torstai 19. kesäkuuta 2014

Kukkulan kissatTäältä kukkulan laelta näkee hyvin. Ja kauas, aina välimerelle saakka. Pidän valtavan paljon espanjalaistyyliin rakennetuista taloista, tiilikatot ja muurien kätkemät puutarhat pitävät perheiden yksityisyyden omana tietonaan. Muureilta ryöppyää alas köynnöksiä ja taivaita tavoittelevat korkeat havut sun muut, ikuisesti tuntemattomiksi jäävät puut. Ja tuota bougainvilleaa kasvaa kaikkialla. Minä tekohengitän vuodesta toiseen surkeaa, kelmeän kalpeaa ruikulaani. Uskollisesti se kuitenkin pari kukkaterttua päkistää.

Iso-J köytti omalla portillamme kasvavan paikallisen version tiukkaan nippuun niin, että portista pääsee itseään ruoskimatta kulkemaan. Ei raskinut isompia avohakkuita järjestää.

Kiinanruusut ja oleanterit kasvavat puina, leikattuina aitoina… omalla mukavuusalueellaanhan ne toki tässä ilmastossa ovat. 

Mukavuusalueella olemme mekin, säiden puolesta eritoten. Pientä yskää ja aivastelua on, tehokkaan ilmastoinnin ansiosta vain.  Muuten on hyvä hengitellä. 

Kurkkua kuristaa ja sydäntä särkee Nuorimmaisen tilanne, mutta se on asia, jolle ei nyt ihan oikeasti voi mitään. Kuin yrittää parhaansa mukaan tukea toista taistelussa. Välillä palaa pinna, myönnän. Sitten itketään ja luvataan yrittää vielä. Vähän. Enemmän.


Tällä kukkulalla on tiuhaan rakennetut talot ja tiuha populaatio kissoja. Siellä täällä näkee kissojen ruokintapaikkoja, vesikippoja ja muropurkkeja. Yhden talon pihalla asustaa mammakissa neljän pentunsa kanssa, että osaavat olla somia. Siellä ne killistelevät portin takana ja välillä tassulla kopaisevat portin tankojen välistä perhosta tai hyttystä. Tai ihan vaan uteliaisuuttaan.

Meilläkin on tämän kujan yhteiskissa Rusina huollettavana.  Kyllä se mokoma tietää missä talossa on asukkaat ja osaa suunnistaa oikeisiin osoitteisiin. Käy välillä ihan sisällä asti hyrrittämässä ja mankuu käheällä äänellä evästä. Kiehnää jaloissa ja on melkein kesy. Sylikissa se ei ole, eihän kissaa voi pakottaa.

Ensimmäisessä kuvassa on ilmeisesti pikkuisen hönömpi painos, Oskupojalla suu on aina pikkuisen auki ja silmissä sumea katse. EI todellakaan vaikuta fiksulta hepulta, mutta ihan harmiton on kuitenkin.


Tämä naamiokatti on ihana, kaunis ja samalla surkea tapaus. Häntä on elämän tiimellyksessä typistynyt noin kymmensenttiseksi pötköksi ja turkki on outo sekoitus karkeaa ja sileää, puolipitkää ja lyhyttä karvaa. Sen harvan kerran kun olen tuota kissaa saanut koskettaa, se on jähmettynyt kivikovaksi 'en ole läsnä' -kissapatsaaksi. Ja kipaissut karkuun välittömästi. Nuo siniset silmät ovat kuin välimeri.


Ja Rusina syö. Aina ensin. Vasta kun Rusina on poistunut huuliaan nuoleskellen sivummalle, muut saavat mitä jäljelle jää. Yleensä hajut lautaselle. Periaatteessa kaikki muu ruoka käy paitsi märät pussiruuat. Suurta herkkua on kananakit ja yksi tietty rasiaruoka.

Tuntuhan se vähän kurjalta jättää Osku ja Naamari ruokkimatta, mutta totuuden nimissä on sanottava, etteivät nekään aivan osattomiksi jää. Kunhan kukaan ei ole näkemässä, yksi jos toinen livauttaa niille makkaranpalasen tai mitä nyt milloinkin jää ylimääräiseksi.


Muiltakin osin lomaelämä alkaa asettua uomiinsa. Perilliset kihisevät nahoissaan alennusmyyntejä odotellessa. Eilen tosin tehtiin yksi täsmäiskukierros pariin ostospaikkaan, lenkkareita ja liikuntavaatteita, aurinkorasvoja ja muita tarpeellisia asioita, niitä on nyt ja alesta lisää. Primark oli hämmentävä kokemus jo nyt, alen aikaan sinne astuvalta vaaditaan erittäin venyvät hermot ja mukavat kengät jalkaan jotta jaksaa jonottaa kassoille.

Ruokakaupassa käynti täällä on aina yhtä ilahduttavaa. Kaksi painavaa kassillista oikeaa ruokaa, röykkiöittäin hedelmiä ja kasviksia, maitotuotteita, juustoja, leikkeleitä, viiniä ja leipää ei maksa kolmea kymppiä. Siihen saa jo ostaa muutaman oluenkin. Edullisin oluttölkki (tähän asti) kustansi 0,22 senttiä (Mercadonassa), kallein hinta samasta litkusta (Eroskissa) 0,57 senttiä. Viime vuonna samaa lientä sai Iso-J:n kustannuskirjanpidon mukaan 0,19 sentillä (Lidlistä). Kurkataan vielä Carrefourin tarjonta ja olutindeksi.

Huomenna saa varmaan melko edullisesti Espanjan futisfanikamppeita. Hiljeni kukkula, hiljeni kylä ja kaupunki sitä mukaa kun Chile rökitti ennakkosuosikkia.

Rannalla on jo käyty paistamassa kylkeä ja kankkua, samoin kuin suosikkiravintolassa herkuteltu.
Varsinaisia tutkimusmatkoja emme ole vielä tehneet, monta kohdetta on näkemättä ja nyt pitäisi päättää missä järjestyksessä tätä rannikkoa ja lähivuoristoa ajellaan mihinkin suuntaan. Malagaa on moni suositellut ja sinne kannattaisi kuulema lähteä junalla.

Paikallisia markkinoita pitää myös aikatauluttaa muutamat tulevien lomapäivien ohjelmaan. Keraamiikkaa on ostoslistalla useampikin artikkeli.

Saapa nähdä mihin tästä vielä venytään.
Nyt yöunille, hinkutautinen pulu huohottaa hööh-hööh -mantraansa, mutta siihenkin alkaa onneksi jo tottua. Taidan kuitenkin piipahtaa korvatulppaostoksilla.

Eilen pyykkejä ripustaessani huomasin, että Otavan tähdistössä on valot päällä, ei sitä vaan aina muista kotimaassa kun on ne vuoden valoisimmat yöt nyt käsillä. Täällä on pimeää ja on syytä siirtyä vaateriin.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, Aurinkorannikko kuittaa.


PeeÄäs:
Poni Sörsselsson on laittanut laidunporukan järjestykseen. Jätkä pani johtajaruunan (hiton iso harmaa hevonen) ns. nippuun ja isännöi nyt porukkaa. Aidan takana laiduntaa tallin The Hevonen ja sitäkin tämä meidän nulikka haastaa mittelöön. On se Äijä. Ja ego on I-S-O ! Näinköhän mahtuu kotona enää omaan 12 neliöiseen boksiinsa asumaan?
8 kommenttia:

 1. Hyvää Juhannuksen odotusta Nemppalasta. Posti Pate yllätti tänään kirjeellä Kalakukkokaupungista, jossa toivotettiin tervetulleeksi yliopistolle syyskuun alussa. Pääsen lehteilemään uunituoretta opintoopasta ja teen paluun taloustieteen parin, varmastikin erään pujopartaisen professorin suureksi harmiksi, heitti ulos luennolta vuosia sitten...Katsotaan millainen paketti siitä rakentuu työn ohessa. Kirmatkaa rannalla ja markkinoille, Malaga on myös todella kiva. Vanhan kaupungin kupeessa legendaarinen tapasravintola El Pimpi, kannattaa poiketa. Myös Fugessa on muutama todella hyvä, Pilotilta saa tarkat koordinaatit. Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas vain, lämpimät onnittelut. Uusi reppu pitää sitten hommata ja penaaliin paljon teräviä kyniä :D

   Pitääpä katsoa jos El Pimpiin törmätään, nimi on suomalaisen korvaan vähän hassu.

   Poista
 2. Täytyy tunnustaa että hieman käy kateeksi teidän poppoota kun joutuu täällä vesisateessa ja tuulessa kulkemaan mutta onhan säässä se hyvä puoli että se toivon mukaan hillitsee edes hieman tätä perinteistä Juhannuksen viettoa.

  Uskomattoman siniset silmät kattisella ja jos tuollaiset silmät näkisin naisella niin sekaisinhan siinä menisi :D

  Mukavaa lomaa - meikä rupee lämmittämään kämppää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät ovat ainakin Ilta Sanomien mukaan aikaansaaneet sen, ettei toistaiseksi yksikään ole hukkunut. Ja se on hyvä se. Kaikenlaisia muita törppöilijöitä näkyy uutisten mukaan olleen enemmän. Etenkin ne rattikset ovat viheliäisintä sakkia.

   Naamarilla on hienot silmät, niissä on niin kylmä sinisyys, että melkein hyytää.

   Täällä ei tarvitse lämmittää. Joskin Iso-J pitää ilmastointia aika viileällä ja sitten aivastellaan. Just tyypillistä meikätuuria, vilustun.

   Poista
 3. Onpas siniset silmät naamiokissalla :o

  Nempan suosittelemaan Pimpi-ravintolaan käyttöä en kehtaisi mainostaa :"Käytiin Pimpissä nauttimassa" Jep jep...

  Juhannus alkaa täälläkin - aurinko paistaa ja on melkein +10 astetta. Ei muuten ole sääskiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tulisi fb:n statuspäivitykseen kiva sijainti tuon El Pimpin myötä. Kieli on kieli ja nimi on nimi, hauskoilta ja kyseenalaisilta yhdistelmiltä ei voi välttyä. Italiassa kannattaa vältellä sanan 'meri' käyttöä ainakin muodossa 'merta' sillä se kuulostaa italialaisen korvaan sanalta p-aska ja 'katso merta' -huudahdus se vasta rivolta kuulostaakin…

   Näinköhän kävi, että sääskistä ainakin yksi sukupolvi on nyt hengetönnä?

   Poista
 4. Jäämeren läheisyys kutistuu mitä ilmeisimmin. Aurinko tosin paistaa, mutta ilman fleeceä ei keskikesän ihanuuteen ole asiaa. Kylmä hönkä tulee suoraa pohjoisnavalta. Paljonko Hirnakalla on lämpöasteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näkyy Ilta Sanomien säätiedon mukaan (puhelinsovellus käyttää sijaintitietoa) olevan +21. On vähän pilvisempi aamu nyt. Semmoista +25 on ollut tasaisesti ja suorassa auringon paisteessa olkapäät saa punoittamaan melko nopsaan.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!