tiistai 28. kesäkuuta 2011

Peikkojen hommia


Minä olen niin hiton väsynyt näihin arvaa päivän pioni -kuviin... jaksaako kukaan muu enää?
Tuo ei ole BoB vaan jotain ihan muuta. Voi hitto ja pottu. Muurahaisen sentään voi tunnistaa.

Mukava päivä muuten. Vain piipahdus pionipenkillä vetää nöyräksi. Muutenhan sitä rehennellään nuttu auki.

Aamu oli hirmuisen pilvinen ja suoraan sanoen ankea. Heräsin  07.45 siihen, että tupaterrieri rähjäsi korvani juuressa, makkarin ikkunassa, pihaan ajaneelle autolle. Sieltä tuotiin uutta ilmalämpöpumppua ukkosen runteleman Pansun tilalle. Nyt tuli Mitsu. Hiljainen kaveri seinältä nyt löytyykin, tuhisee ja pöhisee tehokkaammin kuin se entinen joten ehkä olikin juuri oikea aika päivittää tekniikka. Onhan tuommoinen töhötin aivan loistovempele. Talvella auttaa lämmityksessä ja kesällä viilentää torpan mukaviin asteisiin.

Nukuin kyllä loistavan hyvät yöunet. Vaihtelun vuoksi yövyin remontinalaisessa perillisen kammarissa. Suoraan vuoteelta näkee hevoslaitumelle, se on luksusta.


Työpäivä oli kivan lyhyt, neljä tuntia. Tehotonta. Taivas helotti sinisenä ja aurinko näyttää panostavan tehoja paisteeseen. Suorastaan ihoa kihelmöi, taisivat UV-asteikot jäädä vanhanaikaisiksi.

Seuraava stoppi olikin isolla tallilla, tammamamma lähti lomilta töihin ja minä olin lapsenvahtina. Ipana oli oikein nätisti, iisisti ja ihmisen kaverina. Mutta näytti toki kuinka hevonen kulkee ns. ylämäkeen.

Käytiin pikkuinen lenkki maastossakin ja ainoa hätäännyksen hetki tuli silloin, kun mammatamman häntä hävisi mutkan taakse. Me ihmeteltiin yhtä jänskää lätäkköä ja eksyttiin mammasta. Kimakan missä oot äiti -hirnahduksen vastaus oli lempeä hörähdys ja hetihän se mamma näkyikin odottelemassa.


Kotitorpalla odottivat hyvin itsensä tantereessa kieritelleet hevoset ja tovi jos toinenkin vierähti virtahepoja sukiessa. Onhan se aivan hukkaan heitettyä energiaa jouhia kiillotella... mutta minä tykkään puunata.

Iltapala nautittiin grillattuna takapihan tavernassa. Kaikki iltapalan elementit paitsi kurkku piipahti parilalla. Ja tuli hyvää. Etenkin ruisleivän siivut saavat kertakaikkiaan makoisat aromit grillissä.

Yhden pysähdyksen taktiikka

Aamu alkaa entistä aikaisemmalla lähdöllä. Kello 9 pitäisi parkkeerata bärsse kampaajan tuoliin. Äitikulta tulee samalla kyydillä, samalle asialle. Ruokottoman pitkä aika onkin edelliskerrasta... oisko ollut maaliskuuta? Että semmoista juurikasvua tällä kertaa ;-)

Perillisetkin muistuttavat enemmän ruuna Reipasta kuin ihmisen poikasia. On se ihan hyvä, että perhejuhlia on luvassa jatkossakin, tulee näitä ulkonäköön panostuksiakin tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti. Mehän ollaan muuten hetipian täysverisiä tuohivirsupeikkoja.




Ja nyt tämä peikko hiihtelee luolaansa. Iho lemuaa hevosten terva-valkosipuli-pikiöljy-piparminttu -hyttyskarkotteelle. Yritin kyllä varoa sumuttamasta itseäni, mutta näköjään se haju tarttuu... yrks. Toivottavasti ehdin aamulla kipaista suihkun alta, jos en, voi olla kampaajalla pyykkipoika nenässä!

5 kommenttia:

  1. Jösses, että tuo Rento-Rekina on kasvanut ! Hieno varsa, oj niin hieno.

    Me leikittiin eilen Monsterin kanssa näyttelyä. Seistä tökötettiin, roplattiin munaskuut ja mitattiin (haravalla... ;). Kävely osio sujui hyvin, mutta ravaamaan ryökälettä ei helteellä meinannut saada sitten millään.

    Onneksi varsinainen esittäytyminen tapahtuu vasta syksyllä, luulisi virtaa riittävän silloin kun läsnä on lujasti yhtä pöhköjä lajitovereita.

    V-R toipuu hyvää vauhtia. Niitetään sille heinää pellosta ja sen lisäksi napsin sille niitä "yrttejä". Ei se ole sairaslomalaisen suu tuoheksi muuttunut vieläkään.

    Tänään on mun ja isännän 15 vee hääpäivä : ) taidan viedä ukon paikalliselle terassille syömään illalla.

    Teini saa olla kuskina, lunastan nyt sen "terassi-option", jonka kinusin viime kesänä kun lupasin kustantaa likalle ajokortin.
    Josko vaikka kulauttaisin kitusiini kesän toisen sidukan !!!

    VastaaPoista
  2. Onnea Nitalle hääpäivästä! Nauttikaahan terassilla - helteessä voi ottaa kaksikin siideriä... nestetasapainosta on huolehdittava!

    Hellettä pukkaa pohjanmaallekin. Huhhhh.... Onneksi on lyhyt työpäivä. Huomisen jälkeen alkaakin loma.

    VastaaPoista
  3. Kiitos onnitteluista. Me ei olla tavattu tällaisia päiviä suuremmin juhlia, mutta nyt ajattelin tehdä poikkeuksen.

    Hyvällä säällä hyvässä seurassa voi paitsi ratsastaa, myös käydä terassilla : )))

    VastaaPoista
  4. Onnittelut täältäkin ja virtuaalisesti kohottaa onnittelumaljaa hän. Nam.
    Hevosenselkään ja terdejakkaralle kannattaa nousta vain hyvällä säällä. Ja hyvässä seurassa. Juuri niin. Sulla on hyvä asenne, pidä tuo.

    Päivä alkoi ihanasti, kampaaja ahersi juurikasvuni ja peikkolookini rumien muistojen arkistoon, nyt liehuu taas ökyhipin hiuspehko runsaasti raidoitettuna.

    Piipahdin myös torilla ja kauppahallissa ennenkuin hautauduin ilmastoidun työpaikkani uumeniin. Torilla sai piirakkakojulla jonottaa kauan. Hyvin kauan. Turistit istuvat Marttakahvilassa fiilistelemässä ja hyvä niin. On se hyvä, että täällä on elämää, edes muutamana viikkona vuodessa.

    Tänään illalla syödään taas takapihan tavernassa, kesän parhautta.

    VastaaPoista
  5. Jotai piti kommentoijja, mut sit tuli likanpoika tähä hetkeks ja unohin...

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com