perjantai 31. tammikuuta 2014

Puuhevosen vuosi 2014


Hevosen vuosi 2014

Vihreän Puu-Hevosen vuosi alkaa 31. tammikuuta 2014. Puu on elementtinä kiinalaisessa astrologiassa lämmin, antelias ja yhteistyöhaluinen - tämä kertookin elämäniloisesta laajenemishalujen vuodesta, jota onnelliset sattumat värittävät. Vuosi 2014 on siis oiva vuosi matkusteluun ja yhteisöllisiin tapahtumiin. Puu-Hevosen vuosi palkitsee myös rehelliset mielipiteet, kärsivällisyyden ja kurinalaisen ajattelun, on aika tehdä nopeitakin muutoksia ja tavoitella omia päämääriä uusiin, hyödyllisiin tilaisuuksiin tarttuen. Vuosi saattaa tuoda eteen monia risteyksiä, jolloin rohkeus, joustavuus sekä omintakeiset ideat ovat työkaluja tulevaisuudessakin kestäviin ratkaisuihin. Hevonen rakastaa myös vapautta, joten nyt jos koskaan kannattaa palata luontoon, nauttia ehkä vaihtoehtoisista elämäntavoista ja niiden tuomista seikkailuista! Kiinalaisen astrologian mukaan Hevosen vuosi päättyy 18. helmikuuta 2015 muuttuen siten 19. helmikuuta 2015 Vuohen vuodeksi.
Sitä minä vaan itse Tulihevosena jäin miettimään, jotta kannattaako tässä vetää torkkupeitto korville ja ajastaa seuraava herätys vuoden 2015 alkuviikoille?? Meinaan ei taida enää kroppa kestää tulen ja puun taistoa, tietäähän sitä tollompikin miten siinä käy.
Hieno teos, huonosti kuvattuna

Esikoisen kummisetä ihanan vaimonsa kanssa tuli visiitille Perä-Kurjalaan ja karauttivat ensimmäiseksi Torpalle kummityttöään juhlimaan. Lahjakääreestä paljastui huiman hieno ja koskettavan kaunis teos. Kuva on todella ankeaa puhelinkameralaatua (ihan kuin minun kameraversioni kummempia olisivat) eikä todellakaan tee oikeutta itse taululle. Yritän huomenna paremmassa valossa ottaa paremman kuvan. Yritän.

Esikoinen värkkäsi eilen Äitikullan kanssa piiiiitkän kääretortun ja täyttivät sen oman maan mansikoilla yöksi mehustumaan. Tänään Teini Ihan Itse vatkasi ja pursotti jäätävän nätit kermakoristeet ja taiteili muut hilppeet teoksen päälle. Vain pikkuinen 5 cm:n pätkä jäi syömättä, huitaistiin käkättimiin ihan yhdellä kahvituksella. Oli siis hyvää. Erittäin hyvää.

Minä väkersin karjalaiset fine dining -suolapalat *tyrsk* jotka ihme kyllä ulkonäöstään huolimatta upposivat juhlaseurueeseen kuin … no ne hohtimet sinne kaivoon. Meillä on ollut käsittääkseni kaikilla Esikoisen synttäreillä (14 kpl) erilaisia versioita Väinämöisen palttoonnapeista ja niiden täytteistä. Tänään tarjolla oli Väinämöinen meets Mediterranean -versio (serranokinkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja, piparjuurituorejuustoa ja parmeasanlastuja) sekä Väinämöinen feat. Lax -versio jossa ennalta-arvattavasti valkosipulituorejuustoa, kylmäsavulohta, limeä, yrttejä ja kurkkuhunnutus.

Lisäksi Mummon pullaa. Ja kahvia. Autolla kun olivat niin ei paukkukorkkijuomilla läträtty. Jätettiin kesään ja lomaan.


Mitä kahviin tulee, uusi suosikkini on Löfbergs Lila. Jukoliste siinä on kahvin maku nätisti kohdallaan, perusjuhlamokka on ihan pahvia sen rinnalla. Joka joulu löydän takuuvarmasti yhdestä joulukorista Löfbergs Lila -kahvipaketin ja aina ilahdun yhtä paljon. Kyllä siskolikka tietää.


Niin paljon en ole jaksanut vaivaa nähdä, että olisin selvittänyt mistä sitä saa ostaa, varmaan Siwasta. Mutta minä tykkään ihan hullun paljon sen mausta. Tammikuu on minulle hyvänmakuisen suodatinkahvin kuukausi. Herkutella jos tahdon, pöräytän mutteripannulla Lavazzat.



12.02.2012
Päivä muistutti ihmeen paljon muiltakin osin tavallista perjantaita. Kyyditsin aamulla Nuorimmaisen kouluun, edellisestä viisastuneena otin lääkkeet vasta autoilun jälkeen. Ja kaaduin takaisin sänkyyn pariksi tunniksi. Ihmeen hyvin jaksoin kuitenkin jolkotella jalkeilla, tuvassa lähinnä pyörin mutta kuitenkin. Eikä rinnassakaan poltellut enää niin pahasti. Vatsa alkaa hajota antibioottien runtelemana, täytyy huomenna piipahtaa hakemassa rohtokaupasta helpotusta, Titan ohjeet muistilapulla.

Heinäkuormakin notkui pihaan ja nyt on taas hyvät heinät. Hevoset saivat heti maistiaispaalin syynättäväkseen ja näytti kelpaavan.


Näkyy olevan jokavuotinen riesa kun kuivaheinän kanssa pelaa, että tammikuussa alkaa olla huttua ja suttua yhden jos toisen isännän tarjonta. Nyt tuli hyvää tavaraa. 


Päivä oli aurinkoinen ja kylmä, rapsakka -23° kirpeän tuulen säestämänä piti huolen siitä, että tyydyin ihan sovulla ihailemaan kaunista ja kirkasta päivää Torpan ikkunoiden lämpimämmältä puolen.


Ihan mukava tammikuinen perjantai. Alkavaa kiinalaista uutta vuotta sen ihmeemmin juhlimatta siirryn petiin. 

Aamulla piipahdan ihan itse ajaen kaupungilla, meillä on salilla tiimitapaaminen johon osallistun tälläkin kertaa siviilit päällä. Treenikassinkin jätän kotiin. En minä lähe, en. Vielä on lääkekuuria puolet jäljellä joten ihan turha lähteä kikkailemaan. Omaan leukaanhan se semmoinen kikkailu aina osuu.

Mukavaa illanjatkoa ja viikonlopun alkua, missä lienetkin. 



Tällä asenteella Puuhevosen vuoteen...

PeeÄäs: minä oikeasti yritin säätää fonttia ja sen kokoa … tuossa näkyy olevan viisi välilehteä auki eikä yhdelläkään ole oikea fontti eikä sen koko :(






15 kommenttia:

  1. Onnea esikoiselle !
    Upean taulun on upea tyttö saanut.

    Fontti on kuin onkin suurentunut, Ikänäöstä kärsivä Torpalla kävijä kiittää.

    Löfbergs Lila maistuu ja tuoksuu ihan _ulkomaailmalle_ eli minulle siis niinkin eksoottiselle paikalle kuin tukholma ;)

    Mukavaa lauantaita Torpalle, meidän lauantai taitaa kulua lumileikeissä, nimittäin nyt sitä sitten tuli, ihan maahan saakka !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista.
      Valittaen on todettava, että tarvitset ikänäkölasit tai jonkin luupin sillä pidän tekstin (jos blogger suo) tämmöisenä piirun verran pienempänä.

      Tämä teksti muuten osoitti, että Löfbergsin sumpit taitavat olla ns. vaiettu salaisuus, se jolla onni on sen onnen itse juokoon :D

      Poista
  2. Minun pitäisi saada joskus olla Torpan kestityksissä mukana (kuola valuu ja nälkä kurnii suonissa). Ko. kahvia saa ainakin s-kaupoista. Se on aikas hyvää. Reko Classic on myös.-hyvää, jos olen nyt oikeassa kahvimerkissä. Pakkaukset ovat muuttuhneet. OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siellä taas yksi jolla on ns. parempaa tietoa kahveista. Olipa hyvä, että avasin 'suuni', pitää vain rohjeta astua s-kauppaan. Hyvän kahvin perässä senkin olen valmis tekemään.

      Poista
  3. Hirnakka - ei auta pelätä taivaan tippuvan niskaan. Edetään kuin mummo lumessa :D Koitetaan olla viisaita ja kuunnella kehon marinat ennenkö tulee (taas) tenää ja stoppia. Viimeisillä viivoilla sen suhteen mennään täälläkin. Maanatain voin pyhittää levolle, mikäli keho pystyy enää lepäämään. Nyt sitä ei saa millään rennoksi. Tää jaksaa-jaksaa-jaksaa moodi on hankala ravistaa harteilta. Oli pakko ottaa viskitilkka, että sais vähän kierroksia laskettua. Silloin kun uni ja ruoka ei oikein keholle kelpaa, tietää olevansa on the edge.

    Vielä ensi yö koulutusmateriaalien tekemistä ja huominen koulutusta - sitten voi sitten tipahtaa niin alas kun pystyy - kivutakseen taas tiistaina työn laitaan. Monasti yksi hyvin nukuttu yö parsii paljon. Ja sitten on se yksi konsti, jota en tässä voi ääneen kirjoittaa. Mutta kuiskaan sitä Maestron korvaan lasten mentyä nukkumaan :D

    Pääsisipä hankilaukoille tuulettamaan päänsä oikein kunnolla... sehän melkein vastaa kunnon... hmmm.. yöunia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinua… Toivottavasti pystyt jossain vaiheessa vetäisemään käsijarrusta ja kurvaamaan toviksi tauolle.
      Täällä pääsisit lumilaukoille, tänne vaan!

      Poista
  4. Anteeksi - blogger on hankalana. Ensin ilmoittaa, että viesti katosi, sitten se tuli tuplana ja poistelin vain ylimääräisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, blogger vinoilee joskus. Poistin ne ylimääräiset lopullisesti.

      Poista
  5. Joo, Löfsberg on ihanaa. Meillä aamusumpit jauhetaan Classic Recosta, mutta on se valmiiksi jauhettunakin tosi hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja taas yksi jolla on parempaa kahvitietoa kuin mulla! Ihanaa kun näin moni tuli herkkujensa kanssa 'kaapista'.

      Poista
  6. Terve taas pitkästä aikaa!
    Ihan ensiksi kiitos fontista - se on todella hyvä! (näkö on suorastaan romahtanut viimeisen vuoden aikana)
    Sairastelut siis jatkuu ja pahoittelen etten ole ihan kartalla näiden nettiyhteyksieni tuhoutumisen vuoksi mutta onko nyt kyseessä siitä vatsan operoinnista johtuvat jälkiseuraamukset vaiko jokin muu? Paranemista jokatapauksessa - pikaista sellaista ja jokohan nyt niitä kierroksia voitais vähän alentaa? Ihan rakkaudella...ei ole kiva jos toinen on rikki koko ajan.

    Kiitos myös kahvivinkistä - sitä pitää kokeilla!
    Hyvää sunnuntaita ja onnitteluja esikoiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos tervehditty Paimen!
      Havaitsen pientä painetta fonttikoon suurentamisen puolesta.. se on vaan semmoinen juttu, kun itsellä on näkimet laseroitu, tuo ikänäkö on ihan outo juttu meitsille. Vielä.

      Ei kai se mun keuhkokuumeeni ja muut mukana tulleeet bonustulehdukset johtuneet enää siitä umpparikeissistä. Joku tuntemattoman bakteerin aiheuttama juttu. Ja antibiootilla tuntuisi parantuvan.

      Niin olen kuule levon kannalta ottanut, että kohta alkaa ahistaa. Niskat jumittaa ja selkä kenkkuaa, sitä se joutenolo tekee :(
      Ensi viikolla aion käydä parilla kävelylenkillä ja loppuviikosta nostella pikkuisen pikkuisia punttejakin. Isommat romut jätän vielä nostamatta. Ihan sovulla.

      Mulla on niin mukavia juttuja edessä, etten aio perua niistä yhtäkään jonkun tyhmän sairastamisen takia!

      Poista
  7. Kahvin suhteen superkoukuttava on myös Cafe Parisien, vielä ehkä asteen tummempi kuin Löfbergs Lila. Bokserineitojen Emäntä opasti Nempan tälle tielle ja sieltä ei ole ollut paluuta sillä seurauksella, että marisen kaikkien hotellien, katolla olevasta ketjun kyltistä huolimatta, aamiaisella tarjolla olevan kahvin olevan laihaa. Kannattaa kokeille Löfbergs Lilan ohella. Viikonloppu on sujunut lumimyräkkää päivitellessä ja visiiti Kummipojan synttäreille siirtyi kurkkukipuilun myötä helmikuulle. Tämä on niin tätä Talvea:) Esikoiselle Onnea ja taulu on aivan ihastuttava. Terkut Nemppalasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kas, vielä lisää kahviherkuttelijoita! Pitihän se arvata.

      Kiitos päivän juttutuokiosta, iso, iltapuvun kokoinen kivi vierähti sydämeltä kun tulimme siihen johtopäätökseen, että pukukoodi iltagaalassa ei vaadi pitkää klänninkiä. Ja mikä parasta jos sinun ehtymättömästä garderoobistasi löytyy Torpan Armolle lainahöyhenet.

      Pysytään kuulolla!

      Poista
  8. Pakko lisätä kahvipakkaan vielä yksi laatu. Mun kaappiini on vakiinnuttanut paikkansa Cafe Aromen tummapaahtoinen versio, joka on ehkä vähän pehmeämpää kuin Löfbergs lila.

    Matkajännitys alkaa näköjään mukavasti ottaa otettaan :).

    /Anu

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com