maanantai 22. helmikuuta 2010

Uskon asioita


Heräsin aamulla kauheaan painajaiseen. Silmissä väikkyi surkeista surkein, kököin, luuseriasenteisin ja muutenkin törkeän kauhea lätkäpeli. Jumaliste kolme nolla. Nyt on Leijonamiehillä usko koetuksella. Miksi sitä pitää aina mennä persus edellä puuhun? Miksi pitää alisuorittaa? Onneksi en ihan pelkän matsin takia herännyt, oppivelvollisuusikäinen kiukkupussi vaatii omat äidilliset huolenpitojuttunsa joka aamu, oli lätkämatsi tai ei.

Minä uskon kuitenkin vieläkin suomikiekkoon, onhan se yksi upeimmista vientituotteistammekin :-/ Ettei vain vierailla mailla annettaisi kaikkia paukkuja ison rahan alttarille ja sitten ei jääkään maajoukkueelle isoa sykettä annettavaksi.

Tuo ekakuva on sitten vedetty kuvankäsittelyssä (tapojeni vastaisesti lankesin nyt käyttämään vilunkipelin keinoja) ihan överiksi. Syykin on hyvä ja puolusteltavissa. Halusin saada hyvän kontrastin valkoisten pilvimakkaroiden ja aamunkalpean taivaan välille. Olivat pohjoisella taivaalla aamuysin pintaan ja vain hetkisen aikaa näkyvissä.

Ei voi tietää tekikö jäljet Karjalan lennosto vai luontoäiti. Hauska ilmiö kummiskin.


Tämä näkymä on etelätaivaalta kutakuinkin samaan aikaan. Ja ihan on käsittelemätön raakaversio. Hyvin oli kaunis valo ja kylmänkalpea hohde auringossa. Aika vajaateholla lämmittää vielä.

Tämäkin kuva antaa ajattelemisen aihetta. Maakellarin (käyttämättömänä tänä vuonna) oviaukko tuiskun jäljeltä. Tuosta ei ole hiirikään mennyt. Usko on kovilla tämänkin suhteen. Että niinkuin parin kuukauden päästä tuonkin pitäisi jo kevätauringossa lämmitellä ja vähän myöhemmin oviaukon päällä kasvaa ahomansikoita? In my dreams... vaan kyllä, oikeasti. Luonnonvoima on hurja. Kyllä tuo kaikki valkoinen vielä katoaa maaemon kitaan ja pääsiäispuput kirmailevat suklaamunasia jaellen kevätnurmella. Nyt vain rusakot riehuvat ja koppikautta viettävät kanaset pukkaavat munaa entiseen malliin.

Höh, tuo aamun arkirealismia kuvaava otos luiskahti vasempaan reunaan, no menköön. Talonmies Pikkarainen se siinä kolajumpalla. Ei mene edes liian (maito)hapokkaaksi, helposti nousee kola korkeuksiin. Eikä ole edes Pulttiboisin kevytkola, takaa auki :-)
Huomatkaa tyylikäs työasu, lantsarit, lökärit ja 15 vuotisjuhliaan viettävä toppis.

Tämmöinen se talven pitääkin olla. Parhaat hiihtokelit ovat edessäpäin ja kevätaurinko värjää kesakot neniin ihan pian.

Nyt kurlaan yrttitipoilla ja muilla taikaliemillä kurkkuni auki ja koetan keksiä jotain positiivista tästä räkätaudista. Moikka.

10 kommenttia:

  1. Tita, korvia penslattu ja tupot korvissa olen hiihdellyt viimeiset tunnit. Ihan niin paljoa ei enää jumpsuta korvissa, ehkä tämä tästä. Aion kuitenkin jättää illan saunan varuilta väliin. Ei ehkä tee tulehdukselle hyvää ylimääräiset löylyt.

    Sen verran olo parani ruuan jälkeen (punaisella pestolla buustatut fusillit ja tuunatut valmislihapullat) että jaksoin kanalakeikan heittää. 13 munaa, tytöt ovat kyllä uutteria. Sirkkukin on niin sievä, ihan kuin olisi kasvanut. Kohtahan se koppileirityskin loppuu ja pääsevät ulkoilmaa nuuhkimaan.

    Pakkanen on ihan siedettävät -14 eikä se tunnu tosiaankaan missään, kun ei tuule. Huomiseksi meinaavat lähetellä tänne saakka lumikuuroja. Höpöhöpö mie sanon, Savun nurkille yltää, ei nouse ylös asti. Ja ihan kanan peräsulista ennustin :-)

    Pitäisköhän kurlata viskillä ennen piikkimatolle dyykkaamista? Sisäistä puudutusta ja kurkunhuuhtelua.

    VastaaPoista
  2. Pieni viskitilkka maistuis täälläkin, mutta kun ei ole. Otan marjamehua. Eilen liruttelin puhaherukoista, karvaiaisista ja mansikoista mehua. Kelvollista, mutta parempaa on mustaherukka-mansikkamehu.

    Tänään tekaisin isot kulhot kaalilaatikkoa ja nyt pitäis mennä lykkäämään sämpylät leiviuuniin paistumaan. Jonossa on hiivaleipiä sitten sämppäreiden jälkeen.

    Joku ihmeen ahkeruuskohtaus... menee varmaan lepäämällä ohi.

    Hirnakalle paranemisia.

    VastaaPoista
  3. Aha, Tita se panostaa nyt Edes Alkuvuoden Äiti -titteliin. Et sinä muutaman kuukauden päästä ehdi pirtissä pyörimään, kivethän teillä sitten puutarhassa pyörivät. Joten ihan pelotta vaan, sämpylää uuniin ja perheelle evästä. Kyllä tuo kohtaus ohi menee.

    En minä siihen viskiin kykene, pahaa tekee ajatuskin :-S

    Täällä eräs Iso-J taantui ja takoo aivan maanisena pleikkarin ohjainta, uusi lelu ;-)
    Pitäisköhän mun hommata joku kiva tasohyppely kevättalven iltojen iloksi? Spyro on ihan huippu pelisarja, meillä taitaa ollakin ne kaikki. Supermariota ei ps3:lle taida saada....

    VastaaPoista
  4. Kyllä jollakin on heikko luonne - skottilainenhan menee lääkkeestä. Siis ihan vähän vain. Ei sitä enempää...

    Talli kutsuu.

    VastaaPoista
  5. Hirnu, kevät on peruttu ja jääkausi lähestyy. Tämä valkoinen paska ei enää ikinä sula vaan sitä sataa aina vaan lisää ja lisää ja lisää. Myös sinne vähän ylemmäs. Masentavaa, lähes yhtä kauheaa kuin o-urheilu!

    VastaaPoista
  6. Savaksen kommentin jälkeen tekee mieli tarttua siihen pahuksen viskileiliin ja huitaista kestokänni päälle... Ystäväiseni, tuohan on kuin maailmanlopun julistus. Yritän silti vielä pitää yllä pientä positiivisuuden illuusiota. Vaikka kieltämättä, alkuvuosi ei ole ollut ihan helpoin.

    Vaan kun me ei lannistuta. Ei sitten millään vaikka miten suonpohjaan poljetaan. Encore-aploodien toivossa aina pulpahtaa pintaan ;-) Myös nietoksista.

    Eikä mieli mettä keitä mäkimiehilläkään. Nelossija on niiiin paha.

    VastaaPoista
  7. Enkä minä ymmärrä miten pysyn vielä hereillä. Mun piti jo kasin aikaan kömpiä kirja kainalossa sänkyyn.

    VastaaPoista
  8. Ilmeisesti kävit siellä lekkerillä kun sekoitit meidät ässällä alkavat ;D

    Meille ei ole tullut koko iltana vettä kun joku putki on mennyt poikki. Vesi katkaistuna ainakin aamuun asti. Very funny! Prkl. Mennään nukkumaan..

    VastaaPoista
  9. Minäkin koitin ettiä kiivaasti Savaksen kommenttia... Sitten ymmärsin saman kuin Savu. Ässä riittää...

    Juu nukkumaan sitä vissiin pitäis mennä, että jaksaa aamulla taas.

    VastaaPoista
  10. No nyt mä sitten jäin ns. housut kintuissa kiinni, ikänäöstä!!! Nettilehdestä luinkin kaakonkulman putkimurheista.

    Onhan teillä lunta sulatettavaksi, saat edes kahvit aamulla ;-)

    Poistun yöunille ennenkuin Savulta tulee lumipesut kostoksi.

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti kaikista kommenteista.
Voit myös laittaa minulle sähköpostia hirnakka@gmail.com