sunnuntai 26. toukokuuta 2013

ERInomainen päivä

Tuomari M. Talvitie

Erittäin hyvä tyyppi. Hyvä pään malli ja hyvät korvat. Hieman pysty olkavarsi, hyvä ylälinja. Eriomaiset takakulmaukset, aavistuksen alas kiinnittynyt häntä. Hyvä karva. Köyristää hieman lanneosaa. Liikkuu ok.

JUN ERI, JUK 1

Kiitos kiitos, Kuopijossa käytiin, raviradan etukaarteessa tuli tuommoinen arvio ja se on minusta oikeasti tosi hyvä junnuluokan jannulle. Nuo selän lihakset kasvavat kyllä ja selkälinja suoristuu.
Voin kertoa, ettei se (tällä kertaa) voittoisampi junnunarttu ollut yhtään sen suoraselkäisempi ja Peetulla oli hirmusti paljon lennokkaampi ravi sekä potkua takaosassa. Mutta tälleen meni nallekarkit tälläkertaa ja kiitoksella kuitataan arvostelu vastaanotetuksi.

Päivä oli kuuma, nahka punottaa vieläkin ja kotiin tultua oli pakko oikaista hetkeksi sohvalle. Kiitos t-paidan, minulla on nyt äärimmäisen ankea terassirusketus, paidan rajat näkyvät tuskallisen hyvin sekä rinnassa että käsivarsissa, gnnnnh. Jokakeväinen ilmiö. Onhan tässä onneksi koko kesä aikaa tasoitella nahan väriä. Onneksi ei jäänyt aurinkolasiraitoja, pandailmiötä.

En todellakaan jaksanut enää ryhtyä Töttistamman terapeutiksi ja lähteä ratsastamaan, vietiin pollet vihreälle ja sitten talliin. Edellisviikon isot sääsket ovat mutatoituneet pieniksi ja pirun ilkeiksi ja vikkeliksi verenimijöiksi. Ja niitä on paljon.


Mukavaa oli nähdä eräs puuhakas bokserineiti emäntineen, olen heistä jo niin paljon kuullutkin. Ja kukas muu kuin Nemppa oli heillä näyttelykuskina. Kuopijo on mualiman napa, siellä ovat kaikki.

Tälle päivälle tässä taisikin olla kaikki.
Hinaan kuumottuneen kroppani vaateriin ja koetan jaksaa lukea viikon rästilehtipinosta ensimmäisen, edes pääkirjoituksen loppuun. Pitkävetoon laitan kaikki roposet Nukku-Matin puolesta, lehti jää toiseksi.

Ensi viikko on ohjelmaa täynnä ja lauantaina päästään onnittelemaan tuoretta ylioppilasta. Kivaa tiedossa.

Ja hyvää säätä, lämmintä ja kesää. Siitä minä tykkään.

Mukavaa jatkoa, missä lienetkin!

Päivän teema: läähätys

PeeÄääs: viideskymmenes lukija on Rantakasvi, tervetuloa joukkoon!




8 kommenttia:

  1. Tosi kiva oli nähdä:) ja olen iloinen Esikoisen ja Peetun hienosta esiintymisestä. Kaiken kaikkiaan hienon hieno viikonloppu hyvien ystävien ja nelijalkaisten koirakavereiden parissa. Mieluusti tulen komppaamaan Peetua Bokserineidin lisäksi näyttelyihin. Kummikoira The Nasse pitäisi vielä mobilisoida veteraaneihin:) sitten olisi hieno poppoo, jolle hurrata. Ehkä jonakin päivänä olisi sitten vaikka remmin päässä terrieri nimeltä Toivo. Terkkuja kaikille Torpalla, huomenna suuntana taas Kalakukkojen kaupunki ja sieltä illalla Isolle Kirkolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin. Pitäisi varmaan viritellä vanha kehno Nassekin kehäkondikseen ja käydä tyrmäämässä tuomareilta jalat alta veteraaniluokassa. Se vaan on tuo terrierin turkki melkoista laskelmointia vaativaa puuhaa jotta karvat ovat kunnossa juuri tiettynä näyttelyajankohtana. Peetulla ei ole niin tarkkaa.

      Terrieri nimeltä Toivo olisi upea bonus nelijalkaisten älypäitten kerhoon. Go girl go!

      Poista
  2. Vilpittömät onnittelut Peetulle ja kehässä olleelle nuorelle naiselle - taas tuli hieno suoritus!

    Siinä on karvaturri joka niittää mainetta siihen tahtiin että muut alkavat pakkaamaan kamojaan nähdessään "Torpan Peetun" karauttavan paikalle :D

    Hyvää loppu(yötä) päivää ja se rusketus....kaiketi se siitä tasoittuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos onnitteluista.
      Sepä olisi suuri sääli jos kisakumppanit katoaisivat tyystin. Eihän se olisi sitten kilpailua vaan lähestulkoon Pohjois-Korealaista menoa jossa yksi voittaa aina ja kilpailijat eliminoidaan. Tämän eilisen voittajan kanssa ollaan peistä taitettu ennenkin ja koska arvostelulaji on kyseessä, makuasioista ei voi vängätä.

      Mutta joo, oppiahan tämä kaikki on. Esikoinenkin pysyy tukevasti maantasalla kun saa välillä maistaa tappion karvasta kalkkia.

      Silti, menestys on mannaa teinin (hetkittäin) huumorintajuttomalle sielulle.

      Rusketusta voi aina syventää, ehkä nuo värierot tästä tasoittuvat, ainakin luvassa pitäisi olla jokunen auringonoton kannalta optimaalinen päivä, siellä kaukana lomalla sitten joskus heinäkuussa.

      Poista
  3. Onnea teidän teineille! Tuo on varmaan molemmille myös tosi hauskaa.

    Ulkona on tähän vuodenaikaan paras paikka olla. Tuntuu, että jos jonkin päivän viettää sisätiloissa on jo menettänyt jonkin kevään hetken. Palstanaapuri harmitteli eilen, että kun ei ole käynyt muutamaan päivään, jäi tänä vuonna tuomen kukinta melkein kokematta. Siinä palstansa reunassa on yksi iso puu.

    Ulkona oleilun varjopuoli on ehkä tuo epätasainen ja outo raidoitus kehossa. Mulla tuntuu tummimmat kohdat olevan ylähuulen päällä ja selässä housun ja paidan risteyskohdassa (jälkimmäinen palstalla pyllistelyn tulos - jotenkin aina keväällä unohtuu rasvata tuo kohta). Plus sitten nuo käsivarsissa olevat jäljet eri hihan pituuksista.

    Aiemman blogimerkintäsi Erin-linkki toi muuten aika pahan korvamadon.

    /Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvamatona se minuakin riivaa, jäi yhdeltä kuulemalta päähän ja oli aivan pakko laittaa vahinko kiertämään. Erin on kyllä osaava likka hyvällä asenteella.

      Kesä hönkii nyt päälle kaikella sillä tarmolla jonka kevät panttasi ja pihtasi. Kaikki kukkii, omena, kirsikka, tuomi, sireeni.... narsissit vähän vielä jaksavat, esikot ja vuokot ja sitten odotellaankin jo pioneja. Kiirettä pitää kameran kanssa mikäli meinaa mitään ikuistaa.

      Rusketusrajat ovat mielenkiintoiset ja varsinainen pakanamaankarttahan se iho loppukesästä onkin.

      Toivottavasti uuniongelmasi ratkesi ja sait raparperipiirakat paistettua.

      Poista
  4. ERInomaisen paljon onnea näyttelymenestyksestä. Minä kyllä olen tulossa teille kyläilemään, jahka sopiva rako ilmenee. Tänäänkin ajelin pitkin poikin pitäjäänne, mutta kyydissä napotti monta pienempää henkilöä, joten säästän sinut heidän vierailultaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi (ja kiitos Anu, unohdin tuosta ylempää) onnitteluista.

      Tule vaan piipahtamaan. Torstaina aamupäivällä täällä olisikin hyvä härdelli kun eläinlääkäri tulee rokottamaan ja raspaamaan... ;-)

      Kyllä minä kahvit keittelen ja pikkuväelle on aina jotain suuntuketta vähäksi aikaa, pullaa ainakin.

      Poista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com