tiistai 23. lokakuuta 2012

Postia


Näin on saatu uusi kukko kuvattua, lähetän lukijalleni Tuulalle nämä samat räpsyt. Anteeksi vaan että olen vitkastellut asian kanssa. Minä, kamera ja vallitseva valo etsimme aina toisiamme.
Nyt osuimme paikalle samanaikaisesti. Kukkokin tepasteli komeana ja itsetietoisena. Kanarouvat ovat ihastuksesta sekaisin, jokainen tahtoo nyppiä ja hoitaa uutta uljasta isäntää. Enää ne eivät kaakata, ne kujertavat.

Mitä tulee niihin irtiliihottaviin kanoihin, olemme vähitellen tottuneet ajatukseen, että meillä on aina muutama kana aidan väärällä puolella. Jos ne eivät kökkelehdi maassa, ne istuvat kuin korppikotkat kanalan viereisten salavien oksilla.

Ja kohtahan tämä ulkoilukausi kuitenkin loppuu ja koppikausi alkaa. Pitkä talvi kanasillakin edessä. Ennen seuraavaa ulkoilukautta kanalan tarha on kokonaan katettu, ainakin näiden villisielujen osastolla.

Koirat ja ilmeisesti myös kissat, ovat tajunneet, että lintuja ei jahdata. Näinpä myös harakat saavat edelleen temmeltää pihalla vapaasti. Tintit hakkaavat nokka hiessä kynttilälyhtyjen sisuksia, ilmeisesti niiden mielestä olisi syytä avata talven terassikausi ja äkkiä.

Maa on ollut nyt kahtena aamuna jäässä, auton ikkunat raaputettavissa ja muutenkin pahuksen tiukka talvenhönkä päällä.


Maanantai oli ja meni. Mieluummin jo unohtaisin eilisen kokonaan. Mutta eipä onnistu niin vain helposti. Posti toi nähkääs vuotuisen rahankerjuukirjeen, verottajalta. Sinne valtion kirstun pohjattomaan kitaan tarvitaan kuulema minultakin vielä huomattavaa panostusta. Haikeana hyvästelen niin uuden auton käsirahat, kamerarahat ja monta muutakin varovaisesti haaveiltua asiaa. Niihin ei nyt ole varaa, vaan jostain pitää riipiä reilut viisi tonnia.

Juu, eipä ole jäänyt sukanvarteen edellisvuodelta tuota veroista "säästynyttä" rahaa. Olisikin helppoa kolistella jemmapurkista tarvittavat eurot.

Huoh. Ainoa lohtu on se, että eka erä maksetaan joulukuussa ja toinen helmikuussa. Kaikkea ei tarvita kerralla.

Kieltämättä vähän sylettää, vaikka asia olisi kohtuullisen helposti ollut ennakoitavissa. Ihan kaikkea vaan ei tule aina huomioineeksi. Onneksi summa on kuitenkin tuota luokkaa, voisi olla tuplaten suurempikin, kiitos tilitoimiston ja verosuunnittelun.

Saanen kieriä vielä tovin itsesäälissä?


Peetu postitti eilen vähemmän kivan yllätyksen. Se ei sitten ole malttanut olla maistamatta kissavessan antimia. Ja eilen Peetupienoinen päätti oksentaa makunäytteet suoraan Iso-J:n paidalle. Ja tuvan sohvalle. 

Tarvitseeko kertoa, että haju oli kaamea?
Koiran vatsassa käynyt kissanpökäle?

Tuvan sohva on ollut murheellinen näky jo pidemmän aikaa, kissat ovat käyttäneet sitä kynsienhionta-alustana. Uusi sohva on jo valittu, ikeassa on oikein passeli ja jollain tavoin tyyliin sopiva sohvasänky. Olisihan se somaa ostaa aitoa talonpoikaisantiikkia mutta tietyistä syistä nyt ei ole järkevää ajella huutokauppoja tai antiikkiliikkeitä ihmettelemään.

Sohva sai perusteellisen pesun ja Peetukin luikki ties minne nolostelemaan. Henki haisi kuin vappukulkueellisella työväkeä.

Raikas on kaunis. Tämä myös Peetulle on tietoonsaatettu.
Niin oli eilisaamun valossa kirkastunut taalainmaankoivukin. Se ei ymmärrä luopua lehdistään eikä oikein lehtivihreästäkään.

Talvi on lähettänyt meille näytteensä, sieltä se tulee. Lunta on luvattu ihan etelää myöten, tuskinpa mekään säästymme. Onhan tämä kuiva ja kylmä keli sata kertaa mukavampi kuin vesisade, se on selvää.

Hevoset ovat ihmetelleet jäätyneitä lätäköitä ja kovana kopisevaa maata. Soosipossulla etenkin on suunnattoman vaikea hillitä itseään talutettaessa tallista tarhaan. Pienen tekisi niin kovasti mieli vähän loikata, lennähtää ja ainakin kokeilla ilmapiruettia.

Elämäniloinen hevonen on ihana.
Ja hyväkäytöksinen hevonen vielä ihanampi. Se tekee jumppaliikkeensä vasta kun on irti tarhassa. Loikkalaukkaa ja pörinää riittää. On ehkä liikaa toivottu, että minulla olisi kamera ja suotuisa valo käytettävissäni juuri oikealla hetkellä, loikkatreenien alkaessa.

Tälle tiistaille kalenterissa ei ole isompia projekteja. Silti päivä menee kelloa vahtiessa, koulukyyti, kieliopinnot ja kuljetukset pitävät huolen siitä, että mitään isompaa en pysty edes aloittamaan, keskenhän se jäisi kuitenkin monta kertaa.

Toivottavasti posti tuo tänään vähän mukavampaa luettavaa.... kirje veikkauksen suurvoitto-osastolta olisi kiva. Ja hyvin tarpeellinen.

En silti aio tervehtiä postiljoonia kansainvälisin käsimerkein. Älä sinäkään.
Parempaa tiistaita, missä lienetkin!17 kommenttia:

 1. Kyllä teidän kanalan kujerrus on aivan oikeutettua, nuori mies on u-p-e-a, tavoiteltava!

  Riittäneekö pelkkä Kiitos kuvista?


  VastaaPoista
 2. Hertsileijjaa, miten komea kukko!!

  VastaaPoista
 3. Tuula, maalaa taulusi, kuvaa se ja lähetä kuva minulle. Se riittää kiitokseksi :D

  Kukko on komea, nyt vasta itsekin oivalsin kuinka korea höyhenpuku tekee kukosta keikarin!

  VastaaPoista
 4. Yhdyn edellisiin kommentteihin kukon komeudesta, lisäksi sillä oli varsin määrätietoinen katse. Pirun hyviä kuvia. Osanottoni Peetun oksentamisesta, mutta et arvaa kuinka nauru raikasi kun luin määritelmän hänen henkensä hajun laadusta :D :D Voi jessus, tuota vappukulkue - juttua on hyvä viljellä työmailla, sinähän tiedät kuinka punainen rakennusala on ja kuinka ärhäköitä vanhat parrat ovat. Pakko testata heti huomenna! ;) Älä siis ihmettele jos seuraava tekstini alkaa sanoilla:"Pääsin just teho - osastolta pois, kipsit otetaan vasta kahden kuukauden kuluttua..." Ai saamari sentään, juu - talvi tekee tuloaan, tosin tänään poikkeuksellisen lämmin päivä vaikka piti tulla lunta jo yöllä. Mätkyt on kurjia ja toivotaankin että sieltä veikkauksesta tulisi jotain, edes joskus. Vilpittömän iloiset terveiset kaikille, erityisesti kulkue - Peetulle! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen vanha sanonta: "tänään ollaan päissään, aatteen puolesta" Kokeile minkä korahduksen se aikaansaa, kunhan nyt alkulämmittelyksi heität sen vappukulkuehomman. Ainahan ne vappuläträäjät sanoo, että suussa maistuu kissanpska :D

   Peetun suuhun on työnnetty useampikin dental fresh -puruluu ja varmaan pari wc-ankkaakin. Jätkä lemusi kuin Kemikaali-Ali.

   Nyt tämä Työnsankari nukkuu. Yritän viritellä jonkin koirajarrun siihen kissanhiekkalaatikon ovelle. Tai sitten Peetu saa tällit sähkökärpäslätkästä kunhan yllätän seuraavan kerran douppaamasta kielletyillä pökäleillä. Sallittuja kun ei olekaan.

   Poista
 5. Ai pistit sitten tonnilla paremmaksi mätkyjen kanssa. Pienyrittäjä on helisemässä verojen kanssa, ei voi mitään. Ei riitä se, että alvia tilittää otsa hiessä, mutta kun vielä siitä viivan alle jäävästä summasta pitää mätkyjen keran rutistaa viimeisetkin eurot. Ei kannata alkaa yrittäjäksi - tämä kaikille tiedoksi. Hyvällä tsägällä pysyy hengissä juuri ja juuri.

  Komppaan edellisiä - kukko on komea. Nimi?

  VastaaPoista
 6. Tita, vähempikin olisi riittänyt mätkyjen suhteen. Meillä vaihtuu nyt yhtiömuoto, eihän tästä tule perhanaakaan tälleen. Jos menee hyvin niin verovirasto oitis kostaa ja viimeistään yrittäjän henkilökohtaisessa verotuksessa kynitään loputkin. Jäljelle jää... työn ilo??

  Kukko on hieno mutta toistaiseksi kiekuu nimettömänä. Asia pitää korjata. Yleensä nimet ovat tulleet ihan tuosta vaan mutta nyt on hakusallaan.

  Ihmeen lämmin ilta tästä tuli. Jotain kovaa vettä taivaalta vähän sateli, ei se lunta eikä räntää ollut mutta semmoista alijäähtynyttä vettä. Kipaisin juoksut, nyt jaksoin toisen puoliajan vetää ihan junana. Kohta pitäisi vitonen pystyä juoksemaan aika hyvällä vauhdilla ja tulla maaliin hengissä. Tämä on kyllä niin ennenkuulumatonta että vaatii pohdiskelua. Parissa kuukaudessa rapakunnosta tähän.

  Sauna elvytti ja nyt joutaa maate. Iso-J karauttaa talvirenkaisella (!!! me yllätämme talven eikä se meitä !!!) biilillä baanalle ennen ensimmäisenkään kukon parkaisua, Savon synkät sydänmaat kutsuvat jälleen. Ottaa mukaan vähän työkalujakin, majapaikassa on kuulema pientä talonmiehen hommaa tehtäväksi. No hyvä kun voi edes jollain korvata ylöspitoaan :D  VastaaPoista
 7. Kansalaisvelvollisuus on täytetty kunnallisvaalien osalta. Värkkäsin numerot kuponkiin (ilman kirkkoveneen kuvaa). Valitsin järkeväksi tietämäni ihmisen. Eikä se tyyppi ilkeä naamaansa kylillä näyttää jos ihan töllöntöitä meinaa valtuustossa tehdä. Hältä nähkääs loppuu leipä lyhyeen. Ikävä äänestä ihmistä löyhään hirteen, mutta itsepä on ehdokkaaksi ruvennut :D

  VastaaPoista
 8. Törkeen hiano kukko teidän töllin pihamaalla tepastelee ! Huikea.

  Täälläkin pähkäillään talvirenkaiden vaihtoa. En tuolta metsän siimeksestä oikein haluaisi kesäsilestoneilla lähteä pluikastelemaan jos jonain aamuna maahan olisi räpsinyt räntää tiukempaa kamaa.

  Meidän kotizoossa kaikki hyvin. V-R tosin oli sojottanut sorkkansa savimaahan laitumella (kausi loppui vasta sunnuntaina) niin tiukasti, että sille tielle jäi kenkä ja osa kaviota : (

  Kotikengittäjä epäili pollen kehittävän kaviopaiseen, mutta ilmeisesti selvittiin säikähdyksellä.

  Esikoisen kiraffi on kotiutunut erittäin hyvin, maastoretketkin sujuvat sekä yksin että kaverin kanssa.

  Lauantaina ratsukko pääsee ensimmäisen kerran treenaamaan valkun silmien alle : )))

  Valkun vauva on JO kolmiviikkoinen, joten eiku töihin vaan ; )

  Verottajasta en nyt kommentoi mitään, sylettää tuollainen niin maan perusteellisesti : (

  Voikaa hyvin, koko sakki !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nita, tulin ihan valtavan iloiseksi eilisestä kuvaviestistäsi :D Kiitos vielä kerran.

   Poista
 9. Ihana kukko! Miten kanat elävät talvella? Sanoit, että ulkokausi loppuu. Pitääkö kanojen koppi olla kuinka paljon plussan puolella, juomavesi ei tietenkään saa jäätyä, mutta entä muuten? Ovatko kovin herkkiä vilustumaan vedosta tms? Rakastan kanoja, haluaisin niitä vielä joskus pienen parven, kun aika koirista jättää ja jos pystyn ratkaisemaan hoito-ongelman mökkimatkoilla. Tai ehkä odotan siihen, että pääsen eläkkeelle ja sitten muutan mökille kanoineni =). Ihan oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roz, tässä lyhyt kanaselvennys:

   Meillä on sisäkanala, vanhan riihen sivusiipeen aikanaan rakennettu kanala. Talvikaudella kanat komennetaan sisään ja ulosmenoluukku tukitaan. Pysyvät siis sisätiloissa koko pakkaskauden ajan, tai niin pitkään kuin maa on jäässä. Meillä on kanala jaettu kahteen osaan, isojen ja pienten puoli erikseen. Lämmityksenä on lämpölamppu (päällä päivisin) ja öljykiertoinen patteri. Eivät nuo meidän kanat ole olleet moksiskaan pakkasista. Pahimpina öinä on vesikippokin vetänyt riitteeseen mutta lämmintä vettä viedään heti aamusta ja viimeiseksi illalla.

   Kanat kököttävät orrella öisin joten varpaat eivät palellu. Lattialla on tuhti kerros kuiviketta ja sitä ihtiään. Talven aikana kanalan lattiaan kertyy kestopehku joka toimii myös lämmittimenä.

   Puuhaa ja askarettahan ne kaipaavat. Viemme niille kaalinkeriä nokittavaksi, heinää munintapesiin ja olkipehkua kuopsuteltavaksi.

   Ota vaan kanasia, ne ovat ihan hauskoja hoidokkeja. Munanetti on se paikka josta löytyy kaikki tieto!

   Poista
  2. Kiitos tietoiskusta! Olen munanettiä joskus selannut, se onkin niin laaja, että ehkä en ole oikein osannut etsiä tarpeeksi tietoa siitä.

   Poista
 10. Auts, hirvee summa...
  Kukko on kyl komee, ei ihme et kanat kujertaa. V:ki nauro kun hälle luin.

  VastaaPoista
 11. Kehno, en osaa käyttää muuta nimeä kuin Pappa :D

  Kieltämättä kirvelee ja kauan. Syvältä :(
  Maksaisin ilolla ja riemuiten veroja jos voisin olla varma, että ne voisi ns. korvamerkitä esimerkiksi vanhustenhoitoon mutta kun samasta laarista ammennetaan myös vähemmän järkeviin kohteisiin, se hetkittäin ärsyttää.

  Kukko on ihan keisari, kanat oikein kilvoittelevat ken saa eniten kylkiaikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappa tai partapappa, kumiki on ihan hyvä nimi. :)

   Poista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!