sunnuntai 23. elokuuta 2015

Plänit ja teot

Mustaa valkoisella, teippiä myös

Kuvista puuttuu yksi, se tärkein eli Torpan etelä- ja länsiseinien uudet maalipinnat. On nimittäin nättinä nyt sekin kantti tästä elämän keskipisteestä.

Kuvia otin sen sijaan sieltä, missä itse puhelimeni kanssa enimmäkseen notkuin eli tänään tallista. Siellä on nyt hohtavan puhdasta, valkeaa seinäpintaa ja mustaa rautaosaa. Esikoinen avusti tehokkaasti.

Mietin tänään pitkän tovin, miten saisin tuohon tallin liukuoveen maalattua yhden mielestäni hienon hevoskuvan. Minulla olevan kuvan koko on noin 5x5cm ja oveen se tulisi noin 70x70cm mitoissa. Ainoa keino lienee piirtoheittimen lainaaminen koululta ja kuvaoriginaalin kopiointi kalvolle. Sitten siitä heijastetaan kuva oveen ja maalataan viivojen mukaan. Helppoa. 

Kalvoton mies on kelvoton mies, sanonnan muistavat varmasti kaikki 90-luvun myyntikokouksissa istuneet tyypit. No se siitä. Piirtoheitintä etsitään.

Hyvin pläänätty on... joo... alulla

No sitten se toinen pläni, ratsastuskenttä. Otettiin askelmitalla Esikoisen kanssa suuntia sinne sun tänne ja lyötiin laidunkeppejä maamerkeiksi. Määriteltiin kentän kulmia ja lähtöpistettä. Vihdoin älysin miten porttiratkaisu toteutetaan, nykyinen portti ja saranapuolen tolppa siirtyy pelkästään tarhan portiksi. Kentälle menevä väylä jätetään leveämmäksi ja laitetaan vaikka sailorhenkinen köysihakaportti ensimmäiseksi talveksi.

Mitoiksi kentälle arvioimme n. 35x20 m, totuus lienee lähempänä 40x20m. Siinä mahtuu jo pyörähtämään kiekan jos toisenkin ja tekemään jos jonkinlaisia ratoja. Tänään piti kaivurimiehen tulla katsomaan työmaata, mutta siirrettiin sovulla huomisiltaan.

Yritän muistaa kuvata projektia ja tehdä tuonne Hirnakan Talli -sivulle päivityksen.

Hätäiseen laskin, että uuden kentän aidan ja pakolliset paikkaukset teemme noin sadalla lankkumetrillä. Jonkun pitäisi maalata ne lankut valkoiseksi vielä tämän kesän aikana. Puhelinpylväitä meillä on vielä useampi ja tiedossa lisää. Lyhyempiä aitatolppia tarvitaan n. 30 kpl, riippuen oman varaston tilanteesta ja kunnosta.

Ja sitten vielä valokaapelit kentän toiseenkin päähän... puuh. Tässä on nuppi kovilla kun yrittää miettiä kaiken, mieluummin ennakkoon. On varmaan perin fittimäistä puuhaa kaivaa kentän hiekka auki päästä päähän ja sen jälkeen upottaa valokaapeli tolpalta toiselle.

Hävitty taistelu

Lauantaina minä vs. jäätelötaistelu päätyi luovutusvoittoon, jätski voitti. Ilolla hävisin koska oli niin mahdottoman hyvää. Sen jälkeen rojotinkin tuolissa Leffen kokovartalokooma-asetuksilla.
Tuo selkänojatyynyn vekki kertoo vain sen, että Peetu on juuri poistunut nukkumapaikaltaan. Pikkukoira tykkää nukkua korkealla josta näkyy ja näkee kauas.

Ihan tosi väsy

Sitten vielä toinenkin etsintäkuulutus. Etsinnässä kuvassa näkyvän mallinen ja mielellään ihan samanlainen nahkainen satulavyö. Tuo ei ole mikään tyrävyö, vaan ihan oikeasti hevosen satulavyö. Merkki on Chetak ja tarvittava pituus 130 cm, väri musta. Muukin merkki käy, mutta tuo Chetak on kivan pehmeä ja mukava. Hommaan toki kaupasta uuden, mutta jos jollakulla lukijalla roikkuu talliroinan joukossa turhana käytetty tuommoinen niin viestiä tänne. Ponimies tarvitsee uuden vyön atleettisen rintansa ympärille.

Onko joutavana?

Iltakin oli kiva, käytiin Perillisten kanssa Balancessa venymässä ja sen jälkeen sauna siloitteli hipiän ja mielen rennoksi. Nyt vielä yksi jakso Sillan kakkoskautta. Onhan tämä elämänrytmi vielä vähän välimerellinen, mutta vähitellen sitä on pakko hinata askeettisemmaksi. Nyt on kuitenkin vielä ihan kesä ainakin säiden puolesta eikä ajatus taivu kello kuuden räntäsadeaamujen mukaiseksi. Tänään oli oikeasti kuuma päivä ja oli kiva hengailla tallissa sutimassa maalia seiniin.

Mukavaa viikon alkua, missä lienetkin. Jos sinulla alkaa nyt loma niin kivat sulle... säät suosii!

Veistä haavaan, kerran vielä

10 kommenttia:

 1. Kannatan lämpimästi Välimerellistä elämänrytmiä:) Aamulla tihrustelin Ponimiehen rataa ennen hyperhienoja 3-vuotissynttärijuhliä Tähkäpään hengessä...muistan kyllä Arielin metsästyksen Korfulla mutta WD tuottaa niin vauhdilla uutta että Frozen ja Tähkäpää tuottaa Nempalle päänvaivaa. Hurmaava Päivänsankari nautti lahjoistaan ja mina vietin alkuillan upean auringon paisteen autossa. En valita, ihanaa että aurinko paistaa ja nyt Katajanokan yllä möllöttää pikkuinen kuu. Isolla Kirkolla vierähtää lähes koko viikko ja voisin tulla maalaamaan lankkuja aitaan, jos vain löydetään sovelias kolo kalenteriin:). Terveisiä Kaikille, ihailen Leffen rentoa lepuutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan on tämä pohjoismainen aikaisin aamulla alkava arki vähän työlästä sovittaa myöhäisen iltaelämän kanssa. Varsinkin kaamoksen koittaessa on palattava ruotuun tai ei hyvä heilu.

   Disney on tuottelias, vuodet ovat Arielista kiitäneet Elsaan ja Tähkäpäähän, eikös nyt ollut just Tuhkimo leffana? Säännölisin väliajoin ne kierrättävät klassikoita ja väliin kehittävät uusia.

   Aitojen maalausta kyllä riittää, täytyisi vaan kalenterin ja säätilan olla suotuisassa suhteessa keskenään.

   Koeta kestää Ison Kylän humua, kivaa viikkoa sinulle.

   Poista
 2. Tuota jätkiä pitää maistaa. absolut. En vain haluaisi syödä koko pakettia, tai siis haluaisin, mutta....you know.
  Ihana tuo teidän moppinne, minäkin haluaisin, mulla on vaan sellainen sinituotteen eikä yhtä hyvä.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo jäätelöhän on kerralta syötävää sorttia. Hyvää ja herkullista. Ei sitä voi syödä vain puolta purkkia. Kaikki tai ei mitään. Eikä puoli litraa ole urakka eikä mikään.

   Moppi on omanlaisensa, karvamato jolla ei näytä olevan niveliä ensinkään. Varsinainen kumilötkö. On muuten ihan hassu kanniskelija, koko ajan hällä pitää olla joku kannettava tavara suussa. Ja kaikki käy, etenkin likapyykki. Koskaan ei voi tietää minkä 'aarteen' koira jostain löytää ja tuo esittelykierrokselle. Viimeksi löysin omat rintsikkani tuvan lattialta, taidokkaasti aseteltuna villasukkien kanssa.

   Poista
  2. Likaisissa vaatteissa on ihmisen tuoksu, siksi ne ovat niin kutkuttavia, kai.
   OP

   Poista
 3. Talon maalaus, kentän teko, aitojen teko... on teillä työteliäät pläänit! Enemmän sais olla Torpalla henkilökuntaa - mielellään ajokortillisia ja/tai kaivinkoneen omistavia :D

  Minut on virallisesti hyväksytty antiikkitraktorien kuskiksi, kun tuli pyyntö ens viikonloppuna ajaa jokin entisöidyistä traktoreista näyttipaikalle. Maestroa pyydettiin C-kortillisena The Sisun kuskiksi. Kas tässä uusi harrastus :P

  Viime yönä näin unta, jossa edesmennyt ystäväni kävi meidän makuuhuoneen ovella ja nyökkäsi hymyillen. Kävi kiittämässä Koo-Pelin ajamisesta näyttelyyn. Tuli hyvä mieli, vaikka untahan se vain kai oli. Näin siis unta, että olin hereillä. Illalla olin miettinyt, että onkohan se pyhäinhäväistystä että nainen ajaa näiden miesten entisöimillä vehkeillä. Ei varmaan ole aiemmin nainen ollut siellä yhdenkään aarteen ratissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä monena äitienpäivänä toivonut omaa traktoria vaan aina on tullut hortensia ja jotain pientä naisellista.

   Onneksi kenttää ei tarvitse rakentaa kuin kerran, hyvällä hoidolla se pysyy kunnossa. Ja aitoja huolletaan nyt ekaa kertaa. Onhan tuo iso ja kiistämättä kallis homma.

   Mitä tulee antiikkitraktoreihin, sinä jos kuka olet pätevä ensimmäinen nainen niitä ajamaan! Varmasti näin ajatteli myös edesmennyt sisumies. Kättä lippaan, hieno mies joka teki arvokasta työtä.

   Sinä aja traktorisi ylpeydellä!

   Poista
 4. Piirtoheitin! =) Tulipa mieleen, kun tuttavan laps ihmetteli, mikä kumma se härpäke oikein oli... Mutta asiaan eli täällä niitä näkee ainakin Kierrätyskeskuksessa, jospa teilläkin? Ehkä kysely tori-sivuston kautta voisi myös olla paikallaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, käynkin tonkimassa kierrätyskeskuksen!

   Näitkö Ponimiehen hyppelihiirivideon? Piti käydä sulle vinkkaamassa mutta taisi jäädä pitämiseksi, tekeminen unehtu.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!