lauantai 10. lokakuuta 2015

Vielä pari kuvaa sisäsaunasta


Jonkinsortin ikuisuusprojekti tämä sisäsaunaremontti on kestonsa puolesta ollut. Se kaamea paskavedenpaisumus tapahtui keväällä 2013. Tässä yläkuvan osoittamassa tilassa sauna on ollut ainakin useamman kuukauden. Kiuas oli paikoillaan ja monta asiaa tehty.

Tuossa kuvausvaiheessa yksi muutos sentään oli jo tapahtunut. Kiukaan jalustakakun mosaiikin saumaus on korjattu. Iso-J jossain miehisessä fiksuuspuuskassaan saumasi kaakelit harmaalla. Siis oikeasti!! Harmaalla?!!

Osoitin närkästykseni moisesta oma-aloitteisuudesta ilmiselvästä urpoilusta sangen värikkäin sanakääntein, sillä seurauksella, että kaikessa hiljaisuudessa hän raapi pois väärät värit ja pakkeloi saumat uudelleen. Kas näin:


Tässä kuvassa tulosta arvioi Torpan nelijalkaisten porukka poislukien hevoset ja Nasse. Etualalla Peetun häntä, sitten punainen paksu Felix, sen takana sekalainen tuppo Leffeä ja vasemmassa yläkulmassa Oscar.

Vuonna 2013 kun remontti tuli yllättäen ja pyytämättä, ei aikaa materiaalivalintoihin ollut. Periaatteella piti olla jo tehtiin materiaalien suhteen päätökset ja minä sain jonkinlaisen mustanpuhuvan vision. Tämä sisäsauna kun on varsin iso. Sinne mahtuu metrin syvät ja lipo kolme leveät lauteet, nyt vielä uudessa L-kirjaimen muodossa. Eli musta ja harmaa ovat hyvät värit näin isoon tilaan.

Kuten kaikki remppoja tehneet tietävät, aina on joku 'viimeinen lista' tai muu vastaava pikkunäpertelyä vaativa homma ennenkuin työmaan päälle voidaan lyödä 'valmis' -leima.
Niin meilläkin.

Iso-J:n isä kurvasi paikalle ja johan alkoi homma joutumaan.
Tästä lähdettiin; lauteilla sekalaista roinaa, ledit roikkuvat katosta. Ja kiukaasta puuttuu hormiliitos. Sekin oli valmiina mutta piti rälläköidä puolen sentin rinkula pois ja ujuttaa paikalle jonkinlainen tiivistenaru.


Suurinta päänvaivaa tuottivat ledit. Niin helppolaittoiset kuin ovatkin, asentaessa voi näemmä sattua mitä vaan. Yksi johdonpätkä karkasi paneleiden väliin, moka näkyy ylemmässä kuvassa keskimmäisenä, rivistä puuttuu selkeästi yksi. Kiuasledin asennus takelteli sekin. Uusi ledi on kuitenkin jo tulossa ja sen asennuksen pitäisi olla ihan läpihuutojuttu. Saas nähdä kuka lopussa kovimmin huutaa.

Minun visiossani valot olisivat tulleet alhaalta ylös, mutta hyvä tuo on nytkin. Jotain pientä sipistelyä niissä edelleen on, en tiedä mitä. Ja se mitä en tajua, siitä en valita. Reilu peli?

Kaikesta huolimatta lopputulos on erittäin hyvä, ellei täydellinen.
Kyllä tuossa kelpaa saunoa. Ja mikä mukavinta, suihku on aivan seinän takana. Perikunta on vallan ihastuksissaan, harva se ilta lämmitetään pesällinen tai pari ja läträtään kaikenmaailman kuorinnoilla ja naamioilla.

Hieno se on, hyvä siitä tuli. Kiitos kaikille jotka urakassa auttoivat! Tervetuloa saunomaan.

Leppoisaa lauantaita, missä lienetkin!





8 kommenttia:

  1. No tämäpä tuli kuin tilauksesta! Meillä on nimittäin pitkään ja hartaasti haaveiltu sauna- ja kylppäriremppa vihdoin ajankohtainen, ja olenkin haeskellut kaikenlaisia inspiraatiokuvia pitkin nettiä. Tykästyin tuohon kiukaan bling bling -helmaan kovasti, täytyykin panna korvan taa. Kiitos siis vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä. K-raudasta minä tuon mosaiikin bongasin. Ei mene överiksi kun noin maltillisesti käyttää. Meillä on pesutilassa valkoiset 'vanhanaikaiset' eli kapeat laatat tiililadonnalla ja menee tuota mosaiikkia kolmen palan rantuna siellä yläreunassa, on melko kivan näköinen. Yhdistää nuo kaksi tilaa aika kivasti.

      Jännä, että nyt on mustaa saunaa kaikilla, silloin vuonna 2013 keväällä mua vähän outona pitivät kun mustaa halusin.
      Mukavaa suunnittelua, kannattaa kierrellä ja imuroida ideoita, se oma visio kyllä syntyy.

      Meillä on vielä toinen sisävessa remppaamatta. Haluaisin niin kovasti sinne mustavalkoisen klinkkerilattian ja vanhan ajan vesiklosetin. Saas nähdä miten käy.

      Poista
  2. Kyllä tuolla passaa olla löylyn lyömänä! Upea sauna, just kun sisustuslehtien sivuilta - toiset on edelläkävijöitä ja luovat tyylejä... :D

    Tosi hauska piilokuva toi kolmas! Viimeisen kissan viikset olis jäänyt bongaamatta, jos ei tekstissä olis vinkattu.

    Kelien lämpenemistä ja parempia valkosipulin istutuskelejä odotellessa - luvattu on lämpimämpää. Muka käy mittarin mukaan plussalla päivisin, mutta maa ja lahden vesi on kosahtaneet kohmeisiksi. Tänään saalistin jäätyneitä lehmänläjiä laitumesta. Tunsin itseni vähän hulluksi, mutta valkolöökeille tarvii hyvät höystöt eikä turvekuivikkeista hevonpaskoo ole nyt saannissa. Vain 80 kynttä sain kuopattua. 720 kynttä odottaa vuoroaan.

    Näin maalla saa olla vähän puolivaloilla kulkeva yksilö, naapurusto ei kiinnitä huomiota kun eivät ole näköetäisyydellä. Huoh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkö on jo päivätkin kylmän puolella? Hrrrr, meidän mittarissa oli kl 6.40 -2 mutta nyt jo plussalla.

      Täytyy kiiruhtaa valkosipulien kanssa ettei käy niinkuin sinulle, rautakangella hakata koloja.

      Jos ja kun tänne joskus pyyhällät, varaa takakonttiin tilaa, pakataan sulle hevonpeetä matkaan niin monta säkkiä kun tarvitset. Eivät syö enää kauraa joten vältyt lyhdekasvustoilta kukkapenkissäsi.

      Poista
  3. Musta sauna on paluu savusauna-aikaan. Appesi on tehnyt todella hienoa työtä, ja kyllä se niin on, että isät pistävät/pistivät tuulemaan.

    Näyttävät laaduntarkkailijatkin hyväksyneen koska Felixin häntä on "ystävällisessä tervehdyksessä". OP

    VastaaPoista
  4. Savusaunamaista hämäränhyssyä siihen kai tavoittelinkin.
    Lauteet on tehty millileen mittatilauksena, arvaat varmaan, että hiomiseen ja hitsaukseen käytettyjä tunteja ei ole säästelty? Perusteellista työtä.

    Kissat rakastavat saunan lämmintä ja rauhallista tunnelmaa.

    VastaaPoista
  5. Nemppala on palannut arkeen, totta totisesti. Ihana Fuerte, Lauro Golf ja Malaga sekä 28 asteen lämpö ja auringon paiste latasivat akkuja ja uudet suunnitelmat orastavat jo. Kotiinpaluu sujui Finnairin uudella Airbusilla, joka oli viime tiistaina lennetty Toulousesta ja teki Oslon ja Barcelonan jälkeen kolmannen virallisen lennon Malagaan. Juhlistin paluuta business-paikalla ja oli elämys:). tänään hurautetaan Ouluun ja ehkä Napapiirilläkin tehdään visiitti ja loppuviikosta Turkuun. Toivottavasti tama viikko toisi Kuomaseni tiedon Kuopiosta, komppaan Titaa, otathan nyt iisisti siihen saakka. Koko Torpan väelle mukavaa syyslomaviikkoa:). Hugs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä se loma taas luiskahti. Onneksi säät suosivat ja Fuerten fasiliteetit nähneenä uskon akkujen latautuneen täydellisen hyvin.

      Se on kyllä jännä miten ne Finskin lentoajat eivät vaan natsaa meille ollenkaan, Norskilla mennään ja tullaan, ei siinä sillipurkissa kyllä pidempää matkaa jaksaisi kuin Malagaan (ja takaisin). Yritän hommata edes yhden exit-paikan että edes yhdelle olisi riittävästi jalkatilaa.

      Ja vaikka ne akkusi ovatkin nyt ladattu, älä silti survo kalenteriasi heti täyteen.
      Terkkuja täältä sinne, loma on aina loma!

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com