lauantai 7. toukokuuta 2016

Samaan aikaan toisaalla

Tuli on hyvä renki

Samaan aikaan kun Torpalla on vietetty kevään ihanan lämmön viikkoa ja visusti varottu tulien tekoa, Kirkkonummella tapahtui -ja luvan kanssa. Niin ainutlaatuiset kuvat on tässä ja ne omin luvin julkaisen, kuvaajasta tosin en ole ihan varma, minä se en ainakaan ollut.

Iso-J:n velipoika ryhtyy rakentamaan tontille isompaa taloa ja vanha tölli oli tullut tiensä päähän. Paikallinen palokunta tuikkasi melkoisen luparuljanssin jälkeen tulet nurkkapieleen ja sittenpä se olikin ollut menoa.

Saivat töllipunkit ja muut tupajumit äkkilähdön, eihän tuossa vanhassa rötöpesässä mitään kunnostettavaakaan ollut. Mutta nätisti on palanut ja tuulettomana päivänä ei edes naapureita yskittänyt. Paljon oli mökkialueella ollut porukkaa paikalla, minä olisin ehkä myynyt vähän kabanossia katsojille.

Hyvää työtä ja huolellisia esivalmisteluja olivat Kirkkonummen brankkarit tehneet, nätisti roihahti ja paloi, ainakin kuvien ja kuulopuheiden perusteella. Jännityksellä jäämme odottamaan uuden uljaan talon nousua.

Paikallisen palomiehen mukaan täällä on huomattavasti lievempi byrokratia, soittaa vaan palokunnalle ja hyö tulee paikalle tuikkaamaan murjut tuleen. Hoitavat ilmoitusasiat kaupungin suuntaan ja kertovat milloin passaa puskutraktorit tilata paikalle kuormaa tekemään.

Tässä vielä pari kuvaa, nätisti meni. Kuulema. Harjakaiskeitolle kutsua odotellessa.perjantai 6. toukokuuta 2016

Kevättä on helppo rakastaa


Herrasmieskavaljeeri
Ei hienompaa kevätviikkoa ole nähty!
Tänään +23 ja sininen taivas! Allergia lyö putket umpeen ja naaman turvoksiin, mutta silti on jotain pihahommiakin turattu.

Kamera ei tykkää läppäristä vieläkään joten kuvia ei nyt ammenneta muualta kuin puhelimen kortilta. 

Minä niin tykkään näistä kevään risaisista viikoista, helatorstain ansiosta koululaisilla on ollut superpitkät vapaat ja koko kaupunki käy vähän puoliteholla.

Ja kun vielä lätkän herruudesta pelataan, ovat illatkin ohjelmaa täys.
Näin on hyvä.

Tässä alakuvassa Osaman tyylipuhdas selätys, kissakatsomon lattialta.

Kivaa iltaa, missä lienetkin!

Selätys, 6-0

maanantai 2. toukokuuta 2016

Kesän lämpimät päivät

Valtaistuin (huomaa juoma)
Pesto, making of
Vappuaaton graadit
Vappu!
Roskisdyykkari
Iltaralli
Day Spa

Suomen kesä on arvaamaton, tiedä vaikka se olisikin täällä juuri nyt. Näinä lämpöennätysten rikkoutumispäivinä ei voi tietää eletäänkö lyhyttä mutta kiivasta kesää vai vasta kevättä.

Torpalla on lilluttu koko Vappu ja muutkin päivät reilun +20°C:n lämmöissä, puissa on päivä päivältä enemmän vihreää ja ruoho, sehän on niin hyvässä kasvussa, kohta päästään aitaamaan laidunta!

Grilli on raahattu omalle paikalleen ja ensimmäiset grillin kautta kulkeneet eväät on pöytään kannettu. Sain myös riipputuolini salavanoksantynkään killumaan, lopullinen ripustuspaikka etsii vielä itseään, kanalian luo se kuitenkin tulee.

Kanalia on siivottu ja pikkukanat siirretty kesäresidenssiin. Maatiaiset protestoivat ankarasti puolella pienentynyttä ulkoilutilaansa ja silkkikanat toljailevat vielä sisällä. Leffe kävi ajamassa pari kanaa hatkan teille, yksi löytyi riihen takaa ja toinen säikähti muuten vaan.

Tekniikka tuottaa suuria tuskia, en saa kuvia siirrettyä kameralta pois ja puhelimella värkkäämäni luonnos katosi johonkin. Juuri nyt, näillä paisteilla, ei hirveästi nappaa kökkiä sisätiloissa ihmettelemässä siirtopiuhoja tai dyykata bloggerin luonnoslistoja. Tänne saakka kuulen vuohenputkien kasvukohinan ja ne ryökäleet pääsevät voitolle jos roikun koneella vielä minuutinkin. MUOKS: löysin puhelinluonnoksen, laitoin kuvat.

Kaviokoukku aseenani hiljennyn pionipenkin ylle ja jatkan hiljaista sodankäyntiäni,
näkemisiin!