lauantai 1. elokuuta 2015

Sataa niin saamaristiEipä tässä Suomen suvessa ole tänä vuonna ihmeemmin kuvattavaa. Vesiheinää ja märkää luontoa, kuka hitto niitä kehtaa enää kuviksi tallentaa kun koko ajan muutenkin harmittaa. Oikein sieluun sattuu.

Palataan siis vielä ehtymättömän auringon maahan, nämä kuvat ovat Marbellan vanhasta kaupungista. Mahdottoman kaunis pikkuinen paikka, johon on syytä tutustua tarkemmin seuraavilla visiiteillä.

Tästä viikosta ei ole Leffen lisäksi juuri mitään positiivista mainittavaa. No on yksi positiivinen asia lisää, nimittäin se, että Nuorimmainen kävi perjantaina pitkästä aikaa Ponimiehen selässä ja heti ekalla kerralla hyppelivät vähän ristikoita. Hauskaa oli kuulema ollut. Maanantaina olisi seuraava ratsastus ja silloin on käsittääkseni tehtävänä erilaisia askellajien tempon vaihteluita. Eli kanuunankuularallilaukasta rauhalliseen käyntiin arvaan ma.

Kuninkuusravit on polkaistu täyteen vauhtiin. Tänään oli ravien ajan sateeton aika, nyt taas tulee kuin saavista kaatamalla. Kiva oli kaupungilla nähdä, että todellakin panostetaan ravivieraiden viihtyvyyteen, uusia pop-up -ravintoloita pystytettiin torin kulmille kiireellä ja muutenkin on hyvä meininki päällä.

Viime vuonna olivat savonmualla kuulema olleet ihan ihmeissään, kun "sitä hevosväkkee tulloo niin helevetisti"  eikä kukaan hoksannut varata pikkuisen enempää juomaa ja syömäpuolta. Joenkaupungissa ei lopu särvin kesken ja juomarekat ovat rahdanneet janoisalla ravikansalle kurkunkostuketta kaikissa vahvuuksissa. Jopa sitä kuuluisaa Laitilan lonkeroa jota ravintolassa saa tarjoilla vain senttilitroittain.

Tämä kuva ei ole meiltä kotoa, vaan eräästä Marbellan baarista jossa pysähdyimme virvoittavien eväiden äärelle.

Huomenna sunnuntaina meilläkin on tarkoitus lähteä raviloihin ja totoloihin, pitäähän se nyt hyvänen aika liikahtaa kun omilla nurkilla on noin ison luokan hevoskinkerit.

Illalla piipahdan vielä katsomassa omia hevosia ja moikkaan samalla ne Koffin hepat jotka majailevat samalla tallilla meikäläisten kanssa. Ovat täällä pr-keikalla, hieno juttu!

Kovasti odotan myös ravien välinumeroita, Suomenhevoskatrillissa pyörii Ponimiehen ratsuttaja omalla hienolla suokillaan ja tekevät myös muutaman lähtöjen esittelyvedonkin. Lipunkantamista on treenattu ja hyvin se sujuu.

Mitä tulee niihin vihjaamiini Suomenhevostalkoisiin eli Varsa vm-2016, matkaan tuli minusta johtumattomista syistä niin isoja mutkia, että puhalsin pelin poikki. Ei sitä sopimusta voi ihan tuosta vaan ilmoitusluontoisesti muuttaa. Katsotaan nyt Plan-B, semmoinen toki on olemassa. Joko ne hommat loksahtelee kohdalleen, tai sitten ei. Kaiken ei ole määrä tapahtua ja joskus tapahtuu asioita joita ei edes osaa aavistaa.


Edellisissä kuvissa on kahdenlaisia vesipetoja. Ylemmässä näemme entisen luokkakaverini koiran, Simban vilvoittelemassa oman pihan uima-altaassaan, alemmassa ui potentiaalinen käsilaukku.
Hitokseen ruma tuo alempi.

Viikolta on toki positiivisuusasiana mainittava pienimuotoiset pentutreffit (kuvia myöhemmin) täältä kotoa. Kaverit toivat suursnautseripentunsa Kermitin tutustumaan uusiin maisemiin ja koiriin. Torpan koirat muodostivat tavallaan vähän pettymyksen ja toisaalta tuloshan oli ennustettavissa. Peetulla aika meni tuijottamiseen ja jäpittämiseen, Leffe liehui karvoineen hieman hämmentyneenä mutta vanha kunnon Nasse veti kunnon sikarallia ja uunotti Kermitin mennen tullen, oikealta ja vasemmalta.

Ne Peetun heimolaisten treffit tiistaina sujuivat muuten hienosti. Oli yllättävää, kuinka hiljaista yhdessäoloa parikymmentä eri-ikäistä russelia pystyvät elämään. Pelkkää plussaa siitäkin.

Tänäänkin oli kiva juttu kun Heidi piipahti pikaisesti kananhakureissulla. Ja sori hei tää rusketus, kyllä se tästä haalistuu :D

Huomenna ohjelmassa vesisadetta (kuka yllättyi), ravikuninkaallisia, bodybalancea ja laidunvierailu omien heppojen lomamaisemiin.

Minä hinaan nyt itseni saunaan ja jään vakavasti harkitsemaan kannattaisiko tässä lotota. Poimin nimittäin männäviikolla neljä isoa neliapilaa. Mikäli voitto kosahtaisi, tiedän kyllä mihin osan sijoitan;

Letkeää lauantaita, missä lienetkin!

PeeÄäs: sauna teki tehtävänsä, kyllä tämä viikko ihan positiivinen oli vaikka ainainen sade nostaakin ärsytysmittarit tanakasti plussalle. Edes ne, lämpömittari on hätäisesti punaisella.


4 kommenttia:

 1. Yhdyn sateen tuomaan matalapaineeseen. Kitkeä pitäisi, mutta hanskat on heti märät. Ilman hanskoja törmää välittömästi nokkosiin. Ei huvita.

  Märät kanatkin näyttävät tympiintyneiltä, mutta munaavat silti lahjakkaasti. Olis siellä katoskin, mutta niitä ei huvita kökkiä koko ajan katoksen suojissa.

  Ehkä ensi viikolla vähän poutaisempaa? Eihän tässä saa pyykkejäkään ulkona kuivaksi puhumattakaan isommasta mattopyykkisessiosta. Ärh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satoi ja paistoi mutta Kuninkuusraveissa juostiin kuivassa kelissä. Oli hienoa käydä paikan päällä perskohtaisesti fiilistelemässä. Voitot meni just niinkuin piti.

   Ensi viikon poutakelien varaan on laskettu niin tallin kuin loimipyykinkin pesu.

   Poista
 2. Toivottavasti oli antoisaa raviloissa.
  Juu, yritän selvitä sun rusketuksen kanssa, vaikka kyllä se vähän kirpaiseekin ;D

  Ps. Ensimmäinen tehotyttö teki eilen jo munan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oli kiva raviloissa ja totoloissa, olisit kyllä viihtynyt sinäkin mutta enpä nyt enempää hierrä sieluasi kun on tämä nahkakin vähän tummempaa tavaraa kuin kesänsä näillä kunnahilla viettäneillä :D

   On ne teharit vaan melkoisia, aika isoja pukkaavat. Toveri Tita taisikin joskus mainita, etteivät mahdu munakennoon.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!