perjantai 5. maaliskuuta 2010

Perjantain lumikatsaus

 

Nyt on kyllä kaikki kevään elementit ilmassa. Tästä ei ole enää pitkä aika leskenlehtiin. Aamun pihahommien jälkeen istahdin hetkeksi eteläseinustalle aurinkoon ja voi jestas kuinka valohoito tekikään hyvää, siinä sitä torpantyttö retkotti kuin lisko lämpimässä ;-)

Ihan aamutuimaan kahlailin vähän kartoittamassa pihan kulmia ja lumitilannetta eri puolilla torpanmäkeä. Tuommoinen hassu vana lähti pihasaunan nurkalta ja kulkijan reitti jatkuu piiiitkälle omenapuiden siimekseen. Siellä jäljet sotkeentuvat rusakonretkujen temmellyskenttään. Mitään tolkkua ei jälkijanasta saanut sillä se oli kuorrutettu puuterilumikerroksella. Vinhan näköinen kuitenkin.

Tämä kuvarumilus näyttää kanatarhan lumitilanteen. Kieltämättä näyttää siltä, että kanarouwain koppileiritys jatkuu vielä muutaman tovin. Saattaa heltta nyrjähtää jos kanaset tuommoiseen hankeen usuttaa. Eivät ehkä arvosta lumikylpyjä vaan kuopsuttavat mieluummin sisätiloissa puhtaita puruja ja pehkuja. Ensi kesän hommiin on lisätty kanatarhan aitojen kunnostus ja haukkaverkon viritys. Aitaan voisi kyllä laittaa jotain kiipeävää kasvia... tai auringonkukkia, tuo on etelänpuoleinen aita.. merkitäänpä ajatus muistiin.

Koululaisilla alkoi nyt hiihtoloma. Lähdetään mekin reteesti ihan etelään lomalle ;-) Mutta vasta ensi viikon puolella. Äitikulta jää torpanvahdiksi ja eläinlaumaa kaitsemaan. Ilmoitti hyvin pontevasti, ettei Espoossa ole hänelle mitään. Ja ojensi ostoslistan mukaan -että jos nyt kuitenkin jotain.


Lumitilanne näyttää aika muhevalta myös etupihalla. Tarvitaan useampi keväinen auringonsäde ennenkuin tuosta kuoriutuu perennapenkki esiin. Siellä ne jossain lumen alla ovat, päivänliljat ja jouluruusut. Ja 800 kukkasipulia. Toivottavasti myyriä 0 kpl.

Päivän ajo-ohjelmassa näyttäisi olevan markettireissua ja matkahuoltovisiitti. Koskapa mitään massiivisia operaatioita ei kaupunkireissuun kuulu, voisin niputtaa samaan keikkaan munanjakelureissun, Satu T. laittakoon ystävällisesti viestiä mikäli munakuljetus halutaan kiertämään jokirannan kautta.

Nyt olen kyllä aivan aidosti onnellinen tavallisen tylsästä elämänjaksosta. On tässä riepotusta ja huolta ollut alkuvuodelle aika tavalla. Onneksi ollaan valoa kohti menossa, se kummasti tasoittaa taivalta kun saa lisääntyvässä valossa raahustaa.


Ja tähän loppuun vielä jäniskevennys. Siellä sitä on taas mellastettu. Jos minä joskus saisin katsella noita ryökäleitä kiikaritähtäimen kautta...
Jahas, kahvikin jäähtyi. Jos tästä nyt sitten taas ryhdistäytyisi. Rentoa viikonloppua kaikille!

11 kommenttia:

 1. Muhkeat hanget kerrassaan. Se ajatus kanatarhan vieruksen viherryttämisestä on ihan hieno, kunhan muistat että kanat nokkivat kaiken mahdollisen kasvuston... Puoli metriä vesivaneria siihen alalaitaan voisi estää nokkasut. Sitten opetat kanaset pyllistämään tuotokset sinne reunalle. Tulee lannoitus samalla.

  Ja tuossa ensimmäisessä kuvassa kulkija on ihan selvästi ollut kovassa perjantaituiskeessa....

  Mukavata viikonloppua kaikille tutuille, vieraammille kans! Minä varustaudun ottamaan vastaan autolastin (aina nälkäisiä) nuoria Oulusta. Jonkun pitää ehtiä varmaan siivota myös.

  VastaaPoista
 2. Tita, ekan kuvan kulkija en ole minä!!! Eikä Iso-J. Eikä kyllä Äitikultakaan temmellä umpihangessa aktiivisessa simatuiskeessa ;-)
  Pannaan kuvan kulkija otsikon Hämärä Luonto alle. Käpälän/tassunjälkiä ei siis pinnalla olevan puuterikerroksen takia voi tulkita.

  Lykkään just pizzan uuniin ja padallisen lihaa ja juureksia leivinsellaiseen. Saunakin on jo tulilla. Nää keski-iän ilot ovat kyllä ihan parhaita. Ei tarvi enää veivata ihmissuhdedraamaa tai muutakaan kuluttavaa säätöä. Senkun on kotona ruoka-aikaan ;-)

  Yksi perillisistä jäi Joensuuhun yökylään ja pienempi vetäisi just neljä mojovaa palloa Aino Suklaajäätelöä. Hiljainen kaveri hetken aikaa...

  Titalle piti sanomani, kai sä heti ne vävyehdokkaat käskytit siivoushommiin??? Ja olithan tallinraikkaana vastaanottamassa? Etteivät nuoret herrat kuvittele liikoja Helpon Elämän toiveissa ;-)

  Ostin muuten muutaman pussukan siemeniä, kevättä rinnassa. Kana-aitaan tulee krassia (aidan kanattomalle puolelle) ja ruiskaunokkeja. Kenties muutama auringonkukkakin. Ne kukinnot voi sitten hyvin unohtaa syksyllä törröttämään, onhan tirpoille baarit valmiina. Jos kanoilta jotain jää.

  Aamulla uusi lenkki kaupunkialueelle. Ja jokivarren munajakelua. Tänään tuli vain 11 munukkaa, joku piti rokulin. Sirkku oli uuttera, löytyi sievä pieni valkea munanen. Suuruudenhullujen strutsinmunien joukosta.

  Ilmiinnyn vielä myöhemmin, jos en nukahda saunan jälkeen piikkimatolle.

  VastaaPoista
 3. eikä kun minähän laitan unikkopellon tuohon kana-aidan kohdalle. Ja ne auringonkukat. (visio)

  VastaaPoista
 4. Juu, näyttää olevan lunta teilläkin yli oman tarpeen. Meillä ei sentäs ihan noin paljon vaikka aivan liikaa onkin.

  Erehdyin juomaan ruuan kanssa pari lasia punkkua ja nyt tekee ihan törkeesti mieli tupakkaa. 9 viikkoa tuli tänään täyteen ilman, olis sääli sortua...jos olisin yksin olisin jo pihalla, nyt koitan vielä kitua.

  VastaaPoista
 5. Ai juu, metsämies ehdotti kulkijaksi saukkoa ja olen samaa mieltä. Ja on meillä kuulemma ihan yhtä paljon lunta, ikävä kyllä.

  VastaaPoista
 6. Savu, tsemppaathan vielä?? Niitä mielitekoja tulee välillä ihan kamalalla voimalla mutta kyllä niistä yli menee, vaikka kitumalla. Trust me. Viimeksi tänään painiskelin tupakantuskan kanssa ja ruikutin kaupassakin kun ei saa enää tupakkaa ostaa.

  Vain jotain "anna elämä ruotsalaiselle riistomeijeristille" -maitoa :-(

  Noissa kinoksissa on muuten sitten sataneen lumen päällä lapioidut lumet. Lunta on puolisen metriä tasamaalla mutta polkujen reunamilla tuplaten. Tilanne on hälyttävä muttei epätoivoinen.

  Eleleekö saukko kuivalla maalla? Meillä ei ole vettä lähelläkään. Ei edes pihasaunan muuripadassa. Ovat nuo jäljet kyllä metkat, pitää tsiigailla huomenna uudestaan. Ja katolle kiipeämällä näkee laajemmalle.

  Nyt pilatespökäleen päälle venyttelemään lihaksia, sitten piikkimatolle ja tasarahana unille. Moikka.

  VastaaPoista
 7. Nuoret miehet on läpäisseet kaksi miehuuskoetta. Toinen oli maistaa mung-pavun ituja (=norsun siittiöitä...) ja toinen oli syöttää kädestä leipää hevoselle. Se olikin vaativa tehtävä. Keskeytin loput miehuuskokeet, että ehtivät toipua huomisiin koitoksiin. Ei saa vetää kaikkia mehuja kerrralla.... :P

  (Tää on HAUSKAA!)

  VastaaPoista
 8. Saukko kaipaa uimavettä löytääkseen ruokaa. Saukon jättämä vana ei ole mikään kovin pieni. Lumessa se kulkee loikkimalla, mutta häntä viistää maata. Koko on kääpiömäyräkoiran luokkaa. Eli vana on n. 15 cm leveä riippuen lumen upottavuudesta.

  Yksi mahdollinen jäljen jättäjä voisi olla kuitenkin kettu. Sopivasti upottavalla kelillä jäljeksi jää hännän piirtämä ura, joka peittää tassujen jäljet.

  Nuorison miesosio päätti poistua yöpymään kaupunkiin vastaanotolle. Saavat toipua rauhassa tämän päivän koettelemuksista :D :D Huomiselle on tarjolla uudet haasteet :P

  VastaaPoista
 9. Titahäjyläinen ilmiselvästi herkuttelee ;-)

  Torpan aamu käynnistyy hyvin hitaasti. Ratsastustuntia ei ole joten ihan lorvaten mennään. Munanjakelukierrokselle lähden vasta myöhemmin.

  Ihan ekaksi aion lähteä tutkimaan mysteerivanaa, onhan siitä joku tolkku saatava. Uusia jälkiä ovat tehneet vain jäniksenpirulaiset. Syövät lintulaudaltakin!

  VastaaPoista
 10. Veikkaan näädän jäljeksi!

  Titalla on kaikki aseet pieneen kiusaan! Sopivasti saa kiusotella nuorikakin, tekee hyvää nuorelle joka tulee ekaa kertaa 'anoppilaan'. Huonot yksilöt karsiutuvat välittömästi ... vain parhaat jäävät, siis ne jotka ymmärtävät hulluttelun ja hulvattoman huumorin päälle. :D)

  Nimitys 'Neuvoa Antava' tuli myös Titalta, rivien välistä voit lukea aika paljon puolisoni luonteesta. :)))))

  VastaaPoista
 11. Minä olen salaa hytkynyt ja höystänyt juttuja juuri sen verran, että nuorilla miehillä on tukka pystyssä. Olisi ollut aivan sama roudata nämä citynuoret kuuhun. Yhtä extremeä olisi kuin täällä maalla.

  Jos olisin kamalan ilkeä, niin vetäisin verkkopiuhan pois seinästä. Nää ei irtoa tietokoneesta mitenkään päin. Nyt tosin lähtivät hakemaan bensaa pelto-Volvoon.

  Oikeesti, ihmettelen kuinka satasella elämä on nuorilla netissä.

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!