lauantai 29. elokuuta 2015

Löördaagen

Leffellä hälytystilanne päällä
Kanalan rajavartija
Kolme joukko-osastoa

Olipa hiton hyvä, että sain männäviikolla napattua useamman kymmenen kuvan saaliin. Nyt on nimittäin satanut torstaista saakka. Leimukukat rojottavat surkeina ja läpimärkinä maanmyötäisesti eivätkä muutkaan pihan istutukset ole varsinaisia silmäkarkkeja.

Eilen vettä tuli kuin saavista, samoin viime yönä. Sattumoisin eilen kaupungissa oli Joen Yö -niminen tapahtuma ja valitettavasti kärsi yleisökadosta.

Tänään on vetelehditty lähinnä sisätiloissa, juuri kun päätän lähteä viemään lakanapyykkejä ulos aurinkoon ja tuuleen kuivumaan, onkin taivaallinen hana auennut ja vettä tullut tolkuttomasti.
Lähdetään nyt kuitenkin laittamaan tallin viimeiset sipistelyt kuntoon, vähän uutta metallivahviketta karsinoiden ovien pystypalkkeihin koska joku poni on keksinyt väkerrellä aikansa kuluksi puutöitä.

Ja kunhan tilusten takalaidan heinikko vähän kuivahtaa, aidataan hevosvoimille loppukesän laidun. Ensi viikolla saavat minun puolestani tulla kotiin, odotan vain kuivikekuorman toimituksen. Aion nimittäin jo ottaa hevosia yöksi sisään mikäli sää muuttuu ihan sysipaskaksi.


FB:ssa on usein hauskoja linkkejä, eilisen parhaat naurut takasi erilaisia klippausmalleja esitellyt kuvasarja. Tämän minä haluan ehdottomasti Ponimiehelle. Muistakin hauskoja oli, shakkilaudasta kirahviin.

Pitää varmaan ostaa semmoinen klipperi jolla saa nyljettyä sekä Leffen turkin, että hevosiin tuuletusviirut.

Muutenpa tänne ei tämän kummempia. Iso-J toi eilen tuliaisiksi autoesitteen, kovasti ilahduin. Oli tietysti käynyt koeajollakin ja kehuskeli miten oli kiva peli. Sanomattakin selvää, että minua ärsyttää huolella kun en itse päässyt kurvailemaan. Paikallisella kauppiaalla en aio koeajoa suorittaa, sen verran törpösti hoitivat Iso-J:n autokaupat. Ne kaupat tehtiin Tuusulassa. Ja nämä minun kaupat tehdään todennäköisesti Savonlinnassa kun samojen törppöjen kanssa pitäisi täällä asioida.

Autokauppiashan voi mokata vain kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen. Tästä periaatteesta en tingi. Ja jos autokauppias toimisikin hienosti, huolto voi mokata. Sekin on koettu moneen kertaan. Kuin myös toisinpäin.

Että nyt niitä peukkuja sitten pystyyn, tiedä vaikka minäkin pääsisin autokaupoille lähiviikkoina.
Eilen meillä pidettiin perinteinen pizzaperjantai, Kotipizza hoiti eväät pöytään ja tuli kieltämättä ihan tarpeeseen. Kaikilla oli hirveä nälkä eikä kukaan jaksanut veivata kyökissä patojen ja kattiloiden kanssa.
Pizzaperjantai ja jälkiruoka

Tähän loppuun vielä Peetu "Suljumestari" ärrierin työnäyte. Jäbä tekee tarkkaa työtä kun hommiin ryhtyy, tuossa on jämät tennispallosta. Pallon ympärillä oli pariton tennissukka jossa useampi solmu. Ensin taituri kuori ja tuhosi sukan. Ei montaa langanpätkää jäänyt jäljelle.  Tässä on tennispallon ns. räjäytyskuva. Voiko taidokkaammin homman hoitaa?

Leffe seisoo vihreä pehmosammakko suussaan ja heiluttaa häntää. Muuhun sen mielikuvitus ei riitä. 

Mukavaa lauantaiehtoota, missä lienetkin!

Suljun silppua

6 kommenttia:

 1. Mites Peetulta kävisi paperin silppuaminen? Jos asuisin lähempänä voisin vuokrata Peetun vanhoje työpapereiden silppuajaksi. Kuva riittäisi suositukseksi.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, että jos ihan luvalla saisi silputa, ei innostuisi ollenkaan. Siitähän puuttuu silloin se kiinnijäämisen vaaramomentti.
   Toki jos kyseessä olisi jokin tärkeä tosite, esimerkiksi 7 oikein lottokuitti niin sitten kyllä tulisi mikroskooppisen pientä piperrystä.

   Poista
 2. Peetulle olisi käyttöä myös Nemppalassa, löytyisi abstraktikirjoja, artikkeleita, muistiinpanoja, kenkiä joita ei enää käytetä...Peetu voisi tulla hommiin ruokapalkalla, ehkä se mielialakin kohenisi Rantaraitin friiduja tutkailessa. Sulju oli hämmästyttävän rauhallinen edellisen kerran...Ison KIrkon viikko oli ...reipas ja kotiinpaluu ihana:). eilen nautin siivoilusta ja tänään lusmuilusta: Huomenna pallojahtiin ja sitten taas kohti uusia koettelemuksia...eikun voitettavia haasteita mm.Turkkusessa ja Tikkamäen suuntaankin väliaikatietoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten OP:lle tuossa yllä kerroin, ei ns. vapaa riista ole yhtään niin innostavaa. Mutta jätäpä lattialle LV:n kengät tai jokin tärkeä paperi, sitten kyllä purukalusto jauhaa, luulisin.

   Muistathan sitten lounastapamiset Ilosaareen mikäli Tikkamäki kutsuu taas?

   Poista
 3. Peetu ehdokkaaksi Vuoden Kyky-kilpailuun! Ja sulle kunniamainina autokauppiaan koulutuksesta :D Merkki- ja malliuutisia odotellessa...

  Pohjanmaalla aurinkoa ja leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peetu on Vuoden Tuhoeläin ! Jo kolmatta kertaa peräkkäin.

   Olen tässä vuosien varrella niin monta erilaista viheltäjää tavannut autokauppojen merkeissä, että pää hajoaisi jos kerralla kaikki törpöt istuisivat samassa huoneessa kanssani koulutuksessa... Kuten sanoin, sen minkä myynti hoitaa, sen huolto sössii, tai sitten toisin päin. Mutta nyt kun on ns. mustien listojen viikko niin minullakin on hyvin vahvat mielipiteet monen automerkin kauppiaista. Jopa yksi täystyperä tyyppi aikaansaa pysyvän inhorefleksin ko. autotaloa kohtaan. Eikä moitteitta selviä maahantuojakaan.

   Onneksi enemmistö on loistavia ammattilaisia jotka venyvät todella hienoihin suorituksiin ihan vaan siksi, koska heillä on ammattiylpeyttä tehdä hommat huolella, oli kyseessä vilkun releen vaihto tai auton myynti.

   Merkki ja malli näkyvät tuosta kuvan oikeanpuoleisesta laidasta, viinilasin allahan se lukee ;-)

   Aurinko kutsuu, talliin viimeisiä maalauksia sipistelemään.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!