torstai 16. tammikuuta 2014

No hups...


… hups hyvinkin!

Kyllä tämä elämä näköjään antaakin, vaikka välillä kynnetään elämän polkua otsa savessa.
Tänään tuli Nemppakuomalta puhelu. Sen ja lyhyen harkinnan sekä vielä lyhyemmän perheneuvottelun seurauksena olen matkalla *tit-ti-di-dii* Islantiin maaliskuussa. Kyllä!

Paikka, johon tuskin ikinä tulisin muuten matkustamaan, onkin ihan muutaman viikon kuluttua jalkojeni alla.

Viisi päivää Reykjavikissa, valasretki, kuumia lähteitä, islanninhevosratsastusta, jäätiköitä, putouksia, geysirejä, revontuliretki, rikinkatkua, tulivuoria ja vain vähän virallista ohjelmaa. Oikeastaan ainoa kauhua herättävä asia on keskiviikkoillan pukukoodi, minulla ei todellakaan ole käypäisää rytkyä palkintogaalaan. Minua siellä ei ansioistani palkita, mutta pääsen aveciksi :D
Eikös avecin panos ole pitää suu kiinni ja hymyillä nätisti kaikkiin suuntiin? Hoituu.

No, se pukukoodi on pikkujuttu joka selvinnee aikanaan. Pitää kipaista vaikka pukuvuokraamoon jos ei muuten löydy sopivaa settiä.

Matka osuu sopivasti Perillisten hiihtolomaviikolle, pääsevät junakyydillä etelään ja palaavat alkuviikosta Torpalle jossa Iso-J huolehtii arjen säntillisestä rullaamisesta. Lupasin tarjota kesällä Espanjassa oluen, pistänkin kerralla pöydän koreaksi ja ostan Lidlistä sixpackin.


On aika hassua pakata reissuun kumpparit, kamera, uikkarit ja pipo, aurinkolasit, lapaset ja goretextakki. Yleensä lomalaukkuun mätetään aurinkorasvaa ja hellevaatteita. No, totuttuja kaavoja voi olla ihan terveellistäkin vähän rikkoa, saattaapi tulla sitä perspektiiviä asioihin ihan uudelta kantilta. Ja kuva-arkistoon ainutlaatuista materiaalia *hysteeristä käsien taputusta*

Innolla odotan, ei käy kieltäminen. Yleensä nämä Nemppakuoman kanssa toteutetut keikat jäävät historiaan. Tavalla tai toisella.

Päivä oli muutenkin antoisa. Aamulla Johanna taikoi kuontalostani kirkastuksen kautta pari astetta vaaleamman ja raitaisemman. Sakset louskuttivat tyhjää, ei ollut huonoja latvoja leikattavaksi. Näin siis tuli toteen näytetyksi sekin homma, että sali-ilmasto, hevosen räkä, pellavapuuro ja melassimönjä tekee hyvää hiuksille.

Pankkiasiat sujuivat sukkelasti ja kaupungilla sai kurvailla rauhassa ilman ohimosuonten tarpeetonta pullistelua. Ainoa takapakki tuli shiatsuhoitajalta, huominen hoito on peruutettu koska minulla on keskeneräinen case appendix. Siirrettiin hoito reissun jälkeiselle elämälle.

Juu, näin se elämä ottaa ja antaa. Mikähän tapahtumien vyöry tästä alkaakaan, yleensä näitä hyviä (ja huonoja) juttuja tulee tuutista solkenaan kun korkin poksauttaa auki?

Iloitse kanssani, missä lienetkin!

Lunni (Puffin),  fish and chips


27 kommenttia:

  1. Voi,että pääset näkkee paljoon,maisemia,valaita,,,jne,,nauti nyt retkistäsi siellä ja ota rennosti,,.Hyvää matkaa maaliskuussa,sitä ku tarvitaan,jokaisena hetkenä ja päivinä,hyvää onnea,.jottei tapahtuis mitään vakavaa:(..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kieltämättä reissu tulee katkaisemaan kevättalven mukavasti. Toivotaan kovasti, että saa olla terveenä eikä isompia tuhkapilviäkään pullahtele matkantekoa häiriköimään.

      Poista
  2. Wau! Islanti on sellainen paikka, mihin minäkin hauaisin. Hiukka pukkaa vihreetä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mitä enemmän netistä saan tietoa, sitä mielenkiintoisemmalta kohdemaa näyttää. Monet ovat sitä hehkuttaneet once-in-the-lifetime -kohteeksi ja sitä se varmasti on.

      Poista
  3. Aivan ihania Islanti-kuvia!! :). Mäkin haluaisin käydä siellä, en tosin tiedä uskallanko ikinä mennä, kun sieltä voi tulla liikaa tuliaisia. Suurin osa mun kavereista on siellä käynyt ja 80% on ostanut reissulla hevosen tai pari. Yksi rakas ystäväni toi minulle kylmäkallejen kera islanninhevosenpihviä, kun halusin maistaa :). Mutta joo, osallistuin just eilen Mondon kilpailuun, jossa voi voittaa matkan Islantiin. Jos en voita, niin seuraava omakustannematka suuntautuu kuitenkin jonnekin muualle... Mutta upea kohde Islanti on, vaikkakin kylmä ja tuulinen... Sitä paremmalla syyllä voi ostaa sieltä sitten 66North vaatteita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kauhia, ei mitään hevosostoksia tähän saumaan!
      Olen mielelläni se 20 % joka himmailee matkamuistokaupoilla. Ostan vaikka turskaa.

      Minulla on toki kokemusta issikoista, sympattisia, sitkeitä ja varmajalkaisia tepsuttajiahan ne ovat. Monet mukavat maastovaellukset niiden kanssa olen saanut kokea.

      Poista
  4. En uskaltais mennä... eiiiiiih! Tiedät minun altistukseni issikoille, joten ihan kamalaa piinaa olis lähteä ja jättää ne KAIKKI taakse. Mä kuolisin....

    Mutta KYLLÄ - iloitsen puolestasi. Parempaa avecia ei Nemppa olis voinut löytää :)

    Nyt juoksujalkaa töihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thänx <3

      Vien sinulta terveiset saagasaaren hevosille, ihan varmasti vien!

      Poista
  5. Torpan armon vuosi selvästi paranee vanhetessaan!
    Kyllä tosissaan iloitaan puolestasi.

    Olikohan Islantiin yhtä tiukat säädökset ratsastusvarusteista kuin aikanaan Kanadaan? Suurin piirtein piti olla pakasta vedettyä tai vähintään kahteen kertaan pestyä ja desinfioitua (tai sinnepäin) kaikki jottei paikalliset hevoset saa tuliaisina tauteja. Olis hyvä syy hankkia juhlamekon lisäksi uusi ratsastusvarustekerta :).

    Onnea myös perillisten ja sinun uusista ratsastuskuvioista. Kuulostaa luksukselta päästä yksityistunnille.

    /Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä islantiin on tiukat säädökset ratsastusvarusteista. Kaikki pitää olla pestyä ja desinfioitua, kypärät kans...

      Poista
    2. Anu, niinhän tuo nyt tuntuu petraavan kuin sika juoksuaan. Tämä vuosi meinaan.

      Nyt on jo lentoliputkin printattuna omassa kansiossaan.
      Helpoimmalla varmaan pääsen jos luotan palveluntarjoajan varusteantiin enkä lähde omia hilppeitäni kuskaamaan.

      Millä sinne muuten todistetaan, että on desinfioitu?

      Poista
    3. Kai ne vaan katsoo, että jos näyttää paskaiselta joku varuste, niin puhdistukseen menee ja lasku rapsahtaa. En ole tosiaan Islanninissa käynyt, ettei tarkka systeemi ole tiedossa, mutta esim. Australiaan mennessä jos on vaikka toisen maan multaa lenkkarin pohjassa, niin joutuu venailemaan kentällä sen puhdistusta ja napsahtaa 300 dollarin lasku. Joten kannattaa mennä valmiiksi siistissä asussa. Islantilaiset saattaa olla astetta rennompia, mutta onhan ne tosta hevosten terveydestä tarkkoja.

      Poista
  6. Voih, iloa ja ihanuutta Islannissa :) *jospa lähettäisit paketissa minulle pienen ponin, ihan pienen islanninponin - se mahtuisi sinne kylppäriin...*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmoisen ihan pikkuisen jos löydän ja saan tungettua matkalaukkuun niin sitten tuon. Ja jos on tosi pieni niin tuon pari lisää. Titalle yksi ja itselle kanssa. Matkamuistoksi vaan...

      Poista
    2. Eiiiih... ei AINAKAAN hiirakkoa!

      Poista
  7. Oho... :-o
    *vihertyy hyvää vauhtia*
    Vitsi, tulee taatusti upea reissu! Otat sitten miljuuna kuvaa ja kirjoitat ihanan matkarapsan, että voidaan elää mukana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa älä muuta, oho!

      Otan kaksi miljuunaa kuvaa ja tällään matkaraporttia, kyllä sen teen.

      Poista
  8. Tita, olet N...IIN oikeassa. Nemppa on yleisimmin preferoinut bikinisaaria eikä niinkään paikkoja joihin varustaudutaan kumisaappailla ja goretex-takilla mutta Torpan Armo löysi välittömästi tästäkin hankkeesta ainoastaan positiivisia puolia ja tänään lentolippujen kilahdettua inboxiin näemme meidät jo valmistautumassa lennolle kohti eksoottisia uusia seikkailuja. On ihanaa että on Maailman Paras Ystävä:) ja kuten yllä todettiin ovat touhumme yleensä aina mieleenpainuvia, sitten tavalla tai toisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuoma <3
      Printtasin jo lentoliput ja matkayhteenvedon. Tässä on nyt reilu kuukausi aikaa haalia tietoa ja opetella sujuvaa islantia, voidaan sitten vääntää niitä hevoskaupp... eikun turskaostoksia alkuperäiskielellä :D

      Poista
  9. Kertakaikkiaan hurmu talo tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa!

    Iloitsemme. Suuri yleisö toivoo myös ruokaraporttia eksoottisesta Islannista! Onnea matkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tosi hassun näköinen hobittitalo. Löysin FB:ssä sellaisen Iceland -fanisivuston jossa noita kuvia on .... paljon! Toinen toistaan upeampia.

      Huuh, ruokaraporttikin. Ja kuvien kanssa? Yritän, kovasti yritän!

      Poista
  10. Kuivattua turskaa sitten tuliaisiksi.
    Minuakin viedään jenkkeihin työn merkeissä maaliskuussa. OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, eksoottista kuivaturskaa ja valaanluuta tuliaiseksi.

      Eipä ole sinunkaan työmatkareissusi pöljemmästä päästä, mille rannikolle?

      Poista
    2. NY & Princeton, eli New Jersey. 3 päivää ja 3 päivää. Olen aikaisemmin käynyt vain Quebecissä (Rva Hirnakka on omatoiminen ja laittaa itse sen aksentin) ja Montrealissa. Joten uusi maa, uusi valuutta minulle. Ja ihanaa päästää länteen, pari viime vuotta olen reissannut Pietarissa, joka on kyllä ok. OP

      Poista
  11. Nyt mä vasta hoksasin.... * nauraa kippurassa lattialla *
    Nemppa saa ehkä leiman otsaansa, kun tuo avecina naisen mukanaan :D :D :D Muistakaahan käyttäytyä asianmukaisesti...
    * huutonaurua *

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata olla huolissaan, meillä kyllä pokka pitää ja Nemppa se vasta Pokerface onkin. Itseasiassa, statukseni on close family member joten olen upgreidannut itseni satunnaisesta seuralaisesta ylöspäin. Nemppa on ihan paras <3

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com