torstai 28. kesäkuuta 2012

Pohjoinen ilmavirtaus


Vähitellen alkaa otsasuoni pullottamaan, nämä säät eivät nyt oikein vastaa minun käsitystäni kesäsäistä. Joojoo, kesään mahtuu kaikenlaista säätä mutta ääripäistä toiseen pomppiminen on ihan tyhmää.
Olisi nätisti tasaista poutaa, hitusen parinkympin plusasteen paremmalla puolella, sadetta öisin ja pieni tuulenviri päivisin. Ei ole paljoa pyydetty. Mutta ilmeisesti liikaa kuitenkin.

Että haloo nyt sinä joka säistä päätät, anna vähän armoa! Näissä säissä ei viihdy kuin sääsket. Ja niille pirulaisille riittäisi vähempikin viihtyminen.

Pohjoisessa on tullut räntää ja lunta ja ties mitä. Meillä hädin tuskin +10, sateessa vähemmän.

Tästä tulee katovuosi monellekin. Heinäsato jää peltoon, varhaisperuna on kaupoista loppu ja muutenkin vaikuttaa sangen ankealta.

Oma elanto ei ole maasta, sen viljelystä eikä ilmoistakaan kiinni, mutta suurta osaa kansasta tämä surkeus koskettaa tavalla tai toisella.

Ruusutkin ränsistyvät ennätysnopeasti, juhannusruusun kukinta alkaa olla loppuitkuja vaille nähty.


Keskiviikon osalta ei muita merkintöjä kuin se, että hevosten kesälukukauden toinen oppitunti sujui -jos mahdollista- vielä paremmin kuin ensimmäinen. Kumpikin toimitti tehtävänsä innolla ja keskittyen. Mietintäpäivät näköjään ovat tarpeellisia, kotiläksyt ovat ajattelutehtäviä.

Olin erittäin tyytyväinen näkemääni ja kokemaani ja etenkin hevosten olemuksiin oppituntien jälkeen.

Ensi kerralla kokeilemme eri kuolainta (kolmipala d-rengas tai oliivi) ja katsomme onko sillä mitään merkitystä. Eiväthän ne nytkään vastusta millään tavalla vaikka olisi millainen hely suussa. Kokeillaan kuitenkin.

Illalla tuli täydellinen väsähdys ja hiippailin yöorsille jo kahdeksan aikaan. Jätin saunan väliin kuumemittarin kohonneiden lukemien takia. Tänään oli suhteellisen särmä olo, kyllä kahdentoista tunnin yöuni tekee ihmeitä. Sen verran jäin kuitenkin miettimään näitä mitäliekihtejä, että kävin jo tänään verikokeissa. Iltapäivällä saan tuloksen.

Ei tässä nyt olisi aikaa heittäytyä mihinkään sairastelumoodiin, parempaakin tekemistä olisi. Ja sehän on kertakaikkinen katastrofi jos joudun hyvästelemään punaisen viinin antioksidantit ja flavonoidit. Eivät ne pillereinä ja voiteina ole ollenkaan niin kivoja kuin pulloon pakattuina.

Ellistä löytyi 11 punkkia, Veli Winstonista (perslävestä) yksi ja Veli Miltonilta kolme. Turha mainita, että taitaa olla ennätyspaljon punkkeja. Ja kyllä, olen kuullut punkkikarkotteista. Eivät nekään ihmeisiin pysty.

Nyt läks, letkeää torstaita missä lienetkin!4 kommenttia:

 1. Sun kulkutauti kuullostaa ihan reaktiiviselta niveltulehdukselta. Sulla voi olla poskiontelontulehdus tai hampussa mätää tai joku pikku tulehdus jossain. Tekee just tollasta hyppelevää nivelvaivaa.
  Sulla on kiva blogi ja mahtava tyyli kirjoittaa.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti verikokeet varmistavat että mystiset kipuilusi ovat jotain nopeasti ohimenevää, ellei jo kokonaan poistunutta, sorttia !

  Kesälomaa vietetään täällä eteläisemmässäkin suomessa kotoisasti villasukat jalassa. Ilman ei tarkene,ei :(
  Aamupäivällä käytiin keskiuudellamaalla ihailemassa kaatosateita. Onnea vaan heinätöihin niille, joilla heinät maataviisten makaavat :( Tosi surkeaa.

  Kiva lukea heppasten koulumenestyksestä :)

  Varmaan huomioitkin noiden kuolainasioiden kanssa sen että kolmipalaoliivit ja deet ovat jostain fein (ja sitä myöten srl) käsittämättömästä syystä kouluradoilla kiellettyjä, joten kun laittaa ne heppasten suuhun ei kannata antaa niiden liikaa kyseiseen metallin malliin kiintyä ;)

  Mulle ei ole koskaan valjennut miksi kolmipalaoliivi olisi hurjempi kuin niveloliivi ? Toinen rutistaa kieltä,toinen tökkää kitalakeen. Kumpi sitten on pahempi ?

  VastaaPoista
 3. EI OLE KIHTI!!! Verikoe sen kertoi. Joku raja-arvo olisi 150 jotain, mulla oli 122. Huomenna lisää verta pakkiin ja tiistaina lääkärille. Eihän ihmisen nivelet voi tuosta vain mustua ja kipeytyä. Tai voivat, mutta syy olisi kiva tietää.

  Anonyymille kiitos ystävällisestä kommentistasi. Huomenna otettavat verikokeet sisältävät myös tulehdusarvot joten sieltä sitten selvinnee. Tai koen ihmeparantumisen. Eihän mulla selässäkään mitään vikaa ole... kuten eräs lääkäri sanoi ja toivotti kivaa loppuelämää.

  Salla, me vain testataan/kokeillaan niitä helyjä. Oletettavasti nykyiset hilppeet ovat ihan hyvät eikä mitään ylimääräistä piuhaa eikä härpäkettä oteta käyttöön ilman perustelua syytä. En minä edes tiedä miten kaikkia niitä apuohjia ja himmeleitä käytetään joten semmoisia en riesoikseni haali. Hevonen osaa edetä ihan ilmankin. Ja kisakentille meillä on vielä matkaa, jokunen vuosi. Mutta kyllä iloitsen opinhaluisista hevosista, niillä on kivaa ja sehän antaa takeita myös opin perille menosta.

  Ei tämä sää tästä miksikään muutu. Nyt uhkailivat ensi yöksi hallaa keski-Suomeen. Perhana jos mansikkamaalla käy pakkanen niin se on moro mansikkasadolle.

  VastaaPoista
 4. Yksi pois suljettu vaiva siis. Etsintä jatkuu... kärsivällisyyttä! Pohjan perillä ei ole valitamista säistä. Tommoset reilu 10 plusastetta riittäää täällä ja aurinkokin paistoi mukavasti. Maa oli saanut vähän kostuketta, joten kaikki hyvin.

  Kaverit ruuhkasuomesta valittivat vääriä kylvövalintoja. Kuulemma riisi olis tällä kaudella menestynyt erinomaisesti...

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!