tiistai 7. helmikuuta 2012

Ruksi seinään


Veli Winston viihtyy luontotv:n ohjelmien äärellä. Nyt vuorossa tiputelkkarin jakso Tikka ja Talipallot.
Kyllä tuossa penkassa on oikeasti elävä tikka, se vain kaivautui pudottamansa talipallopidikkeen perässä melko syvälle hankeen.

Kuva on eiliseltä, tänään ei ulkokuviin kyennyt. Oli semmoinen kurripänikkävalkeus ettei mitään rajaa.

Eikä muuten tullut lumisade yllätyksenä, ainahan se luonto kovin kourin koittelee kun Iso-J:n ja pesoliton perävalot kääntyvät kuutostielle. Koko valoisan ajan satoi. Lunta tuli valehtelematta 20 senttiä. Onneksi, oi onneksi lumi on ihan höttöisintä sorttia, semmoista jonka voi suunnilleen luutia syrjään.

Tänään tapahtui vuoden ensimmäine ihme. Ihme isolla Iillä.
Päivällä pihaan pörähti kauan odoteltu kulkija, lukijakuoma Savu seuralaisineen. En olisi uskonut ennenkuin elävänä hänet näin. Ja autosta löytyi Nasselle mitä mieluisin tuliainen, mäyräkoiraneiti Muru. Hassut rekut juoksivat ja touhusivat kuin vanhat kaverit. Nasse toki yritti kurkkia ns. helman alle mutta ilmeisesti Murua ei ihan niin vain jalliteta koiruuksiin.

Oikeasti aika hauska pari, sama turkin väri ja kuosi, mutta toinen tappijalka ja toinen plussapallo pidemmillä tikuilla.

Päivä toi tiedon Iso-J:n vanhasta tietokoneesta. Siitä joka eilen pössäytti asennussavut ilmoille. Emolevy on kaput ja vähän kintaalla on sekin, saako sieltä ylipäätään ongittua mitään tiedostojakaan enää ulos.

Nyt tarvittais tosiaan jotain CSI:n tutkijoita jotka taikovat selville ruisleivästäkin kylväjän nimen. Huomenna vien yhden läppärin datavelholle, siirtää sinne mitä voi ja lopuille on sanottava kivakiittimoi.

Varmuuskopiot edes kerran kuukaudessa olisivat ihan hyödylliset, etenkin semmoisena kuukautena kun tietokone heittää ns. lusikan nurkkaan.

Mitä opimme tästä? Nähtäväksi jää :D

Piipahdin myös isommalla kirkolla, kulkukauppiaan näytelaukku jäi aamun kiireissä kotiin. Onneksi linjuribiili kiidättää sen yön aikana Savon sydänmaille. Ja kauppa käy keskeytyksettä. Toivottavasti.


Samalla reissulla tein pientä täydennystä torpan pienlemmikkien tarpeistoon. Koiran raksutynnyri kolisi kumeasti aamulla ja kissojen toiletit kaipasivat kipeästi täydennyshiekkaa. Kissat olivat suorastaan tyrmistyneitä Murukoiran visiitistä. Ne katsoivat erittäin vakavina uunin päältä tuvan kuhinaa ja Ellikin maastoutui vuodevaatelaatikkoon. Vanha Mummo-Justiina ei tajunnut taaskaan mitään, hän nukkui.

Taas se nähtiin, torpan kissoilla on pöyristyttävä asennevamma. Ne eivät pidä koiria minään. Vaan väistämättä vielä se ottaa kissankin leukaan kipeää kun törmäävät ei niin hyväkäytöksiseen koiraan.

Huomisaamuksi on jo rästissä hommia, lunta näyttää kertyvän vieläkin lisää ja tämänkin päivän saalis on osittain perkaamatta. Surutta kolaan pihatielle ja toivon, että linkomies havahtuu talviunestaan töihin.

Tähän vielä ihana aurinko, kevääntuoja!


Minä piirrän rastin seinään ja kiitän Saria ja Seppoa ja Murua visiitistä. Kuninkuusraviviikonloppuna vuonna 2015 teille on varattu saunamökki mutta teidän pitää tulla ensi kesänä koeponnistamaan se.
Olisi kiva emännöidä Kuninkuusravien aikaan myös muita Wanhoja Wetetraaneja... vinkvink.

Ja koska kuva valehtelee enemmän kuin kertoo, näytän tässä lopuksi vielä sen, mitä kukkasen viereltä löytyi. Iltatallin jälkeen sitä kaipasi pientä lämmikettä, sitäkin Sarin tuliaispussista löytyi. Kiitos.2 kommenttia:

 1. Teillä lunta ja meillä tätä saamarin samaa pakkasta. Savulle heipatus pohjanmaaltakin! Vanhoja tuttuja on aina niin kiva tavata!

  Kirjanpito on taas tehty. Siitä kiitoksena itselle lasi valkoviiniä. Jotain lämmittävämpää olis mieleen, mutta kun ei vihti lähtiä hakemaan tuolta maakellarista. Liian pitkä ja kylmä matka (40 metriä pakkasessa...)

  VastaaPoista
 2. Justiinsa tänään ihmettelin, että loppujen lopuksi lunta on varsin vähän. Ei ole puolta metriä. Toki vielä ehtii mutta luotan siihen, etteivät talvetkaan ole toistensa kopioita.

  Tänään ei heru päiväkirjamerkintää. Oli niin peruspäivä ettei mitään mainittavaa. Kaupungissa rehuostoksia, ruokavarastojen täydennystä, lämmitys ja sauna. Normaalien karjanhoidollisten askareiden lisäksi.

  Huomenna selvittelen pienten heinäpaalien markkinoita, olisi tarvis hommata lampaille purtavaa lopputalveksi.

  Taidan kaivautua peittojen alle, postipeku toi pari hevosalan lehteä joita tavaillessa tulee uni ja äkkiä.

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!