sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toukokuun viimeinen viikonloppu

Lauantain aamupannu

Kiesin matkamittariin kertyi tuhannen ajettua kilometria ja paljon mukavaa muistojen reppuun.
Perjantaina kolmen maissa kurvasimme Nuorimmaisen kanssa kuutostielle, Suuri Kanarundi alkoi. Liikehdimme liukkahasti halki Savon synkeiden metsien, pohjanperän selkosille. Vihannin korkeudelta kyytiin nousi kaksi kääpiökochin kananeitoa, Laventeli (savunharmaa) ja Milla Magia (musta).

Majakarin pihaan kurvasimme hitusen vajaata iltayhdeksän. Siellä Maestro väänsi viimeisiä ruuveja kesäkanalan eli Kukkenheimin ikkunanpieliin. Luovutin kiuruvetisen kukon rouvineen, tehotytöt ja Korvapuusti -kukon teinivaimoineen Titan ja perheen hoiviin.

Lauantaiaamun pikkutunneille saakka istuttiin jutustelemassa, aika todellakin rientää kun on mukavaa. Laatu korvasi määrän unen suhteen, lauantaiaamu valkeni aurinkoisena ja suloisena. Istuksin kaikessa rauhassa vanhojen kuusten katveessa ja nautiskelin mukin jos toisenkin ehtaa hyvää pannukahvia. Tita ajeli rallia kodin ja koulujen välillä.

Tita kaiveli kasvistostaan aarteen jos toisenkin, Torpalle lähti purkkitolkulla vuokkoja, punahattua, vaahteroita ja muita ihanuuksia. En edes yritä muistaa kaikkien nimiä, hienoja kasveja ja paljon harvinaisuuksia.

Sitten siirryimme Särkän perennataimistolle, tuo kasviharrastajien aarreaitta on vuosien aikana hioutunut yhä vain upeammaksi käyntikohteeksi, siisti, jämpti ja selkeä esillepano ynnä vaikuttavat istutusalueet tarjoavat hengästyttävän elämysvalikoiman. Minulle kertyi kolme korillista taimia, vähän sitä sun tätä ja muutama ekstraherkku. Kartanonpioni pääsi vihdoin kyytiin, samoin viiniköynnös. Paljon jäi seuraaviin kertoihin, yhtään puuvartista ei nyt mukaan mahtunut.

Lähtökahvit Titan luona ja sitten oli aika huiskuttaa hyvästit. Kiitos kuomaseni yösijasta, seurasta, kasveista ja vertaistuesta. Onnea matkaan kanojen kanssa kohti Munamummon uutta tulemista.

Aamukahvimaisemat

Teimme pienen pyörähdyksen Oulun liepeillä, Tupoksessa. Sieltä kyytiin nousi kolme kopallista kanoja. Paikalliselle tuttavalleni Mille fleur -kanoja ja kolme tipua, meille silkkikana ja kukko (joka etsii uutta kotia).

Monen kurvin ja kiemuran kautta pääsimme perille Sotkamon Nuasjärven rantamökille jossa toinen Toverini 'nuoruudessa ja hulluudessa' odotteli illalliskattauksen kanssa. Oi onnea, olipa ihana istahtaa taas kerran valmiiseen pöytään ja syödä kesän ensimmäinen kattaus ulkona.

Seuramiehinä pörräsivät hassut putkiluuaddiktit koiraherrat ja vain maltillinen määrä sääskiä. Kaksi joutsentakin läpsytteli rantaviivan suuntaisesti kohti kesää ja uusia seikkailuja.

Jälkiruuaksi poikkesimme lähistölle katsomaan Villeä ja Kallea, kahta rakastettavaa ja hurmaavaa kilipoikaa. Enpä tiennyt, että ne näin suloisia ovat. Ja kun nuorena kastroidaan, kauhea pukinhajukin jää ilmestymättä. Harvoin ovat tennareideni nauhat olleet yhtä puhtaita kuin näiden tyyppien käsittelyn jälkeen, tulivat syliin ja rrrrrakastivat ihan hurrrjasti.

Samassa talossa asusti myös hilpeä joukko tipuja joita ihastellessa vierähti tovi ja toinenkin.
Yllättäen tässäkin majapaikassa aika sai siivet ja yöpuulle vetäydyimme kellon käydessä kahta. Nukuin kuin tukki ja possu, pyhäaamu oli vanhentunut kymmeneen kun könysimme sängystä valmiiseen aamiaiskattaukseen. 

Pusu pukilta
Pää kuin poutapilvi
Kooste

Sielu ja mieli virkistyneenä pakkauduimme autoon puolen päivän jälkeen ja taas piti vilkuttaa hyvästit. Nuorimmainen hyrisi tyytyväisyyttään, kummitäti näes yllätti synttäreitään keskiviikkona juhlivan Perillisen mykistävän mieluisilla lahjuksilla. Kiitos vielä kerran, oli ihanaa nähdä ja jutella, höpötellä ja hihitellä. Pitkä tie on taivallettu niistä kahdeksannen luokan vuosista jolloin päädyin samalle luokalle, oh my, my oh!

Kotimatka huiskahti vikkelästi kohti Karjalan kunnahia, kotiin Torpalle saavuimme pikkuisen jälkeen kolmen. 

Täällä olivat asetelmat muuttuneet, Esikoinen on rippileirillä luomassa omia muistojaan.
Äitikulta on saanut kylvökset päätökseen ja Iso-J hosunut apupoikana siellä sun täällä. Täytyy tehdä pieni kierros pihalla ja syynätä tilanne. Nuorimmainen valmistautuu ensimmäiseen kesätyöpäiväänsä (teki eväät ja nyt lakkaa kynsiään) ja minä yritän taas palata arkeen joka on (onneksi) tulevina viikkona vähän vähemmän aikataulutettu. Tekemistä ja ajamista kyllä riittää.

Leppoisaa pyhäiltaa, missä lienetkin! 

Kotona

PeeÄäs:
Perillisten koulutodistukset olivat mykistävää luettavaa, ysiä ja kymppiä, muutama kasikiemura. Hyvin ne vetää, mokomat. Ei kyllä minun nuoruudessani tuommoisia todistuksia kotiin tuotu...




12 kommenttia:

  1. Jumalaton määrä kilometrejä mutta kertomasi mukaan sen väärtejä ja hyvä niin. Ystäviä tulee aivan liian harvoin tavattua livenä, luvattoman usein se jää siihen perinteiseen "nähdään" sanaan ja siinä se sitten onkin (kunnes on liian myöhäistä) ja se on huono asia se.

    Yllytin jo Rantistakin joten yllytän suakin eli olisiko mitään mahdollisuutta saada kuvakavalkaadia korkeuksista koska silloin piha/puutarha hahmottuisi paljon paremmin kuin yksittäisistä otoksista jotka nekin kyllä ovat hienoja. Tietty se on hankalaa ja miksei vaarallistakin lähteä kiipeilemään mutta jos, niin hyvä.

    Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, ystäviä on aina ilo tavata. Olen onnekas kun omani ovat hajallaan ympäri maata, tulee kotimaan matkailuakin.

      Hyvä kun muistutit, minun on pitänyt skannata ilmakuvat näistä tilauksista.

      Poista
  2. Olihan turnee! Olitte sitten paskanhajussa mennen ja tullen - sissihenkeä tosiaan! Oli upea nähdä taas elävin silmin!
    Parvi pääsi tänään ulos ja toista kukkoa käytettiin nujakoinnin takia jäähyllä. Se pieni piiperö ei halua olla kana, kun lajitovereilta tulee nokkaa joka käänteessä. Se haluaa olla sylissä, olkapäällä tai niskassa - ihmisten kanssa. Tytöt on lumoutuneeet kanojen puuhista. Ja kun kerran ulos pääsivät, niin sisään eivät mene hetikään vapaaehtoisesti, paitsi se nuori pataansa saanut kukko.

    Oikea ovi ja kanaverkkokatto puuttuvat vielä, mutta muuten on homma hyvin hanskassa ja parvi tyytyväisenä hioo järjestystään. Suurimmat jyrää pienempänsä, semmoinen on kanatarhan laki.

    Onnea Perillisen synttäreille - upea nuori nainen kasvaa kohti aikuisuutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni piiperöinen on sitten se kana kainaloinen, seurakana.

      Luvassa mukavia hetkiä kanatarhan kulmilla, minähän sanoin että tuo sinne penkki, mukava kahvittelupaikka kun voi seurata kanaparven touhuja eturivistä.

      Välitän terveisesi Nuorimmaiselle.
      Kiitos vielä kerran.

      Poista
  3. Hykerryttävän hauskasti kerrottu turnee kanalasta toiseen ja paikasta paikkaan. Sinulla on sana hallussasi ja huumorinpilke silmäkulmassa. Kiitos tarinasta, kiva oli lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anja mukavasta kommentista.
      Mielelläni minä näitä elämän hohtohetkiä muistiin merkitsen ja iloani jaan muillekin.

      Poista
  4. Kiva kuulla että tournee sujui mainiosti. Perillisille kosolti Onnitteluja mainioiden todistusten tiimoilta, nyt voi relata ja nauttia kesästä...Nemppalassa on tänään suunniteltu loppuviikon aikataulua, varattu Tallinnasta hemmotteluhoitoja ja koordinoitu kalenteria. Keskiviikkona singahdetaan Isolle Kirkolle, illaksi Turkkuseen, to iltalaivalla lahden yli, Bokserineitojen Emännän kanssa kevätretki, la takaisin ja Tassun nokka kohti Pohjois-Karjalaa...Matkalla on mukavaa mutta kotona ihan parasta:) Paljon terveisiä kaikille, sekä kaksi-että nelijalkaisille, erityisesti Kummikoiralle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut ja terveiset välitetty. Toinen on jo riparilla ja toinen rehkii kesätöissä. Minusta taisi nyt tulla ihan viraton kun äitiä ei tarvitakaan enää niin usein :D

      Sinulla pitää kiirusta tälläkin viikolla. Ihanaa jos jaksat vielä tännekin kurvailla. Kerro Tallinnaan terveisiä ja onnittelut avajaisten isäntäväelle.

      Poista
  5. Totta kai, Tassun nokka kääntyy laivan landattua Länsisatamaan 18:30 lauantaina. Tänään istun täällä mr. Delliä tuijotellen, Joskus vaan ei homma lennä. Olen kuitenkin päättänyt että en poistu Nemppalan seinien ulkopuolelle ennenkuin ikävät rästiduunit on hoidettu:) Ota rennosti kun Perilliset ovat tahoillaan, enjoy your time! Tutkaile vaikka TripAdvisorin Hispania-kommentteja. Tänä kesänä teidän on pakko tulla Victor's Beachille:) voisimme viettää siellä jonakin päivänä laatuaikaa, parempaa beach baria ja kalaravintolaa en ole tavannut kuin Thaikkulassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, erinomaista ja ihanaa!

      Pitäisiköhän ihan renfellä hurauttaa sinne Victorsille? Ei tarvitsisi miettiä voiko ottaa vielä yhden viinilasillisen :D

      Pian nähdään ja sitten pikkuisen myöhemmin uudelleen. Tuskin maltan odottaa! Olet lämpimästi tervetullut.

      Poista
  6. Tänään repesin - Toveri Horsma kävi kylässä ja laitoin kennon munia mukaansa. Takaisin tuli kuva, jossa kennon päälle oli kirjoitettu Kukkenheimin muneja - Kukkenheims kikkel :D

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com