lauantai 1. joulukuuta 2012

Viinamäen kakku


Tänä vuonna tämmöinen versio. Valkosuklaaräkä pysyy tuolleen vähän hillitympänä klimppinä ja suklaarouhe antaa vähän sattumia.

Se ohje on nyt tässä ja kyökkimestarin tapaan kommenteilla höystettynä.

SUKLAAKIRSIKKAKAKKU

250 g voita (tai margariinia)
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (van houten tai vastaava)
100 g suklaata
75 g kirsikoita + konjakkia tai rommia (kohtuullisesti)
1,5 dl kermaa (tai maitoa)

Silppua kirsikat ja laita ne uimaan viinaan
Pehmitä voita mikrossa, älä sulata
Murskaa suklaa pienemmäksi ja yhdistä kerman kanssa
Mittaa ja siivilöi jauhot ja vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe
Laita uuni lämpenemään 175°
Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka

Vatkaa pehmitetty voi ja sokeri vaahdoksi
Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon
Lisää siivilöidyt kuivat aineet joukkoon
Lisää suklaa ja kerma
Lisää kirsikat ja viinaliemi

Kaada seos vuokaan ja tyrkkää uunin alaosaan.
Paista 50-60 min, kokeile puutikulla kypsyys

Anna kakun jäähtyä hyvin, kumoa ja koristele esim. tomusokerilla

Kakku on hyvää kylmänäkin mutta ei hassumpaa lämmitettynäkään (suklaa pehmenee)

Minä käytän kermaa ja voita, en takaa tulosta jos käytetään kevytversioita tai korvikkeita. Eihän tätä montaa palasta pysty kukaan syömään joten kaloreita kertyy ihan kohtuullisesti. Kerranhan täällä vain eletään.





4 kommenttia:

  1. Hihii, tiedätkö, siellä, missä minä asuin penskana, oli sellainenkin kuin "Viinamäentie", kaikki asukit kuitenkin kohtuullisen selvinpäin.

    Komppaan tuota voin ja kerman käyttöä leivonnassa - eräs setä sanoi kerran, että pitää sitä verisuonet kerran päivässä rasvata.

    Ylijääneen rommin/konjamiinin juo leipuri.

    OP

    VastaaPoista
  2. Juuri näin! Se on sitten sun kakkusi, nomen est omen.

    VastaaPoista
  3. Nämä postaukset pitäisi lailla kieltää, näistä ei tule kuin hemmetillinen makean himo ja sitten onkin se kerjääminen valmis: "Rakas vaimoni, tules nyt katsomaan, voisitko sä väsätä tuollaisen?"
    Kinuan yleensä niin kauan että siltä menee releet ja jään ilman. Voi tätä surkeutta! ;)

    VastaaPoista
  4. Älähän nyt. Just aattelin laajentaa näistä torppatarinoista kyökkipsykologiaan ja leivontaan. Tosin meitsin hallitsema ruokalista on kirjoitettu nopeasti puhtaaksi.

    Kakku on tosiaan ihan kelvollista. Koetahan nyt vähän ponnekkaammin vaatia rouvakullalta kyökkituokiota, avusta vaikka tiskaamalla. Hanki nuo tarvikkeet, mittaa valmiiksi. Mutta älä koske konjakkiin. Se on kokin yksinoikeus :D

    VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!