lauantai 10. huhtikuuta 2010

Laidunkausi BBQ


Sellaisena aurinkoisena Huhtikuun lauantaina jolloin aamu on lämmin ja enteilee lämmintä päivää, ei ihmiskurja voi olla naama nurin. Eihän? Silloin paluumuuttajalle tulee huima tarve päästää eläimetkin nauttimaan vapaudesta. Ja koskapa emme ole kettutyttöjä (paitsi Nasse) päätimme vapauttaa kanat.

Koppileiritys loppui ja laidunkausi 2010 alkoi:


Lauman vanhin rouva (virkäiältään) marssi ulos, huomatkaa tyyli viimeiseen saakka: sääri ojennetaan kunnolla, Sanelma Vuorrekin (RIP) ilahtuisi tästä eleganssista. Marskin marssilla rouvat ISA Brownit askelsivat juhlallisissa tunnelmissa ramppia alas.

Siitä olikin melko luontevaa jäädä odottelemaan kanojen ulosmarssia ja nojailla haravan varteen kevätauringon helliessä kalvakkaa naamaa. Koira otti kanasten ulosmarssin erittäin tärkeänä turvaamistoimena ja partioi häntä tanassa tarhan aidan viisaammalla puolella.

Hurjan nopeasti tuli siistiä jälkeä takapihalla, märät salavanlehdet ovat toki painavia mutta kuivahtavat tosi nopsaan lämpöpenkkien pohja-aineeksi.

Urho Kukkonenkin ilmiintyi rouvain jäljessä ulkoilemaan, olli kovin kovin tohkeissaan -ja kaipasi ilmeisesti aurinkolaseja kun hakeutui rouvain taakse ;-)

Mikäpä olisi parempi päätös laidunkauden avajaisille kuin grilliparty? Eiväthän mallorcalaiset pikkuperunat suinkaan vedä vertoja kotimaiselle Siiklille mutta herkut herkkuina ja tänään syötiin kuitenkin Weber-menu. Eihän se lammaskaan ollut kotimaista... sitkistynyt matkalla.

Grillivire on kuitenkin kohdallaan ja paranee tästä, vappuna ote on jo huomattavasti ammattimaisempi. Niin grillaajalta kuin grilliltäkin.


Kanaset piti nostaa rampille ja tyrkkiä luukusta sisään, sellainen pulina ja tohina kävi iltahämärään saakka tarhan puolella. Mutta nyt on rouwasväki nukkumassa ja odottaa huomista puuhastelupäivää aivan yhtä innoissaan kuin  mekin.

Nyt ihastuttava velvollisuuteni on kirmata pihasaunaan, sekin otettiin talviteloilta käyttöön. Kesäsesonki on niin aloitettu. Ja sesongin avajaisilta on erittäin otollista aikaa erinäisten projektien läpirunttaa... neuvotteluille. Ja nyt ne peukut pystyyn, joka iikka...!!!


Tässä viikon kaunein rivi, ei se ihan seitsemän oikein ole mutta onpa aika hauska muuten. En olisi vuosi sitten uskonut, että tämänkin hauskuuden saamme kokea. Siistiä.

Seuraavaksi pääsee ääneen Pihasaunan Löylynhenki, hiljennymme kuulemaan....

8 kommenttia:

 1. Ahhhh.. ihania kanasia ja kukko! Niitä vaivihkaa hiljaa kahdehdin. Kukko ja viisi kanaa on ollut toiveissani vissiin seitsemisen vuotta. Siinäpä on odotusaikaa kerrassaan...

  Toivotan leppoisia löylyjä ja yhteisymmärrystä neuvotteluihin! Raporttia neuvottelujen edistymisestä seurataan varmasti laajalla mielenkiinnolla ;)

  VastaaPoista
 2. Piti vielä tulla piirtämään, että onpa teillä Onnellisia Kanoja!

  Toivottavasti saunaparlamentti löytää yhteisen löylynheiton tahdin. Nyt on ponnistus kohdallaan ja maali selvänä tulevaisuudessa. Voihan se maksaa aasin, vuohen ja riikinkukon... mutta so what?

  VastaaPoista
 3. Ej riikinkukkoa, jos VeeÄrrältä kysytään. Se varmasti muistaa ne legendaariset Husön aluekisat, joissa riikinkukko tepasteli radan vierellä pilaten muutamien ratsukkojen suoritukset... : )

  Riemunkirjava rääkyläinen oli jotain niin outoa, ettei pienen hevosen pääpyli pystynyt ymmärtämään.

  Täällä kevätaamu parhaimmillaan. Kävin viskomassa poijjaat pihamaalle ja nyt odotan lääkkeen vaikutusta (lue imeytymistä), jotta voin ryhtyä sumpin keittoon.

  Meilläkin korkataan tänään grillauskausi avatuksi, laidunkauteen on vielä aikaa...

  Jännä päivä. Yhdet kaverit menevät katsomaan koiranpoikasta itselleen ja kuka mitäkin ; )

  Tampereella olisi hevoismessut, muttei tällaisella kelillä erkkikään lähde niin pitkälle ajelemaan. Hevostellaan ihan täällä kotimäjellä.

  Tita, jokos tänä suvena niitä tipusia tulee teillekin ?

  VastaaPoista
 4. Vielä kerran toitotan mielipiteitäni: Majakarille kuuluu kanat!

  Hirnakka, laita mulle sähköpostissa noi kanojen kuvat ... ne on niin HIENOJA, että ne vois vaikka maalata!

  Urho Kukkonen on hyvin koulutettu, seisoo kuvassa naisten takaa. :D)

  VastaaPoista
 5. Jep, tänne kuuluu kanat, mutta tarttee sen kanalankin :) Ja kasvihuoneen kans!
  Ulkona on aivan julmetun ihanat kelit, välillä aurinko pilkahtelee, seitsemisen astetta lämmintä! Linnut laulaa ja moottorisaha kans. Tehdään polttopuita tuosta rannan lepikosta.

  Välikaffit virkistää! Nyt painelen takaisin ulos... pitäisi tehdä paperihommiakin, mutta ei kerta kaikkiaan malta olla sisällä... sitä se kevät teettää!

  VastaaPoista
 6. Minäkin kesto-haaveilen kanasista, mutta haaveksii taitaa jäädä, jos ei lottovoitto tupsahda. Turhan arktiset olosuhteet tuossa hapantuvassa vanhassa navetassa.
  Kasvihuonekin tarvittas ja koira.
  Kohan joskus on rahaa ja aikaa, niin ainakin se koira ja kasvihuone. Nyt on liian hektistä tämä elämä. Täytyy tyytyä ihailemaan muiden elukoita.
  Nimim. norsunkin ottasin, jos voisin tarjota sille optimaaliset olosuhteet ;-)

  VastaaPoista
 7. Mulla on palkokasvi kavereineen nenässä. Molemmissa sieraimissa. Miehen passas kaataa puita muutaman metrin päästä metsän puolelta, mutta ei pyytämiäni pihan puolelta. Ei kuulu hänen hommiinsa. Arvatkaa kuka alkaa laskea kans hommiaan... tiukkaa arviointia kuuluuko joku homma toimenkuvaan vai ei...

  * Ngggghhhh! *

  VastaaPoista
 8. ohhoh, taitaa Titalassa miesväkeä vieläkin kirveltää se syksyinen koivusavottasi. Muistaakseni todistit silloin varsin näyttävästi, että pysyy se saha sinunkin näpeissäsi...

  Hanna, ota kesäkanat. Ja kiikuta talveksi hoitoon. Niinhän ne meilläkin ovat, talvilomalla sekä Alholaiset että Vanhan Liiton tehomunijat. Ainoastaan loppiaisena tulleet avioerokanat jäänevät meille pysyvästi.

  Kesäkanalaksi riittää vaatimattomampikin rakennus, kunhan on kananpitävä. Ja mieluummin pitää minkit sun muut pienpedot ulkopuolella.

  Palajan kanala-asiaan päivitystekstissä... aivan tuossa tuokiossa.

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!