keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Heitä Nasse voltti

 

Olivat tosiaan kestäviä tulppaaneja, saas nähdä kuinka monta päivää katsellaan koiran kiemurtelua.
Eilen, yllättäen ja pyytämättä, iskivät päälle ikävät tulehdusoireet. En ole paikallistanut tulehdusta vielä mihinkään mutta oireet ovat ns. kokonaisvaltaiset. Koko kroppaa kolottaa, särkee ja jomottaa. Kurkku on kipeä ja päätä särkee. Joku veti mut mankelin läpi enkä minä tiennyt mitään.

Nyt buustaan itseäni C-vitamiinilla, kofeiinilla ja uusi paras kaverini Burre Kurana hoitaa loput. Tässä telkkahuoneen soffalla on hyvä köllötellä ja katsella ikkunoiden takana vipattavaa lumisadetta. Yllättäen ollaan plussa-asteissa, lunta tulee sakeasti eikä ole vielä nuoskaista. Hyvin painuu vanhat lumet alemmaksi.

Miten paljon sitä lunta sitten tuleekaan? Näyttää, ettei ole äärtä ei määrää. Kehno.... mulla olisi keväällä muutakin tekemistä kuin potkia lumikinoksia. Okei, en ruikuta, hangensyvyys ei ole vielä ihan 30 cm joten ihan siedettävät määräthän tuota on. Sitä paitsi keväällä tämä nyppylä kuivaa nopsasti kun viettää joka suuntaan.

 

Äitikulta rynnisti tänne aamutuimaan katsomaan päältä perillisten kouluunlähtöä. Itse tyydyin häälymään ympäriinsä aamukoomassani. On se vaan molemminpuolinen win-win -tilanne, että asutaan samalla pihalla. Eilen aamulla lumihommissa suunniteltiin kevään pihahommia. Vastuutin hänelle pihatien toisen puolen istutukset.
Ja kuten tuolla kestävien tulppaanien blogimerkinnässä todettiin, Bobcat tai joku muu kuokkaa järeämpi maansiirtovehje olisi aika jees. Pitää kysellä paikallisen konevuokraamon hintoja ja toisaalta kartoittaa naapurien konehallien varustusta. Ällistyttäviä kojeita sitä ihmisillä onkaan.
Onhan tuo nähty, isännillä pörisee aina persiin alla.Joku voisi nyt kysyä miksi torpan koira saa näin kovasti palstatilaa. Kuvista ei valitettavasti välity se antaumus ja into jolla koira itseään jyysti pitkin pihatannerta. Otti ns. kaiken irti. Sitäpaitsi ilmeet ja eleet tulevat suoraan opettajaltaan, kurahaaran isännältä eli Hawkielta. Oli hilpeää nähdä piehtaroiva hevonen ja piehtaroiva koira samassa laiduntarhassa. Minulla on jossain hieno kuvasarjakin kun majakka ja perävaunu runttasivat Äiti Maata oikein huolella ja ajan kanssa.

Tämän päivän työlistan yli vedetään henkselit ja itseni päälle haalin villavällyjä.
 

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, moikka! Pitäkää itsenne lämpiminä.
Peeässi: Katsokaas kuka tuli käymään:
  
Ei ole biisikärpänen vaan ihan elävä pikkuinen kevätjurriainen. Mistä lie pelargoniapurkin pohjalta ryöminut. Etukuistilla on suojakelin ansiosta mittarilukemat melkein keväiset joten eipä ihme, että pelargonia pukkaa nuppua ja kärpiäinen kömpii hereille. 


14 kommenttia:

 1. Vallan vekkuli tuo teittin miniärri ; )

  Meillä oli eilen illalla erikoinen iltapuhde. Jahdattiin n. 5 km:n päästä karanneita ex-ravureita.

  Polleilla oli ikäänkuin hiitti päällänsä. Kipittivät n. 20 km:n päähän kotikontuviltaan.

  Onnena onnettomuudessa oli se, että lähtivät aluksi poispäin kantatie 51:ltä (johon matkaa vajaa kilsa talliltaan) ja suuntasivat iltalenkkinsä meidän kulmien kautta Degerbyhyn ja edelleen Siuntion Sunnanvikiin ja vasta sitten nk. isolle tielle.

  Toinen hepokateista saatiin omistajien taholta kiinni juuri ennen päätielle ryntäämistään ja toinen melko pian sen jälkeen.

  Ajeltiin pollareiden kanssa peräkanaa ja sinivuokot jopa pysäyttivät pikitien liikenteen Pikkalassa, notta hiestä litimärkä hevonen saatiin kiinni.

  Luojan kiitos elikot eivät ehtineet aiheuttaa onnettomuutta, se miten ne tästä extreme-retkestään muuten toipuvat selvinnee lähipäivinä.

  Ainakin luulisi lihasten kipeytyvän...

  VastaaPoista
 2. Herranjesta minkä matkan ne hiittasivat?!?!?
  Ajoin mielessäni tuon reitin ja pitkälti ovat pötkineet, huh. Ainakin kengät lienevät uusilla?

  Onneksi kenelleen ei sattunut mitään ja kaipparit ovat turvassa kotitallillaan. Säikähtivätkö ne jotain vai mikä ajoi tielle? Vauhdin hurma?

  Poliiseista tuli mieleen. Eilen sain kirjalliset nuhteet liikennevalvontayksiköltä. Onnistuin männäviikolla sytyttämään valvontavalon tolppapollarin nuppiin. Onneksi selvisin nuhteilla. Montakohan niitä pitää kertyä ennenkuin alkavat ehdotella kortin jäähdyttelemistä?? Mulla on nyt 2 nuhtelukirjettä... -kerää koko sarja?? Pitääkin kysyä suvun poliiseilta ettei tule ylläreitä.

  Huhhuh, kauhea kokemus varmastikin kaikille osallisille.

  VastaaPoista
 3. tsiisös, tätä tämä tautivuoteella näpyttely tkee, tuossa tuli viimeinen lause väärään kohtaan. Kuuluu olla tokavika kappale. Vaan kauhea kokemus siltikin :-/

  VastaaPoista
 4. Kovvoo hommoo tää sairastaminen. Cradle of Rome -pelissä olen nyt Emperor ja suoritan jotain kuolemattomuustehtävää. Siinä on peli joka on aivan idiottimainen kera hirveän päänhyilymuzakin. Silkkaa masokismia sen pelaaminen.... ja silti löydän itseni klikkaamasta.

  Saunan täräytin tulille, olo on nihkeä ja ällö. Ehkä sauna auttaa tautiin? Tervasta tulee vain pahempi hedari. Jäljelle jää viina ;-) Ja koskapa en juo a-viinaksia, jäljelle jää viinI.
  Aukoton logiikka, päättelyn noobelia vissiin pukkaa?

  Olen tässä aamusta asti pohtinut kuinka kieltäytyä siitä työpaikasta jonka haastattelussa olin. Noh, onneksi sähköpostissa oli viesti jossa kerrottiin jonkun toisen tulleen valituksi. Se ei olisi ollut mun paikka. Oli vähän haastattelussakin vaivaantunut olo, minulla siis.

  Iso-J lupasi ottaa mut wanhojen aikojen muisteloksi mukaansa seuraavalle pohojammaan reissulleen. Silloin kun meillä vielä ei ollut lapsia, olin useinkin apukuskina ja sihteerikkönä. Kivakiva, hotelliaamiaiset ovat ihan jees, parina aamuna vuodessa.

  VastaaPoista
 5. No asiat tuppaa järjestymään, Hirnakka. Sulle on työmaa jossain tulossa, mielekkäämpi.

  Ja sitten pitää ilmoittaa jos jonnekin Raahen kulmilla (Oulun, Haukiputaan, Nivalan, Kokkolan...) tietämillä ajelette. Jos sais vaikka helssattua. Tietenkin kestokutsu kahville Majakarille on voimassa.

  Ja todellista tsägää päästä vain puhuttelulla valokuvatusta action-kohtauksesta. Siinä säästyi TAAS satanen. SEN voi sijoittaa siis hyvillä mielin taimihankintoihin. Näin päättelyn Nobel-ehdokkaana täälläkin. Siinä NaisenLogiikka-sarjassa.

  Jahas - pitäisi löytää yksi paperi. ArmasRakas hakee koulutukseen ja pitäisi löytää yksi paperi. Jos kohtalo on myötä, niin siitä tulee opettaja.

  VastaaPoista
 6. Thäänks Tita, sitä mielekästä tekemistä odotellessa voin hyvin perehtyä tilanhoitoon ;-)
  Pieni on tila mutta ei se ihan heti kesken lopu. Rivarista vapauteen päässeelle tämä on kuin hmmm, no aavaa preeriaa.

  Eikä mulle edes mitään puhuttelua pidetty. Ihan kirjeitse nuhtelivat :-) Poliisi on Ystävä! Ja koskapa päättely on päivän vahvin laji, päättelen, että olemassa poliisille kiltti nekin ovat minulle kilttejä. Pitäisköhän pyrkiä poliisikouluun... *auts, sattuu! Ystäväni Metu heitti juuri tikarinterävän silmäyksen*

  Eihän sitä tosiaankaan tiedä mihin Ison-J:n kyydissä pääsee, tiedä vaikka ruinaisin Tuulalta kahvia ja raapisin Majakarin kynnyksiä.

  Sauna teki tehtävänsä, nyt on kutakuinkin tasaraha.

  VastaaPoista
 7. Ai joo, WOHHOOOO, aaltoja Timpalle. Sun on parempi löytää se paperi!

  VastaaPoista
 8. Arkistointisysteemit täällä kaipaisivat ihan vähän vielä "viilaamista". Ehkä nuo pursuavat puolen metrin korkuiset paperiläjät eivät ole älykkäintä ja loogisinta mahdollista tapaa säilöä tärkeät paperit. Toinen pino on "Aika hoitaa" ja toinen "Aika on jo hoitanut".

  Huomenna esikoinen täyttää 12 vuotta. Pitänee yöllä hiljentyä itsekseen muistamaan pitkää ponnistusta. Sunnuntaina kahvitetaan sukua. Se tarkoittaa siivousta ja leipomista.

  VastaaPoista
 9. Lämpimät onnittelut melkein teinille!

  Just tänään katselin oman esikoiseni vauvakuvia ja hyvänen aika kun sitä on ollut ihan ihmisen näköinen.... joskus muinoin. Nyt on vaan näköinen.
  Lapsi on sentään nätti.

  Arkistointi sucks. Olen ulkoistanut sen järjestelmällisemmälle ihmiselle. Iso-J jaksaa näperrellä sellaisissa puuhissa. Me oltais niin pulassa jos hän olisi samanlainen paperinkasaaja kuin minä. Toi äskettäin autostani puolen vuoden kuitit ja muun paperitavaran lajitteluun. Siellä oli vaikka mitä "tärkeitä papereita" jotka luulin jo hukanneeni.

  Ja kerranhan löytyi voittoisa kenokuponkikin, suljun ja purkkapaprujen seasta.

  VastaaPoista
 10. ....käsväskystä puhumattakaan... auts.

  VastaaPoista
 11. Olen hinannut raihnaisen ja kurjan olemukseni takaisin soffan nurkkaan. Lämpöä on ärsyttävät 36,8-37 ja kurkku paksu ja kipeä.

  Tälle päivälle oli pläänätty kaupunkireissukin mutta taitaa jäädä tekemättä. Ei oikein huvita lähteä leikkimään hengellä saati terveydellä. Luvassa sakeaa lumipyryä jossa ajelu ei ole nautinto terveenäkään. Saati kuumeesa.

  Enpä muista milloin olisin aamutelkkaria katsonut. Jännittävää....

  VastaaPoista
 12. Ja voi samperi, taas ne kaksinaamaiset ruotsalaishurskastelijat pääsivät otsikoihin. Tiesivät venäläisten upottaneen radioaktiivisia aineita itämereen mutteivat katsoneet tarpeelliseksi kertoa muulle maailmalle asiasta. Voi hemmetin idiootit. Miten tyhmä saa olla???

  VastaaPoista
 13. Paranemisia Hirnulle, tuollainen melkein sairastaminen on tosi ärsyttävää.
  Vähänhän teillä lunta on, täällä on jo puoli metriä rikki ja lisää näyttää satelevan. Autotallin katto on jo pelastettu ja viikonloppuna kun saan munakkaani kotiin niin talon katto täytyy tyhjentää. Tai muuten ne lumet on kohta miun sängyssä! Kevyttä pakkasluntahan se on mutta painaa sekin kun sitä on todella, siis todella paljon.

  Miun lapsi täyttää reilun viikon päästä jo 16!!! Mihin nää vuodet on kadonneet? Ei ymmärrä. Niin ja nimimerkistä huolimatta edelleen tupakatta ja alkoholitta kärvistellään.

  VastaaPoista
 14. Katsos kehnoa, täällähän on Savuton, moikka! Lämpimät ja talventuoksuiset onnittelut savuttomuudesta. Eikös tuoksukin puhtaalta se lumi, liikakin?

  Mulla saattaisi olla lähiviikkoina keikkaa Lappeenrannan suuntaan. Voitaisikos vaikka treffata Viipurinportin kippolassa (mieluummin jossain muualla) parin kahvituopposen verran?
  Olen ihan arkena reissussa ja ehkäpä virka-aikaan, meneekö hankalaksi?
  Tuon munia ;-)

  VastaaPoista

Tip of the day:
Kannattaa tallentaa vaivalla väsätty kommentti ctrl-c komennolla ja mikäli julkaisuvaiheessa tekstisi lehahtaa taivalle, sen voi palauttaa ctrl-v komennolla takaisin.

Ja nyt sitä kommenttia väsäämään. Saa lähettää terveisiäkin!