perjantai 11. joulukuuta 2015

Perjantai



Tuo kuva on oikeastaan aika hauska. Olkoonkin, että en ole korjannut vaakaviivaa. Tuo on nimittäin testikuva koiranpentujen kuvauksien säätöjä varten.

Simppelisti appelsiini trimmauspöydän sinisellä kumimatolla, valkoinen reunaviiva ja vaalea tapetti. Ainoana valona tuossa on yksi kattospotti ja kameran oma salama. Tuosta oli melko hyvä lähteä nostamaan lisäsalamalla apuja valkoisten koirien kuvaamista varten. Etenkin kun valkoinen väri niin helposti ylivalottuu eli 'palaa puhki'. Valittiin punainen (koska joulu) paksu vakosamettinen tyynynpäällinen alustaksi, se oli nappivalinta. Pennut seisoivat oikein hyvin sen päällä ja punaisessa tuubissa ollut maksapasteija sulautui hyvin kun sitä sohittiin pentujen suuhun alaviistosta. Naamakuvissa pitelin tuubia pääni vieressä (että pentu katsoisi ahneuksissaan kohti) ja kotimatkalla totesin hiuksissani olevan aimo kokkareita maksapasteijaa. Ainakin Leffe ilahtui kauheasti kun mamma olikin muuttunut tikkariksi.

---

Joulukuun toinen viikko on takana. Miten aika voikaan juosta näin lujaa, aina joulukuussa ja aina lomalla? Maaliskuussa ja lokakuussa se mataa, marraskuussa makaa paikallaan.

Nyt on kuitenkin jo perjantai, sunnuntaina syttyy kolmas adventtikynttilä ja siitä alkaa sitten viimeinen arkiviikko ennen joulua. Huh, kiirettä luvassa.

Tosin hirveästi en ole paineita joulusta kerännyt, ihan menen sillä tahdilla kuin lääkärit määräävät ja nyt pitää sitten nostaa sitä keskushermostolääkettä yhdellä pillerillä (aamuisin). En pärjää enää iltapäivää pidemälle yhdellä aamulääkkeellä.

Ensi viikolla raivaan sen verran tilaa pakkaseen, että saan tehtyä muutaman satsin lanttu- ja porkkanalaatikoita, ehkäpä jopa villiinnyn imelletyn perunalaatikonkin tekemään. Se on kyllä outo ruoka. Itse en sitä vapaaehtoisesti syö, mutta joka joulu sitä teen ja aina loppuu kesken. Ehkä minussa kuitenkin kytee jossain joku hämäläinen geeni jonka avuin pystyn tekemään niinkin outoa kuin imellettyä pottuhuttua. Mie oonkin idän ihme.



Jouluksi tänne tulee sama porukka kuin edellisinäkin vuosina. Pöydän ääreen katetaan 11 lautasta. Vähän joudutaan nyt soveltamaan kun pidempi pirtinpöytä on poissa (huoltotauolla) ja juuri nyt pöydän ääressä vain 6 tuolia. Ehkä tehdäänkin vähän viihteellisempi jouluruokailu, ne saavat syödä istualteen jotka valtaavat tuolin ajoissa. Ei vaineskaan, meillä on toinen samanlainen pöytä varastossa ja pari pienempien keittiöiden versiota, tuoleja on vaikka rykmentille joten hyvin mahdutaan ja ihan jokaikinen on tervetullut.

Sitä paitsi ennen sai pari tenavaa istumaan pöydän päähän rinnakkain, nyt tenavien hartiat ovat jo niin leveät, etteivät mahdu päähän kuin yksittäin.

Sää jatkuu leutona, +5° ilmoitti auton mittari päivällä. Illemmalla vähän jäähtyi, mutta yöksi taas muuttui leudommaksi. Kanalan maatiaiset puskevat ulkoilemaan joka päivä ja aina joku huima nuorison edustaja kokeilee siipien kantavuutta ja lentelee pihanurmea nokkimaan.

Munaa pukkaa niin, että kohta toimitan munakiertueella kennon jos toisenkin. Varokaa portaitanne, siellä voi olla munaylläri te paikalliset ystävät.

Klapit ovat riihessä pinoissa ja huomenna on yhtä sun toista ohjelmaa. Maalausta, sähkötöitä, joulumarkkinoita ja siivousta. Noin aluksi.

Nyt kuitenkin unta pikkuisen pidemmän kaavan mukaan, meinaan aamulla tallihommien jälkeen kellahtaa vielä toviksi soffaan ja lepuuttaa yhden ylimääräisen tunnin. Tai siihen saakka kunnes tuoreen kahvin tuoksu herättää. Se on ehkä ihanin tapa herätä. Äkkiä ainakaan en muuta keksi...

Kivaa viikonloppua, missä lienetkin!



12 kommenttia:

  1. Voi ei, taas noita suloisia nelotassuisia.
    Itse olen jo jouluruuat ostanut, ja tällä kertaa ehkä niin, että kaikki menee jouluna. Osan ns pakollisista ruuista jätän jopa uuteen vuoteen, ettei mitään jää hukkaan.

    OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita nelitassuja saattaa aina joskus ilmestyä. Hyvin on hommat hallussa sinulla, minä vasta suunnittelen. Ensi viikko on aikaa hoitaa enin osa ruuista, seuraavasta kun en tiedä, sen aikataulun päättävät Savonmuan Tietäjät.

      Poista
  2. Imelletty perunalaatikko on parhautta! Jos oikein innostut, tilaan sulta pari lootaa jouluksi 😄

    VastaaPoista
  3. Imelletty perunalaatikko on yksi maailman parhaista ruoista! Se kuuluu mun 'Näistä en luovu vaikka alkaisin karppaan' -listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kohdalla makumieltymyksen ymmärränkin helposti ja hyvin. Meillä täällä syvällä idässä se on vähän vieraampi juttu. Mutta pakkohan sitä on tehdä. En edes tiedä miltä sen pitäisi maistua mutta kovasti ovat syöjät kiitelleet. Mulla on varmaan hyvä resepti.

      Poista
  4. Jiihaa! Kanoille joululahja tiedossa eli rotupuhdas Kiuruvetinen kukkopoika (10 viikkoa). Eikä edes kaukaa, vaan ihan tuosta vierestä Siikalatvalta. Eipä tarvinnut lähteä Savoon asti vieränokkaista hakemaan!

    Kukkonuorukainen ei varmaankaan Elvistä noki hengiltä, mutta miten pienen Elviksen iso ego reagoi... jännitystä ei tule puuttumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva! Rouvat taatusti ilahtuvat ja Elvis ei piittaa. Maailman paras joululahja kanoille!

      Poista
  5. Mitä mitä, mistäs pennuista täällä puhutaan?
    Tietysti selviäis jos selaisin taaksepäin mutta kun on olevinaan tajuton urakka päivittää tätä lukulistaani niin ihan laiskuuttani kyselen....että oottako työ hommanneet lisää nelijalkaisia?!!

    Niin, ja iso kiitos muistamisesta sekä mahdollisimman leppoisaa sunnuntaita!

    Ps. Mitäs tuo puhe lääkkeistä oli, ootko telonut ittes vai onko selkä taas alkanut kettuilemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhyt tiivistelmä; olin Kasvistädin luona kuvaamassa russelinpentuja ja nyt käytän niitä kuvia täällä lietsomassa pentukuumetta.

      Mulla löytyi päästä bonuspallona aneurysma ja se varjoainekuvataan ensi torstaina. Sitten selviää tarvitaanko yksi vai kaksi leikkausta ja milloin ne tehdään.

      Muuten menee mukavasti. Ja tosi hyvä kun kävit ilmoittautumassa.

      Poista
    2. Ahaa...pentukuvat ovat kyllä melkoisia villitsijöitä ja erityisen kohtalokkaita niille joilla on lompsassa täytettä ja mahdollisuus sekä hyvä paikka ottaa koira.

      Helvetti sentään! Tyhmyyttäni wikipeditin tuon aneurysman ja Hirnakka, mä totisesti toivon että kaikki menisi hyvin. Oikeesti, noi on sellaisia juttuja ettei niitä toivo kenellekään. Tosin aloin pohtimaan että oisko tuossa selitys näihin meikäläisen infernaalisiin pääkipuihin?

      Poista
    3. Minä laitan joskus kiusallani koiranpentukuvia koska lukijakunnassa on vaikutuksille alttiita henkilöitä :D Nytkin olisi pari mukavaa koirapenikkaa etsimässä yhteistyökykyistä ylläpitokotia, ei tarvitse edes omaksi ostaa.

      Tohtori Google kertoo mitä kertoo, mutta on siellä Duodecimin julkaisuissa mm. mua hoitavan tiimilääkärin kirjoituksia. Hyvissä käsissä olen, ei tässä kannata huolta kantaa.

      Ne sun päänsäryt joiden kipuluokitus asteikolla 1-10, lienee jotain 15:n luokkaa, voivat hyvinkin olla jonkun pinteessä olevan hermon aiheuttamia. Kolmoishermohan on kai se pahin. Mulla valtimosuonen ylimääräinen lenkki painaa kolmoishermon lisäksi kasvohermoa ja paria muuta joiden nimiä en nyt muista.

      Hirveän pitkään en suosittele päänsärkyjä potemaan, siellä voi olla oikeasti jotain todella vakavaa ja äkillistä hoitoa vaativaa. Ei ne kaikki buranalla ja levolla parane, niinkuin tiedät.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com