perjantai 5. helmikuuta 2010

Tuisku kävi täällä

Olisipa kiva pläjäyttää tähän Anttipojan kuva mutta kyllä nyt on tyytyminen torpan ikkunoihin.
Mielenkiintoisia lumimuodostelmia yötuisku on muovannut, katsokaas vaikka tätäkin

Alimmista ruuduista on lumen alla puolet, nyt enemmän sillä tuisku se vain jatkaa hommiaan.

Olo on vieläkin varsin kökkö. C-vitamiinibuustaus aikaansaa varsin tekopirteän olon, kirjaimellisesti. Sitä menee kuin sähköjänis eikä kuitenkaan saa juuri mitään aikaan. Onneksi ei tarvitsekaan.

Äitikulta rymysi aamulla pihalla lumentyöntimen kanssa. Lunta on tullut vajaassa vuorokaudessa kymmenisen lisäsenttiä. Sen verran on painavaa, ettei pikkuinen mummo jaksanut kolaa lykätä. Yritin kyllä mennä hetkeksi jeesaamaan mutta hutki kintuille pihaluudalla joten pakenin reinot lipsuen takaisin torppaan. On kuulema huonoa esimerkkiä lapsille keikkua pihalla puolikuntoisena. Joo joo... äidit on äitejä. Ja meidänpä mummo onkin semmoinen turbomummo.

Iso-J paahtaa jo kutostiellä kotia kohti. Joku kaupustelureissu on kuulema puolimatkassa, siellä Savu(ttoma)n seuduilla. Kyydissä köllöttää uusi, ihana iso ja tilava jääkaappi. Jihaa, kyllä kelpaa.

Tässä kohtaa kuuluu ehkä mainita, että kyllä ne minun raejuustokipponi mahtuvat  pieneenkin jääkaappiin. Mutta kun torppaan on yllättäen ilmestynyt kaksi kasvavaa mukulaa. Ällistyttäviä määriä tuommoiset hentoiset tytöntirriäiset syövät. Perillinen N varsinkin on oikea suursyömäri. Ja silti laiha kuin nyljetty orava. Joka aamu joku vaatekappale on käynyt pieneksi, yleensä hihoista tai lahkeista.

Niin että sitä ruokaa tarvitaan paljon.

Ja kyllä minäkin muutakin syön kuin sitä ikitylsää raejuustoa.

Eilen todettiin katkera takaisku. Syksyllä näytti siltä, että mustaherukkamehua tulee yli oman tarpeen. No nyt se on sitten viimeistä lekkeriä vaille loppu. Yksi pakastin oli täynnä mehupulloja, litramäärää en muistanut merkata ylös. Ja puhutaan siis tiivisteestä, paksusta nektarista jota blandataan reilusti.

Kasviostoslistaan kirjataan uusia herukkapensaita. Punaiset joutavat puolestani tunkiolle, pari karviaista hommataan ja ainakin 5 mustaherukkaa lisää. Luin Viherpihasta (?), että joku mielenkiintoinen uusi lajike olisi tullut myyntiin. Pitää tehdä vähän tiedusteluja ja koettaa saada omaksi.

Niin ne ajat muuttuu. Enpä olisi viime talvena uskonut, että niinkin tolkuttoman tylsä juttu kuin joku hemmetin herukkamehu nousee tänä talvena arvoon arvaamattomaan. Ja ruokapöytämme top 1 juomaksi.

Eilen oli porinaa hevosista. Niiltä mokomilta ei voi välttyä tänäänkään. Perillinen M on saanut jonkinlaisen ponihepulin. Ei päivää etteikö se suloinen lapsi vaahtoaisi hevosjuttujaan. Vuonohevonen kuulema pitää saada. Minä EN aio opastaa tenavaa netin hevosmarkkinoille, se on tuhon tie ;-)

Iso-J saa ennenkuulematonta mielistelyä, ylistystä ja ihailua osakseen, pikkulikalla on kirjaimellisesti oma poni ojassa. Päivittäin saan lapsoselle kertoa kuinka paljon rahaa vaativia remontteja pitää tehdä ennenkuin täällä on kunnolliset tilat hevoselle ja harrastukselle.

Lampolan taikominen toimivaksi talliksi ei käy käden käänteessä, tarhat, laitumet, kenttä ja muut asiat ovat kokonaan eri luku. Antaahan ajan kulua, likan kasvaa ja tilanteen tasaantua. Katsotaan sitten tuonnempana.

Jotain pientä puuhastelua olen tälle päivälle pläänännyt, katsotaan nyt mihin rahkeet riittää.

Sen verran kipeä olo on, ettei kahvikaan  maistu. Ja kofeiininpuutos on melko rankkaa. Taidan täräyttää mutteripannulla tiukat espressot, sitten sitä taas kipittää. Adios.

7 kommenttia:

 1. Töissähän minä päivät joudun raatamaan mutta laita vaikka sähköpostilla milloin olisit näillä main. Yritän kaikkeni että päästään treffaamaan. Ja Viipurinportin sijaan voitais nähdä minun luona jos kelpaa, ei ole pitkä poikkeama kuutoselta.
  Nyt kutsuu ruokatunti.

  VastaaPoista
 2. Voe tokkiisa Savu, ziljardi kertaa mieluummin teillä kuin massamesta abc:llä. Katsotaan nyt kunhan Iso-J:n kalenteria pääsen tutkimaan. Otan nyt ohjelmaan kotimaan matkailun ja myyntimiespaketit.

  Joka tapauksessa aikaisintaan viikolla 7 olen niitä main, ehkä.

  Vähän yritin liikutella imuria keskilattialla ja parsia kotia johonkin kuosiin, näkyy taas että kätevä emäntä on ottanut hatkat ja joku laiska löhnä emännöinyt viime viikon. Puolustus muistuttaa, että kuumeisena ei pidä riehua mopin kanssa ympäriinsä.

  Pakastin on tyhjennetty eli sisältö nakattu muovipusseissa takaovelle kinokseen. Uusi uljas Ruusenleevi otetaan juhlavin menoin käyttöön lähituntien aikana. En viitsisi ruikuttaa, mutta tuossa mallissa ole jääpalakonetta vakiona.... SE OLI VITSI ;-P

  Viikonloppukin voidaan katsoa alkaneeksi. Pitäkää hauskaa.

  VastaaPoista
 3. Vai punamarjapensaat tunkiolle!
  * heristää sormeaan *

  Kokeilepas mitä mehua tulee, kun laitat suurimman osan mustia ja lisäät punaisia. Punaherukat on oivallinen lisä, joka tuo mukavaa raikasta kirpeyttä. Tulet vielä fanittamaan sekamehuja! Majakarin paras on mustaherukoita, mansikkaa ja karviaisia. Naaaam! Lapset ovat nimenneet sen The Mehuksi.

  Viikonloppu on edessä. Tänään pitäisi siivota ja leipoa täytekakkupohja. Huomenna siivota ja laittaa hirvenpaisti hautumaan leivinuuniin. Sunnuntaina pirtti täyttyy synttärivieraista. Ja sunnuntai-iltana voin minäkin todeta, että Äiti on vähän väsynyt.

  VastaaPoista
 4. Se loppu laiskana loikoilu kun Iso-J rymisteli kotiin. Tässä on iltapuhde kulunut jääkaappipakastimen sulatus, pesu, kuivaushommissa ja uutta asennellessa. Onneksi saa tuo uusi (Eelux ei Ruusenleevi) asetella kaasunsa rauhassa hyviin asemiin, ruuat säilyy ulkona hienosti.

  Että voi olla ihminen iloinen kun saa 370 litraa jääkaappitilaa käyttöönsä. Pakastimeksi välttää tähän torpan puolelle semmoinen peruskaappi ja isommathan meillä ovat verstaan varastossa.

  Tra-la-la!

  Tita, mie en tykkää happamankirpeistä punaherukoista yhtään. En edes sekana mehussa.
  Mustaherukka on sellaisenaan paras.
  Pitää nyt miettiä mitä noille pensaille tekee. Olkoot punaiset vaikka räkätinruokana, laajennan eteläpellolle herukkaa. Onhan mulla maata ;-)

  Työntäyteistä viikonloppua näyttäisi pukkaavan Majakarille. Oi, hirvipaistin takia voisin vaikka mihin konnuuksiin ryhtyä. Kuuluuko Timppa hirvimiehiin vai onko teillä suhteita?
  Mun hirvet löytyvät toistaiseksi Cittarin lihatiskiltä ja kauppahallista. Pitää ujuttaa itsensä tai Iso-J hirviporukoihin.

  Isävainaa oli itse ahkera metsästäjä ja lisäksi saatiin maanvuokrina hirvipaisteja muilta seuroilta. Sianlihaa söin oikeastaan vasta koulussa ja se maistui kauhealta. Kun oli riistan makuun vauvanpötköstä asti tottunut ei sikalan ja navetan eläinten liha herkulta maistunut, tunkkaiselta vain.

  Nyt saisi kohta aloittaa jääkaapin täytön. Oujee.

  VastaaPoista
 5. Hirnakka, meillä on ihania asiakkaita jotka hirvimetsällä rämpivät. Ja ylijäämä vasanpaistit meille kantavat. Bueno!

  Lunta tulee hiljalleen taivaalta, pakkasta pari hassua astetta. Ihan tosi mukavaa keliä! Lupasivat pyryn jatkuvan. Ei voi puhua tuiskusta, kun se kerran teillä jo on....

  Hyvää viikonloppua kaikille!

  VastaaPoista
 6. Hei, se tuisku on jo tulossa teille, saattelin matkaan, näytin suunnat ja toivotin hyvää matkaa. Meille jo riittää tuiskulunta ihan kevääseen asti.

  Tosi leuto ilma, ihan outoa, koskapa niihin kireisiin pakkasiin ja siperialaisiin tuuliviimoihin jotenkin jo tottui.
  Hiljakseen tulee hiutaleita meilläkin. Onneksi ei tarvitse minun aamulla lumikolan kanssa temmeltää. Tuli talkkari hommiin viikonlopuksi.

  Nyt on uusi upea jääkaappi virkaansa toimittamassa. On se vaan julman suuri. Ovi vähän narahtaa, uutuudenjäykkyyyttä joka lähtee meillä hyvin nopeasti ;-) Pitää varuiksi vähän saranaa öljyillä huomenissa. Nyt ei jaksa, nyt väsyttää.

  Miesväki (Iso-J ja Nasse) jäävät vielä valveille, jälkimmäinen sinnittelee hereillä yöllisen huikopalan toivossa. Jota moittavan usein koirankin suuhun heruu.

  Tämmösii tänään.

  VastaaPoista
 7. No niin, viikonlopun iso remmi pyörähtää käyntiin, ilmoitan vain että olen elossa ja hyvissä voimissa vaikka tuskin täällä ehdin käymäänkään.

  Oulusta on neljän nuoren lasti tulossa yökylään, sunnuntaina synttäribiletetään. Kakut paistuvat uunissa, siivous alkaa puolestaan NYT.

  Adios!

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!