkään muihin toimenpiteisiin. 

Olen jopa jaksanut olla sosiaalinen ja istahdin eilen eläinlääkärireissun päälle kahville ystävän kanssa. Oli mukava rupatella pitkästä aikaa. Kahvi tosin oli laihaa ja haaleaa mutta seura ihan huippua. Pitäisi kai olla vähän aktiivisempi sosiaalisen elämän puolella kun se on kuitenkin ihan mukava tavata ihmisiä.  

Huomenna tapaamme kuitenkin hevoset pitkästä aikaa ja arki alkaa silläkin saralla taas rullata entisellään. Se onkin hyvä nyt saattaa asiat ennalleen, 15.8. nimittäin käyn taloksi Savon sairaalassa, kutsuivat uusintakäynnille. 16.8. toistavat helmikuisen toimenpiteen, se eka yritelmä kun oli sikäli turha, että hoitotulos oli puhdas nolla. Aneurysma pullistelee ihan entisen kokoisena entisellä paikallaan, pakkohan se on yrittää hoitaa.
Jospa nyt onnistuisi jopa niin, että potilas kykenee kävelemään omin jaloin sairaalasta ulos. 

Näillä mennään, hasta luego!

Äiti, oliko sulla herkkuja taskussa? Maistuisivat meille.
maanantai 1. elokuuta 2016

Sopeutumisvaikeuksia

Ice cream avec mushrooms

Ensimmäinen Suomi-maanantai moneen viikkoon... tänään ei tosin tuntunut ankeudelta sillä aurinko tillitti siniseltä taivaalta oitis aamusta. Iloitsin.

Onhan tämä näköjään vuosi vuodelta ja kerta kerralta työläämpää palautua arkeen. Toisaalta on ihan superluksusta nukkua omassa sängyssä ja asua omassa talossa omien tavaroiden keskellä, omassa pihassa ja omat rakkaat elukat ympärillä. On kaikki hyvin sillä rintamalla. Mutta se ilo, lämpö ja aurinko, eiseooniinjustiinsa -asenne ja kaikki muut Hipsaanialle ominaiset jutut, niitä minä kaipaan.

Täällä saa olla sydän syrjällään parkkipaikalla jos joku meinaa kurvata liian lähelle Hopianuolta, vaikka se on kuitenkin vain la cocha, auto. Mutta kiitos maamme autoveron, sydän verta vuotaa jos uuden naarmun kyljestä löytää.  Parkkipaikalta kun pääsee kauppaan, viimeistään kassalla sydänpolo parkuu taas verta. Meillä on nyt mennyt muutamassa päivässä ruokaan sama raha kuin Espanjassa yli viikkoon.

Mutta sitkeästi yritän sopeutua.
Peetu on käytetty lääkärillä, se sai ankarat antibiootit ja kortisonit, ärhäkkä korvatulehdus taitaa vihdoin kesyyntyä ja ehkäpä omituiset iho-oireet tuosta laantuvat. Hyvältä näyttää. Ja jätkähän pääsi treffeille sunnuntaina, Kasvistäti haki sulhon ja minä hain sen takaisin kotiin. Muutaman viikon päästä tiedämme itikö ja lokakuun puolella pitäisi maailmassa olla muutama rupseli lisää.

Tänään Leffe pääsi autoon ja oman kasvattajansa luo. Nyt on taas sileä ja siisti koira, kuvia en lupaa mutta jos niitä otan, toki jollain aikataululla julkaisenkin.

Huomenna on Nassen vuoro, lääkäriin vie pappakoirankin tie. Ehkä se on eturauhanen, ehkä joku muu. Hoidetaan kuntoon.

Lisäksi on hankittu hyttyshattu Ponimiehelle, monta putelia öljyjä, mönjiä ja sumutteita inhoja paarmoja ja muita lentäviä pahuksia vastaan.
Ensi viikolla on sekä kengitys, että eläinlääkärin katselmus ainakin Ponimiehen hampaille, rokotuskin toki. Vaikuttaa siltä, että kesähoitolassa ei ole ihan kaikki sujunut niinkuin ehkä kuvittelin. Sekin vielä. Töttis sen sijaan voi oikein hyvin ja liittyy pian tänne sopeutumattomien seuraan, toivottavasti ei kehittele mitään draamaa erotessaan laumastaan.

Kanoille hain myllyltä lastin kauraa ja maatalouskaupasta kananruokaa.  Paljon on hommaa ja ajettavia kilometrejä ennenkuin Torpan arki loksahtaa paikoilleen. Iso-J ajoi muutaman kilometrin nurmikkoa tänään, alkaa olla taas nätti ja siisti.

Hevoset hommataan kotiin loppuviikosta, ehkä jo torstaina.

Tällä kertaa ei enempää, huomenna on päivä uus!

Talven turvaksi antioksidantteja ja flavonoideja