tiistai 3. syyskuuta 2013

Potuttaa


Sadonkorjuun aika ja potuttaa! Potuttaa seistä pottumaan laidalla ja todeta, että ne eivät sieltä itsekseen laariin pomppaa vaikka kuinka maanittelisin. Muuhun en nyt pysty.

Tässä on nimittäin semmoinen juttu, että olen taas yksikätinen.
Pikkurilli sievästi pystyssä toimittelen asioita, toimivalla (oikealla) kädellä mätän kitaani painkillereitä ja antibioottia ja irvistelen sievästi samassa tahdissa sormeni ompeleiden kanssa.


Tarina alkoi siitä, että joskus kuluneena kesänä tiskikonetta tyhjentäessäni käsiini räsähti atomihiukkastakin pienemmäksi tomuksi viinilasi. Usvanohut kaunis Riedelin lasi. Siruja siivotessani totesin, että pikkurilli vuotaa verta ja päättelin sangen nokkelasti saaneeni viillon. Haava parani tai ainakin umpeutui melko pian ja elämä jatkui melkein ennallaan. Pikkuisen sai varoa mutta mitään isompaa tuskaa sormi ei elämääni tuonut.

Toissaviikolla Sörsselsonia juoksuttaessani se  kuitenkin otti osumaa ja hanskat riisuessani totesin käpälän kylpevän veressä. Sekin haava umpeutui, mutta ryhtyi samalla kasvamaan.
Vähitellen saavutin kuvassa näkyvän tilanteen ja tuo mörköpatti ratkesi vuotamaan pienestäkin kolhusta.

Viikonloppuna pidin siinä laastaria koska aika siivottoman näköinenhän tuommoinen on.
Laastarin alla muhi hirmuinen mätäpatti ja säryt alkoivat hiipiä sormesta ranteen kautta käsivarteen ja aina leukaperiin saakka.

Eilen oli pakko turvautua kylän lääkäriväen apuun. Onneksi se tikkatauludiagnooseja lonkalta ampuva kuikelo oli jossain muualla ja asiaani paneutui sangen tarmokkaan oloinen itämaan rouva.

Puudutuksen ja pitkän aherruksen jälkeen käpälä oli paketoitu sievästi.


Verta tuosta ryökäleestä tuli tulvimalla ja sekä tomera rouva lääkäri että avustanut hoitaja saivat tehdä töitä verenvuodon tukkimiseksi. Siinä taisi katketa joku verisuoni.

Ompeleminenkin otti aikansa ja useamman neulan, että pari kolme tikkiä olivat pitävästi paikoillaan.

Tänään on käytävä näyttämässä haavaa uudestaan ja parin viikon päästä saadaan tikit pois jos parantuu hyvin.

Arkeahan tämä haittaa ihan älyttömästi. Ja harrastustoimintakin kärsii huomattavasti. En oikein keksi hyvää ja pätevää niksiä punttien kolisteluun kun tyttömäinen neitiote ojennetulla pikkurillillä on ehdottomasti kaikkia sääntöjä rikkova.

Myöskin jokainen ote, jossa sormi suoristuu tai venyy, on tuskallinen. Niin että jotta tuliko nyt seleväksi: minua potuttaa!?!

Muilta osin Torpan arki on lähtenyt käyntiin ihan tutuissa ja turvallisissa rutiineissa. Eilen satoi vettä koko päivän mutta tänään taas aurinko paistaa huikean siniseltä taivaalta ja haakka naakuu kaakana.

Laudemestari tekee töitä vielä tänään ja palaa viimeistelemään työnsä parin viikon kuluttua. En voi kuin ihmetellä millä tarkkuudella ja antaumuksella niitä työstetään. Jokaikinen koristerimakin on vaaterissa, katsoi mistä suunnasta tahansa. Laudepuuta tarvitaan kuulema vielä pari lankkua lisää ja koska niitä ei meidän selkosilta saa, joudutaan odottelemaan. Hormiliitäntäkin menee uusiksi. Toisaalta, minulla on parin viikon saunakielto, joten ei yhtään haittaa vaikka työmaa jatkuukin vielä.

Hieno ja ihana siitä tulee, sen näkee jopa sokea otsallaan.

Koirapojat ovat onnellisia kun vietän säännöllisesti aikaa sohvalla. Ja vaikka potuttaakin, tälle tilanteelle ei nyt voi mitään. Paperitöitä voi aina tehdä ja kameraakin passaa ulkoiluttaa. Ainakin säät suosivat sairauslomalaista.

Tälleensä tänään, arvosta sormiasi. Missä lienetkin.

MUOKS:
Kävin tänään haavanhoitotapaamisessa. Sain määräyksen lisätä päivittäistä antibioottia yhdellä pillerillä joten nyt lähtee taudit naapureiden kissoistakin. Kädelle käyttökielto koska ei pääse arpeutumaan jos liikutellaan.

Seuraava tapaaminen perjantaina.

Mikäli tulehdus ei parane, haava ei umpeudu tai särky jatkuu, pitää siirtyä käsikirurgin työlistalle. Lisäksi sain jäykkäkouristuspiikin koska en pystynyt kertomaan milloin viimeksi sellaisen olen saanut. Olisko ollut v-95 sukelluskurssin lääkärintarkastuksessa?

Är-syt-tä-väääääääääh!!!

PeeÄäs: ihaniaihania vauvauutisia ruotsinmaalta. Puss och kram Madde och Chris !14 kommenttia:

 1. No voi rähmä! Ei kivaa ja taatusti kipeää. :-/
  Aika kauan muhitti sitä sirua siellä sormessa ennen kuin rupesi ulospäin tyrkkäämään.

  Odotan innolla kuvia upeasta saunastanne, se on taatusti unelma.

  Nauratti tuo terroristisarjakuvasi, jotenkin kovin tutunoloista toimintaa. :D

  VastaaPoista
 2. Mä arvasin, että terroristisarjis löytää ymmärtäjänsä :D
  Tuo on niin tyypillistä pienille terriereille.
  Ja varmaan vähän isommillekin karvakuonolaisille.

  VastaaPoista
 3. Pikkuterroristi nauratti, vaan tuo sormi on pahan näköinen. Toivottavasti purevat antibiootit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjettömän pahoja antibiootteja. Ja vahvoja. Lisäksi antibioottivoidetta jota en voi nyt laittaa kun haava vuotaa aina vaan.

   Koirat on mainioita. Hevoset olivat puuhastelleet otsatukkiinsa piikiäisillä omat tupeeraukset. Töttis on kuin Leningrad cowboys -gogogirl ja Sörsselson muuten vaan pöljän näköinen.

   Poista
 4. Vastuksia satelee näköjään sarjassa. Aika inhan näköinen patti - malttia sen paranteluun! Maksa nuoriso-osastolle rivimetristä pottua joku palkka ja usuta ne kuokkimaan. Tätä konstia en ole kyllä kokeillut edes kotona...

  Ja mä meen nyt ite kuokkimaan omia pottuja. 90 rivimetriä on nostettu akka-kuokka-pottuloota menetelmällä. Saman verran jäljellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi zzzzzz miten nämä antibiootit ja särkylääkkeet väsyttävät! Taas nukahdin Peetun viereen.

   Pitääpä heittää täkynä tuo palkka-asia neuvottelupöytään. Asiassa on toimittava pian sillä vitkastelumme aikana eräs Seniorikansalainen käy kuokkimassa potut ylös, yksin.

   Poista
  2. Edellistä kirjoittaessa ajattelin juur yhtä toimeliaista kansalaista Torpalla. Jos mun terve selkä huutaa hoosiannaa turhan pitkäkestoisesta uurastuksesta pottukuokan varressa, niin miten sitten todennäköisesti kulunut ranka?

   Voimia ja jaksuja sinne suuntaan. Pukkaan perään vielä tervettä ärsytystä herättävän VoimaHalin :D

   Poista
 5. Sun voimahalit :D Kiitos.

  Pitää piilottaa se kuokka ja virittää jotkut räminäkolinalangat hälyyttämään jos eräs Harmaa Pantteri hiippailee pottumaita kohti.

  ...

  Sain äsken surullisia uutisia, varaäitinänikin aikanaan toiminut ihminen on siirtynyt toiseen ulottuvuuteen. Sairaus uuvutti väsyneen. Jymyrutistukset S:lle ja S:lle sekä perheille.

  VastaaPoista
 6. Yikes tuota sun sormea! Hevoskuuri lienee paikallaan.
  Meille muutti kaksin kappalein laiminlyötyjä marsuja. Lienet tietoinen c-vit tarkeydesta? Edellinen omistaja ei ollut...meilla on nyt taalla moniongelmainen,nalkiintynyt marsuneiti....toinen on kayttanyt tilannetta hyvakseen ja on hirmuinen laski. Naista tulikin sitte vaha hintavammat lemmikit. Huoh! No hoidettavahan nekin on kun ne on lemmikiksi meille paatyneet.

  VastaaPoista
 7. Voi marsuja :(
  Tiedän toki c-vitamiinitarpeen. Omat saavat vitaminoitua pellettiruokaa ja paljon tuoretta evästä joten se on noille kavereille riittänyt jo viidettä vuotta. Kasvattajan ohjeistuksella päädyttiin tuohon malliin.

  Ikävää että ihmiset eivät sen vertaa perehdy eläinten hoitovaatimuksiin.

  VastaaPoista
 8. Kauhistus tuota kättäsi, toivottavasti paranee pian ettet joudu sinne kirurgin puheille.
  Ihan kuin meiltä tuo teroristisarjakuva. Otin iltapäivällä pienet torkut Nipa torkkui jalkojeni päällä ja Alma kainalossa. Kyllähän se muuten, mutta kumpikin hyppää heti eteiseen, jos joku liikkuu kadulla.Nytkin isäntä lukee lehteä sohvassa ja Alma yrittää maata isännän parran päällä ja lukea samaa lehteä:)

  VastaaPoista
 9. Äyks, mutta ei visuaalisesti niin paha kuin puhelimessa.But still, be carefull! Oli ihana jutskailla, uhkuin pyhää kiukkua ja turhautumista kun soitin mutta noin neljän tunnin autoilu ja hyvät ystävät ja puhelumme asetti jälleen asiat oikeaan mittakaavaan. Suurelta osin harmitukset ovat niin turhia elämän isojen asioiden äärellä. Mutta parhaat ystävät ovat olemassa, jotta heillä on kyky olla läsnä, vaikka puhelimitse ja todentaa se, mikä on elämässä todella ja oikeasti tärkeää: Kiitos siitä sinulle ja koko Torpan väelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua :-) Minä kelvoton jorisin vain itsestäni enkä kysynyt mitä sinulle kuuluu.

   Haen ne piletit tänään Lippupalvelun tiskiltä, meni hermo sen nettivarauksen kanssa.

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!