lauantai 30. lokakuuta 2010

Laitapuolen Lissu vai Marketti-Pirkko?

Niin kaunis on maa
Tuoreita kuvia kun ei ole, myydään vanhaa varastoa.
Aika tavaran kaupitsee sanoi mummo Käkisalmen markkinoilla ja katso, vanha isäntä kelpasi naapurin leskirouvalle ;-)

Meillä on isäntärenki onneksi ihan vakaalla statuksella ja allekirjoittanut torpan vanhempi Armo istuu kohtuullisen tukevasti lempituolissaan. Että ihan pysyvää tämä vain on.

Mutta mikäs otsikko se tänään onkaan?
Nempalle jo piti soittaa sielunhoitopuhelu. Siis oikeasti, meikää dissattiin niin huolella tänään että "Tämä Ei Jää Tähän" -toimenpideyksikkö jalkautuu maanantaina uudelleen rötöspaikalle.

Valtava on asiakaspalvelijan vastuu kun hän asiakkaansa ihmismassasta valikoi. Minä en vaatimattomalla 165 cm (sulka päässä ja korkkareissa) pituudellani erottunut riittävästi, en vaikka seisoin avaralla paikalla kassapisteen vieressä.  Moneen kertaan.

Suoraan sanoen en vieläkään käsitä mikä näkymättömyysviitta minulla oli ylläni mutta kukaan neljästä (viidestä?) osaston myyjästä ei katsonut aiheelliseksi minua noteerata. Olisi kai pitänyt napsutella sormia, huitoa, huutaa ja meluta? Se nyt vain ei oikein kuulu tyyliin. Semmoinen komentelu.

Olisin saanut kantaa puolen osaston ryysyt sovariin eikä koira perään haukkunut. Ei edes niiden koreampien rouvien lemmikkififit. Kuinkahan moni chicuhuoho muuten nosti koipeaan niihin housurekkeihin?
Sun juures on mun juures
Yhden ryysyn (á 80 €) kiikutin kassalle ja pyysin pakkaamaan valmiiksi, se noudetaan kl. 15 mennessä. Ja voivoi kuinka kassan hienoa rouvaa närästikään moinen pyyntö. Olisin toki pyytänyt pakkaamaan hiton monta muutakin rytkyä vaan kun ei ollut henkilökuntaa avittamassa niin sinne jäivät, minnelie varastoihin.

Minun matikallani kauppa on kannatavaa vasta myytyjen tuotteiden myötä, eivät ne siellä varastorekissä mitään tuota. Lienee toisenlainen varastokirjanpito Tavaratalossa :-/

Niin paljon vtutti, suorastaan itketti, että jätin astiaosaston hankinnat tyystin tekemättä ja säntäsin torin poikki takaisin omalle puodille.

Iso-J oli pienen ihmisen asialla ja a) lunasti varatun vaatteen b) kyseli osastovastaavan näkemystä ns. asiakaspalvelun osalta.
Kovasti tuli sorisoria ja selitystä. Silloin kun pitää tekemisiään selitellä, on yleensä sössitty...

Jos olisin oikeasti ollut ns. laitapuolen Lissuja, haiskahtanut ties mille, kusaissut sovariin, potkaissut Koreampien rouvien chihuhuohoja ja ollut hankala, olisin kyllä ihan vaiti. Enkä ollut lidlin pullokuiteilla maksamassa poistolaarin trikoita. Että ihan vaan tavallinen pienyrittäjä torin toiselta laidalta.

Mutta kun ei kelpaa niin ei sitten. Onneksi tässä kaupungissa on vielä muutama muu puoti ja Tavaratalokin joihin kelpaavat ei niin fiinin väen fyrkat, niin onhan ainakin Joululahjahankinnat turvattu.


Jos minä jostain tuohdun niin on se kyllä aina ja iänkaikkisesti epäreiluus, töykeys, tympeys ja hemmetin tyhmä silmänpalvonta.

Omin silmin olen nähnyt kuinka täysin Rantsun Rituksi tulkittava daami kaiveli muovikassistaan setelipuntteja joilla osti hiton monta hiton kallista myyntiartikkelia nimeltä mainitsemattomasta puhelinyhtiöstä.

Euroilla se maksaa markettipirkkokin, kirppisirma ja laitapuolen lissukin. Ja ihan samalla eurovaluutalla sitä koreamman rouvankin tiliä veloitetaan.

Ei kannata ylenkatse ei.

UGH, olen avautunut! Minut lähemmin tuntevat tietävät, että nyt on tosi angsti kyseessä. Paljon minä siedän mutta en tuommoista typeryyttä.

Onneksi sauna oli lämmin, löylyt tasa-arvoisen lempeät ja päivän muukin anti jäi kuitenkin plussalle. Tympeästä ostoskokemuksesta huolimatta.

Elli ehti ulkoilla noin viisi minuuttia kun Iso-J säntäsi ovelle kailottamaan mirripupukultaansa takaisin tupaan...

Nyt tämä kovia kokenut himoshoppaaja (kolkkoa naurua) hinaa bärssen patjan myötäiseen vaakaan ja uneksii maailman reilummaksi!

Huomenna kuvia, huomenna uusia kuvia. Only for you, my friend.

torstai 28. lokakuuta 2010

Hei me kotoillaan!

Veljekset hölmöydessä

Pikkuisen ankeampi aamupuhde koitui kollipoikain kohtaloksi tänään.
Kovalla melulla ja mourulla pakkautuivat kuljetusbokseihin, kohti uusia seikkailuja. Joku fiksumpi yksilö olisi ehkä älynnyt aamu-ulkoilukiellosta, ettei mitään lystiä ole luvassa sellaiselle päivälle. Mutta Heppu Huoletonhan ei tunnetusti ole kuuluisa ajattelukyvystään.

Mouku loppui lyhyeen kun ensin Veli Milton sai takakoipeensa tainnutuspiikin ja Veli Winston jonotti varsin vaisuna vuoroaan.

Minäkin sain osani kissapojan tultua ns. toisiin aatoksiin seikkailun hauskuudesta. Vasenta kämmensyrjää komistaa nyt varsin katu-uskottava skraadu.

Sillä välin kun kolliaiset nauttivat kuuluisaa kokovartalokoomaansa, Elli neiti pääsi eläinlääkärin syyniin. Ihastusta, huokauksia ja lisää ihastelua sai pikkuneiti osakseen. Ja korvapunkkilääkkeen sekä kahdella piikillä vastustuskykyä pahan maailman pöpöjä ja örkkejä vastaan.

Ja se oli kaaaaaamea kankkunen!

Kotona kuljetusboksista löytyi kaksi täysin velttoa kissannahkaa. Turkki kyllä kiilsi kummallakin ihan entiseen malliin mutta muu ulkoinen habitus olikin sitten sitä reissussa rähjääntynyttä travellerikuosia.
Posket oksussa, pallit turvoksissa, muisti menneenä ja vielä kulkuset hukanneena on arvaten varsin hämmentävää herätä. Voisin jotenkin veikata ettei miehisyys ole juuri sillä Tajuamisen hetkellä kovinkaan korkealla.

Iso-J huokasi syvään, myötätunnosta arvatenkin, kun kerroin poikain aamupuuhista.

Mikä siinä nyt muka on niin järisyttävää? Kaksi pientä oliivinkiven kokoista pipanaa jotka kuitenkin sekoittavat elämän täysin.. paljon helpompaa elellä ilman turhia miehisyysrasitteita. Vai mitä likat?

Nassen maailma mullistui täysin, nyrjähti pois paikoiltaan. Jo se, että pakkasin kattilössin laatikoihin ja kiikutin autoon oli suunnattoman ahdistavaa pikkurekkuselle.

Ja kun toin kummallisesti haisevat kissat kotiin, eivätkä ne reagoineet Nasse-Sedän tervehdyksiin, sehän masensi koiraa entisestään. Uskollisesti pieni rekkunen päivysti suihkuhuoneen oven takana ja odotti kohmeloisten kavereidensa toipumista. Ei tarvinne mainita, että jälleennäkemisen riemu oli about järjetön kun pojat purjehtivat heräämöstään pois.

Hei oikeesti, tää EI niin oo mun juttu, ei!
Mitä tulee Elliin ja tulevaisuuden hiirihävitykseen... huonolta näyttää. Elliä pelotti olla ulkona. Järkytti ja kauhistutti. Kyllä ne hiiret meillä kuolee, nauruun.

Rasvamontturinsselessa koki kevyen lumisateen kauheaksi ja pyrki epätoivolla takaisin oven paremmalle puolelle. Olen sanaton ja täysin tyrmistynyt.

"Ettekste tiedä kuka mä oon, ovi auki?!!!"
Huomenna pidän huolen, että Elli juoksee ovesta sukkana ulos kollien... siis konsulttiveljesten kanssa ja jätkät saavat luvan opastaa Ellin pihan tavoille. Veikkaan, että ennen puolta päivää Äitikullan sohvaa kansoittaa kolmaskin karvahäntä ja Patsymummoa ketuttaa huolella.

Iltapäivällä oli ohjelmassa pikavisiitti kaupungille, verottajan puheille piti päästä. Siellähän oli kova tunku, mitä lie hakeneet. Itse selvisin puolen tunnin jonotuksella ja itse akti kesti vajaat 5 minuuttia. Virkailijaa nauratti makeasti kun tämän hänelle kerroin. Ihanaa, että siinäkin virastossa on nykyisin huumorintaju sallittu ja sen käyttö jopa suotavaa.

Ulkoilu on so last season
Illan kruunasi istahtaminen kampaaja-Katjan tuoliin. Kyllä se vaan on semmoinen juttu, että parituntinen kampaajalla on taatusti tehokkaampaa sielunhoitoa kun jollekin kirjanoppineelle ammattiviisaalle juttelu. En tosin ole ammattiviisaita tavannut, joten en voi olla ns. satavarma. Kyökkipsykologina heitän vain valistuneen ja täysin villin veikkauksen.

Poistuin Katjan pakeilta kuitenkin virkistyneenä, hivenen köyhempänä mutta iloisena. Edes tuhnuinen tihkusade ei harmittanut.

Vielä viimeiset kissan yrtsäämät ja allekustut rätit ja matonpätkät koneesta kuivamaan ja sitten voikin köllähtää soffalle. Täällä on vielä kotoiltukin ihan melkein oppikirjamaisesti, ilmassa on sekä uuninlämpöä että tuoreen sämpylän aromia.

Näillä hyvillä teoilla on ehkä piirun verran lähempänä taivasta? Mulle on kyllä ihan riittävä nirvana se, että saan mässyttää tuoretta sämpylää soffalla lojuen, ilman että kukaan jäpättää murusista. Huomenna sekin lysti loppuu, Iso-J tulee kotiin.

Ja aion oikeasti nousta pienen ihmisen kapinaan mikäli tuo yltiöällöttävä termi kotoilu vielä leviää puhe- ja kirjoituskieleen laajemmalti.

Näillä mennään ja tehdään se ilon kautta, hyvällä sykkeellä.

tiistai 26. lokakuuta 2010

Urbaanilegenda jatkaa elämäänsä

... Titan kommentti edellisen kirjoituksen kommenteissa oli kyllä silkkaa kultaa! Paitsi että en minä nyt ole ihan varma onko elämä torpalla mitenkään jaloa, älyllistä saati kehittävää. Muille paitsi meille sitä eläville. Luettuna saattaa olla hivenen tylsää ja itseääntoistavaa. So what ;-)

KOTI *sydänhymiö*
Tästä maisemasta on isojen kylien loiste kaukana mutta hohtoa riittää kotitarpeiksi.
Nemppariini poloinen kokee taas kerran matkailun avartavan ja tällä kertaa erityisesti kärsivällisyyttä kasvattavan vaikutuksen :-) Jokaisella meillä on taakkamme... olkoon se sitten ehta LV tai palohälytys keskellä katalonian yötä. Kumpikaan ei sulje toista pois eikä ehkä ilman toista olisi toista?

Koeta nyt kuoma hyvä väistellä rosmosektoria ja palata hyvässä järjestyksessä kotimaahan. Hieman arveluttaa näinä lentoliikenteen ankeina aikoina buukata lentoja niinkin riskaabeliin kohteeseen kuin rakas länsinaapurimme. Mutta yrittänyttähän ei ainakaan laiteta.



Yritän tässä muuten samalla latailla paria kuvaa mutta näyttää siltä, että sen suhteen toivon saa heittää. Mikäli tuohon yläpuolelle ilmestyy joskus kuva, on se ihan silkkaa tsägää. Bellis ei vain malta lopettaa kukintaansa.


Torstai ei ole toivon päivä, meillä se on kollien pallien kohtalonpäivä, Velloset siirtyvät valmentajaportaaseen ja Elli saa rokotteen katalan maailman tauteja vastaan. Ja pääsee vihdoin ulkoilemaan sydämensä kyllyydestä.

Onhan se ihan epistä, että aamulla jätkät kaahaavat pihalle temmeltämään ja Elli jää strasseineen kimmeltämään radion päälle ja kaihoten kurkkimaan ulkomaailman ihmeitä, ikkunan takaa. Varsinainen ikkunaprinsessa.

Perilliset jatkavat epämääräistä kuumetteluaan ja totta mooses korvissakin jo tuntuu tukkoisalta. Ei kiva ei hyvä.

Että tämmöistä hohtohulinaa tänne meille. Huominen on taas oma lukunsa, Iso-J siirtyy hetkiseksi sinne sivistyksen ja kirkkaiden valojen hohteeseen, me möllistellään (melkein) täysikuun huomassa täällä kotosalla.

Olkaahan oppivaisina maailmalla ja siellä minne elämä teitä kuljettaakaan.
Finnair ei (aina) tuo illaksi kotiin :-/

Torppa vaikenee, mutta vain hetkeksi.

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Aitoja asioita


Kotimetsä. Ei oma mutta riittävän lähellä ollakseen kotimetsä myös meillekin. Ja epämääräiselle karhupopulaatiolle.

Tänään käytiin vähän käppäilemässä ja olipa raikas retki. Metsän tuoksu on niin jäljittelemätön ja aito.
Ei sitä voi pulloon panna ja ruiskia kotiin raikastimena. Aidon asian perään pitää lähteä ja hengitellä siellä kaiken keskellä, metsässä.

Karhupopulaatiosta puheen ollen, kyllä sieltä löytyi rikottuja muurahaispesiä, möyhittyjä sammaleita ja käänneltyjä kantoja. Onneksi ei keskeytetty kenenkään puuhia...
 

Metsäreissun jälkeen olikin aika tutustua juuri saapuneisiin rescuetipusiin. Eikähän laatikossa ollut pelkästään 6 tummaa + 1 blondi tiputiimi vaan toki kolme kanaemoakin tarvitsi uuden kodin.  Puolivillejä kanasia, mitäliä chabonristeytymiä. Kauniita, kovin kauniita. Uskotaan, että sopu sijaa antaa ja nämäkin tirpat laumaamme mahtuvat.

Hyvin kelpasivat torpan antimet uusille tulokkaille ja mukisematta kelpuuttivat oman asumuksensa kodikseen.

Kun kanat oli asutettu onnistuneesti, kurvattiin kaupunkiin kädentaitomessuja tutkimaan. Paljon kaikkea kaunista, kekseliästä ja hauskaakin.

Taidokkaita käsitöitä kaikenkarvaisista materiaaleista alpakkavillasta läkkipeltiin, mateennahkasta päreisiin. Keräsin nipun yhteystietokortteja ja aivan varmasti muutama nettipuoti lisätään suosikkilistoilleni. Pienyrittäjien puoteja kannatan aina kuin suinkin mahdollista.

Nempalle ja miksei muillekin liitän tähän tutkittavaksi yhden linkin, ei niin pienyrittäjien puotiin mutta kuitenkin.
www.qualityoutlet.com Tuonne olisi syytä suunnistaa kun länsinaapuriin kenties piakkoin tiemme vie. Hyvin mielelläni kuulisin visiitin jo tehneiden kommentteja.

Muilta osin päivä menikin lähinnä perillisten kuumeita mittaillessa, mehutötsiä ladatessa ja muutenkin tuskaista oloa helpottaessa, kotipuuhien ohella. Aivan outoja kuumepuuskia kilahtaa molemmille. Tällä haavaa molemmilla olo melko vakaa, tunnin päästä tilanne voi olla taas toinen.

Että edes jompikumpi saisi nukuttua edes jonkinlaiset yöunet, olemme jakautuneet kahden kerroksen väeksi. Itse uinailen vanhemman perillisen kanssa omassa sängyssäni ja Iso-J kera pikkukakkosen lepuuttaa tuvan soffalla.

Kouluunhan kumpainenkaan ei huomenna luonnollisesti lähde, lääkäriin korkeintaan.


Ellimme sen sijaan on matkalla maineeseen. Säihkettä kissanpäiviin ja elämä hymyilee rasvakorvaprinsessalle jota talipalloksikin kutsutaan.

Veli Milton ja Veli Winston saivat uudet pannat myös, hälytintiuku  kaulassa ilmoittaa katastrofin saapuvan. Hetkittäin, etenkin aamuyöstä, tiu´un helinä kieltämättä hieman ärsyttää mutta Vieno Helinä ja Outo Kolina vain vähän verryttelevät... Todennäköisesti tungemme sinitarraa tai erikeepperiä tiukuihin äänenvaimentimeksi.


Kullervo, heleä-ääninen kukkokomistuksemme mekasti tänään erityisellä antaumuksella. Poika on oppinut laulamaan kesän aikana.

Tämmöistä tänne tänään. Täyttä elämää ja aitoja asioita. Ei mitään järisyttävää, mutta arjen pieniä hohtohetkiä senkin edestä. Onneksi on jonkin järjen saanut päähänsä ja ymmärtää nauttia osakseen koituneesta onnesta.

Huomisesta alkaa uusi viikko ja se on sitten lokakuun viimeinen, tälle vuodelle. Ensi kuussa kääntyy torpan blogissa uusi vuosilehti. Kakkujuhlia ja skumppakorkkien pauketta?! Ehkä on, ehkä ei. Sen näkee sitten.

Näihin sammalmättäiden raikkaisiin tunnelmiin, heippa ja hyvää yötä!

lauantai 23. lokakuuta 2010

Snushund Nasse

Nasse ja tunnistamattomat lentävät esineet
Heti kun minä hetkiseksi silmäni ummistan ja vällyihin kääriydyn, täällä on oitis tilanne päällä.
Tässä kävi nyt niin, että pienyrittäjä telkeytyi perheen painostuksesta budoaariin jo kl. 20 aikaan. Perjantai-iltana! Kyllä vain, totta se on ja tuli tarpeeseen.

Aamulla sitten vasta sain kuulla mitä täällä olikaan iltayön tunteina touhuttu. Karhunkarkoitusta!
Nasse oli ollut normaalilla iltaruikkailukierroksellaan samalla kun kattijengiä oli kuulutettu kotiin. Ne on niitä torpan iltarutiineja, kanalan pimennys, kissojen kenttäkuulutus ja koirapartion tarkastuskierros tiluksilla.

Niin vain kesken kierroksen piskipoloinen otti vainun ja säntäsi pimeyteen kohti nallemetsää karmaisevasti haukkuen. Pienikin koira osaa möykätä, terrieri etenkin. Ja Nasse, hevoslaumassa kasvanut rekkuhan ei tunnetusti pelkää isompiaan, väistää toki viisaana ettei jalkoihin jää.

Pimeydestä oli kuulunut outoja ääniä hetki ennen koiran ajolähtöä. Ja koskapa tiedossa on, että lähitilojen välimetsikössä liikkuu jokin supia isompi eikä se suinkaan ole rantaremmin laulukuoro eikä nuorison pussikaljaporukka... niin mikähän se mahtaa olla? Tahmatassu nallukkahan se, vanha kehno.

Onneksi koira oli kuitenkin piinallisen pitkän hiljaisen tuokion jälkeen ilmestynyt taskulampun valokiilaan, turhan kaukana kotoa. Iso-J oli koiran kadottua sonnustautunut asianmukaisin varustein ja lähtenyt koiran perään. Asianmukaisiin varusteisiin kuuluu näissä oloissa myös haulikko. Ja tiedoksi vaan, luvat on kunnossa ;-)

Oli kuulema ollut jännittävää. Minusta aivan turhan jännää. Pysyköön ihminen omissa oloissaan ja karhu omissaan. Silleen se sopu säilyy. Mutta silloin kun höntti koira lähtee viidakon ykänä temmeltämään karhun vainiolle,  on ihmisen tietysti koetettava parhaansa estääkseen yhteentörmäys. Perhekoira ei kuulu karhun asuinsijoille.


Loppu hyvin, kaikki hyvin ja koirankehveli on kotona, pulskana ja hyvinvoivana.

Minä siis nukuin ja tankkasin unta. Tuli tarpeeseen ja aamulla olo oli kerrankin levännyt.
Päivällä piipahdettiin kaupungin riemuissa ja jaksoin jopa kierrokset kahdessa marketissa! Äitikulta hieman innostui shoppaamaan ja minähän yllytin. On se ihan kiva, että seniorikansalainen ostaa muutakin kuin sukkalankoja ja ruisleipää ;-)

Tosi myöhäinen syysasteri jaksaa ja jaksaa
Iltapäivän hämärissä tein karmean löydön pihalta. Ei taaskaan mennyt niinku Strömsössä :-(

Siellähän ne vuorenkilpien alla nököttivät, kesän ulkoilleet amaryllikset. Katsotaan nyt miten ne tuosta tokenevat, vaikuttaa kyllä siltä, että tuli ylimääräinen reissu kukkatalolle. Gnnnnh! Yksi sipuli köllähti ulos ruukustaan ihan vellinä eivätkä muutkaan pirteiltä näyttäneet. Pahuspahuspahus.

Ja ne uusimmat pionit... ei niilläkään taida päästä Strömsön opetuspuutarhuriksi. Ne asuvat nyt lampaitten juomapaljussa turvekylvyssä. Ja palju pidetään niukasti plussan puolella pysyvässä varastossa. Pahuspahuspahus. Kepeät mullat vain niille juurakoille.

Nupulle kerkesi ja sitten pani halla
Sauna onneksi oli ihan entisellään. Idyllinen, lämmin ja rauhoittava. Oli ihanaa istuksia pihasaunan kuistilla ja katsella puutarhan kynttilälyhtyjä. Ja kuunnella samalla ääniä, örinöitä ja vihellyksiä pimeän metsän syövereistä. Luonto on.

Nyt on jo väsyneiden ihmisten nukkumaanmenoaika joten höpöhöpö ja huomenna lisää.

Tässä on muuten erinomaisen hyvä kohta lähettää myötätuntoiset terveiseni epäonnisille Tallinnanmatkaajille. Rosmosektori tuli ja iski :-(

Huomiselle uudet metkut, tää ottaa nyt vinon pinon lehtiä mukaansa ja hiihtelee petiä päin.

Suloista sunnuntaita sinullekin!
Be careful out there.

torstai 21. lokakuuta 2010

Kai von Kansi

Kasvintunnistusta turha  yrittää, oliko joku artemisia?
Kylläpä nukutti makeasti, aamulla havahduin siihen, että rojotin ns. sorkat suorana ja kello kalahti kymmenen. Että se siitä vakuutustouhuihin panostuksesta sitten. Noh, huomenna on päivä uus ja asioita voi hoitaa ihan toimivasti netissäkin.

Onneksi tämä arjen rutiineja ja aikatauluja tehokkaasti sotkeva koululaisten syyslomaviikko lähenee loppuaan ja normaalit arjen aikataulut palaavat takaisin säännöstelemään elämää.

Tämä on Pisamakello, onhan? Titaaa....
Perilliset viettivät tänään varsin tehokkaan lomapäivän. Ensin uiskentelivat pari tuntia vesileikkien merkeissä ja sieltä sukkana paikallisbussilla naapurikunnan puolelle pikkuserkun lomakaveriksi. Josta töitteni jälkeen lunastin kaksi varsin väsähtänyttä reissaajaa. Ilta oli siis vallan vaisu, normaalia perillisten älämölöä kuului sangen vähän. Outoa.

Iso-J:kin palasi pistoreissultaan kotiin, piipahti Espoossa niin sukkelasti, ettei kukaan huomannutkaan. Joskus pitää vain olla ripeä sillä nopeet syö hitaat ja aikainen lintu nappaa pulskimman madon.
Otsikko on huvittanut minua koko päivän. Lienee ihan vanha vitsi mutta minä kuulin sen tänään ekan kerran. Viittaa siihen, että Iso-J pääsi ns. aateliskalenterilaisten seuraan... eikä suulaana miehenä tietenkään osannut olla vaiti :-)

Nyt minä aion olla ripeä ja luikahtaa soffalle vielä hetkeksi.
Jos maksimoisin nautintoni, ottaisin mukaan lautasellisen ihanaa savujuustoa pikkuisina annospaloina ja lasillisen valkoviiniä. Mutta koskapa olen ns. yllytyshullu, kieltäydyn tänäänkin vähäisistä nautoinnoistani ja tyydyn vesilasilliseen. Vesi ja juustot eivät ole mikään ideaali makuyhdistelmä :-(

Nyt tää lähtis tästä, heipatiheipat!

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

20102010

Onko laiskempaa nähty? Kelvoton Veli Milton nukahti työnsä ääreen. Tehtävänanto oli tasoa Helppo Hönö: "vartioi uuninpankolta tuvan tapahtumia ja uunin lämmitystä". Ja jätkä nukahti. Ei ole kissasta kipinämikoksi ei.

Vaan hyvin palaa pitkä halko ja ihana lämpö leviää tupaseemme. Ulkona hyinen sade kylmettää sielut ja varpaat. Onneksi ensiapuna on hyvä varasto villasukkia ja nätti setti koivuhalkoa.

Aamutuimaan sain noutaa oman kiesini pärnäsen korjaamolta ja sora ropisten kurvasin töihin, meinasi tulla kiire mutta ehdinpäs sittenkin. Aamuruuhkat täällä meillä ovat melko pienet näin Länsiväylän veteraanin perspektiivistä ajatellen. Ja ne ovat ohi siihen aikaan kun minun on syytä ilmiintyä asemapaikkaani.

Kummasti aamuhömellystä helpottaa parkkitalon kuukausikortti, senkusvaan osuttaa kiesinsä ovenlävestä sisään ja pari kiekkaa kerroksiin. Parkkipaikkoja on valittavaksi asti. Helppoa ja kätevää. 50 € / kk. Ei paha taksa varmasta parkkiruudusta keskikaupungilla. Pikkukaupungin luksusta.

Komia
Kauas on näköjään kuljettu Torpan blogin alkuperäisestä missiosta.
Alkuperäisen suunnitelman mukaanhan piti kertoilla paluumuuttajan maalaisidyllistä kuvin ja sanoin. Ja nyt sitä vain rahan perässä kurvaillaan, korot kopisten kipitetään asfaltilla ja rohmutaan lisää maallista mammonaa. Ihminen ei ikinä opi? MOT!?

On kuitenkin ehdottomasti mainittava parikin asiaa.
Ensinnäkin täydellinen ympäristönvaihdos on tuonut elämään kauan kaivattua rentoutta ja rauhaa. On sitä "omaa ilmaa" hengitettäväksi, tilaa ja tekemistä. Ja ennenkaikkea oma lupa ja oma valta tehdä mitä lystää. Ei tarvitse alistaa jokaista hemmetin kukkasäleikön kiinnitystä taloyhtiön lupamenettelyyn.

Posliinikukan ylläripylläri
Toisekseen, täällä on säilynyt se kaipaamani yhteisöllisyys ja me-henki.
Omia ei jätetä ja vaikka naapurin asioista ollaan uteliaita, se ei ole pahansuopaa kyyläystä.
Ennen minua ärsytti se "mitähän nuokin minusta ajattelee" -sorisori itsensävähättely. Nyt olen sitä mieltä, että on vain hyvä antaa niille jotain ajateltavaa. Juuri mistään en ärsyynny, mitäpä suotta.

Elämä kuljettaa ja nyt meillä on ihan paras kotisatama, oma torppa josta lähteä huimiin seikkailuihin ja jonka huomaan on hyvä palata elpymään. Täällä on hyvä. Nyt en ole mistään poissa.

Tähän loppuun vielä puhetta hajupommista.
Jo useampana yönä olen havahtunut kissojen yörellestyksen lisäksi outoon, pistävän makeaan tuoksuun. Ensin kuvittelin pullollisen jotain imelänmakeaa Winx-hajuvettä kaatuneen pehmolelukoriin jomman kumman perillisen budoaarissa. Mutta eilen minulle sitten vihdoin kirkastui lemun lähde ja alkukoti.

Täysin mahoksi kuvittelemani posliinikukka onkin salaa, kaikessa hiljaisuudessa kyhännyt KOLME kukkaterttua lehvästönsä suojaan. Ja voi pojat kuinka ne lemuavat.

En tiedä käyvätkö kissat härräämässä lehvästöä, mutta ajoittain sieltä tulvahtaa silmiäkirveltävä katku.

Tässä taitaa käydä nyt niin, että migreenikohtausta välttääkseni joudun leikkaamaan nuput pois.

Toinen posliinikukkamme, työhuoneen ikkunalla sinnittelevä ei ole ollenkaan näin tymäkkätuoksuinen.

Täällä taitaa olla varsin suotuisa pienilmasto kun 11 vuotta jurottanut oikkukukka repeää kukkimaan ja bougainvilleakin valmistautuu jo neljänteen kukintaansa tänä vuonna.

Huomenissa olisi viimeistään perehdyttävä vakuutusten jännittävään maailmaan, aamupäivä meneekin niissä merkeissä. Puolenpäivän vapaani tulee kyllä tarpeeseen, juoksulista on jo nyt läkähdyttävän pitkä.

Iso-J piipahtaa tänään-huomenna renkaanvaihtoreissulla Espoossa ja palaa onneksi huomenna kotiin. Jätän suosiolla osan juoksevista asioista (kuluista) hänelle...

Nyt moikat tänne ja heipat sinne.

tiistai 19. lokakuuta 2010

Häiriöitä kuvayhteyksissä

"Image uploads will be disabled for two hours due to maintenance 
at 5:00PM PDT Wednesday, Oct. 20th."

No nyt on bloggerhomman propellipää vihdoin saanut kivasti tulosta aherruksestaan. Hallintapaneelissa on nyt ihastuttavasti tuommoinen info kertomassa tökkäävistä kuvansiirtomahdollisuuksista. Se on kuulkaa edistystä tuommoinen tiedottaminen.
Mie laitan vastavetona ja infosta kiitollisena kuvitukseksi datahenkistä symbolia:

@@@

Tänään tuli kyllä kuvanlatausrajoitus tarpeeseen, ei mulla olisi mitään tuoreita kuvia ollutkaan. Päivä päivältä aikaisemmin laskeutuva hämärä asettaa kummia rajoituksia ennestään rajalliselle kuvauskalustolleni. Kaamoksen edistyessä ns. päiväntuore tavara on torpan blogissa harvinaista herkkua :-) Eipä kyllä ole bloggaajakaan ihan tuore tapaus joten samoilla häpeillä menee.

@@@

Satu T. ja 2/3 perillistä tulivat pullapussia heristellen kahviseuraksi, kivakiva ja kiitos juttutuokiosta. Elämä on mielenkiintoista ja välillä hieman haasteellistakin, etenkin teenixien kanssa. Olkoon voima kanssasi ja muita Star wars -henkisiä tunnelmanpiristäjiä. Perästä tullaan, kuulen jo finnikeijun siipien läpsytystä *gnnnh*
@@@

Ja ettei orastava autokuumekaan suinkaan laantuisi, yksi viekkaan autokauppiaan kätyreistä lymysi puodin oven takana kun rullailin murtoportteja kiinni. Ennemerkki?! Viekasta vakoilua? Ajantasaista tarvekartoitusta? Noh, hemmo saa puhtaat paperit, oli tuttu mies ja ihan säädyllisillä asioilla; treffeille menossa.

Lupasi tosin toimittaa auton paperit allekirjoitusta varten heti seuraavana työpäivänä, mikäli akuuttia autonvaihtohalua ilmenee lähiaikoina. Onneksi saan oman pikkukiesini huomenna pärnäseltä, entistä ehompana. Pahuksen inhorealistinen tilitoimisto, istutti mokomia autoajatuksia hölmöön mieleeni.

@@@

Seuraavana lohtua ja lämpöä pienyrittäjän paineistettuun elämään tuo kotisauna, bastuista parhain. Olenhan juuri onnistuneesti täyttänyt elämäni ensimmäisen työsopimuslomakkeen, työnantajan ominaisuudessa. Tukka pystyssä kauhusta, vastuusta ja muusta aikuisuutta vaativasta.

@@@

Palataas taas, torpalla toki jatkuu avointen ovien päivät, kohta paukkuu 14000:n kävijän lukemat. Hoplaat sille, kiitos teille! Tuttua hölinää, ajatusten tonavaa ja kyseenalaista kuvataidetta jatkossakin tarjolla kaikille torpan nettivieraille.

maanantai 18. lokakuuta 2010

Jottinsamoista

Viimeiset pelargoniat kurkkivat ulos pakkasaamuun, ovat onnekseen päässeet talvehtimaan ikkunan plussa-asteiselle puolelle.

Sehän ei ole mitenkään itsestäänselvyys, että muistan kaikki talven varuilta tehtävät toimenpiteet suorittaa, oikeassa järjestyksessä ja ajallaan.

Jäätyneitä pelargonipurkkeja on jokusen kerran itkua tuhertaen kannettu sylin täydeltä biojätteeseen.

Ei meillä tänään pakkasta ollut, ei ollenkaan. Ja ne ensilumetkin on nyt nähty, sulivat pois.

Joten pihatyökausi jatkukoon. Persiljaakin on vielä kahtaa sorttia lumihupun alla, aivan priimaa ja käyttökelpoista.

Olin jo menossa unitankkaukselle kun muistin, että uuniin tänä iltana aikomani mureke on vielä jääkaapissa tekeytymässä ja jonkunhan pitää toimia paistovahtina. Se joku ei tunnetusti ole Iso-J joten nakki napsahti ja tässä sitä pönötetään vahtivuorossa.

Eilinen etsintä ei valitettavasti tuonut tulosta, ei jälkeäkään kadonneesta.

Eilinen sen sijaan toi meille yhden lainalapsen ja mukavaa vaihteluahan se on meillekin. Marsut saavat teholiikuntaa kolmen kirittäjän ansiosta ja ovat jo aika näpppäriä agilitymarsuja. Tarkistin toki labyrintin olevan marsuturvallinen ja asianmukainen. Ja marsupojat itse näyttivät nauttivan actionpläjäyksestä täysin rinnoin.

Maanantai alkoi visiitillä pärnäsen korjaamolle jonne haikein mielin jätin luottokiesini työstettäväksi. Huomenna pitäisi olla taas soiva peli ja se on hyvä uutinen se.

Ihan kiusallaan ovat viekkaat autokauppiaat tuoneet paikalliseen kauppakeskukseen hienosti säihkyvän punaisen Suttura Forresterin -vai mikä lie harvesteri se nyt sitten automiesten tietotoimiston mukaan onkaan. Vaan on se hieno.

Melkein voisin tunnustaa pienen autokuumeen läikähdyksen sisälläni. Melkein. Mutta mitään en tunnusta ;-) Sitäpaitsi ne viekkaat autokauppiaat omistavat valtaosan kyseisestä kauppakeskuksesta joten saavathan he tuoda sinne näytteitä laajemmankin kirjon.



Nyt kun minä tyrkkään sen lihamurekkeen uuniin, voinen elätellä ihan realistisia toiveita päästä nukkumaan tunnin sisään. Tunti aikaa työasioiden hoitoon? Eh, ei kiinnosta vakuutustarjousten vertailu.

Sen sijaan työstän pari kerrosta ikuisuusprojektiani, sitä ihanaa villaista peittoa jonka ns. laskettu aika lienee talvella 2012 tai jotain. Laitan kuvan kun on valmis. Onneksi valitsin väreiksi ajattomia sävyjä hevosvärikartasta, ovat aina passeleita.

Jotta tämmöstä tänne tänään, maailma pyörii yhä paikoillaan ja elämä jatkuu.

Kiitos käynnistä, tervetuloa uudelleen!

lauantai 16. lokakuuta 2010

Kadonneen jäljille

Kuvassa eräs kotoaan poistunut, naapurin karvainen kolli (?) joka ilmeisesti aikoo olla eturivissä kun jonotusnumeroita Ellin kosijaisiin jaellaan.

Aina valpas Nasse-setä bongasi kosijan riihestä ja yhdessä hännänheilautuksessa katti oli parkkeerattu pihakoivuumme. Sinnittelee siellä vieläkin.

Sitten paljon paljon vakavampaan asiaan.
Reilut puolitoista viikkoa taakse päin täällä Pohjois-Karjalassa kotoaan poistui vakavaa muistihäiriösairautta poteva naishenkilö.

Hän ei ole suoranaisesti sukua eikä perhettä, mutta erään hyvin läheisen ihmisen sisar. Etsinnät ovat nyt Kolin maisemissa, vaikeakulkuista, haasteellista aluetta kuten monet ehkä tietävätkin.

Koska ns. viran puolesta tehtävät etsinnät on nyt lopetettu, etsintää jatkaa suku, perhe, ystävät ja vapaaehtoiset. Tältä illalta on sekin lopetettu. Iso-J liittyy huomenna rinkiin ja toivottavasti moni muukin paikallinen voi lahjoittaa vapaapäivänsä valoisan ajan tunnit tähän raskaaseen urakkaan.

Hiljaiseksi pistää ihmisen kohtalo. Painat takanasi kotioven kiinni, etkä enää muista missä koti on.

En oikeastaan ole keksinyt mikä olisi epäinhimillisempää. Kun ihmiseltä viedään muisti, muistot ja kaikki se tieto, kokemus ja oppi mitä elämä on antanut, ihmiseltähän viedään silloin kaikki.

Ajattelemisen aihetta tähän syksyn pimeään iltaan. Tuolla jossain ulkona harhaa nainen joka ei tajua olevansa eksynyt. Varjelusta ja suojelusta matkalleen, hälle joka pimeässä vaeltaa.

Toivottavasti etsinnät ja läheisten piina päättyy pian. Oli löytö sitten mitä tahansa.
Toivotaan parasta.

Nyt ei oikein irtoa enempää.

perjantai 15. lokakuuta 2010

Kaikenlaisia saalistajia

... tähän on nyt turha odottaa mitään puumanaisiin viittaavaa aasinsiltaa saati muutakaan ontuvaa "kevennystä". Tänään on ollut totisia tapahtumia, käydääs kimppuun petokissan tavoin:


Kuten kuvastakin näkee sokeakin otsallaan, lunta on ihan riittämiin. Nytkin taitaa tulla lisää. Mutta ei hätää, se kyllä vielä sulaa sillä mulla on z kappaletta pioninjuurakoita yhä väärällä puolen maan pintaa. Ja tänään vielä marketin halvennuksesta hankitut sipulikukkaset, kolme pussukkaa vain ;-)

Kissapojilla riemua riitti, lumi pöllysi ja jopa salavan lehdetkin kelpasivat painikaveriksi. Eipähän lopu harjoitusvastustajat aikoihin.

Kanat eivät sen sijaan sännänneet pihalle, hyvin oli hiljaista sakkia Kullervon salongissa.
Syykin selvisi kun naapuri ajoi pihaan. Tällä mäellä mellastaa nyt kaksi tämmöisiä jälkiä jättävää könsikästä:

Ei lue pohjassa goretex eikä nokiajalkine, ehta karhuepeli se on. Naapurin biojätesäiliö oli viskelty ympäriinsä ja toisen naapurin roskis pieksetty säpäleiksi. Meille suunnatessaan oli korjannut kurssia ja loikannut kylätien yli. Meillä on tosin liiketunnistinvalaistus pihalla joten ehkä se on räpsähtänyt oikealla hetkellä päälle.

Paikallisradiossa oli myös kerrottu, että koulun liepeillä hengaava pihakarhu on nyt saanut tuomion eli kaatolupa on leimattu. Kieltämättä helpottaa vähän huolta lasten koulumatkasta läpi pimeitten taipaleitten.


Vierellä on paikalla käyneen tuttavamme jäljet, Iso-J heilui kameramiehenä ja karhukoira Santra otti haisua. Samainen Santra joutui pari viikkoa sitten lähikontaktiin karhun kanssa ja pientä jälkikäyntiä ynnä stressireaktiota niin tiivis kamppailu nuoreen koiraneitiin jätti. Harmi jos ei toivu ennalleen.

Karhut ovat täällä oikeasti arkipäivää, samoin sudet. Ja kyllä se näillä selkosilla vähän mietityttää kun pitäisi perilliset lähettää koulutaipaleelle halki suden ja karhujen asuinalueiden. Etenkin kun eivät enää väistä edes ihmistä, samalla tunkiolla käyvät kaivelemassa päivänvalolla :-/ Joskus saattaa tulla sanomista puolin tai toisin, ellei peräti kiistaa. Ja se ei pääty hyvin.

Mutta nyt keskityn vihdoin vaihtamaan kuulumisia sisareni kanssa, saatiin kerralla isompi satsi sukua torpalle!

torstai 14. lokakuuta 2010

Valkoinen hiljaisuus

Winston visioi outoja

Plösö-Winston ennusti, että lunta tulee tällä viikolla.
Ja katso! Ihme! Ensilumi!

Nyt ei tarvitse arvuutella onko lunta vaiko eikö.
Kyllä sitä on. Nyt vajaa 10 cm ja pyrystä päätellen aikoo sataa vielä toisen samanmoisen setin, ainakin.

Minä oikeasti toivon, että jokaikinen jolla vielä kesäkiekot autossaan on, eivät lähde niillä aamuruuhkiin liukastelemaan. Menkää taksilla, bussilla tai jollain muulla pitävätassuisella pelillä.

Iso-J ahertaa parhaillaan lepakkoluolassa varikkohuoltohommissa. Pesoliton talvitassut ovat luonnollisesti vielä Espoossa mutta onneksi torpalla on kohta edes yksi kelinmukaisesti varustettu menopeli.

En viitsi enää palata niihin tunnelmiin joissa pliukastelin kotia kohti illan hämärinä mutta hyvin tuiskuisina tunteina :-/

Kuka pölli Ellin ällin?  

Luonnollisestikaan minulla ei ole kuvia ensilumesta, olihan pimeää kun torpalle karautin ja yhä pimeämpää on nyt. Mutta veikkaisin, että valtaosa lukijoistani on toki tietoinen millaista lumi on. Se on tällä nimenomaisella hetkellä varsin kylmää, märkää ja tuntuu perin ikävältä villasukissa. Hörppäsi sukka lunta kun retuutin marsupoikain asumusta purunvaihtoon. Inte kiva.

Tuhmurikissa Milton tekee hienoja loikkajälkiä lumipeitteeseen ja mukana tanssissa oli vielä  hetki sitten hiirivainaakin. Nyt arvatenkin hankeen hukkunut.  Minusta moinen tanssii raatojen kanssa täyttää jonkinlaiset ruumiinhäpäisyn kriteerit (onko niitä?) mutta kerropa se kissalle.


Muuta (puolijulkisesti) mainittavaa tälle päivälle ei juurikaan kertynyt. Leppoisa aamukahvihetki tilitoimistolla ja täysipituinen työpäivä siihen päälle. Aamulla kun aikaisin aloittaa, yömyöhällä joutaa lepäämään. Pienyrittäjän luksusarki on niin tätä. Onneksi useimmiten ihan tavallista arkea.

Ensi viikolla perilliset chillailevat lomalla koko viikon. Hetkittäin käy kateeksi. Mutta vain hetkittäin.

Ja nyt pikakurkkaus uutisotsikoihin ja sen jälkeen yritän luikahtaa hetkeksi lepopuuhiin. Aamu on akuutti ihan pian.

Kevyellä kaasujalalla sitten siellä aamuruuhkassa, kiitos!

tiistai 12. lokakuuta 2010

Kirjoihin ja kansiin


Ennenkuin kerron laajemmalti mitä niihin kirjoihin ja kansiin on tällä päiväyksellä pantu, katsellaan ensin näitä talven verryttelyharjoituksia.

Aamulla oltiin pakkasella ja tuon verran lumihötöä löytyi, ei paha. Toista se on ollut Nemin tietotoimiston keliraportin mukaan keskisemmässä osassa maatamme. Lunta on tullut ihan rivakasti.
Osasin olla kiitollinen maltillisesta talven tulosta, autossa on vielä huomisiltaan saakka kesäkiekot alla. Perillinen sen sijaan tuiskahti fillarilla kahdesti nurin koulumatkallaan. Onneksi ei käynyt pahemmin. Pientä vekkiä pilotin polvessa ja pari henkistä mustelmaa. Niistä toipuu.

Pakkasin kuitenki fillarin autoon ja vien lapsosen huomenna nelipyöräisellä kouluun, tulkoon sitten iltapäivällä kotiin omine kyyteineen, tiet lienevät sulat jo silloin, myös nuo pienemmät syrjänperän koulutaipaleet.


Tänään oli muutenkin mukavien viestien päivä. Ainahan se on kiva saada positiivista palautetta ja erityisen mukavaa on kuulla hyviä uutisia ystäviltä. Savu-kuomaa onnittelen vielä täälläkin, hyvä homma ja myötätuulta purjeisiinne! Iso etähali *rutistus*

No mitteepä sinne kirjoihin ja kansiin sitten on tänään rustattu?
Sinne on lyöty kakkospalkinnon leima yhdelle erityiselle pikkuiselle tammalle! Tällä leimalla erityinen pikkuinen tamma siirtyi kantakirjatammojen jaloon joukkoon. Luonne 10 ja liikkeet 9. Eikä muissakaan arvostelukohdissa ollut kasia huonompaa arviota. 


Alkaa vähitellen kuumottamaan se tekeillä oleva hevosenpoikanen ;-)
Siitä tulee niin hieno, että kukkahattu lentää vielä useasti ilosta ilmaan! Että on sitä sitten vihdoin osattu olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Lähetin iloissani viestin "Priimaa pukkaa" ja sain vastauksen: It looks very easy, but it´s not difficult.
Se on just näin, kerrankin! Kiitti Nita, kiitti kaikki. Enää piiiiitkän pitkät kuukaudet jännättävänä ekaa jälkeläisnäyttöä. Ja sitten paukkuu henkselit. Ponnella!


Nyt on tullut aika pistää läppärinkin kannet kiinni ja parkkeerata petivällyihin.  Veli Winston parkkeerasi itsensä reppuun heti aamusta, arvasi kai, että pikkuemäntä kaipaa pehmustetta koulumatkalleen.

Be careful out there!

maanantai 11. lokakuuta 2010

Tattis ja tasaraha


Antaa valuu vaan, virrassa on voimaa ja virta vie ajopuuta eteenpäin. Joki on hieno!
Nyt ei ole kirjoittajalla virtaa kuin rahtunen ja ajatuskin köhii, yskii ja rykii. Paikoitellen jopa pätkii.

Viime yö ei ollut laatu-unien aikaa, maanantai noin kolmen tunnin levon jälkeen on mielestäni aika epäreilu homma. Voittajana kuitenkin kurvailin kotiin, hyvä minä.


Huominen tiistai ei kuulosta ollenkaan näin vaativalta (vielä) ja mikäli olen puoliksikaan niin fiksu kuin luulen, menen ajoissa nukkumaan. Hoh, uskokoon ken tahtoo... sähköpostit on vielä(kin) tsekkaamatta ja Nitan kenties jo kaipailema tekstintyöstö on.. ~öööh~ alkutekijöissään. Kuulostaako paremmalta jos kerron, että aloittamista vaille valmis?

Iso-J kurvaili aamuhämärissä itsensä lakeuksille, kuittasi juuri Pietarsaaresta. Pitkää päivää on tehtävä kun reissuun lähtee, ei fiilistelymatkailu lyö leiville, ei.

Kurvailin tänään myös matkahuoltoon, siellä se pionikeikka odotteli. Tuli Joulu ennakkoon! Voi mitä ihanuuksia (mustia, kellarinhajuisia juurakoita) sieltä löytyikään! Pitäisi vielä tsekata kuvatarkennuksella tilaukseni värit ja pläänätä istutushommelit. Sittenhän se on ns. läpihuutojuttu nakata juurakot multiin ja viettää talvi kädet kyynärpäitä myöten ristissä toivoen suotuisia talvehtimisoloja euroopan ihmeille.

Jos joku on hullunpuuhaa niin pionikokoelmaan ryhtyminen.
Meillä ei kukkinut tänä kesänä yksikään pioni. Ja niitä on jo nyt 11 erilaista. Plus tänään tulleet x kappaletta... *ooops*

Toisaalta, tänään havaitsin eräässä posliininkukassa kaksi nuppuista kukkaterttua, kymmenen vuoden hoitopalkka taitaa nyt olla tulollaan! Kukahan se joskus vinoili meitsin kärsivällisyydestä, lälläslää!

Joten vuosi tai kaksi pionin juurakon saapumisesta kukintaan ei todellakaan ole mitään. Tai on se, peanuts. Tita ja muut pihahörhöt totistaa :-)

Rekkusetkin näkyy jo kahtena!
Eilen meillä jytisti myös sikaravien pappalähtö. Tuulennopea Nassehan se taas yllätti ja jo esittelyssä takamatkalle jäänyt Bob vinkui turhautumistaan. Jotkut vaan on luotuja juoksemaan. Sitäpaitsi Nassella oli maailman paras valmentaja, Harmaa Hevoseni Hawken R.I.P.

Taidanpa sammutella torpalta valot, pöyhiä hiilloksen yötä vasten ja kömpiä petiin. Sähköpostin ehdin (ehkä) tsekkaamaan aamullakin ja puheluitahan ei enää tähän aikaan ole soveliasta kuitata. No can do.

Pölhö. pölhömpi ja kaverin koira!

Huomennakin menee myöhään, joitain kirjaimellisesti juoksevia asioita on hoidettava ennen kaupunkialueelta poistumista. Ja noin ziljoona puhelua. Lisäksi pitäisi älytä suodattaa puheluista ne yhteystietojen päivityspalvelukauppiaat, ylipirteät liittymätarjoajat ja muut verenimijät eli varsinaiset aikavarkaat. Viheliäinen on puhelinmyyjän osa... ei heru ymmärrystä täältäkään.

Eivät usko millään, etten todellakaan tarvitse lisänäkyvyyttä netissä saati muualla. Ihan hyvin riittää jo nyt :-)

Tattis ja tasaraha *zzzzzzzzzzz-zzzzzz-zzzzzzzzzzzz*

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Tää kaupunki

Pielisjoenlinna, mielestäni yksi upeimmista rakennuksista tässä kaupungissa.

Joensuussa parasta on joki. Paikalliset siihen lienevät niin tottuneet, etteivät jokea juurikaan huomaa. Paitsi ruuhka-aikoina kun kaikki kolme siltaa ovat jumissa.

Turistin ja paluumuuttajan silmiin joki on ihana raikas väylä ja olennainen osa kaupungin ilmettä.

Virtaava vesi tuo elinvoimaa ja poistaa kuonaa, seisova vesi ummehtuu ja alkaa lemuta.

Se on muuten ihan sama ajatusmaailmassa. Joskus tekee todella hyvää kääntää ajattelunsa suuntaa, edes leikisti. Edes hetkeksi. Silloin saattaa huomata, ettei musta olekaan niin mustaa eikä valkoinen aina ihan valkoista. Pinttymät vääristävät värejä -ja ajatuksia.

Menipä monisyiseksi.
 
Joen mutka kuivilla, ei ole satanut tai sitten pato on kiinni
[ MUOKS kl. 22.45: nyt taas toimii kuvalataus, ainakin yhden kuvan verran ]

Aamulla satoi ja oli kurjan harmaata. Sitten tuli raikas tuuli pohjoisesta ja taivas on taas sininen. Ja ilma hyytävän kylmä. Tästä se nyt lähtee, ilmojen jäähtyminen ja talvi pääsee voitolle. Vain hetkeksi.

Sunnuntaipäivä hyödynnettiin viimeisen päälle mainiosti. Aamusta vähän kone yski, naapurin isäntä rämisteli peräkärryineen pihaan kl. 8.15 jolloin totesin tylysti asian tilan ja käänsin kylkeä. Latasi sovitut kolme heinäpaalia riiheen ja poistui kamalalla räminällä (tyhjä kärry). Ja rekku havahtui vahtimaan vasta tuolloin. Sekin riitti saattamaan aamuäksyn rouvan raivon partaalle.

Ilosaaren laguunin uusi taustahahmo, ennen siellä oli teurastamo!
Käynnistyihän se päivä sitten pitkän aamiaisen jälkeen ja paljon tulikin valmista. Iso-J erehtyi törkkäämään lapionsa yllättäen vanhaan betonivaluun ja nyt on sitten varaston edusta salaojitettu ja sepelillä kuorrutettu. Loppuuko kevätlillu, sen näyttää aika. Ja sateet.

Puodin varastointihommatkin on nyt kondiksessa, kiitos yleismies Iso-J:n. Pientä päänvaivaa tuotti sunnuntai-illan kulkureitti mutta selvisihän se, hissillä alakerran kautta takaisin katutasoon. Kynnyksen ali toisinsanoen. Rimanalitus on tuttua puuhaa mutta että ihan kynnyksen ali ryömitetään pienyrittäjää... ihan uutta mulle.

Ihana Ilosaaren laguuni
Muutama muukin rästinakki on nyt siirretty done-osastolle, mm. kaikki liiketunnistinvalot ottavat osumaa myös yöepeleistä.

Eipähän tässä muuta osaa kuin tarrata ihanaan Ainojäätelöön ja hukuttaa loppuilta suklaajätskin syövereihin. Aamulla Iso-J karauttaa baanalle kohti länsirannikkoa ja perilliset palaavat oppivelvollisuuden ääreen. Perjantaina lienee lupa odottaa sisareni pesuetta syyslomareissullaan tänne ja mitähän muuta uusi viikko tuokaan. Sen näkee kun elää.

Palaan pian -tai myöhemmin. Hellurei.