lauantai 6. helmikuuta 2010

Perinteisin menoin

 

Tänään minulle kirkastui miten kaavoihin kangistunut rutiinisuorituspäivä lauantaista onkaan muodostunut.
Aamulla saa loikoilla sängyssä reilun tunnin pidempään joten aamukooma ei ole aivan niin invalidisoiva kuin ma-pe. Kymmenen jälkeen täytyykin jo hoputtaa Perillistä M pois tv:n äärestä sillä satulassa on oltava kl.11. Tasan. Sillä välin kun poni saa kyytiä, tapahtuu pienimuotoinen munajakelukierros johon yleensä tulee pummittua kahvitkin jollain pit stopilla  Marketti, rautakauppa, satunnaisia juoksevia asioita ja liiallisesta kahvin ryystämisestä aiheutuva jomottava vessahätä.

Iltapäivällä pari tuntia hämmentynyttä pyörintää kotosalla, eläinhuolto ja saunan lämmitys. Ruokahuolto, sauna, perilliset parkkiin tv:n eteen. Itselle lasi viiniä ja puolilta öin punkkaan. Jeps. Näilläko mennään.

Ei muuten ole pakko mennä. Ensi lauantaina pitäisi heittää ihan anarkistinen vaihe päälle ja rikkoa rutiinit.
Taidan loikata bingoon (vieläköhän bingohalleja edes on?) ponitunnin ajaksi, käydä vaikka Lillissä ruokaostoksilla, tankata auton aivan eri asemalla. Sitten vaikka päivätansseihin ja vasta illalla kotiin. Ei saunaa vaan korkeintaan suihku. Kopallinen kaljaa..... ptruuuuu, komento seis. Alkaa tökkiä jo kirjoittaessa.

Tarkemmin ajatellen. Rutiinit ovat hyvästä. Perheen yhteinen tortilla-ateria ja saunahöpöttelyt ovat mukavaa hupaa, etenkin kun tietää, että yhteiset saunaillat perillisten kanssa jäävät vääjäämättä vähiin teini-ikäisten hiipiessä kotiimme. Sitä paitsi, mitä minä siellä päivätansseissa tekisin kun minulla on kaksi vasenta jalkaa. Enkä edes tykkää likistellä ventovieraita saati hytkyä hikisenä jonkun pensselisedän kanssa humppaa. 


Niin että tämänkään brainstormin anti ei sitten kovin häävi tainnut olla. Paitsi että ajatustasolla edes rikoin rutiineja.

Pitää nyt kuitenkin ottaa joku Olli Linjalan aurinkoisista asenteista käyttöön, taidamme siirtyä kulkemaan oven sijaan palotikkaita pitkin.  Otetaan edes harkintaan. Ja kissakin on kiivennyt pöydälle.
Tähän tarvitaan nyt kupillinen kahvia ja sitten voikin jatkaa lauantaita, ihan perinteisin menoin. Pertsa rules OK.

By the way, hälytys Ollille, mulla on ihan vaan pieni (mutta perin kiusallinen) ongelma laptopin ja verkon välillä. Mikäli joskus ehtii pohtimaan Äitikullan nettiyhteyksiä, olisi kiva jos tämänkin saisi kuntoon. Ei ole varmaan tekijämiehelle iso urakka, minulta jää tekemättä.

Tähän vielä Sarikan kyseenalaiseksi iloksi toinenkin miukulaisten kuva:
 

Aika reteet pöytäkoristeet eller hur? *virn*
Nyt hopihopi hommiin. Leppoisaa lauantaita kaikille. Moido.


5 kommenttia:

 1. Hehe, sattuipas hassusti. Linjalan Ollista johtui mieleen tämä toinen Olli ja lukija saattaa nyt jäädä käsitykseen että Hilpeä Herra Linjala meillä pyörisi nettivelhon hommissa.

  Lukijan vastuulle jää paljon ;-D

  VastaaPoista
 2. Hahaa, tämän olinkin unohtanut. Lauantai-iltaan kuuluu myös tämä ihana joutilas hämärähetki. Sauna on melkein valmis ja Äitikulta menee ekana. Ipanat katsovat Putousta -whatever-, Iso-J touhuaa verstaalla eikä kukaan tahdo minulta mitään. Kissa tuhisee niskan takana ja koira jaloissa. Mikäli kumpikaan ei päästä mitään tuhokaasuja on tässä aika lokoisa olla.

  Good life ;-)

  Tita vissiin herkuttelee hirvipaistilla *slurps*

  VastaaPoista
 3. Se halvatun monikiloinen hirvipaisti ei älynnyt sulaa täksi päiväksi. Huomiselle sitten. Tein kaksi julmettua uunikipollista perunamuusijauhelihalaatikkoa. Sanahirviö... Kaik män ja mahat on vieläkin pinkeinä.

  Täytekakku on täytetty, hirvipaisti odottaa pilkkojaansa, leivinuunissa tulet ja saunakin lämpiää.

  Vielä pitäis vessa siivota.

  Miehet - nuo testosteronin täyttämät luonnonoikut on monta tuntia käynnistäneet pelto-Volvoa. Nyt ne kuuluu rälläävän sillä tuonne pellolle lingottua rataa pitkin. Tuo pelto on hevosten laidunta. Arvatkaa kasvaako siellä korttakaan ensi kesänä...

  Noh, kaikkea ei mun tartte ymmärtää... mutta joidenkin asioiden hyväksyminen teetättää joskus töitä. Mutta kuten myrskyt ja maanjäristykset, luonnonvoimat ovat oma lukunsa. Lasken testosteronin kuuluvan näihin alati tuhoisiin voimiin.

  VastaaPoista
 4. Yhtä rumia ovat ovat kissat edelleen :),mutta purnukat aivan ihania.Eilen kävin ottamassa lähikontaktia yhteen hevoseen,en ratsastanut hyvä kun uskalsin pikkuisen silitellä sitä.Mitään en osaa siitä kertoa,komea oli ja silleen.H. lähti laivaseminaariin ja palailee joskus tiistaina,mullakin alkoi sinkkuelämä,ihanaa :) Huomenna pitäisi pojat käyttää kasvattajan luona,mitähän tuo sanoo...Kävin perjantaina shoppailemassa Kiimingin White Housessa,löysin teitin tytöille aivan ihanat jutut,saavat sitten ne kun nähdään seuraavan kerran,jutut liittyvät kanoihin:) Tänne ei erikoista,elämä on aivan perussettiä,hyvä niin.Lähden tästä työmaalle,tätä ne kaupan vapaat auki-olot teettää,hyvästi se viikon ainut vapaapäivä.Terkkuja koko poppoolle.

  VastaaPoista
 5. hahaa, anonyymi Sarikahan se siellä ;-)
  Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa.
  Oliko se SE hevonen? Se vuonomaan ihme?

  Nauti sinkkuelämästä ja siitä perussetistä. Tasainen arki on loppujen lopuksi aika luksusta, isommat kuopat ja kuprut kun yleensä tuovat vain murheita ;-)

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!