perjantai 16. elokuuta 2013

Lisää lääkettä, silmät liikkuu vielä


Laitetaan maltillisia ja seesteisiä (?) kukkakuvia, sillä tätä ärtymystä kuvaamaan minulla ei ole soveliasta kuvaa. Tai semmoista ei voi julkaista, koska tätä lukee myös joukko alaikäisiä kansalaisia.

Tulin juuri lääkäristä. Kahdesta päällekkäisestä antibioottikuurista huolimatta korvatulehdus jatkaa kiehumistaan. Kehkotauti lähti. Ei se ihme, että oikealla korvalla ei kuule, käytävä on nimittäin täynnä töhkää ja tahnaa. Ei siis ole minun harhojani kun sanon, että päässä sirittää ja hölskyy.

Nyt pitää viikonloppu syödä astetta tuhdimpia antibiootteja ja maanantaina (viimeistään tiistaina) on rohkein mielin kohdattava korvalääkäri joka rassaa tunnelin puhtaaksi. Lupasi reippaustarran jos en pure.

Toivottavasti nyt saatu lääke tepsii ja tehoaa, en mitenkään innosta pompi siitä toisesta vaihtoehdosta.

Mieluummin pomppisin silloin treenikamat päällä muilla tatameilla.


Levätäkin pitäisi mutta ei malta. Ei kertakaikkiaan malttaisi. Tallissa olisi vielä pari fiksattavaa kohtaa ennenkuin otan hevoset sisään. Sääliksi käy hevosia, kohta ne kasvattelevat talvikarvan sijasta leväkuorrutusta. Sää on vaihteleva, sataa vaihtelevasti. Välillä tihkuttaa ja välillä sataa kaatamalla. Onneksi on myös kuivia tunteja jolloin voi myös nähdä auringon. Eilen oli peräti kolme sateenkaarta samalla itäisellä taivaanpuoliskolla.

Sehän on selvä, että kun talli on siisti ja valmis uuteen sisäruokintakauteen, säät paranevat ja laidunkausi uudella lohkolla jatkuu.

Seniorikansalainen manailee säitä omalla tahollaan. Koomisen näköistähän se on, kun pikkuinen ihminen pui nyrkkiä taivaita päin. Monta kertaa hän on lähestynyt herukkapuskia ämpäri kädessä, mutta ei ole ehtinyt saada ensimmäistä terttua tyhjäksi kun paikallinen sadepilvi kokee pakollista tyhjentymisen tarvetta ja kaataa vesilastinsa sitkeän seniorin niskaan.


Omenasadosta tulee ällistyttävä. Nuo puuvanhukset pukkaavat hedelmää niin, että kohta oksat repeilevät taakkansa alla. Ilmoittelen täälläkin jahka sato alkaa olla valmis, saa tulla poimimaan, sillä omaan (ja hevosten) käyttöön menee vain murto-osa.

Nyt aluillaan oleva viikonloppu taitaa olla yksi harvoista alkusyksyn ohjelmattomista viikonlopuista. Mukavia reissuja on luvassa monelle viikonlopulle. Siskonpojan IB-partyt, hevoset Stadikalla ja valokuvauskurssiviikonloput pitävät mielen virkeänä ja kaasupolkimen lattiassa.

Lienee syytä vetäytyä iltapäiväsiestalle mikäli meinaa olla toimintakykyinen tulevina viikonloppuina.

Leppoisaa viikonloppua, missä lienetkin.


PeeÄäs: katselin tuossa yhtenä iltana vakuutusyhtiön korvauspäätöksiä. Reilut 22 tuhatta on korvattu kotivakuutuksesta tätä vesivahinkohommaa. Odottelen vielä yhtä, noin neljän tonnin korvauspäätöstä. Se on hyvä, että noilla rahoilla on työllistynyt monta paikallista tekijää. Omaan piikkiin on jäänyt sangen kohtuullinen summa josta suuri osa on sekin mennyt työpalkkioihin ja materiaaleihin.

Toisen vahinko on toisen onni. Joskin tässä vaiheessa vahinkoa ja korjausremonttia osaan olla erittäin kiitollinen laajasta kotivakuutusturvastamme. Onni on hyvä kotivakuutus.






16 kommenttia:

  1. Sitkeää on tautisi, harmi. Toivotan tietysti paranemista!

    Mutta tuli mieleen, että eikös eläimille (jos ne on vihaisia) laiteta kuonokoppa lääkärissä joskus. Ettei ne pure..
    Mutta onhan se tarrakin kiva;))
    *lähtee pois kiusaamasta sairasta blogi-lähimmäistä*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pidä peukkuja, että nämä rohdot purevat (kirjaimellisesti). Muutoin minulle varmaan sovitellaan Hannibal Lecter -tyylistä naamamaskia ja pakkopaitaa ennenkuin korvalääkäri rohkenee lähestyä kuuloelimiäni minkäänlaisen truutan tai rassin kanssa :D

      Poista
  2. Peukkuja pidän minäkin, että uudet tropit purevat ja tauti ymmärtää poistua Torpan Armosta suosiolla.

    Hyvä kotivakuutus on loistava sijoitus. Hulluja ovat ne, jotka ilman vakuututsta kikkailevat. Eipä tarvita kuin se yksi iso vahinko niin johan on vakuutus maksanut itsensä takaisin, kuten tämä teidän tapauksenne osoitti.

    Joo, hevoset stadikalla on ihan kohta! Ja mähän valehtelin, meillä on nimittäin liput molemmille päiville. Parissa näyttelyssä pitäisi sitä ennen kuitenkin pyörähtää sekä koiran kanssa että töissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ässä:
      Mä luulen, että oikein kovasti toivomalla tämä lääke nyt tepsii... pakkohan sen on!!!!

      En voisi kuvitellakaan asuvani tämmöisessä elämänpituisessa projektissa ilman kunnollista kotivakuutusta. En ikinä. Ei ole niin paljoa sukan varressa, että pelkillä säästöillä rakennettaisiin puoli taloa uusiksi.

      Poista
  3. Ei kai se korvalääkäri mikään kiduttaja ole, mutta onhan se aika inhottavaa. Hammaslääkäri on mielestäni pahempi:(
    Paranemisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä ihan ystävällisiä ihmisiä kaikki tapaamani korvalääkärit ovat olleet. Tuntuu vain ajatuksena niin kamalalta.

      Toisaalta, olen vastakohtien ihminen. Tilasin nimittäin pari vuotta sitten ihan itse, vapaaehtoisesti ajan hammaslääkärille jotta saataisiin kaksi viisaudenhammasta pois. Toinen irtosi vetämällä, toinen piti porata palasiksi ja nyhtää siru kerrallaan, se ryökäle kun pötkötti pitkittäin. En edes muista kuinka monta truutallista puudutusainetta silmieni edestä vilahti kohti ientä.

      Edelleen Herra Hammaslääkäri morjestaa kun kaupoilla törmätään :D

      Poista
  4. No johan on hurja pöpö kun ei meinaa talttua. Toivotaan, että tulet kuntoon. Kauniit kukkakuvat kuitenkin jaksoit julkaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuvakehuista, tuskailen yhä kamerakriisini kanssa. Liian huilakka peli meitsille. Siksi ilmoittauduinkin kuvauskurssille :D

      Ikävä on pöpö ja pahuksen sitkeä.

      Poista
  5. Anoppi armas se täälläkin puskia tyhjentää :) Töistä kotiin tullessa on aina ämpärillinen valmiiksi poimittuja marjoja vastassa. Ihana ihminen!

    Enää kolme kissanpentua kotona... sunnuntaina lähtee yksi ja yksi vielä etsii oikeaa kotiaan. Yksihän jää tänne mammanpojaksi.

    Syksyä ja sadonkorjuuta pukkaa. Omenasatoa ei tule, mutta juurikasveja, yrttejä ja sipuleita vallan hirmuiset määrät. Ja anoppi tosiaan pitää marjoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkö ei sitten sada? Meillä on suunnilleen maanantaista lähtien satanut vaihtelevalla intensiteetillä päivittäin.

      Valkosipulit pitääkin syynätä, ovat vallan unohtuneet tässä tautien riivaamassa arjessa. Liian pitkä treenitauko tämän aiheutti. Ensin velttoilin lomalla ja sitten parantelin satulasta suistumisen seurauksena ahteria ja niin pahispöpö iski. Salilla on tervehenkinen ilma, sinne pitää taas äkkiä päästä.

      Mammapoikakissa (tai pari) pitää joka torpassa olla <3

      Poista
    2. Ei sada. Marjanpoimintakelit on erinomaiset. Ja kitkemiskelit kans. Hyvin mahtuu sekaan - tänään satoi kuurona 3.5 mm. Ei paha. Illan paistoi aurinko ja tässä perkkaan ämpärillistä karviaisia (no anoppi poimi ne aamupäivästä...) vielä on yksi karviaispuska poimimatta. Karviaisista saa jumalaista hilloa kera mansikan suhteessa puolet ja puolet - karviaisia keitetään 10 minuttia ja survotaan, lisätään mansikat ja 10 minuuttia keittämistä) Makeaa ja kirpeää yhdessä. Nam!

      Poista
    3. Halleluja, tänään paistoi aamuvarhaisella aurinko ja paistaa vieläkin! Marjapuskissa on kuhina. Äitikulta rohmuaa herukoita ja naapurikin pisti vaunut parkkiin ja syventyi avustamaan puskien tyhjentämisessä.

      Kuulostaapa hyvältä hillolta. Pitää kokeilla kunhan omista karviaisista alkaa tulla satoa. Nyt ei saatu kuin maistiaiset.

      Poista
  6. Ne korvakäytävät kannattaa putsauttaa lääkärillä joka tapauksessa, tai sitten saattaa tulla sellainen kipu, joka ei antipöpö lääkkeellä lähde. Meinaan, itseltä poistettiin korvasta lapsena pikkurillin kynnenkokoinen kova levy jotain kovettunutta töhkää imuroimalla. Ja se teki kipeää se, mutta loppui korvatulehdukset.
    Seniorikansalaisen puolesta kuten myös hevosten puolesta toivon parempia säitä torpan mäelle, satakoot muualla.

    OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrks, kyllä mä hoidatan tämän loppuun saakka sillä häiritsee melko tavalla kaikkea tekemistä tämä sairastelu.

      Tänään ei ole satanut vielä pisaraakaan. Heräsin aurinkoiseen aamuun :D

      Mukavaa viikonloppusäätä sinullekin, missä lienetkin !

      Poista
  7. Sä taidat sairastaa kerralla menneiden ja tulevien vuosien kiintiöt, aika hurjalle vaikuttaa kurja pöpö :(
    Toivottavasti dropit ovat nyt kohdillaan ja päänsisäiset äänet ;) + kipu loppuvat, mutta komppaan ylempää kommentoijaa, kannattaa joka tapauksessa parkkeerata peffa korvalekurin penkkiin lopputarkistusta (tai tarvittavia toimepiteitä) varten.

    Sitten iloisempiin aiheisiin. Hienosti olet ottanut uuden kameran haltuusi ! Kertakaikkiaan kauniita kuvia.

    Mä muuten niin muistan tuon tunteen kun oli hankkinut pelit ja vehkeet ja sitten tuli melkein vihaiseksi kun niihin ei vaan saanut tatsia ja muistan kyllä kiukutelleeni kamerakoutsilleni kun niin oudon pelin mulle suositteli, ja pitkään väittäneeni että vanhalla bridgekamerallani saa paaaljon parempia kuvatuksia kuin uutukaisella. Olisi ehkä pitänyt mennä sille kauppiaan kustantamalle kuvauskurssille...
    Nyt olisi ehkä hiljalleen aika päivittää kalustoa ja taas on sama itku edessä, vanha kamera on niiiin hyvä ja uudet niiiiin vaikeita ja vaativia ;)

    Hyvää viikonloppua Torpalle. Toivottavasti saatte säiden puolesta vietettyä hedelmällisiä hetkiä puutarhan satoa korjaten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.

      Tuo kameran edessä nöyrtyminen on kova paikka. Toisaalta mulla ei ole ollut aikaa eikä keskittymiskykyä vielä tutkia oikein manuaalin avulla kaikkia nyansseja. Kurssi tulee kyllä tarpeeseen ja voihan se olla ihan ok kuljettaa kuvat tallennukseen Lightroomin tai Photoshopin kautta.

      Seuraavana ostoslistalla on isompi kameralaukku ja 8 mm laajis. Sitten on kalusto kunnossa vähän aikaa. Jalusta, uusi salama ja semmoista pientä jää vielä hankittavaksi. Onneksi enää ei tarvitse filmi- ja kehityskuluja maksella vaan itse kuvaaminen on 'ilmaista'. Hehe.

      Tätiläs-Potilas -tammalle tehty aamupesut ja tänään tilanne oli jo paljon parempi ja siistimpi. Lutraaminen jatkuu. Sörsselsson olisi niin mielellään avustajana ja koko ajan sen turpa oli niskassa huohottamassa tai näpräsi housujen taskuja porkkananpalasen toivossa.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com