maanantai 1. heinäkuuta 2013

Heinäkuuta ystävät, hyvää Heinäkuuta!


Kuuma kesä, kovin on kuuma. En tiedä onko muualla niin kuumat ja tukalat oltavat kuin täällä meidän saharaksi muuttuneella kunnaallamme. Vuorokauden keskilämpö ei ole moneen viikkoon laskenut alle +20° ja ilmalämpöpumppu pitää torpan sivistyneissä lukemissa. Tupaan tullaaan viilentymään.

Ukkonen vyöryi päälle kauhealla metelissä ja melskeellä. Oikein uskottavia mustia pilviä ajelehti kovalla jyrinällä ja sitten *pufff* ne hajaantuivat. Kepponen! Itäiset pilvet toivat radion kuulutuksista päätelleen hälinää ja hässäkkää sekä tielle kaatuneita puita itään. Lännessä ja pohjoisessa satoi kuulema kaatamalla. Me katseltiin saunan terassilta salamoita, kuunneltiin jyrinää. Sadetta ei tullut. Omasta kaivosta piti ottaa vesi, taivassuihkua ei tullut, taaskaan.

Naapurin tilallinen niitti heinää kaikessa rauhassa, johndeere hyrskytteli peltoa eestaas. Taitaa isäntä saada hyvät heinät pakettiin.


Että se siitä ukkosesta. Se siitä sateesta. Joku omituinen magneettikenttä on tällä kukkulalla kun myrskytkin sitä pelkäävät. Tai sitten minä olen epähuomiossa lukenut voimallisemmat loitsut. Milläköhän niihin voisi saada pientä lievitystä? Viime kesänä satoi kaatamalla toukokuun ja huhtikuun välisen ajan. Mulla on varmaan vähän säätämistä loitsujen ja manausten kanssa.

On aika ikävää jättää Äitikulta tänne kasteluletkuja vetelemään ja loitota itse jokunen tuhat kilometriä lomalle. Ostettiin me mammalle sadettaja, vähän ehkä helpottaa. Ja onneksi niin moni ystävä, tuttava ja naapuri on luvannut pitää mäkeämme silmällä. Moni on luvannut poiketa katsomassa ohikulkeissaan, kiitos kaikille huolenpitäjille jo etukäteen.

Mikä ihaninta, Siskolikka karauttaa tänne keräämään voimia tulevaan muuttoonsa. Minä ilolla sitä ajatusta kannatan! Olisipa soma rojauttaa reissussa epäilemättä rähjääntyvät luunsa Siskolikan lämmittämän saunan lauteille.


Maanantaille on kalenterissa kiitettävä määrä sovittuja tapaamisia, menoja ja kohtaamisia. Jännimmät hetket lienevät illalla. Toivoisin mahdollisimman monen blogini lukijan pitävän peukkuja kuuden kieppeillä pystyasennossa sillä silloin täällä lastataan hevosia.

En minä yhtään epäile, etteivätkö ne koppiin menisi, mutta mahtuvatko ne sinne? Mokomat laitumen lihottamat valaat. Täytyy vetäistä vaseliinia trailerin reunoille ja jollain kakkulapiolla sujutella muodollisesti pätevien ratsukokelaidemme liha(kse)t kyytiin.

Matka ei ole pitkä, mutta jokainen hevosten liikahtama metri Torpalta poispäin meinaa, että meidän lomamme harppoo saman metrimäärän lähemmäs.

Kuulostan ehkä kiittämättömältä mutta silti, kyllä tämä irtiotto tulee tarpeeseen. Se oli vuonna 2002 kun olimme viimeksi Iso-J:n kanssa kahdestaan reissussa. Nyt lähdetään neljästään. On jo aikakin. Perilliset ovat niin pitkään ymmärtäneet, kuinka me emme voi lähteä kaikki yhtä aikaa lomalle, kuinka voimme olla vain pari, kolme päivää reissussa. Siinä ajassa ehtii tekemään pikapiston etelään, sitten onkin jo kiire päästää kotivahti työreissulle.

Älä tulkitse tätä valitukseksi. Torppa on meille rakas paikka ja Koti. Mutta joskus pitää käydä kaukana nähdäkseen hyvin lähelle. Vai miten ne muumit nyt sanansa asettelivatkaan? Jotain tuommoista, ehkä?

Heinäkuu alkaa hikisissä merkeissä, eikä säätiedotus lupaa kummoisia muutoksia. Eikä tämä kuukauden Kilpisoturikaan nyt mikään varsinainen jäämies ole, vai mitä sanoo raati?

Jääkiekkohan on kovasti tapetilla näinä päivinä. Äijä Hjallis teki elämänsä Diilin ja näytti, että hänen tontilleen ei tulla ilmaiseksi hillumaan. Se on nyt hifkin värkättävä oma gardeninsa ja vastattava huutoonsa. Talven kiekkokierroksesta tulee mielenkiintoinen.

Talvi on onneksi kaukana, nautitaan kesästä, heinäkuusta, lomasta, kesätyöstä... kuka mistäkin. Kevein askelin kesää kohti, tahdin antaa tähän kuukauteen Kalpamies, Adam Masuhr.








15 kommenttia:

  1. Lupaan peukuttaa onnistuneen ponien siirron puolesta, lastauslaiturilla ponnysten vatsa sisään ja hetkeksi katse kohti uusia maisemia. Muista tuikata traikun loitonevista takavaloista fotoa blogiin ;)

    Siitä se lomamoodiin laskeutuminen sitten pikkuhiljaa alkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, etäpeukutus toimi. Jos pääsen tämän yön aikana koneelle, laitan kuvia.

      Poista
  2. Jep, Nemppa on hengessä mukana. Hoppas det vill gå bra;) Lennolle jo tsekattu sisään ja nyt pakkaus ja pikkuinen pyrähdys Vaasaan ja sieltä sitten kohti lentokenttää. Tsemppiä Einarille Torpanmäen vartijana.

    VastaaPoista
  3. Muodollisesti pätevän näköinen kilpimies! Tuo sixpäkin asettelu oli kerrassaan soma. Nyanssit kohdillaan, sanoisin :D

    Voimia lastaukseen. Oikeastaan nehän menee ihan hyvin traileriin, mutta purkaminen voi olla hankalampaa kun pitää tulla ns. vastakarvaan pois :)

    Hauskaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo on minun puolellani kun saan jakaa nämä anatomian riemukaaret kanssanne :D

      Peukutus toimi, kiitos!

      Poista
  4. *Tulee aurinkolasit päässä välttyäkseen katselemasta - hurskaana miehenä - joka puolelle ripustettuja epäjumalankuvia*

    Te sitten saitte sen Peetun hoidon järjestymään tuolla tapaa? Hyvä niin ja lienee kaikkein vaivattomin vaihtoehto - ainakin Peetun kannalta.
    Täällä on tuo säätahti sellainen että kaksi päivää paahdetta ja sitten aukeavat taivaat, joskaan sen viime torstain helvetillisen ukkosen jälkeen ei ole jyrinöitä kuulunut ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin ei kuulukaan kuin useamman vuoden päästä. Tämä kylä on niin vesistöjen ympäröimä että ilmaa puhdistava ukkonen pääsee tänne tosi harvoin.

    Pidetään peukkuja hevoisten suhteen ja tietty muutenkin, sulla kun on aina sellainen vauhti päällä että tarttet vähän ekstrasuojelusta (tai sitten muut sun reitille osuvat) ;D

    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, käsikopelollako ja sokkona löysit perille? Jääkiekko on hieno laji!

      Peetun hoito vahvistui, menee tuttavan tytön luo. Lähellä kuule oli, että olisitte saaneet piskin lennosta kopata. Kiitos vielä kerran tarjouksesta, pitää joskus tuoda Lätkikselle kaveriksi.

      Heppasilla kaikki hyvin eikä kukasn loukkaantunut. Tamma vähän pahoitti mieltään mutta tekee sen viran puolesta, rutiinilla.

      Poista
    2. Hyvä juttu - loppu hyvin, kaikki hyvin ja Peetu on enemmän kuin tervetullut tänne Korpikylän jylhiin maisemiin.

      Poista
  5. Ei huano, sanoisin. ;D *pyyhkii kuolaa*

    Pidän peukkuja ponien kyyditykselle, eihän mulla muutakaan tekemistä ole kun olen tuolloin lomalla.

    Kyllä tekin olette reissunne ansainneet! Ja olen samaa mieltä, että kotoa pitää välillä poistua jotta näkee sen parhauden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin! Kaikki hyvin ja nyt voi ehkä vähitellen funtsailla lomajuttujakin.

      Poista
  6. *ehheheh* Mä oisin voinut Sen Yhden ottaa kyllä meille kylppäriin päivähoitoon ja laiduntaa aina illankähmeessä tuossa puistossa *wirnuhirnu* :D Ois se ollut aika päheetä pyyhkästä torille (hevosmiästen kiusaks) :D :D

    Hyvää reissuva!!! (ja Ponille kyytiä *hyrsk*)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sie oisit kuule melko katu-uskottava teidän huudeilla Sörsselsonia talutellessa ;-) Vermoon sen keltaisen valaan kanssa on turha ravipäivinä mennä, näyttelyyn voisit lähteäkin ;-)

      Poista
  7. Heips, Nelson on laskeutunut Lempimajatalon seinien sisään n 700 km ajelun jälkeen, oli vaiherikas päivä. Seurasin sivusta hyvin kärsivällistä erikoislääkäriä, jonka potilas viihtyi vastaanotolla 1 h 50 minuuttia 30 minnutin sijaan...odotin kärsivällisesti enkä raapinut ovea. Pilotilta terveiset; sain teille yhden hevostarvikeliikkeen koordinaatit ja toinen Horse Palace kannattaa googlettaa, on hieman kauempana.Huomenna suunta kohti Cavan kotimaata ja siellä sitten nähdään. Terveiset kaikille, tulkaa turvallisesti perätä.p.s insightia eiliseltä, teidän lentoyhtiön bagdrop oli toiminut mainiosti, sen sijaan Finskillä karut jonot.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com