perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantai 2013

Kuule Tösse, mä nyt vien tämän teidän pallon
Väistä Soppa, mä haluan juomaan
"Tra-la-lal-lal-laa"

Piinaviikko on edennyt jo Pitkään perjantaihin. Eihän tämä maalliselta kannalta mitenkään erityisen piinaava ole ollut. Ihan perussettiä, sitä samaa josta yritän opetella olemaan tyytyväinen. Ilman, että pälyilen koko ajan ympärilleni missä kytee, mistä se kampitus tulee ja putoaako kuuma kivi syntisen niskaan tänään. Vai sittenkin huomenna.

Piinaavaa tästä on tehnyt ärsyttävä eipäsjuupas -flunssa. Yrittää päästä läpi huolellisesti valkosipulilla buustattuun immuniteettiini. Keskiviikko meni ihan makoiluksi, mitään älyllistä en saanut aikaan. Edes kunnon kuumetta ei tullut, vain vähäpätöistä lämpöilyä. Juuri sitä, joka saa minut raivon partaalle, kun ei ole kipeä eikä ole terve. Paljon olisi tekemistä mutta veto on vähän veks.

Eilen ampaisin kaupunkiin heti aamulla ja suuntasin salille. Se oli kyllä aika uhkarohkea veto ja pukukoppiin hinautuessani mietin voiko ihmisen persaus tipahtaa maahan. Tuntui juuri siltä.

Iltapäivällä uusi reissu, verovirastoon viemään anomusta veroilmoituksen jättöajan pidentämiselle ja ruokakaupparyysikseen. On se kiva, että kauppa käy ja kassa kilisee. Meidänkään ei pitänyt ostaa juuri mitään, mutta yllättävän täyteen auton takatila kuitenkin tuli. Peetu piipahti kasvattajan luona parturoinnissa sillä parin viikon päästä on taas näyttelyt, ihan virallinen koirannäyttämistilaisuus.

Samalla reissulla osuttiin ilmiliekeissä roihunneen talon äärelle, se on varmasti yksi kauheimpia kokemuksia mitä ihmiselle voi tapahtua, oman kodin palaminen. Muistot ja koko elämä haihtuvat yhdessä hetkessä savuna ilmaan tai kastuvat pilalle. Mikään vakuutus ei tuo muistoja takaisin.

Illalla vihdoin Siskolikka ja Pojat kurvasivat pihaan. Ja ilta venähtikin pikkutunneille kun pääsin kerrankin itseäni parempaan seuraan.

Satavuotinen, toivottavasti ikuinen

Tämän kuvan ottamisen jälkeen kevät on edennyt isoin harppauksin. Hanget hupenevat ja ensimmäiset paljaat läntit ilmestyivät eilen pihaan. Toivottavasti rapakausi on lyhyt sillä meillä on vauhdikas neljän nelitassuisen kopla jonka stoppaaminen takaeteiseen on välillä useimmiten mahdotonta. Rapatassut ropisten ne kurvaavat suoraan tupaan ja sitten taas imuri louskuttaa hiekkaa lattialta tauotta.

Onneksi koirat ovat lavuaarissa pesaistavaa mallia ja kissatkin loikkaavat useimmiten suoraan ruokapaikalleen jossa niiden tassujen alla on superimutehoinen pyyhe. Enimmät ravat ja roiskeet jäävät siihen. Loput löytyvät tuvan lattialta.

Välillä olen kuulevinani vienoa napsahtelua kun Iso-J:n päässä katkeilee hermoja. Yritän pitää pokerinaaman ja paheksua ääneen eläinten sotkuisuutta.

Tälle päivälle ei mahtunut mitään muuta aktiviteettia kuin pikainen visiitti Iso-J:n kummitytön 15 vuotispäiville. Käsittämättömän nopeasti siitäkin kastemekkoisesta kääröstä on kasvanut rippikoululainen.

Väliin jäävät sekä salireissu että saunalenkki. Kun ei kunto kestä niin se ei kestä. Parempi jättää sovulla väliin kuin pitkittää tätä nuhatautia. Saunassa saatan piipahtaa. Täytyy punoa Siskolikan kanssa strategia jota noudattaa, sillä vanhin Pojista oli avannut Äitikullalle oman Facebook -tilin ja kaveripyyntö näyttää odottavan....

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin tältä päivältä! Hiljenny hetkeksi, missä lienetkin!

Pääsiäismunakattaus vm-2013
EDIT:
Kertokaas te viisaammat miksi kuu on tänään tuommoinen? Eilen se mollotti korkealta, kalpeana ja nyt se lymyää matalalla, hädintuskin puiden latvojen tasalla ja keltaisena kuin juusto. Mikä sitä vaivaa? Joko se Pohjois-Korean Iso-Vauva Jong täräytti raketeilla kuunkin radaltaan?

Anyways, sauna toimii aina. Nyt on parempi.


15 kommenttia:

  1. En ole viisaampi vaan todennäköisesti tyhmempi, kun ihmettelen miksi iso keltainen säihkyvä kuu möllöttää taivaalla. Voiko olla jotain tekemistä revontulien kanssa?? Niitä nimittäin n. yhdeksän maissa illalla ihasteltiin täällä Kiihtelyksen mailla :) Ja niiden loputtua tuntui, että kuu lähes räjähtää taivaalle....

    VastaaPoista
  2. Tulin siihen tulokseen, että kuu saa elää omaa elämäänsä ja kulkea omia reittejään. Kyllä se omalle paikalleen illan mittaan kiipesi. Jännä vaan, että yleensä se on paljon korkeammalla paljon aikaisemmin.

    Heidi, meilläkin oli vähän tulien loimotusta. Hieno ilmiö!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Torpan Armolla on ilonaan (riesanaan?) varsinainen Termiitti-Terrierri ;)
    Mainio kuvasarja.

    Ja tuo teidän Torppa,se vaan on niin sopusuhtaisen kaunis ja maisemaan sopiva.

    Iloista Pääsiäistä teille, ja rapsutukset kaikille karvaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy joskus ottaa Terroriryhmä mukaan niin näet ;-)

      Poista
  5. Huikean leppoisaa pääsiäistä Torpalle! Samaa herran rauhaa täällä koitetaan varjella, vaikka tänään piti käydä juhlimassa 50 täyttävää systeriä. Hauskaa oli, mutta jälkeenpäin tuntui kuin olis ollut töissä. Sukulaiset on hmmmm..... äänekästä laatua. Niiden kanssa seurusteluun ei tarvitse paljoa energiaa tai yritystä, voi kuunnella vain valmista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leppoisaksi on mennyt, räkäkröhä torppasi kaikki kuntoiluaktiviteetit :-/

      Kevät edistyy, ihanuutta!

      Poista
  6. Mukavaa Pääsiäisen aikaa Marbellasta! Ensimmäinen pooli-iltapäivä tuli vieteltyä heti eilen lentokentälätä tultuani ja tänään sitten Hyvän Ystävän kanssa lounaalle ja vaihtamaan kuulumisia. Jep, uusi kiesi on edelleen sarjassa saksalaista*Ajamisen iloa* kuten ennenkin:) Mihin sitä koira enää karvoistaan pääsisi? Kun on hyvän löytänyt, se ei vaihtamalla parane. Tämä viikko chillaillaan ja otetaan rennosti:)) toivottavasti auringon paistaessa.

    VastaaPoista
  7. Pääsit nätisti ja hallitusti perille, hyvähyvä! Nautihan välimeren ilmastosta ja kerro terveisiä tutuille :-)

    VastaaPoista
  8. Hyvää pääsiäisen loppua Torpalle ja kaikille siellä asuville!
    Ihastelin itsekin sitä isoa kuuta mutta en ole vaivautunut katsomaan olisiko netistä löytynyt ilmiölle selitystä. Toivottavasti olosi on parempi / paranemaan päin, se olkapäällä roikkuva tauti kun tosiaan vie voimat.

    Kiitos kuvista ja kerro koko orkesterille terveisiä!

    VastaaPoista
  9. Täällä on nyt hiljaista, minulta meni ääni! Joku (!!!?!) on lukenut kuulle jykevät loitsut ja tässä se tulos nyt nähdään. Iso-J lankesi Pääsiäisihmeen äärellä polvilleen ja vesissä silmin sopotti kiitosta jonnekin. Minua lähinnä v-tuttaa. Douppaan kovennetulla teellä ja lähden kohta saunaan.

    Päivällä suorittamani salitreeni meni sekin vähän vajaalla teholla ja alisuorittaen.

    VastaaPoista
  10. Tjaahas... IsoJ:llä on taas intiaanien manaukset käytössä perinteiseen tapaan.... Vedä vastavoitelu valkosipulilla ja timjamilla, ei haittaa lievä äänihuulten voitelu vahvemmallakin - viskiä tai konjakkia tai jotain yli 40 rosenttista. Ne desinfioi bakteereja. Jos ei auta, niin virus se sitten on. Tyydyt sitten kohtaloon ja kirjoitat ohjeita isolla punakynällä.

    Jätä treenit nyt toipumisen ajaksi. Ei tee hyvää.

    Voimia ja jaksamista! Meidän Hattara alkaa olla panostettua mallia. Pirun kovaa treenaamista paksuhäntäisen ja pusssihousuisen katin kanssa kolli-raukalla oli. Ei meinannut löytyä sopivaa lovea. Mietin jo perän parturointia, mutta pitkävillaiset olis kuollut sukupuuttoon, jos osumisen tarkkuudessa karvojen vuoksi tulis ongelmaa.

    Lopputulosta odotellessa pari kuukautta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tita, maaginen kellonaika on asetettu lukemiin 3.33... :D

      Jassoo, että Hustler-Hutsura-Hattara on ladattu. Ne pahukset sikiävät kyllä ikkunalasinkin läpi. Niin nähty juttu.

      Ja mitä tulee voimaloitsuihin, uskon, että se Kanadassa tehonsa näyttänyt Poppamiehen kapistus oli nytkin juonessa mukana. Ääni ei kulje. Imeskelen hunajaa ja valkosipulia, kurlaan punaviinillä ja käyn kuin käkikello. Uni ei tule. Huomenna on ankea sairastuspäivä edessä.

      Poista
  11. Oi voi... IsoJ on siis taas kääntynyt loitsujen puoleen. Siitä ei hyvä heilahda. Anna tekstiviestillä ilmoitus, että loitsujen käytöstä potenssi katoaa. Loppuu intiaanien poppaloitsujen latominen!

    Ja nyt julkinen paheksunta. Kuukausi vaihtui jo aikaa sitten, pitäisi olla tarjolla tuoretta lihaa fokusoitavaksi anatomian tuntijalle! Palan innosta tutkia lihasten sijoittautumista seuraavan soturin kohdalla. Vaan näköjään saan malttaa perin kasvattavalla tavalla. Maksan tämän joskus sopivalla valuutalla takaisin... Just Wait it....

    VastaaPoista
  12. 3,33 oli se aika, mä kyllä ilmoitin ;-)
    En tohtinut laittaa 3,13 taikauskon takia.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com