tiistai 28. tammikuuta 2014

Kaiken voi tehdä toisin...


… Kiitokset Hakkeriystävälleni Titalle tuuraamisestani. Kyllä susta hyvä Vara-Hirnakka tulee.

Sosiaalinen paine kävi jo niin mahtavaksi kaikkien medioitten ja meedioitten välityksellä, kotikuoron säestäessä, että annoin periksi ja lähdin näyttämään raihnaista tomumajaani jo niin tutuksi tulleelle sairaalanmäelle. Tällä kertaa mentiin ihan matalalla profiililla, omalla autolla.

Olivat ne sieltä jo aiemmin Iso-J:tä ohjeistaneet, että potilaan kunnon mukaan pitää tehdä päätöksiä hoitoon hakeutumisesta.

No, potilaan kunto taisi olla jo kaiken loogisen päättelykyvyn tuollapuolen joten sunnuntaina tuli lähtö.
Kaikenkaikkiaan keräsin neljän suoran: streptokokki a (angiina), poskiontelontulehdus, korva(käytävän/välikön/jonkun)tulehdus sekä pneumokokki eli keuhkokuume. CRP oli ihan hienosti 221, kuumeen hissatessa alilämmöstä yli neljään kymppiin.

Diagnoosissa lukee kuitenkin tuntemattoman bakteerin aiheuttama keuhkokuume. Ja nyt kyllä ihan pikkuisen voisi luulosairaampi miettiä tuota sanahirviötä tuntematon bakteeri. Kuulostaa x-files -asioilta. Mitenniin tuntematon? Miksi sitä ei voi yksilöidä? Onko lääkitys (2 antibioottia) nyt varmasti tähän tuntemattomaan tepsivä? Minä en tykkää tuntemattomista bakteereista. Mikälie aivomato tai sielunsurkastajabakteeri.

Olo on kuitenkin hutera, mutta ehkä piirun verran parempi kuin sunnuntaina. Kurkku on ihan tolkuttoman kipeä vieläkin ja kaula on turvoksissa kuin Miss Piggylla.  Kuumetta ei käsittääkseni ole enää, ainakin ne leukoja louskuttaneet viluhorkat ovat kadonneet eikä hikikään valu valtoimenaan.

Niin että tässä sitä nyt sitten taas ollaan. Titan mainitsema Potutus Maximus on omaa luokkaansa. Tämä joutenolo ja väkisinmakuu ei tee hyvää tämän ihmisen korvienvälykselle.
Ulkona olisi hieno sää mutta minä makaan koiravartiossa sohvanpohjassa. Koirilla on aseistuksena entistä tehokkaammat taistelukaasut joita tussauttelevat ns. varoituslaukauksina säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kiitos kaikille aiempiin postauksiin kommentoineille, olette kilttejä ja huolehtivaisia. Ja minä tyhmä jääräpää.

Tervetuloa uusille lukijoille, ainakin Kaisun minä bongasin jo.

Tärkeitä huomioita sairasvuoteelta
17 kommenttia:

 1. Keuhkokuume on kyllä paha, sen kanssa pitää oikeasti olla tarkkana. Toivottavasti nyt tuut viimein pysyvästi kuntoon :)

  Minä kyllä jaksan ihmetellä, miten ne teidän koirat niin paljon niitä kaasuja harrastaa. Meillä kun kaasuvuotoja tapahtuu lähinnä sen jälkeen, kun Tarjoilija alias minun äitini on päässyt tarjoamaan koiralle tekemiään kotiruokia ja vähän muutakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, kova on pyrky entiseen kondikseen ja siitä eteenpäin.

   Sepä se, nuo sanasi: "kaasuvuotoja tapahtuu lähinnä sen jälkeen, kun Tarjoilija alias minun äitini on päässyt tarjoamaan koiralle tekemiään kotiruokia ja vähän muutakin…" kertovat karun totuuden Torpan Poikien salasyötöstä. Yksi jos toinen antaa niille koiranpalkkaa ja tippiä ja kiitosta ja muuta yleishyvää. Kukaan ei tunnusta eikä tiedä asiasta mitään….

   Eniten se on tuo Nasse jonka putki falskaa mutta ei Peetukaan viaton ole. Lisäksi ne hakevat tallista ja lantalavalta jäisiä lantamötiköitä ja järsivät vuolujätteitä. Niillä on ilmiselvästi jossain joku jemma koska vieläkin yllätän ne edellisvuolun roippeita imeskelemästä.

   Poista
  2. Vuoluroippeet on meidän Masan herkkua kans. Jos tuoreena syö, niin oksennus tulee PIAN. Kuivempana pysyy yleensä sisällä. Tosin tässä joku aika sitten löysin nesteoksennuksen keskeltä palan sulamatonta kaviota ja päätin, että tämä hupi taitaa loppua meiltä nyt ja kippasin roskikseen pussillisen vuoluroippeita. Meillä se ei onneksi pääse niitä itse noin vain hakemaan, mutta olen välillä sille niitä tuonut, kun on niin herkkua.

   Mutta joo, normiruokavaliolla meillä ei ole kaasuvuotoja, joten teillä taitaa todellakin tapahtua tuota salasyöttöä ynnä muuta hyviä löytöjä.

   Poista
  3. Nii ajatteles Hirnakka, jos teitttin koirien tiivisteet pettää vaik näyttelyssä, tuomarin arvostellessa koiraa. OP

   Poista
  4. Onneksi koiratuomarit ovat pitkän linjan kasvattajia ja pätevöityneet kaiken maailman koiranräkien keskellä joten tuhnu sinne tai tänne ei varmaankaan arvostelutilannetta haittaa :D
   Ihmisten missikisoissa voisi olla toisin.

   Koirat syövät lähes pelkästään lihaa (raakaa tai kypsää) joten suolisto rallataa ihan tasaisesti. Se on se pulla kun pierettää.

   Poista
 2. Nyt vähän (tai paljon) armoa Torpan Armolle. Hurjasti on vuosi lähtenyt siellä suunnilla käyntiin. Toivottavasti helmikuu koittaa hieman paremmissa merkeissä. Voima-ajatuksia täältä vaaran pohjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi. Mihin tähtiin lie kirjoitettu tämä kurja pätkä elämäntaipaleessa. Olisi lohdullista tietää, että tämä tästä joskus loppuu.

   Huisat maisemat teidän selkosilla, monesti olen ohi ajellessani katsellut ihaillen, näkyy moneen pitäjään asti.

   Poista
  2. Juu, huimat on maisemat, paitsi meillä. Ollaan varmaan kylän ainut talopahanen "montussa", josta nämä hienot vaaramaisemat ei näy... Mutta ei pie valittaa... Hyvähän täällä on asustella muutoin.

   Poista
  3. On sulla mukavat maisemat siitä kylätieltä, ihan lähellähän ne ovat. Pitää kyllä joskus poiketa. Saitko talln vesijutut kuntoon?

   Poista
 3. Kyllä sua nyt kuritetaan erinäisillä taudeilla!
  Keuhkokuumeen kanssa ei tosiaankaan passaa leikkiä, sillä sen jälkitaudit voivat olla vielä hirmuisemmat kuin itse tauti.

  Lepuuta nyt vaan, vaikka kuinka korvien välissä suhisee. Pelaa vaikka jotain koukuttavaa nettipeliä! :)

  Paranemisia sinne Siniverinen Ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älköön hän muuta virkkako! Sain äsken tietää, että tänään otettu CRP-koe näytti arvoa 110 eli onhan se jo puolittunut. Sitä nyt seurataan, seuraava mittaus kuurien päättymisen jälkeen ja tarvittaessa välillä, jos olo pahenee tai tulee uusia oireita. Luoja niiltä varjelkoon.

   Niitä koukuttavia nettipelejä on hakattu raivoon saakka. Bubble Bitchissä olen juminut jo puoli vuotta tasolla 200-jotain, Candy crushissa jäkitän tasolla 267 ja Farm Heroesissa hakkaan päätä seinään tasolla 157.

   Pitää kaivaa jostain vanha aceri ja pelata Craddle of Rome läpi, kolmannen kerran…

   Kiittäen ja kumartaen, Teidän Korkeutenne.

   Poista
 4. Pitäköön koiraveljekset kaikin keinoin huolta, että Torpan armo pysyy sängyssä - tarpeen vaatiessa vaikka taistelukaasuilla tainnuttaen
  Paranemisia, OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niillä on kieltämättä varsin typerryttävä arsenaali ahtereissaan. Nasse varsinkin on kävelevä 'likainen pommi'

   Poista
 5. Thänx Buddy! Koitin ensin kirjautua blogiin hartaasti väärällä tunnuksella, mutta kyllähän se siitä lähti rullaamaan kun sisälle pääsi.

  Yksi toive on siis kuultu ja olet pikaisesti kotiutettu. Hyvä niin. Nyt vielä toivotaan antibioottien tehokasta vastaiskua tuntemattomalle tungettelijalle.

  Olenko muistanut mainita, että kun olet saanut aika tukevasti ja pitkään erilaisia antibiootteja, niin suolistosi tarvii pitkällisen maitohappobakteerikuurin. Hae sovulla joko Probiotti plus tai DDS+ maitohappobakteereja. Apteekista lämpimästä hyllystä myytävät tuotteet on jo kuolleita. Niitä ei tarvi kokeillakaan. Luotaistuotekaupoissa osaavat myydä noi kaksi valmistetta kylmähyllystä. Toimivat. Ja kuurin kesto vähintään kaksi kuukautta purkin annosteluohjeen mukaan. Ja voi kun tykkäisit vielä maitohappokäytetyistä säilykkeistä - hapankaalista ja hapankurkuista... niitä lisäksi. Olis vielä tiedossa yksi hyvä suolistonkunnostusaine, mutta menee niin kaupalliseksi tiedotteeksi että tarvittaessa privaatisti :D Immuunipuollustuksesi tarvitsee nyt vain kaiken tuen palautuakseen taas kestämään kaikki pöpöt. Sulla kun ei ole enää sitä umpparia, joka on suolistobakteerien jemmapaikka äkillisen tuhon (antibioottikuuri) pyykäistessä hyvätkin bakteerit heikkoon happeen.

  Terapiatoimina laitahan lautalle chilin siemenet itämään. Ne itää alle viikossa ja pääset istuttelemaan niitä purkkeihin. Päivät kuluu sirkkalehtiä tuijotellessa :D

  Lämmin halaus ja toipumisen toivotukset!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos myös tekstarineuvoista. Vielä eilen en sitä punaviinilääkintää tohtinut aloittaa.

   Heti kun pääsen karkaamaan tuvasta, haen vähän styroksia ja ainokippoja. Alkaa angrybirdsien ampuminen kyllästyttää...

   Poista
 6. Huh huh.

  Voimia ja malttia paranemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh ja huh tosiaan. Välillä mietin erään islantilaisen (!!) sanoin: 'saako tälle edes nauraa?' sillä niin tragikoomiseksi on elämäni mennyt.

   :D

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!